انجمن قاجار
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
انجمن قاجار را از این سایت دریافت کنید.
انجمن قاجارها
۲۶ اکتبر ۲۰۱۰ - ۴ آبان ۱۳۸۹
لوسیندا ایچ دان
"حضرت اقدس والا سلطان علی قاجار" که هنوز در میان اعضای خاندانش از ارج و احترام سلطنتی برخوردار است، از پاریس به لندن آمده بود تا در مراسم دهمین سالروز تأسیس کانون خاندان قاجار در منطقۀ "وایتهال" لندن شرکت کند. اگر "رضا خان"، فرمانده فوج قزاق، در کودتای سال ۱۹۲۱ دودمان پهلوی را جایگزین قاجار نمیکرد، شاید امروز سلطان علی بر اریکۀ قدرت در تهران تکیه زده بود. ایل کوچنشین ترکتبار قاجار تا آن زمان برای ۱۳۰ سال فرمانفرمای ایران بود.
سلطان علی سال ۱۹۲۹ در لبنان به دنیا آمد و در پاریس بزرگ شد. در دوران جوانیاش برای مدت کوتاهی به ایران سفر کرد و سال ۱۹۹۲ کتابی تاریخی نوشت زیر عنوان "شاهان فراموششده" (Les Rois Oublies)، اما ارتباط او با ایران امروز بهناچار محدود است.
ولی خاندان قاجار که بین دو تا سه هزار عضو دارد، میکوشد با برگزاری محافلی از این قبیل پیوند خاندانی را حفظ کند.
در بزم باشکوه اخیر مهمانان از میراث دودمان خود لذت بردند: آشپزباشی این ضیافت شاهانه محمدعلی عضدی بود که از قاجارهای مقیم لندن است. او میزهای تالار پذیرایی را با چندین نوع کباب و خورشت و برنج آراسته بود. دیرتر گروه موسیقی سارنگ مقیم لندن روی صحنه رفت و مجلس را با نواهای ایرانی گرم کرد. برخی از اعضای این گروه هم خود را متعلق به خاندان قاجار میدانند.
مسلمأ این خاندان سهم قاجارها در فرهنگ هنر ایران را هم گرامی میدارد. یک روز پیش از این شبنشینی، کانون خاندان قاجار در موزۀ ویکتوریا و آلبرت لندن "روز هنرآموزی" برگزار کرد و آثار هنری دورۀ قاجار را به نمایش گذاشت. فریال نیکپور، رئیس هیئت اجرایی کانون، میگوید که اخیرأ روند احیای هنر و سبکهای رایج در زمان قاجاریه رونق گرفتهاست. برای نمونه، کاخهای قاجاری سعدآباد و صاحبقرانیه در تهران ترمیم میشوند. هنرمندانی چون شادی قدیریان و رامین حائریزاده از لباسهای باب روز قاجار و نمایشهای تعزیۀ آن دوران الهام میگیرند و گروه موسیقی پاپ و آلترناتیو "آبجیز" سبکهای غربی و قاجاری را در هم آمیختهاست تا سیما و سیاق خاص خود را بسازد.
خانم نیکپور میافزاید: "قاجارها شاهان محافظهکار و مسلمانان سنتی بودند، ولی در عین حال، در زمینۀ فرهنگ و هنر آیندهنگر و پیشرو بودند. چون آنها اهل سفر بودند."
نقطۀ اوج بزم قاجاری، نمایش عکسهای قدیمی شاهان قاجار بود، همراه با توضیحات پراحساس امیر فرمانفرما، از اعضای خاندان. تالار نمایش را فضای نوستالژیک فرا گرفته بود. وقتی که تصویر احمد شاه، واپسین پادشاه قاجار، هنگام سفرش به بریتانیا روی پرده ظاهر شد، "امیر" لگام احساساتش را از دست داد و اشکش روان شد و با صدایی بغضآلود گفت: "او چه قدر به دموکراسی ایمان داشت!"
اما این رویدادها بیشتر روی تجلیل از یک خاندان متمرکز است، تا یک ملت. خانم نیکپور میگوید: "هدف این کانون گرد هم آوردن اعضای خاندان است. ما حافظان میراث فرهنگی خودمان هستیم."
کانون خاندان قاجار که ۶۰۰ عضو دارد، در لندن مستقر است. اما در گذشته رویدادهای مشابهی در فرانسه، هلند، اتریش و آمریکا هم برگزار شدهاند.
نازآفرین رکنی، صندوقدار کانون خاندان قاجار، ضمن سخنرانی پیش از شام اعلام کرد که تارنمای این سازمان به موزۀ مجازی هنر قاجاری تبدیل خواهد شد و اینکه قرار است کانون خاندان قاجار به کارهای خیریه برای ایران هم بپردازد.
گزارش مصور این صفحه از همین بزم قاجاری حکایت میکند.
برای نصب نرم افزار فلش اینجا را کلیک کنيد.
به صفحه فیسبوک جدیدآنلاین بپیوندید
ارسال مطلب
چاپ ايميل بالاترین فيس بوک توییتر
- یک کاربر، 2019/05/20
وقتی مقاله را خوندم چیز خاصی عایدم نشد و باید بگم در مورد منشا و وابستگی خود سایت هم تردید دارم (ببخشید که کمی رک حرف می زنم!) ولی نظرات خوانندگان تنها از عدم وجود روحیه کنکاشگر و منتقد که کمبود بزرگ فرهنگی جامعه ماست حکایت دارد. تقریباً تمامی نظرات نشانگر امتداد خطی هستند که در دوره بعد از قاجار به مردم تعریف و ارائه شد. حقیر مدتی است در این خصوص تحقیق می کنم و به حقایق وحشتناکی رسیده ام که چه کارهایی از درون و بیرون علیه قاجار انجام شده. مواردی که تنها در چند منبع اشاره مختصری شده و جمعبندی آنها نشان می دهد که موضوع چیز دیگری بوده، غیر از آنچه ما تاکنون باصطلاح می دانستیم! تقریبا آقایان عبدالله شهبازی، محمود محمود، ناظم الاسلام کرمانی و ... به این موارد اشاراتی کرده و در آثار ارزشمند خود توجهات را به برخی از این نکات جلب کرده اند ولی مخصوصاً اسناد و کتب جاسوسان انگلیسی آن دوره (که ترجمه نشده یا اگر شده، متون بزبان اصلی آنها) علیرغم پنهانکاریهای انجام یافته چیزهایی را بروز داده اند. لطفا بخوانید و نظر بدهید. حتی امروز نیز برنامه های باصطلاح تحقیقی رسمی (جمهوری اسلامی) یا غیررسمی (بویژه با منشا رسانه های اپوزیسیون خارج نشین) سالم نیستند. با تشکر
- یک کاربر، 2019/05/02
ایل قاجارمگه رییس داره؟!؟!؟!؟!؟!؟! تا اونجایی که من میدونم اینا همه فیکن
- فرهاد بهاری، 2018/01/07
رضا شاه در یک روستای کوچک به نام آلاشت در استان مازندران زاده شد و تنها هدفش پیشرفت و آبادانی ایران بود اوهدفش این بود که فقر مطلق ، گرسنگی ، بیماری های واگیردار ، شپش ، خرافات و ... را در ایران ریشه کن کند او ایران را از تجزیه نجات داد و با سیمیتقو در آذربایجان با عوامل روس در گیلان و با عوامل انگلیس در خوزستان و با هم ولایتی خود امیر موید سوادکوهی در مازندران مبارزه کرد او تلاش کرد تا ایران را از نفوذ انگلیس و شوروی رها سازد او برخلاف میل انگلیس که میخواست راه آهن را از شمال به جنپب زد ولی انگلیس میخواست راه آهن از شرق به غرب زده شود تا هند و عراق که دو مستعمره آنها بود را به هم متصل کنند در زمان رضا شاه دانشگاه ، راه آهن ، فرودگاه ، رادیو، فرهنگ سرای فارسی ، ثبت احوال ، لوله کشی آب، جااده سازی ، بیمه ، بانک ، ارتش نوین و ... شکل گرفتند ولی متاسفانه با خیانت سردار نخجوان که باعث شد سربازان وظیفه مرخصی بروند زمینه تبعید رضاشاه مهیا شد سردار نخجوان توسط رضا شاه به اعدام محکوم شد ولی پس ازتبعید رضا شاه سردار نخجوان که از عوامل انگلیس بود به مقام وزارت رسید در دوران محمد رضا شاه نیزایران مسیر پیشرفت و ترقی را ادامه داد و حتی از تجزیه اذربایجان توسط شوروی جلوگیری کرد و موفق شد جزایر سه گانه که در دوران قاجار از ایران جدا شده بودند را به ایران بازگرداند همانطور که میدانید بخرین و جزایر سه گانه از زمان قاجار تحت نفوذ انگلیس بودند در زمان پهلوی ملی گرایی و ایرانی گرایی به اوج خود رسید قاجار ها نیز خود را از نسل قاچار سردار چنگیز خان مغول می دانند از ترکستان به قفقاز و سپس به گرگان کوچ کردند و توانستند صد و سی سال بر ایران حکومت کنند ولی در این دوران آنها نتوانستند باعث پیشرفت علمی و اقتصادی ایران شوند چیزی که در دوران پهلوی اتفاق افتاد ولی در زمان قاجار اتفاق نیفتاد هر چند از زمان عباس میرزا و امیر کبیر گام های مثبتی برداشته شد ولی سلاطین با تحریک دیگران جلوی این گام های مثبت را گرفتند بنده از پدری شیرازی و مادری اردبیلی متولد شدم و دو رگه فارس و آذربایجانی ام بیایید با دید قومی به موضوع نگاه نکنیم رضا شاه نه فارس بود نه اذربایجانی بود بلکه از پدری مازنی و مادری گرجی متولد شد و باعث پیشرفت ایران شد
منبع مطلب : www.jadidonline.com
واکنش انجمن قاجار به مدعی جدید سلطنت ایران/ ویدیوهای نمایشی این فرد جدی گرفته نمیشود
ریاست انجمن قاجار، با انتشار یک بیانیه رسمی، هویت و اصلونسب بابک پیتر پادار، با نام مستعار «بابک میرزا»، را مجهول و گمنام معرفی و انتساب او را به سلسله قاجارها اساسا تکذیب کرد.
واکنش انجمن قاجار به مدعی جدید سلطنت ایران/ ویدیوهای نمایشی این فرد جدی گرفته نمیشود
ریاست انجمن قاجار، با انتشار یک بیانیه رسمی، هویت و اصلونسب بابک پیتر پادار، با نام مستعار «بابک میرزا»، را مجهول و گمنام معرفی و انتساب او را به سلسله قاجارها اساسا تکذیب کرد.
کدخبر: ۱۱۳۳۳ ۱۴۰۱/۱۰/۲۵ ۲۱:۳۶:۵۵
ریاست انجمن قاجار، با انتشار یک بیانیه رسمی، هویت و اصلونسب بابک پیتر پادار، با نام مستعار «بابک میرزا»، را مجهول و گمنام معرفی و انتساب او را به سلسله قاجارها اساسا تکذیب کرد.
ظرف هفتههای گذشته، فردی ملقب به «بابک میرزا» با انتشار مجموعهای عکس و فیلم از خویش و خانوادهاش در رسانههای اجتماعی، بهطور ویژه در توییتر، اقدام به تبلیغات کرده است و مدعی تاجوتخت سلسله قاجاریه شده است.
فعالیتهای تبلیغاتی-نمایشی این فرد طی ماههای اخیر افزایش یافته است.
بابک پیتر پادار متولد آلمان است و پدر او نیز در جمهوری آذربایجان فعلی دنیا آمده است.
او خود را پنجمین نسل از نوادگان مستقیم فتحعلیشاه قاجار معرفی کرده است.
مواضع و ویدیوهای نمایشی این فرد در رسانههای اجتماعی جدی گرفته نمیشود و معمولا با طنز و شوخیهای کاربران همراه است.
برخی از کارشناسان سیاسی نیز معتقدند که افزایش حرکتهای تبلیغاتی-نمایشی او در رسانههای اجتماعی میتواند برنامهریزی شده باشد.
انجمن قاجار خود را یک موسسه «غیرسیاسی» میداند. این انجمن وظیفه خود را ترویج «میراث فرهنگی قاجاریه» معرفی کرده است.
ایران سلسله قاجار انجمن قاجار بابک پیتر پادار
منبع: روز نو
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟