اعمال روز سوم رجب
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
اعمال روز سوم رجب را از این سایت دریافت کنید.
نماز روز سوم ماه رجب
نماز روز سوم ماه رجب (اقبال الاعمال) الجزء الثانی؛ الباب الثامن فیما نذکره مما یختص بشهر رجب و برکاته و ما نختاره من عباداته و خیراته و فیه فصول، فصل
اعمال ماه رجب
نماز روز سوم ماه رجب
نماز روز سوم ماه رجب (اقبال الاعمال)الجزء الثانی؛ الباب الثامن فیما نذکره مما یختص بشهر رجب و برکاته و ما نختاره من عباداته و خیراته و فیه فصول، فصل فیما نذکره من فضل صوم ثلاثه أیام من رجب و صلاه فی الیوم الثالث
جلد دوم؛ باب هشتم: اعمال مخصوص ماه رجب و برکات و خیرات آن، فصل سی و دوم: فضیلت سه روز روزهدارى در ماه رجب و نماز روز سوم ماه رجب:
و أما الصلاه فی الیوم الثالث من رجب فإننا وجدناها فی بعض کتب العبادات المتضمنه لما یبقى من السعادات
و اما نماز روز سوم ماه رجب؛ در برخى کتابهاى عبادات که دربردارندهى اعمال سعادتبخش است
عَنِ النَّبِیِّ ص أَنَّهُ قَالَ
به نقل از پیامبر اکرم-صلّى اللّه علیه و آله و سلّم-آمده است:
مَنْ صَلَّى فِی الْیَوْمِ الثَّالِثِ مِنْ رَجَبٍ أَرْبَعَ رَکَعَاتٍ یَقْرَأُ بَعْدَ الْفَاتِحَهِ[1]
هرکس در روز سوم ماه رجب چهار رکعت نماز بخواند. به این صورت که در هر رکعت بعد از فاتحه الکتاب، آیات زیر را تلاوت کند، آیات یاد شده عبارتاند از:
(وَ إِلهُکُمْ إِلهٌ واحِدٌ لا إِلهَ إِلَّا هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحِیمُ
«و معبود شما، معبودى یگانه است که جز او هیچ معبودى نیست، و او است بخشایشگر مهربان.
إِنَّ فِی خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ اخْتِلافِ اللَّیْلِ وَ النَّهارِ
راستى که در آفرینش آسمانها و زمین و در پى یکدیگر آمدن شب و روز
وَ الْفُلْکِ الَّتِی تَجْرِی فِی الْبَحْرِ بِما یَنْفَعُ النَّاسَ
و کشتىهایى که در دریا روانند با آنچه به مردم سود میرساند
وَ ما أَنْزَلَ اللَّهُ مِنَ السَّماءِ مِنْ ماءٍ فَأَحْیا بِهِ الْأَرْضَ بَعْدَ مَوْتِها
و همچنینآبى که خدا از آسمان فرو فرستاده و با آن زمین را پس از مردنش زنده گردانیده
وَ بَثَّ فِیها مِنْ کُلِّ دَابَّهٍ وَ تَصْرِیفِ الرِّیاحِ وَ السَّحابِ الْمُسَخَّرِ بَیْنَ السَّماءِ وَ الْأَرْضِ لَآیاتٍ لِقَوْمٍ یَعْقِلُونَ
و در آن هرگونه جنبندهاى پراکنده کرده و نیز در وزش بادها و ابرى که میان آسمان و زمین آرمیده است براى گروهى که میاندیشند، واقعا نشانههایى گویا وجود دارد
وَ مِنَ النَّاسِ مَنْ یَتَّخِذُ مِنْ دُونِ اللَّهِ أَنْداداً یُحِبُّونَهُمْ کَحُبِّ اللَّهِ وَ الَّذِینَ آمَنُوا أَشَدُّ حُبًّا لِلَّهِ
و برخى از مردم در برابر خدا همانندهایى برمیگزینند و آنها را چون دوستى خدا دوست میدارند، ولى کسانى که ایمان آوردهاند به خدا محبت بیشتر دارند.
وَ لَوْ یَرَى الَّذِینَ ظَلَمُوا إِذْ یَرَوْنَ الْعَذابَ أَنَّ الْقُوَّهَ لِلَّهِ جَمِیعاً وَ أَنَّ اللَّهَ شَدِیدُ الْعَذابِ)[2]
اى کاش کسانى که با برگزیدن و پرستش بتها به خود ستم نمودهاند-آنگاه که عذاب را مشاهده میکنند-میدیدند که تمام نیروها از آن خدا و خدا سختکیفر است.»
أَعْطَاهُ اللَّهُ مِنَ الْأَجْرِ مَا لَا یَصِفُهُ الْوَاصِفُونَ
خداوند پاداشى به او عطا میکند که هیچکس نمیتواند آن را توصیف کند.
وَ رُوِیَ در حدیث آمده است که
أَنَّ الْیَوْمَ الثَّالِثَ مِنْ رَجَبٍ کَانَ مَوْلِدُ مَوْلَانَا عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ الْهَادِی ع
مولایمان امام على بن محمد هادى-علیه السّلام-در روز سوم ماه رجب به دنیا آمد.[3]
——————- پینوشت: [1]) سوره الفاتحه
[2]) سوره البقره، آیه 163- 165
[3]) معروف این است که امام هادى-علیه السّلام-در نیمهى ذى حجه به دنیا آمده و در سوم رجب وفات نمودهاند. بنابراین، تعیین روز دوم و یا سوم رجب و یا اقوال دیگر به عنوان ولادت آن حضرت، غیر معروف است. ر. ک: کاشف الغمّه فى تاریخ الأئمه، ص 119 - 121
مطالب مرتبط
فلسفه نماز چیست و چرا نماز می خوانیم؟
دو رکعت نماز بعد از نماز ظهر روز جمعه
نماز عید فطر نماز شب دهم ماه رجب
نماز روز اول ماه صفر
نماز شکر ماه رجب اشتراک گذاری فیس بوک توییتر تامبلر رددیت پاکت پیام رسان واتس آپ تلگرام
اشتراک گذاری از طریق ایمیل
دیدگاهتان را بنویسید
جدیدترین مطالب
تاریخ شب معراج پیامبر
متن و ترجمه دعای معراج
تلاوت مجلسی قرآن با صدای ابوالعینین شعیشع
حجتالاسلام قرائتی – تفسیر سوره توبه
حجتالاسلام قرائتی – تفسیر سوره انفال
حجتالاسلام قرائتی – تفسیر سوره اعراف
حجتالاسلام قرائتی – تفسیر سوره انعام
حجتالاسلام قرائتی – تفسیر سوره مائده
حجتالاسلام قرائتی – تفسیر سوره نساء
حجتالاسلام قرائتی – تفسیر سوره آل عمران
منبع مطلب : www.emadionline.com
اعمال و فضیلتهای ماه رجب
ماه رجب فصل روییدن جوانههای عاشقانه زیستن و ماه شستوشوی دل و جان از زنگارهای گناه و غفلت و آماده شدن برای ورود به ضیافتالله اعظم است.
جشنواره فجر
اعلام فیلمهای جشنواره فجر، نامزدهای جوایز سزار و سرنوشت مبهم «سقوط»
در پنجمین روز جشنواره تئاتر فجر چه خبر است؟
هر آنچه از ۲۴ فیلم «سودای سیمرغ» میدانیم
ماجرای تغییر نام کارگردان «بچه زرنگ» چیست؟
اعلام اسامی "سودای سیمرغ" و رونمایی از پوستر جشنواره فیلم فجر
یکشنبه / ۲ بهمن ۱۴۰۱ / ۱۶:۴۲
دستهبندی: دین و اندیشه
کد خبر: 1401110201531
خبرنگار : 71461
اعمال و فضیلتهای ماه رجب
ماه رجب فصل روییدن جوانههای عاشقانه زیستن و ماه شستوشوی دل و جان از زنگارهای گناه و غفلت و آماده شدن برای ورود به ضیافتالله اعظم است.
به گزارش ایسنا، کسانی که دل در گرو محبت خدا نهادهاند، لحظهشماری میکنند تا با ورود به ماه رجب و بهرهمندی از برکات آن، به درک فیوضات ماه عظیم شعبان موفق شوند و پس از آن بتوانند مدال لیاقت ورود به ضیافت الهی در ماه رمضان را دریافت کنند.
رعایتکنندگان حرمت ماه رجب و عاملان به اعمال آن را «رجبیون» مینامند. همانا که در قیامت فرشتهای ندا میدهد: «أین الرجبیون» کجایند افرادی که ماه رجب را محترم شمرده و اعمالی از آن را انجام دادهاند.
مشروح تقویم و اعمال ماه رجب بنا بر منابع دینی به این شرح است:
روز اول: مطابق بعضی از روایات، روز ولادت امام محمد باقر (ع) در سال ۵۷ هجری
روز سوم: روز شهادت امام علیالنقی (ع) در سال ۲۵۴ هجری
روز دهم: روز ولادت امام محمدتقی (ع) طبق بعضی از روایات
روز سیزدهم: روز ولادت امیرمومنان علیبنابیطالب (ع) در داخل کعبه؛ ۱۲ سال قبل از بعثت رسول خدا (ص)
روز پانزدهم: مطابق برخی از نقلها، روز وفات حضرت زینب کبری (س) در سال ۶۳ هجری
روز هجدهم: روز وفات جناب ابراهیم، فرزند رسول خدا (ص)
روز بیست و پنجم: روز شهادت امام موسی بن جعفر (ع) در سال ۱۸۳ هجری
روز بیست و ششم: مطابق روایتی، روز وفات حضرت ابوطالب (ع)
روز بیست و هفتم: بعثت پیامبر گرامی اسلام (ص)
ماه رجب و ماههای شعبان و رمضان، از ماههای بسیار پرفضیلت هستند و از تعبیرات بعضی از روایات اینگونه برمیآید که ماه رجب در میان این سه ماه، امتیاز خاصی دارد تا آنجا که ماه رجب «ماه خدا» نامیده شده و ماه شعبان «ماه پیامبر(ص)» و ماه مبارک رمضان «ماه امت».
اعمال مشترک این ماه
تعداد این اعمالی که مخصوص روز معینی نیست، بلکه در تمام ماه انجام میشود، زیاد است از جمله:
در تمام ماه رجب، این دعا را بخواند: یا مَنْ یَمْلِکُ حَوآئِجَ السّآئِلینَ، ویَعْلَمُ ضَمیرَ الصّامِتینَ، لِکُلِّ مَسْئَلَة؛ ای که مالک حاجات خواستارانی و ای که نهاد خاموشان دانی برای هر خواستهای، مِنْکَ سَمْعٌ حاضِرٌ وَجَوابٌ عَتیدٌ. اللّهُمَّ وَمَواعیدُکَ الصّادِقَةُ واَیادیکَ الفاضِلَةُ؛ از جانب تو گوشی شنوا و پاسخی آماده است خدایا به حق وعدههای راستت و نعمتهای بسیار، وَ رَحْمَتُکَ الواسِعَةُ فَاَسْئَلُکَ اَنْ تُصَلِّیَ عَلی مُحَمَّد وَآلِ محمد؛ و رحمت وسیعت از تو خواهم که درود فرستی بر محمّد و آل محمد، واَنْ تَقْضِیَ حَوائِجی لِلدُّنْیا وَالاْخِرَةِ، اِنَّکَ عَلی کُلِّ شَیْء قَدیرٌ؛ و حوایج دنیا و آخرتم را برآوری که به راستی تو بر هر چیز توانایی.
همچنین رسول خدا (ص) فرمودهاند: هر کس در ماه رجب ۱۰۰ مرتبه بگوید «أَسْتَغْفِرُ اللّهَ الَّذِی لا إلهَ إِلاّ هُوَ، وَحْدَهُ لا شَرِیکَ لَهُ وَ أَتُوبُ إِلَیْهِ» و در پایان صدقهای بدهد، خداوند کارش را به رحمت و مغفرت پایان دهد و هر کس ۴۰۰ مرتبه آن را بگوید فضیلت شهیدان را دارد.
همچنین ایشان فرمودند: کسی که در ماه رجب هزار مرتبه «لا اِلهَ اِلاَّ اللّه» بگوید، خداوند برای او حسنات فراوانی مینویسد.
در روایتی آمده است: «هر کس در ماه رجب، در وقت صبح، ۷۰ مرتبه و شبانگاه نیز ۷۰ مرتبه بگوید اَسْتَغْفِرُ اللّهَ وَ أَتُوبُ اِلَیْهِ و پس از آن، دستها را بلند کند و بگوید أَللّهُمَّ اغْفِرْ لی وَ تُبْ عَلَیَّ اگر در همان ماه رجب بمیرد، خداوند از او راضی خواهد بود...».
در طول این ماه هزار مرتبه بگوید «اَسْتَغْفِرُ اللّهَ ذَاالْجَلالِ وَ الاْکْرامِ مِنْ جَمیعِ الذُّنُوبِ وَالاْثامِ» تا خداوند رحمان وی را بیامرزد.
«سیّد بن طاووس» در «اقبال» فضیلت فراوانی برای خواندن سوره «قل هو الله احد» در ماه رجب نقل کرده است. از جمله از رسول خدا (ص) روایت کرده است که هر کس با نیت پاک در ماه رجب، ۱۰ هزار مرتبه سوره «قل هو الله احد» را بخواند، وارد عرصه قیامت شود در حالی که از گناه پاک باشد مانند روزی که از مادر متولد شده است و ۷۰ فرشته به استقبال او میآیند و به وی بشارت بهشت را میدهند.
همچنین آن حضرت برای هزار بار خواندن سوره «قل هو الله احد» در این ماه و حتی ۱۰۰ بار نیز پاداش زیادی ذکر کرد.
در روایتی از رسول خدا (ص) نقل شده است که آن حضرت فرمود: «هر کس یک روز از ماه رجب را روزه بدارد و چهار رکعت نماز بگذارد (هر دو رکعت با یک سلام) و در رکعت اول ۱۰۰ مرتبه «آیةالکرسی» بخواند و در رکعت دوم ۲۰۰ مرتبه «قل هو الله احد»، پیش از مردن جای خود را در بهشت میبیند و یا دیگری جای او را ببیند (و برای او توصیف کند).
لیلة الرّغائباولین شب جمعه ماه رجب را «لیلة الرّغائب» گویند. رسول خدا (ص) در روایتی که فضیلت ماه رجب را بیان میکرد، فرمودند: «از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیلة الرغائب» نامیدند.»
آنگاه رسول خدا (ص) اعمالی را برای آن شب به این کیفیت بیان فرمود: «روز پنجشنبه اول ماه را روزه میگیری. چون شب جمعه فرا رسید، میان نماز مغرب و عشاء ۱۲ رکعت نماز میگزاری (هر دو رکعت به یک سلام) و در هر رکعت از آن، یک مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «إنا انزلناه» و ۱۲ مرتبه «قل هو الله احد» را میخوانی. پس از اتمام نماز ۷۰ مرتبه میگویی: أللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد النَّبِیِّ الاُْمِّیِّ وَ عَلی آلِهِ آنگاه به سجده میروی و ۷۰ بار میگویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» سپس سر از سجده برمیداری و ۷۰ بار میگویی: «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمُ، إِنَّکَ أنْتَ العَلِیُّ الاْعْظَمُ» بار دیگر نیز به سجده میروی و ۷۰ مرتبه میگویی: «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» آنگاه حاجت خود را میطلبی که انشاءالله برآورده خواهد شد.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟