این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    اسراف نکردن غذا

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    اسراف نکردن غذا را از این سایت دریافت کنید.

    جلوگیری از هدر رفتن و اسراف مواد‌ غذایی با ۲۰ راه آسان

    هدر رفتن غذا و اسراف آن تبدیل به مشکلی بسیار بزرگ‌تر ازآنچه تصور کنید در دنیا شده است. جالب است اگر بدانید حدود یک‌سوم از غذای تولیدشده در جهان به دلایل مختلف هدر می‌رود. در این نوشته به معرفی ۲۰ نکته آسان و کاربردی برای کاهش و جلوگیری از هدر رفتن و اسراف مواد غذایی خواهیم پرداخت.

    جلوگیری از هدر رفتن و اسراف مواد‌ غذایی با ۲۰ راه آسان

    علی عسگری به‌روزرسانی: فروردین 1397 ۱۲ دقیقه

    خانه داری

    ۰اشتراک‌گذاری

    هدررفتن غذا و اسراف آن، در دنیا به مشکلی بسیار بزرگ‌تر از آنچه تصور کنید تبدیل شده است. جالب است بدانید حدود یک‌سوم غذای تولیدشده در جهان به دلایل مختلف هدر می‌رود. این مقدار برابر با هدررفتن ۱٫۳ میلیارد تن مواد خوراکی در هر سال است. جالب‌تر اینجاست که کشورهای توسعه‌یافته‌ای مانند ایالات‌‌ متحده آمریکا بیش از کشورهای درحال‌توسعه مواد غذایی را هدر می‌دهند. سازمان حافظت از محیط‌‌زیست این کشور اعلام کرده است که آمریکایی‌ها در سال به‌طور متوسط ۹۹ کیلوگرم غذا اسراف می‌کنند. اگر تابه‌حال فکر می‌کردید که هدردادن مواد غذایی مشکلی برای زندگی شما ایجاد نمی‌کند، بهتر است با هم نگاهی مجدد به این موضوع داشته باشیم. همچنین در این نوشته به معرفی ۲۰ نکته آسان و کاربردی برای کاهش و جلوگیری از هدر رفتن و اسراف مواد غذایی خواهیم پرداخت.

    راهنمای مطالعه نمایش

    حتما بخوانید:

    روش‌های از بین بردن رسوب کتری، شیرآلات و سینک ظرفشویی

    چه خوراکی‌هایی را نباید در یخچال نگهداری کرد؟

    تمیز کردن نقره با چند روش ساده و کاربردی

    هدردادن مواد غذایی و تغییرات آب‌وهوایی

    هدردادن مواد غذایی باعث هدررفتن منابع مالی مختلف می‌شود. از نگاه زیست‌محیطی غذای دورریخته‌شده در محل دفن زباله، گاز متان تولید می‌کند. متان دومین گاز گلخانه‌ای مخرب است که تغییرات آب‌و‌هوایی‌ِ سال‌های اخیر از نتایج تولید این گاز است.

    اسراف غذا باعث کمبود آب می‌شود

    با هدردادن غذا در حقیقت حجم زیادی آب هم اسراف می‌شود. به گزارش «مؤسسه منابع جهانی»، ۲۴ درصد از آب استفاده‌شده برای کشاورزی به دلیل هدردادن غذا اسراف می‌شود. این مقدار برابر با ۴۵ ترلیون گالن، معادل ۱۷۰ ترلیون لیتر است.

    ممکن است این اعداد شما را متعجب کرده باشد اما خوب است بدانید که با رعایت نکات بسیار ساده‌ای که در این مقاله به‌ آنها اشاره می‌کنیم، می‌توانید این ضرر را به‌نحو قابل‌توجهی کاهش بدهید.

    ۲۰ روش برای کاهش اسراف مواد غذایی

    ۱. هوشمندانه خرید کنید

    بسیاری از مردم عادت دارند مواد غذایی را بیشتر از نیاز خود خریداری کنند. درحالی‌که خرید انبوه و یکباره، راحت‌تر و به‌صرفه‌تر به‌نظر می‌رسد اما تحقیقات نشان داده است که این روش موجب افزایش خرید مواد غذایی اضافه می‌شود.

    برای جلوگیری از خرید مواد غذایی اضافه سعی کنید به‌جای خرید هفتگی، در بازه‌های زمانی کوتاه‌تر به فروشگاه‌های مواد غذایی مراجعه کنید. با این کار خرید مواد غذایی غیرضروری را کاهش می‌دهید.

    سعی کنید پیش از مراجعه‌ به فروشگاه، همه‌ی مواد غذایی باقی‌مانده از خرید قبلی را مصرف کنید تا آنها را را بی‌دلیل دور نریزید.

    همچنین بهتر است قبل از رفتن به مرکز خرید فهرستی از نیازهای خود تهیه کنید و فقط به قصد خرید آنها به فروشگاه بروید. این کار باعث می‌شود خریدهای بی‌دلیل کمتری انجام بدهید و از هدررفتن مواد غذایی جلوگیری کنید.

    ۲. مواد غذایی را به‌شکل درست نگهداری کنید

    اگر برای نگهداری مواد غذایی تمهیدات مناسبی نداشته باشید، دورریز غذاهای شما بسیار زیاد خواهد شد. بنابه گزارش مرکز تحقیقات شورای حفاظت منابع طبیعی آمریکا، دوسوم میزان هدررفتن غذا به دلیل فساد مواد غذایی است. بسیاری از مردم با نحوه‌ی ذخیره‌سازی میوه‌ها و سبزیجات آشنا نیستند که این امر موجب فاسدشدن زودرس و عدم امکان استفاده از مواد غذایی خریداری‌شده می‌شود.

    برای مثال سیب‌زمینی، گوجه‌فرنگی، سیر، خیار و پیاز باید در دمای اتاق نگه‌ داشته شوند و هرگز نباید آنها را منجمد کرد.

    جداسازی خوراکی‌هایی که گاز اتیلن تولید می‌کنند روش مناسبی برای جلوگیری از فاسدشدن سریع مواد غذایی است. اتیلن سرعت رسیدن و کامل‌شدن فرایند رشد میوه را افزایش می‌دهد که درنهایت منجربه فاسدشدن میوه می‌شود.

    مواد غذایی‌ای که درحال رسیدن از خود گاز اتیلن آزاد می‌کنند عبارتند از:

    موز؛ آووکادو؛ گوجه‌فرنگی؛ طالبی؛ هلو؛ گلابی؛ پیازچه.

    ۳. نحوه‌ی حفظ و نگهداری مواد غذایی را یاد بگیرید

    اگر فکر می‌کنید تخمیرکردن و ترشی‌انداختن مواد غذایی به‌تازگی باب شده‌اند جالب است بدانید که این روش‌های نگهداری از هزاران سال پیش به‌کار گرفته می‌شده است؛ برای مثال روش‌ ترشی‌انداختن با نمک یا سرکه از ۲۴۰۰ سال قبل از میلاد رواج داشته است.

    ترشی‌‌انداختن، خشک‌کردن، تهیه‌ی کنسرو، تخمیر، انجماد و … همگی روش‌هایی هستند که می‌توانید برای طولانی‌ترشدن مهلت استفاده از غذا به‌کار ببرید و درنتیجه تولید زباله را کاهش بدهید.

    بیشتر روش‌های نگهداری، ساده و چه‌بسا سرگرم‌کننده هستند. این روش‌ها نه‌تنها اثرات کربنی را کاهش می‌دهند، بلکه پول شما را نیز ذخیره می‌کنند.

    برای مثال کنسروکردن سیب‌های رسیده و تبدیل آنها به سس سیب یا درست‌کردن ترشی با هویج تازه، یک محصول خوشمزه و بادوام را به‌وجود می‌آورد که حتی کودکان نیز از آن لذت می‌برند.

    ۴. در خرید مواد‌غذایی کمال‌گرا نباشید

    آیا می‌دانید زیرورو کردن بیش‌ازحد میوه‌ها برای سواکردن میوه‌‌ی عالی و فوق‌العاده به‌نوعی اسراف محسوب می‌شود؟ با وجود طعم و مواد مغذی یکسان، افراد اغلب از میوه‌ها و سبزیجاتی که شکل زیبایی ندارند صرف‌نظر می‌کنند.

    مصرف‌کننده به دنبال میوه و سبزی بی‌عیب‌ونقص است و به‌این‌ترتیب بخش بزرگی از محصولات کشاورزی خوب و مناسب اسراف می‌شود. برخی فروشگاه‌ها برای فروش مواد غذایی نه‌چندان عالی و درجه‌یک، تخفیفات قابل‌توجهی پیشنهاد می‌کنند تا هدررفتن آنها کاهش بیابد. پیشنهاد می‌کنیم مواد غذایی نه‌چندان عالی را نیز از فروشگاه‌ها یا کشاورزان خریداری کنید.

    ۵. یخچال را مرتب کنید

    @[email protected]#=img=#

    حتما ضرب‌المثل «از دل برود هرآنچه از دیده برفت» را شنیده‌اید. این ضرب‌المثل را برای مواد غذایی هم می‌توان به‌کار برد. وقتی یخچال خانه‌ی شما پر از مواد خوراکی است بسیار جذاب به‌نظر می‌رسد اما درنهایت به اسراف مواد غذایی ختم می‌شود.

    منبع مطلب : www.chetor.com

    چیدانه

    صرفه جویی در مصرف مواد غذایی، چگونه مواد غذایی کمتری هدر بدهیم؟ جلوگیری از اسراف مواد غذایی در خانه، اسراف نکردن در مصرف غذا

    اسراف نکردن در مصرف غذا، چگونه مواد غذایی کمتری هدر دهیم؟

    اشتراک گذاری

    هیچ کدام از ما نمی خواهیم که مواد غذایی خود را هدر دهیم، اما گاهی با این موضوع رو به رو شده و با حجم زیادی مواد غذایی فاسد در آشپزخانه خود برخورد می کنیم. قطعا با کمک راهکارهایی می توان این مسئله را پیشگیری و حل نمود. در این مطلب از وب سایت چیدانه تصمیم داریم بیشتر در رابطه با این موضوع صحبت کنیم.

    1- برای هر مواد غذایی ای که در حال حاضر دارید برنامه ریزی کنید

    پیش از هر چیز باید بر اساس لیست خرید خود عمل کنید و چیزی بیشتر از آن خریداری نکنید. سعی کنید برای مواد غذایی ای که در حال حاضر در آشپزخانه تان موجود است برنامه داشته باشید و بتوانید با آنها یک یا دو وعده غذایی را تامین کنید.

    2- مقادیر مواد غذایی تان را مشخص کنید

    سعی کنید برای تقریبا سه وعده غذایی، مواد مورد نیاز را یادداشت کنید. شما باید میزان مواد غذایی مورد نیاز برای هر وعده را بدانید تا دقیقا بر اساس آن به خرید بپردازید، در این صورت احتمال اینکه مواد غذایی تان بماند و خراب شود بسیار کاهش می یابد.

    3- از مواد غذایی خود، واقع گرایانه نگهداری کنید

    بعد از آنکه از خرید باز می گردید مواد غذایی ای را که ظرف دو تا سه روز آینده مصرف می کنید در یخچال قرار داده و مابقی را به فریزر بسپارید. توصیه ما این است که میوه ها و سبزی های خود را بشویید و بعد آنها را در یخچال قرار دهید تا احتمال کپک زدنشان کاهش یابد.

    4- شیوه خرید خود را اصلاح کنید

    در رابطه با برخی از مواد غذایی مثل ماهی و سبزی و چیزهایی شبیه به این شما باید آنها را تازه خریداری کنید. بنابراین سعی کنید در رابطه با چنین مواد غذایی ای فقط همان زمانی که به آن احتیاج دارید به خرید بروید.

    5- تاریخ انقضای مواد غذایی را بدانید

    اینکه شما بتوانید بر تاریخ انقضای مواد غذایی ای که دارید احاطه داشته باشید از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. ممکن است بسیاری از افراد از آنجه که اقلام مواد غذایی ای که خریداری می کنند زیاد است نتوانند به تاریخ انقضای آنها توجه کنند.

    مسئله مهمی که در این رابطه قابل ذکر است آن است که در رابطه با بسیاری از تاریخ های انقضا نمی توان به قطع و با اطمینان نظر داد. ممکن است برخی از مواد غذایی قبل و یا بعد از تاریخی که بر روی بسته بندی آنها زده شده است منقضی شوند. با این حال چشم ها و بینی شما بهترین وسیله برای سنجش سلامت مواد غذایی است.

    6- نعمت های خود را به اشتراک بگذارید

    اگر در حیاط و یا باغ خود درختان میوه ای دارید که حجم ثمره آنها آنقدر زیاد است که نمی دانید با آنها چه کنید بهتر است به جای آنکه بنشینید و فاسد شدن آنها را تماشا کنید به فکر به اشتراک گذاشتن آنها باشید.

    7- کمپوست تهیه کنید

    فرقی نمی کند که چقدر، ولی احتمالا مقداری سبزیجات، هسته سیب و یا پوست تخم مرغ برایتان باقی مانده است. یکی از راه های عالی برای کنترل این زباله ها، تبدیل آنها به کمپوست و استفاده از آن برای خاک گیاهان است. شما می توانید با روش های به خصوصی که برای این کار وجود دارد این مواد غذایی را به کمپوست تبدیل کرده و از هدر رفتن آنها جلوگیری نمایید. کمپوست خانگی می تواند به عنوان یک منبع مناسب حاوی مواد آلی مورد نیاز یک خاک غنی باشد که می تواند میزان نفوذپذیری خاک را افزایش داده و رطوبت آن را حفظ نماید. در نتیجه باغچه و گیاهان شما می توانند از سلامت و طراوت بیشتری برخوردار باشند.

    8- از سطل زباله های شهری استفاده نمایید

    معمولا در سطح شهر از سطل زباله هایی استفاده می شود که در آنها زباله ها تفکیک شده اند. یکی از بهترین کارهایی که در این رابطه می توانید انجام دهید آن است که زباله های خود را دسته بندی کرده و هر کدام را در سطل زباله مخصوص خود بیندازید. بهتر است تفکیک زباله ها را به تعویق نیدازید و این کار را در آشپزخانه خود و همان زمانی که زباله ها را به کیسه زباله می اندازید انجام دهید.

    مطالب پیشنهادی:تمیز کردن یخچال و بسته بندی مواد غذایی، راه حل های فوری!کاهش پسماند غذا، 12 روش کم کردن هزینه های زندگی!آشنایی با آلوده ترین قسمت های آشپزخانه

    منبع: HOUZZ

    منبع مطلب : www.chidaneh.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 15 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید