امامزاده صالح ابن زین العابدین
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
امامزاده صالح ابن زین العابدین را از این سایت دریافت کنید.
امامزاده صالح بن زین العابدین محله فرحزاد تهران؛ آدرس، تلفن، ساعت کاری
اطلاعات کامل امامزاده صالح بن زین العابدین محله فرحزاد تهران به همراه آدرس، ساعت کاری، شماره تلفن با امتیاز 5.0 را در نقشه و مسیریاب بلد بیابید.
امامزاده صالح بن زین العابدین
زیارتگاه ۵٫۰ (12 نفر) امامزاده
تهران،فرحزاد،خ گلریز،خ امام زاده داود،خ البرز ششم،مجتمع پلیس
02122376010
emamzadehsaleh_farahzad
ویرایش اطلاعات
ویرایش نام، دستهبندی، آدرس، موقعیت مکانی و...
درخواست حذف مکان
تکراری است، بسته شده است، وجود ندارد و...
خلاصهٔ امتیاز و نظرها
۵ ۴ ۳ ۲ ۱
۵
۱۲ رأی
نظرتان را درباره این مکان بنویسید و تجربهتان را با دیگران به اشتراک بگذارید.
کاربر بلد
تا به حال ۴ نظر نوشته
۸ ماه پیش
التماس دعا
کاربر بلد یک سال پیش
آرامش بخش
کاربر بلد
۸۰ نظر برای زیارتگاه
یک سال پیش
براساس زیارت نامه موجود، شخصیت دفن شده در بقعه از نوادگان امام چهارم، امام زین العابدین (علیه السلام) است. این متن به صورت زیر است: «السلام علیک ایها الشخص الشریف المطیع لله و لرسوله و لامیرالمؤمنین و للحسن و الحسین علیهم السلام ملقب (به امامزاده صالح) بالصالح ابن علی ابن الحسین علیهما السلام». منبع سایت امامزادگان
reza kaboli
تا به حال ۷ نظر نوشته
۱۴ ماه پیش
عالی، حتما یه بار تجربه کنین. خیلی با صفاست
کاربر بلد یک سال پیش
خیلی خیلی خوب
دربارهٔ این مکان
امامزاده صالح بن زین العابدین در محله فرحزاد تهران و در خ گلریز،خ امام زاده داود،خ البرز ششم،مجتمع پلیس واقع شده است.
از لحاظ موقعیت جغرافیایی این مکان در نزدیکی مراکزی مانند هتل اسپیناس پالاس و مرکز واکسیناسیون سوله ایثارگران باشگاه ورزشی الزهرا و بوستان پرواز و پارک ژوراسیک تهران و رستوران فلای لند فود پارک قرار گرفته است.
نزدیکترین ایستگاه اتوبوس به این مکان، ایستگاه اتوبوس امام زاده میباشد که دسترسی به این مکان را برای کاربران حملونقل عمومی آسان میسازد.
حسینیه و تکیههای تهرانمسجدهای تهران
مکانهای مشابه نزدیک امامزاده صالح بن زین العابدین
آستان مقدس حضرت صالح ابن زین العابدین علیه السلام
زیارتگاه
نظر و امتیازی وجود ندارد
ایستگاه اتوبوس ابتدای امامزاده
ایستگاه اتوبوس
نظر و امتیازی وجود ندارد
ایستگاه اتوبوس ابتدای امامزاده
ایستگاه اتوبوس
نظر و امتیازی وجود ندارد
امامزاده ابوطالب
زیارتگاه ۵٫۰ (1 نفر)
شروع مسیر امامزاده داوود
زیارتگاه ۴٫۲ (5 نفر)
امامزاده محمد
زیارتگاه
نظر و امتیازی وجود ندارد
حرم حضرت صالح ابن موسی علیه السلام
زیارتگاه ۴٫۶ (195 نفر)
امامزاده شعیب
زیارتگاه ۵٫۰ (1 نفر)
حرم مطهر حضرت امامزاده اسماعیل علیه السلام
زیارتگاه ۴٫۷ (7 نفر)
امامزاده سید محمد نوربخش
زیارتگاه ۴٫۳ (7 نفر)
آیا امامزاده صالح فرحزاد با تجریش فرق دارد؟
امامزاده صالح در مکانی زیبا و خوش آبوهوا با پتانسیل گردشگری مذهبی واقعشده است. امامزاده صالح فرحزاد در شمال غربی شهر تهران و محله فرحزاد، قرارگرفته است.
دیدنیهای تهران
آیا امامزاده صالح فرحزاد با تجریش فرق دارد؟
بوسیله سبا خورشیدی به روز رسانی شده در ژانویه 24, 2023
15به اشتراک گذاریبر اساس زیارتنامه موجود امامزاده صالح فرحزاد، از نوادگان امام چهارم، امام زینالعابدین (علیهالسلام) معرفیشدهاند. البته نباید ایشان را با امامزاده صالح مدفون در تجریش اشتباه گرفت. اگرچه هر دو این امام زادگان تشابه اسمی دارند ولی نسب امامزاده صالح مدفون در تجریش به امام موسی کاظم (علیهالسلام) میرسد، درحالیکه نسب امامزاده صالح فرحزاد به امام سجاد (علیهالسلام) میرسد.
مراجع تقلید شیعیان ازجمله آیتالله سیستانی امامزاده صالح فرحزاد را ازلحاظ اسناد و شجرهنامه یکی از موثقترین و معتبرترین امام زادگان مدفون در تهران معرفی کردهاند و آیتالله مرعشی نیز بر صحت سندیت امامزاده صالح فرحزاد تأکید داشتهاند.
امامزاده صالح فرحزاد در کجا قرار دارد؟
امامزاده صالح در مکانی زیبا و خوش آبوهوا با پتانسیل گردشگری مذهبی واقعشده است. امامزاده صالح فرحزاد در شمال غربی شهر تهران و محله فرحزاد، در دامنه کوههای فرحزاد قرارگرفته است. در بخش جنوبی امامزاده صالح یک ایوان بلند با دو ستون چوبی قرار دارد که بر روی سنگ آن تاریخ بَنای این بقعه مبارک را سال ۹۸۶ هجری قمری ذکر کردهاند.
علاوه بر آن در حیاط امامزاده صالح، پنج تن از شهدای گمنام هشت سال دفاع مقدس دفن شدهاند که میتوانید علاوه بر زیارت امامزاده صالح فرحزاد، بر سر مزار این گوهرهای ارزشمند ایران اسلامی نیز لحظاتی را به دعا و نیایش بپردازید.
همچنین یکی از قبرستانهای محلی نیز در کنار این مکان قرارگرفته که شامل امکانات رفاهی موردنیاز زائران محترم نیز هست.
ازآنجاکه بَنای امامزاده صالح فرحزاد جدیداً موردبازسازی و مرمت قرارگرفته و در سطح شهر تهران زیاد شناختهشده نیست، روزانه پذیرای تعداد کمی از زائرین محترم است.
خیابان امامزاده داوود در جنوب امامزاده صالح فرحزاد، خیابان ایثار در شرق آن و خیابان البرز ششم از ناحیه غرب به محل این امامزاده راه دارند. آستان مبارک از شرق، شمال و غرب با ساختمانهای مسکونی بلند احاطهشده است. البته در دسترسی به مکان زیارت امامزاده صالح فرحزاد مشکل خاصی وجود ندارد و وسایل نقلیه بهراحتی میتوانند تا مقابل بقعه مبارکه رفتوآمد کنند.
مسیرهای دسترسی به صحن امامزاده صالح فرحزاد از خیابان امامزاده داود، بزرگراه یادگار امام، خیابان ایثار و چهار راه ایثار است. درگذشته، ده فرحزاد روستایی در شمال غربی دارالخلافۀ تهران بوده است. این روستا به دو بخش بالا ده و پایین ده تقسیم میشده است.
تاریخ احداث و بازسازی بقعه امامزاده صالح فرحزاد
تاریخ احداث بَنای اولیهٔ بقعه امامزاده صالح فرحزاد بر روی یک لوحه سنگ و در مکان بالای مرقد در داخل ضریح بر روی زمین نصبشده است و کتیبهٔ روی این لوح در پنج سطر به خط نستعلیق حکاکی گردیده است.
بنا بر آمار محلی، تقریباً تا سال ۱۳۴۸ یا ۱۳۴۹ هجری شمسی مکان امامزاده صالح فرحزاد مخروبه بوده است و مطابق منابع بقعه تنها شامل یک اتاق کاهگلی کوچک میشده است که محوطهٔ مربعی داخل آن کمتر از ۴٫۵ متر طول و ۴٫۵ متر عرض داشته است.
در حقیقت همان بازسازی اولیه بَنای بقعه امامزاده صالح فرحزاد در سال ۱۳۱۸ هجری شمسی به همت فرد خیری از اهالی تهران به نام ابوطالب دربان انجامگرفته است. دو لوحهٔ کاشی بهجامانده از این تعمیر هنوز هم بر دیوار نصب هستند. بانی بازسازی آقای ابوطالب دربان، مرقد و اطراف آن را با کاشیهای جدید پوشش میدهد.
در سال ۱۳۱۹ یا ۱۳۱۸ هجری شمسی نیز یک آبانبار جهت رفاه زائران امامزاده صالح فرحزاد در حیاط بقعه احداث میشود. اما در حال حاضر، اثری از آن آبانبار موجود نیست. محل ورودی بقعه امامزاده صالح فرحزاد از سمت جنوب، ایوانی بلند با دو ستون است که بر فضای سبز جنوبی صحن و کشت زارهای فرحزاد مشرف بوده است.
فضای اطراف امامزاده
قسمتی از فضای سبز امامزاده صالح فرحزاد نیز در قدیم به قبرستان عمومی روستا تبدیلشده بود که برای انجام امور مربوط به مراسم دفن و کفن مردگان، غسالخانهای نیز در قسمت شمال شرقی آن قرار داشت. دورتادور صحن امامزاده صالح را هم دیوار کاهگلی احاطه کرده است.
بر اساس عکسی که از بَنای امامزاده صالح فرحزاد مربوط به سالهای دههٔ ۱۳۳۰ موجود است، درگذشته ورودی صحن به شکل دری با طاق هلالی و در اطراف با دو طاق نمای آجری بوده است. چنان چه مشهور است، در حدود چهل سال قبل، ایوان ورودی سابق تبدیل به پیش فضای کنونی صحن مبارک امامزاده صالح فرحزاد شده است ولی گنبد خانه به شکل اولیهٔ خود باقیمانده و تغییری در آن رخ نداده است.
آدرس امامزاده صالح فرحزاد
ازآنجایی که بَنای امامزاده صالح فرحزاد بالاتر از سطح خیابان اصلی و در میان ساختمانهای بلند واقعشده است از دور قابلمشاهده نیست. تک نشانه راهنمای زائران به سمت زیارتگاه یک تابلو سبزرنگ مستطیل شکلی به ابعاد تقریبی دو متر است که بر روی آن جمله «السلام علیک ایها الشخص الشریف الطاهر الکریم صالح بن علی بن حسن» نوشتهشده است که در ابتدای جاده فرعی منتهی به صحن، در خیابان امامزاده صالح نصب گردیده است.
بقعه شریف امامزاده صالح فرحزاد دارای یک ورودی در ضلع جنوبی صحن است که فاقد چهارچوب است و افراد از آن ورودی مستقیماً وارد صحن میشوند.
طرح صحن امامزاده صالح فرحزاد
طرح فعلی صحن امامزاده صالح فرحزاد متشکل از گنبد خانه، پیش فضا در جنوب گنبد خانه و یک فضای جانبی بهعنوان نمازخانه در شرق گنبد خانه و پیش فضا قرار دارد. علاوه بر این، یک باب مسجد در حال احداث است در ضلع شمال و غرب گنبد خانه که سفتکاری آن به اتمام رسیده است.
زائران پس از طی کردن راه فرعی آسفالته و با کمی شیب از طریق تعدادی پله وارد صحن مبارک امامزاده صالح فرحزاد میشوند. در گوشه و کنار صحن تعدادی صندلی آهنی به رنگ سبز، باغچه و درختان کوتاه و بلند وجود دارند. در نزدیکی پلههای ورودی صحن امامزاده صالح فرحزاد قبر شش شهید گمنام روی سکویی با سنگ مرمر قرار دارد که تابلویی با متن گلزار شهدای گمنام دفاع مقدس نیز تعبیهشده است. مشخصات این شهیدان بزرگوار نیز شامل سن، نام عملیات و محل شهادت آنان درجشده است.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟