این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    آدرس باغ فردوس

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    آدرس باغ فردوس را از این سایت دریافت کنید.

    باغ فردوس تهران؛ بهشت سینمایی‌ها و تهران‌گردی در اطرافش

    باغ فردوس تهران در قسمت شمالی خیابان ولیعصر یک بهشت برای هنردوستان مخصوصا سینمادوستان است. با گشتن باغ و موزه‌های خیابان تجریش یک تهرانگردی مختصر بکنید.

    باغ فردوس تهران و کافه های آن + تهرانگردی در اطراف آن

    0نظر

    نام سلسله قاجار در تاریخ کشورمان با تباهی و ویرانی پیوند خورده و یادآور خرابی و از دست دادن است. اما معدود بناها و یادگاری‌هایی هم از شاهان قاجار باقی مانده که باغ فردوس تهران هم یکی از آن‌ها است.

    فردوس به معنی  بهشت است و احتمالا بهترین اسم برای این باغ باشد. باغی که در انتهای خیابان ولیعصر قرار دارد و اگر قصد پیاده‌روی در این خیابان طولانی را داشته باشید و مسیر جنوب به شمال را انتخاب کنید مثل سرزمین موعود در انتهای مسیر خودنمایی می‌کند.

    باغ فردوس در تاریخ پیچیده‌اش کارکردهای مختلفی داشته و نقش‍های گوناگونی را ایفا کرده است. کاخ سلطنتی، باغ و بعد‌ها مدرسه و امروز هم موزه سینمای ایران جزئی از مجموعه این باغ است.

    عصرها اگر گذرتان به آن حوالی بی‌افتد معمولا جوانانی را می‌بینید که مشغول اجرای موسیقی خیابانی در باغ هستند. اگرچه شاید بیشتر کسانی که به باغ فردوس مراجعه می‌کنند هدفشان بازدید از موزه سینما باشد؛ اما این تمام ویژگی‌های و جاذبه‌های باغ فردوس نیست.

    جدا از آب و هوای دلچسب باغ که محیطی مناسب برای لحظه‌ای آسودن و نفسی تازه کردن است؛ هم برای عکاسی مکان محبوبی به حساب می‌آید و هم در کنار موزه سینما کتاب‌فروشی و کافه‌ای شناخته شده دارد. کافه ویونا باغ فردوس یکی از کافه‌های بسیار پرطرفدار تهران است.

    شاید برای‌تان جالب باشد که بدانید ارتباط باغ فردوس با سینما هم تنها در موزه سینمای ایران خلاصه نمی‌شود و فیلمی هم با عنوان «باغ فردوس، 5 بعد از ظهر» در سال 1384 به کارگردانی سیامک شایقی ساخته شده است.

    باغ فردوس کجاست؟مسیرهای دسترسی و ساعت بازدید

    آدرس باغ فردوس کاملا سرراست است. این مجموعه در انتهای شمال خیابان ولیعصر نرسیده به میدان تجریش در کوچه بخشایش قرار دارد.

    اگر اهل پیاده‌روی هستید چه از شمال و چه از جنوب شهر تهران می‌توانید از طریق خیابان ولیعصر خودتان را به آن‌جا برسانید. پیاده‌روی در خیابان ولیعصر با آن چنارهای مشهورش تجربه‌ای دل‌پذیر را رقم می‌زند. به خصوص در فصل پاییز که مناظری تماشایی که انتظار دیدن آن‌ها را در تهران نخواهید داشت در این خیابان پدید می‌آید.

    بیشتر بخوانید: طول خیابان ولیعصر تهران چقدر است؟ خیابان چنارها و کافه‌های دنج

    راه دیگر هم برای علاقه‌مندان به وسایل نقلیه عمومی از طریق مترو است. شما با سوار شدن مترو در مسیر خط 1 می‌توانید خودتان را به ایستگاه تجریش برسانید و باقی مسیر را از میدان تجریش به سمت جنوب با بی‌آرتی، تاکسی و یا مینی‌بوس‌های خط تجریش-ولنجک بروید.

    نحوه دیگر دسترسی به موزه سینما از طریق بی‌آرتی است که باید خط 7 بی‌آرتی تهران را سوار شده و در ایستگاه باغ فردوس پیاده شوید.

    اما اگر به هر دلیلی با ماشین شخصی قصد دیدار از این مجموعه را دارید و نگران جای پارک، معضل همیشگی تهران هستید، بدانید که در خیابان‌های مجاور مانند خیابان طوسی معمولا جای پارک پیدا می‌شود و راه‌حل دیگر هم استفاده از پارکینگ عمومی میدان تجریش است.

    ورود به مجموعه باغ فردوس رایگان است اما برای بازدید از موزه سینما باید بلیط تهیه کرد.

    قیمت بلیط موزه سینما ۵ هزار تومان بوده که برای دانشجویان ۳ هزار تومان و اتباع خارجی ۲۰هزار تومان محاسبه می‌شود.ساعات بازدید از موزه از ۹ صبح تا ۵ بعد از ظهر در روزهای عادی و در روزهای تعطیل از ۲ بعد از ظهر تا ۵ عصر است.روی نقشه ببینید!

    تاریخچه و دو قصه متفاوت از باغ فردوس تهران

    همانطور که گفتیم این مجموعه در دوران قاجار ساخته شده است. در آن زمان محمد شاه قاجار تصمیم گرفت کاخ و مجموعه باغی در شمیرانات بسازد.عمر محمدشاه به تمام شدن این اقامتگاه سلطنتی کفاف نداد.

    ۲ داستان درباره چگونگی ساخت این باغ وجود دارد که در قصه اول حسینعلی خان معیرالممالک همزمان با محمدشاه این عمارت را ساخته است و در روایت دوم این باغ همان زمینی بوده که محمدشاه قصد ساخت کاخی ییلاقی در آن را داشته و بعد در دوران ناصرالدین شاه به داماد او دوستمحمدخان معیرالممالک پسر دوستعلی خان به عنوان هدیه عروسی واگذار شده و محل مراسم ازدواج آن‌ها هم در همان باغ بوده.

    اما نکته‌ای که درباره‌اش شکی نیست این است که در سال‌های بعد مالکین این باغ از آن خوب نگهداری نمی‌کردند و عمارت رو به خرابی بو دو چند بار هم دست به دست شد تا اینکه به عنوان بدهی به تجارت‌خانه تومانیانس منتقل و سپس به دولت رضاخان واگذار شد.  وزارت معارف یا همان آموزش و پرورش فعلی هم مدرسه شاپور تجریش را در سال 1316 در باغ فردوس تاسیس کرد.

    پس از سال‌ها بی توجهی محمدولی خان سپهسالار اولین مالکی بود که به بنا رسیدگی کرد و با احیا و قنات و ایجاد فواره‌ها در استخر به آن رونقی دوباره داد.

    در آخر این عمارت در سال 1350 به وزارت فرهنگ واگذار شد و به عنوان مرکزی فرهنگی هنری مورد بهره‌برداری قرار گرفت و در سال 1381 موزه سینما را در آن تاسیس شد.

    بیشتر بخوانید: ۵ پیشنهاد تهران گردی حرفه‌ای؛ خارجی‌ها تهران را چطور می‌گردند؟

    معماری باغ فردوس تهران

    این باغ در زمان قاجار با مساحت 20000 متر مربع تاسیس شده و مساحت خود عمارت به جا مانده هزار متر است.

    در این باغ دو عمارت شمالی و جنوبی وجود داشته که عمارت شمالی به دلیل عدم رسیدگی به کل از بین رفته .این  عمارت با طرح دوران قاجار موسوم به گوش فیل احداث شده است.

    دوستعلی خان نظام الدوله با به کارگیری معمارانی از یزد و اصفهان بنای دیگری در قسمت جنوبی باغ به نام رشک بهشت در 3 طبقه و نیم ساخت. مساحت بنا هزار متر و طول آن 34 و عرض آن 26 متر است.

    این عمارت بر روی زمینی شیب‌دار مانند خیابان ولیعصر بنا شده و باغ 7 طبقه مسطح شده با استفاده از سنگچین‌ها دارد که در هر کدام از طبقات استخری هم ساخته‌اند.

    به خاطر مرمت و بازسازی در دوره‌‌های مختلف می‌توان گفت که شاخصه‌های معماری چند دوره تاریخی از قاجار تا پهلوی در آن به چشم می‌خورد.

    منبع مطلب : pinorest.com

    باغ فردوس تهران کجاست

    باغ فردوس تهران از جاهای دیدنی تهران است و در خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش قرار دارد.

    باغ فردوس تهران

    آثار ملی ایران

    اطلاعات جاذبه گردشگری

    ایران، استان تهران، تهران، خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان تجریش، کوچه بخشایش

    02122705005

    مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۱ تا ۲ ساعت

    مسیر یابی

    باغ فردوس تهران یکی از باغ‌های زیبای پایتخت محسوب می‌شود که از زمان قاجار به یادگار مانده است. این باغ که در حوالی میدان تجریش قرار دارد، به موزه سینما اختصاص داده شده و با داشتن امکاناتی چون سالن‌های سینما،کافه و محیطی دل‌نواز و سرسبز یکی از پاتوق‌های هنرمندان و هنردوستان است. اگر دوست دارید باغ عهد قاجاری فردوس را بیشتر بشناسید و از موزه سینما دیدن کنید؛ در این تهران‌گردی همراه کجارو باشید.

    باغ فردوس تهران را بیشتر بشناسید:

    معرفی باغ فردوس تهران

    باغ فردوس تهران کجاست؟

    امکانات باغ فردوس تهران

    هزینه ورودی و ساعت بازدید از باغ فردوس تهران

    جاهای دیدنی اطراف باغ فردوس

    معرفی باغ فردوس تهران

    عکاس: حمیدرضا حسنی 

    باغ فردوس که با نام باغ موزه فردوس، باغ معیری و موزه سینما نیز شناخته می‌شود؛ یکی از باغ‌ها و جاهای دیدنی تهران است که در محله خوش آب‌وهوای باغ فردوس در شمال این شهر قرار دارد. این باغ در سال ۱۳۸۱ به موزه سینمای ایران تبدیل شده است. قدمت این باغ به دوران قاجار و پادشاهی محمد شاه می‌رسد و از آثار ملی کشور محسوب می‌شود.

    پیشینه باغ فردوس تهران

    در دروان قاجار باغ‌های متعددی در تهران ایجاد شد که باغ فردوس یکی از آن‌ها به شمار می‌رود و توسط یکی از درباریان قاجار در زمان محمد شاه، ساخته شده است. این باغ در واقع بخش کوچکی از باغ وسیع فردوس محسوب می‌شود که در گذشته اراضی میان اسدآباد و ولنجک در شمال، الهیه از جنوب، دره تجریش از شرق و محمودیه از غرب؛ جزو زمین‌های باغ فردوس بوده‌اند. باغ فردوس در سرگذشت خود مالکان متعددی به چشم دیده است. روزگاری این باغ در عهد قاجار و در زمان محمدشاه، در اراضی محمدیه با دو عمارت شمالی و جنوبی برپا شد. پایه گذار این باغ و عمارت ییلاقی آن حاجی میرزا آقاسی، صدراعظم محمدشاه بود. بعد از آن باغ به تملک معیرالممالک؛ داماد ناصرالدین شاه رسید. شاه این باغ را به‌عنوان هدیه عروسی به دخترش داد و معیر بعد از تکمیل عمارت جنوبی، جشن عروسی خود را در این محل برگزار کرد.

    بعد از مرگ معیر الممالک باغ به پسرش دوستعلی خان رسید، اما وی علاقه‌ای به حفظ باغ نداشت و هروقت به ییلاق می‌آمد خیمه خود را زیر درختان چنار باغ برپا می‌کرد و حتی سنگ‌های مرمر بنا را از جا کند و در نمای عمارت امیریه یا مدرسه نظام فعلی به کار برد. تا اینکه تاجری شیرازی به نام حاجی میرزا حسین این باغ را از دوستعلی خرید و آن را تعمیر کرد. بعد از حاجی میرزا، افرادی چون میرزا حسین تهرانی، میرزا اسماعیل خان امین الممالک و محمد ولی خان سپهسالار تنکابنی، باغ فردوس را صاحب آن شدند. محمد ولی خان عمارت و باغ را آباد و قنات آن را دایر کرد و چند استخر و فواره نیز در جای‌جای باغ احداث کرد، اما از آن جایی که تجارتخانه طومانیانس از وی طلبکار بود باغ را به تصاحب خود درآورد. پس از چندی دولت وقت در مقابل وجهی که از طومانیانس طلبکار بود، آن را ضبط کرد و اراضی‌اش را متری دو تومان و سه تومان به کارمندان وزارتخانه فروخت. ‎

    باغ فردوس در سال ۱۳۸۱ به موزه سینمای ایران تبدیل شد

    در دوران پهلوی باغ فردوس سرنوشت جدیدی پیدا کرد. در سال ۱۳۱۶، به دستور علی اصغر حکمت، وزیر معارف آن زمان، باغ فردوس خریداری، عمارت آن مرمت و دبیرستان شاپور تجریش در آن دایر شد. در دوران پهلوی دوم، این باغ به مکانی برای جشن‌های ۲۵۰۰ اختصاص یافت. پس از انقلاب نیز مدتی در اختیار صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود. تا اینکه بنیاد سینمایی فارابی، سازمان میراث فرهنگی کشور و شهرداری تهران آن را برای موزه سینما در نظر گرفتند و سرانجام در شهریورماه سال ۱۳۸۱ باغ فردوس داستان جدید زندگی‌اش را شروع کرد و به باغ موزه فردوس یا موزه سینمای ایران تبدیل شد.

    از باغ‌های اشرافی این منطقه تنها عمارتی باقی مانده است که به آن باغ فردوس گفته می‌شود و در اختیار موزه سینما قرار دارد. سایر زمین‌های این باغ نیز تفکیک شده‌اند و تغییر کاربری پیدا کرده‌اند. بخشی از آن‌ها به ساختمان‌های مسکونی و مدرسه تبدیل شده‌اند و قسمتی دیگر به موسسه باستان‌شناسی دانشگاه تهران و لغت نامه دهخدا اختصاص داده شده است.

    معماری باغ فردوس تهران

    وقتی به باغ فردوس تهران برسید و از فضای مشجر و چنارهای سرسبز ورودی باغ عبور کنید، دو مجسمه برنزی از سهروردی و ابن هیثم (از دانشمندان سرشناس ایرانی و اولین دانشمند فیزیک نور در جهان) ایران خواهید دید. بعد از آن چشمتان به عمارت زیبای باغ خواهد افتاد. عمارتی که تنها یادگار شکوه و جلال باغ‌های فردوس است و دیگر از گذشته و نقشه باغ فردوس چیزی باقی نمانده است.

    باغ فردوس ۲۰ هزار متر مربع وسعت دارد و مساحت عمارت آن هزار متر مربع است که شامل سه و نیم طبقه به عرض ۲۶ متر و به طول تقریبا ۳۴ متر است. شیب زمین این باغ از شمال غربی به جنوب شرقی است و تندی این شیب به‌گونه‌ای است که کف طبقه اول بنا با قسمت جنوبی باغ و سقف آن با قسمت شمالی باغ هم سطح است. تمامی اتاق‌ها و سالن‌های ساختمان باغ، گچ‌بری‌های بسیار زیبایی در زیر حاشیه سقف دارد که از جمله می‌توان به مقرنس‌کاری‌های گل و شاخ و برگ اشاره کرد.

    باغ فردوس در طی زمان و در هر دوره، تغییرات زیادی پیدا کرده است و بسیاری از بخش‌های آن تخریب شده و استخرهای متعدد، قنات، ساختمان و عمارت‌هایی دیگری نیز داشته است. حتی بعد از تبدیل شدن باغ فردوس به موزه سینما تغییرات جزیی مانند نورپردازی داخل و خارج عمارت، پوشاندن دیوارهای داخلی با گچ، تقسیمات داخلی با دیوارهای سبک و کف سازی در عمارت باغ صورت گرفته و ساختمان‌هایی نیز به آن اضافه شده است.

    سینما باغ فردوس

    منبع عکس: خبرگزاری برنا (عکاس: متین قاسمی)

    طرح ایجاد موزه‌ سینما در شهریور سال ۱۳۷۳ و به همت مدیران مرکز توسعه‌ فضاهای فرهنگی شهرداری تهران مطرح شد. سرانجام با تلاش‌های آقایان عباس کیارستمی، استاد عزت الله انتظامی، غلامرضا جلال امیدی، امیر ثباتی، بهزاد رحیمیان و عزیزالله ساعتی موزه‌ سینما در سال ۱۳۷۷ در مکان اولیه خود واقع در خیابان لاله‌زار، کوچه‌ی پیرنیا و با حضور معاون اول رئیس جمهوری وقت، آقای حبیبی، افتتاح شد. از فعالیت‌های اولیه موزه می‌توان به انتشار چند کتاب، کارت پستال، مجموعه‌ای از موسیقی‌های متن فیلم‌های ایرانی و برگزاری جشن‌های ۱۰۰ سالگی سینما اشاره کرد. پس از گذشت چند سال و در سال ۱۳۸۱، با کمک نهادهای گوناگون از جمله اداره‌ فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت امور سینمایی و با حضور رئیس جمهور وقت، آقای سید محمد خاتمی، موزه‌ سینما در مکان کنونی آن یعنی مجموعه‌ باغ فردوس گشایش یافت. استاد عزت الله انتظامی نیز اولین مدیر عامل موزه‌ سینمای ایران بود.

    منبع مطلب : www.kojaro.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 1 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید