اثار باستانی شیراز
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
اثار باستانی شیراز را از این سایت دریافت کنید.
Transferring to the website...
آثار باستانی و تاریخی استان فارس – مجله گردشگری لیدوما تریپ
آثار باستانی و تاریخی استان فارس
19 آبان 1400 دسته بندی : شیراز , فارس
شهر زیبای شیراز مجموعه کاملی از دیدنیها و گشتنیهاست. این شهر بهشتی ریشهای عمیق در دل تاریخ دارد. آثار باستانی و تاریخی استان فارس تنوع بینظیری از تاریخها و ملتهای گوناگون دارند که تماشای هریک دنیایی جدید را به ما معرفی میکند. یکی از دلایلی که این شهر را به قطب گردشگری کشور بدل کرده است، وجود همین دیدنیهای حیرتانگیز است که از اصلیترین مناطق دیدنی و گردشگری شیراز هستند.
در مقاله پیش رو به معرفی آثار باستانی و تاریخی استان فارس پرداخته و سفری در دل تاریخ غنی این شهر خواهیم داشت.
فهرست مطالب:
۱ آثار باستانی و تاریخی استان فارس
۲ جاذبه های تاریخی استان فارس
۳ تاریخ گردی در دل آثار باستانی و تاریخی استان فارس
آثار باستانی و تاریخی استان فارس
از لوحهای گلی ایلامی که نام شیراز بر روی آنها پیدا شده تا پهلوی دوم که خانه شاپوریاش در شیراز پیداست، همگی آثار تاریخی در شیراز و استان فارس هستند که تنوع زمانی جالبی دارند. حتی از تخت جمشید شیراز آثاری پیش از تاریخ یافت شدهاند. به گفته دانشگاه کمبریج و در طی تحقیقات قدمت یکجانشینی در شیراز به پیش از دوران ساسانی برمیگردد اما آنچه که قابل توجه است وجود آثاری از آبادانی و زندگی در تاریخهای بسیار دور است که هیجان تماشای آثار باستانی و تاریخی استان فارس را چند برابر میکند.
از بناهای باستانی بسیار قدیمی در شیراز تخت جمشید، نقش رستم، گورهای گبری، نقش رجب، تپه باستانی، مجموعه پاسارگاد، پل پوستچی و قلعه ابونصر اشاره کرد. جاذبههای تاریخی معاصر و سازههای پادشاهان مختلف نیز در شیراز موجودند که به معرفی هریک خواهیم پرداخت.
جاذبه های تاریخی استان فارس
از آثار باستانی و تاریخی استان فارس میتوان به ارگ کریمخانی، حمام وکیل، بازار وکیل، دروازه قرآن، حافظیه شیراز، سعدیه شیراز، باغ های تاریخی شیراز، مسجد نصیرالملک، سرای مشیر، موزههای تاریخی شیراز، بازار حاجی شیراز، آرامگاه بابا کوهی، مدرسه خان شیراز و کلیسای ارامنه اشاره کرد.
تخت جمشید
تخت جمشید شهر باستانی واقع در مرودشت و آثار باستانی و تاریخی استان فارس است که در ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد پایتخت تشریفاتی هخامنشیان بوده است. نام دیگر این شهر پارسه است که به مدت ۲۰۰ سال آباد بوده و هیچ گاه ساخت بناهای حیرتانگیز و عظیم آن به پایان نرسیده است. چند کاخ نیمه کاره، موزه تخت جمشید، پلکانها، نقوش برجسته، شهر باستانی استخر، ستونهای عظیم، مجسمههای سنگی و گورهای کهن از دیدنیهای تاریخی تخت جمشید هستند. تصور کنید که قدم زنی در این شهر ۱۲۵ هزار متری که هر بخش آن پر از شگفتی و مناظر خیرهکننده است چقدر هیجانانگیز خواهد بود.
نقش رستم از آثار باستانی و تاریخی در استان فارس
نقش رستم منطقهای در زنگی آباد و شمال مرودشت است که از صخرههای باستانی عظیم پوشیده است. این محوطه آثاری از دوران ایلامیان، ساسانیان و هخامنشیان دارد. قدیمیترین نقش موجود در نقش رستم مربوط به دوره ایلام است که نقش دو ایزد و ایزدبانو و شاه و ملکه را به تصویر کشیده است. آرامگاه داریوش و کعبه زرتشت نیز در این منطقه واقع است. نقشهای تراشیده شده از سنگ در دل صخرههای عظیم و سرسخت هر بینندهای را به وجد میآورد. توصیه میکنیم در سفر به مرودشت تاریخی، سرزدن به نقش رستم را از دست ندهید.
نقش رجب
نقش رجب در ۳ کیلومتری تخت جمشید از دو مجلس سنگی تشکیل شده است و از آثار باستانی و تاریخی استان فارس می باشد. مجلس اول درباره شاپور اول پادشاه ساسانی است و مجلس دوم مراسم تاجگذاری اردشیر بابکان را نشان میدهد. نقش رجب یکی از مهمترین آثار حجاری در تاریخ کشور است. همچنین شهر تاریخی استخر که زادگاه اردشیر و شاپور ساسانی بوده در سمت دیگر جاده قرار گرفته است. پادشاهان ساسانی مراسم تاجگذاریشان را در شهر زادگاه خود یعنی همین استخر برگزار میکردند. به همین دلیل سنگ نگارهها و نقوشی از مراسم تاجگذاری آنان در نقش رجب و نقش رستم وجود دارد.
تپه باستانی پوستچی
تپه تاریخی پوستچی با مساحت حدود ۴هکتار، در بلوار رحمت شیراز واقع است. آثار کشف شده از این تپه گویای قدمت سکونت در شیراز در ۷۵۰۰ سال پیش است. آثار مختلفی چون کوزههای سفالی و ابزار شکار از این تپه به دست آمدهاند که بیشتر آثار مربوط به دوران نوسنگی هستند.
مجموعه پاسارگاد از آثار باستانی و تاریخی استان فارس
شهرستان پاسارگاد در استان فارس جای گرفته است. این مجموعه دربرگیرنده ساختمانهایی چون آرامگاه کوروش بزرگ، پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بارعام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آبنماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطهٔ مقدس و تنگه بلاغی است. در این مجموعه کهن میتوان گردشی تاریخی را تجربه کرد.
قلعه ابونصر
این قلعه سنگی نامهای دیگری چون قصر ابونصر، تخت ابونصر و تخت مادر سلیمان دارد. این قصر در ۶ کیلومتری شیراز واقع شده است و شهرکی از زمان اشکانیان در آن موجود است. همچنین گفته میشود که نام شیراز از قلعهای در نزدیکی این قلعه گرفته شده است. در اطراف قلعه ابونصر سرسبزیهایی وجود دارد که مکانی کامل برای گردشگری پدید میآورند.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟