اکوادور کدام کشور است
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
اکوادور کدام کشور است را از این سایت دریافت کنید.
اطلاعات کلی کشور اکوادور
کشور اکوادور دارای سه منطقه جغرافیایی عمده است که البته یک بخش جزیره ای نیز در اقیانوس آرام دیده میشود. برای کسب اطلاعات بیشتر با ما در سایت Go2tr همراه شوید.
کشور اکوادور
اکوادور (به اسپانیایی: Ecuador) با نام رسمی جمهوری اکوادور (به اسپانیایی: República del Ecuador) کشوری در شمال غربی آمریکای جنوبی است. پایتخت آن کیتو و بزرگترین شهر این کشور گوایاکیول است. زبان رسمی این کشور اسپانیایی است. نظام سیاسی اکوادور جمهوری ریاستجمهوری است. این کشور از سال ۱۸۳۰ مستقل شدهاست. اکوادور پیش از این تاریخ بخشی از مستعمرات اسپانیا و جمهوری کلمبیای بزرگ بود. در شمال آن کلمبیا، در شرق و جنوب آن پرو و در غرب آن اقیانوس آرام قرار دارد. این کشور همچنین شامل جزایر گالاپاگوس در اقیانوس آرام در حدود ۹۶۵ کیلومتری غرب کشور میباشد. اکوادور دارای مساحتی برابر با ۲۷۲٬۰۴۵ کیلومتر مربع است. ایرانیان اکوادور یکی از گروههای مهاجر این کشور هستند و سابقه حضور آنها در اکوادور به سالهای قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران بازمیگردد.در این مقاله از موسسه مهاجرتی GO2TR جزئیاتی در مورد کشور اکوادور بررسی خواهد شد تا کسانی که قصد مهاجرت به اکوادور، تحصیل در اکوادور، سفر به اکوادور و یا زندگی در اکوادور را دارند، اطلاعاتی در مورد این کشور به دست آورده باشند. همراه GO2TR باشید!
نام انگلیسی: Ecuador
پایتخت: کیتو نوع حکومت: جمهوری قاره: آسیا
زبان رسمی: اسپانیایی
زبانهای رایج: --
جمعیت: 18,125,694 میلیون در سال 2022
واحد پولی: دلار آمریکا
منطقه زمانی: (GMT- 5)
پیششماره کشور: 00593
پسوند دامنه وبسایتها: .ec
زندگی در اکوادور سفر به اکوادور تحصیل در اکوادور مهاجرت به اکوادور
درباره کشور اکوادور
کشور اکوادور دارای سه منطقه جغرافیایی عمده است که البته یک بخش جزیرهای نیز در اقیانوس آرام دیده میشود. ناحیه اول جغرافیایی در کشور اکوادور لا کوستا نام دارد که ساحلی بسیار دلانگیز دارد و شامل منطقهای ساحلی بوده و در قسمتهای غربی کشور اکوادور رویت شده است. این منطقه دارای خط ساحلی و اقیانوس آرام بوده و البته که سواحل مخصوصی را شکل داده است. کشور اکوادور توانسته در جامعه جهانی به رشد خوبی برسد و به طور کلی در فرهنگ این کشور جشنهای گستردهای دیده میشود.
درصد تولیدات داخلی سالانه در کشور اکوادور تغییراتی داشته است. راستای ارائه خدمات در این کشور کاهش شدیدی در بخش مالیاتی داشته است.وضعیت اقتصاد برای بدهیهای خارجی ارزیابی شده است و صندوق بینالمللی در این زمینه تورم را بیشتر کرده است. امروزه صنعت توریسم و جهانگردی در کشور اکوادور بهبود داشته و اصول اقتصادی خاصی را شکل داده است. راه کارهای اقتصادی در این کشور هسته اصلی را بهبود داده است. رتبههای جهانی کشور اکوادور در زمینه بازارهای خصوصی بررسی شده است و اجرای اصلاحات دولتی این موضوع را کمی بهتر از قبل بررسی کرده است.
کشور اکوادور کشوری بسیار مدرن در زمینه آمادهسازیهای بینالمللی جهانی بوده و البته که شرایط اقتصادی به شکل خاصی بررسی شده است. تقویت سیستم در این منطقه شاخصهای خود را دارد. بازار خصوصیسازی شده در این کشور براساس بازارهای جهانی بررسی میشود. پیشرفت کشور اکوادور در زمینه مذهبی دیده میشود به طوری که مردم این کشور شرایط پیشرفته را در راستای دقیقی بررسی کردهاند.
شهر گوایاس
اقتصاد این کشور وابسته به شرایط مخصوصی بوده و مشخص است که جمعیتشناسی در این کشور میتواند شرایط خاص خود را داشته باشد. بومیها در کشور اکوادور مدتها پیش از فتح منطقه در این ناحیه سکونت داشتند، این موضوع جنگها و ازدواجهای مختلفی را شکل داده است؛ این گروه ساکن دره و رشته کوههای خاصی بودهاند. مشخص است که در جریان تاریخ این کشور جنگلهای داخلی وسیعی رویت شده است.
اقتصاد و منابع مالی و درآمدی اکوادور
در کشور اکوادور منابع غنی و زمین های کشاورزی پر محصولی دیده میشود. در این کشور مهمترین محصولات اقتصادی شامل نفت و موز و همینطور میگو هستند. نوسانات زیادی در بازارهای کشور اکوادور رویت شده است و به طور کلی صنعت در این کشور در بازارهای داخلی دخالت داشته است. در وضعیت بی ثباتی بازارهای بینالمللی در کشور اکوادور مشخص است که سیاستهای اقتصادی نقش بهتری را شکل دادهاند.
کسریهای مالی بزرگ و همینطور سیاستهای مالی مشخص خود توانسته برجستگیهای اقتصادی را پوشش دهد. در سال ۱۹۹۹ در کشور اکوادور شاهد کاهش ۶۵ درصدی ارزش پول ملی بودهایم و مشخص است که اصول اقتصادی در این کشور براساس پرداخت بدهیهای خارجی بهتر شده اند. درصد تولیدات داخلی سالانه در کشور اکوادور تغییراتی داشته است. راستای ارائه خدمات در این کشور کاهش شدیدی در بخش مالیاتی داشته است.
امروزه صنعت توریسم و جهانگردی در کشور اکوادور بهبود مخصوصی داشته و اصول اقتصادی خاصی را شکل داده است.رنکینگ جهانی در کلیه زمینه های اکوادور
وضعیت نرخ رشد تولید ناخالص داخلی سالانه در کشور اکوادور در ابتدا ۰.۶۰ درصد بوده است این رقم امروزه در وضعیت ۰.۳۰ درصد ارزیابی شده است. وضعیت تولید ناخالص داخلی در کشور اکوادور نیز ۱۰۸.۴۰ میلیارد دلار آمریکا گزارش شده است؛ وضعیت تولید ناخالص داخلی به قیمتهای ثابت در این کشور ۱۷۹۸۸۴۱۸.۰۰ USD-THO گزارش شده و تولید ناخالص داخلی سرانه در این کشور ۵۱۸۵.۰۹ دلار اعلام شده است.
PPP تولید ناخالص سرانه در این کشور نیز ۱۰۴۱۲.۲۰ دلار برآورد شده است. وضعیت نرخ مالیات درآمد شخصی در این کشور ۳۵ درصد گزارش شده است؛ وضعیت نرخ مالیات بر فروش در این کشور نیز ۱۲ درصد است. نرخ تأمین اجتماعی برای شرکتها در این کشور نیز در وضعیت ۱۲.۱۵ درصدی قرار دارد، نرخ تأمین اجتماعی برای کارکنان در این کشور ۹.۴۵ درصد است. وضعیت حساب جاری به تولید ناخالص داخلی در کشور اکوادور ۱.۲۰- درصد است.
شاخص تروریسم در این کشور ۲.۴۶ است و ذخایر طلا، ۱۶.۹۵ تن برآورد شده است.نوع حکومت و ساختار سیاسی اکوادور
سیاست کشور اکوادور به صورت رئیس جمهوری در قالبهای نمایندگی مردمی صورت میگیرد به صورتی که رئیس جمهور در این کشور رئیس دولت بوده و میتواند رهبر کشور نیز باشد. به طور کلی در سیستم رهبری در این کشور از سیستمهایی با وضعیت چند بخشی استفاده میشود. دولت سعی کرده است که توان اجرایی را در نظر بگیرد. قانونگذاری در این کشور هم توسط دولت و هم توسط کنگرههای کشور اکوادور صورت میگیرد.
اکوادور
اکوادور
مختصات: ۰۰°۹′ جنوبی ۷۸°۲۱′ غربی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
برای دیگر کاربردها اکوادور (ابهامزدایی) را ببینید.
جمهوری اکوادور
República del Ecuador
اکوادور پرچم نشان ملی
شعار: خدا، میهن، آزادیسرود: درود، ای میهنپایتخت کیتو
۰۰°۹′ جنوبی ۷۸°۲۱′ غربی
بزرگترین شهر گوایاکیول
زبان(های) رسمی اسپانیایی
حکومت جمهوری • • رئیسجمهور • معاون اول گیرمو لاسو آلفردو بوررو
بنیانگذاری ۲۴ مه ۱۸۲۲
مساحت • کل
۲۷۲٬۰۴۵ کیلومتر مربع (۱۰۵٬۰۳۷ مایل مربع) (۷۳ام)
• آبها (٪) ۴ جمعیت • سرشماری ۱۷٬۶۴۳٬۰۰۰ (۶۷ ام) • تراکم
۵۳٫۸ بر کیلومتر مربع (۱۳۹٫۳ بر مایل مربع) (۱۵۱ام)
واحد پول دلار آمریکاالف (USA)
منطقه زمانی ECT
• تابستان (ساعت تابستانی)
GALT پیششماره تلفنی ۵۹۳ کد ایزو ۳۱۶۶ EC دامنه سطحبالا .ec
الف: همراه با سکههای سنتاوو اکوادور
اکوادور (به اسپانیایی: Ecuador) با نام رسمی جمهوری اکوادور (به اسپانیایی: República del Ecuador)، کشوری در شمال غربی آمریکای جنوبی است. پایتخت آن کیتو و بزرگترین شهر این کشور گوایاکیول است.جمعیت این کشور ۱۷٬۶۴۳٬۰۰۰ نفر[۱] و زبان رسمی آن اسپانیایی است. نظام سیاسی اکوادور جمهوری ریاستجمهوری است. این کشور از سال ۱۸۳۰ مستقل شدهاست. اکوادور پیش از این تاریخ بخشی از امپراتوری اسپانیا و جمهوری کلمبیای بزرگ بود.
در شمال آن کلمبیا، در شرق و جنوب آن پرو و در غرب آن اقیانوس آرام قرار دارد. این کشور همچنین شامل جزایر گالاپاگوس در اقیانوس آرام در حدود ۹۶۵ کیلومتری غرب کشور میباشد. اکوادور دارای مساحتی برابر با ۲۷۲٬۰۴۵ کیلومتر مربع است.
ایرانیان اکوادور یکی از گروههای مهاجر این کشور هستند و سابقه حضور آنها در اکوادور به سالهای قبل از انقلاب ۱۳۵۷ ایران بازمیگردد.[۲] و آمار رسمی از تعداد ایرانیان مقیم اکوادور وجود ندارد.
نام[ویرایش]
این کشور بر خط استوا قرار دارد و نام (اسپانیائی) آن به همین واقعیت اشاره دارد. نام رسمی آن «جمهوری اکوادور» (اسپانیایی: [[:مدیا:|]] راهنما·[[:تصویر:|اطلاعات]] است.
تاریخ[ویرایش]
مقالهٔ اصلی: تاریخ اکوادور
بومیها مدتها پیش از فتح منطقه توسط امپراتوری اینکا در این ناحیه سکونت یافتند. به دلیل جنگها و ازدواجها با ملل مختلفی که ساکن درههای رشته کوه آند بودند، این ناحیه بخشی از قلمروی امپراتوری اینکاها شد. آتاهوالپا یکی از پسران امپراتور اینکا هواینا کاپاک در شهر کیتو متولد شد. با این وجود از آنجا که امپراتور پسر دیگری بنام هاسکار داشت که در کوسکو پایتخت امپراتوری اینکا متولد شده بود، تاج پادشاهی به وی نرسید؛ بنابراین امپراتوری به دو قسمت تقسیم شد: آتاهوالپا فرمانروایی قسمت شمالی را که مرکز آن کیتو بود دریافت کرد و هاسکار قسمت جنوبی را که مرکز آن کوسکو بود به ارث برد. در سال ۱۵۳۱ فاتحان اسپانیایی با فرمانروایی فرانسیسکو پیزارو وارد امپراتوری اینکاها شدند که به دلیل جنگهای داخلی بسیار ضعیف شده بود. آتاهوالپا به دنبال اتحاد با اسپانیاییها برای غلبه بر هاسکار بود تا فرمانروایی کل امپراتوری اینکاها را بهدست گیرد. اما اسپانیاییها خود قصد تصرف داشتند و بنابراین در قلعهای نظامی در کاخامارکا استقرار یافتند و در نبرد کاخامارکا آتاهوالپا را اسیر کرده و وی را گروکان گرفتند. وی در سلولی پر از طلا که مانع فرار او میشدند اسیر بود. در مدت اسارت، آتاهوالپا برنامهای برای کشتن نابرادری خود در کوسکو طرح کرد. صحنه برای غلبهٔ اسپانیاییها بر کل امپراتوری اینکاها آماده بود. با وجود اینکه اسپانیاییها در محاصرهٔ اینکاها بودند؛ آتاهوالپا را اعدام کردند. اسپانیاییها برای فرار از محاصرهٔ قلعه، تمامی توپهای خود را شلیک کردند و از میان اینکاها گریختند. در سالهای بعدی اسپانیاییها در پرو به قدرت رسیدند.
عده افراد بومی در دهههای اولیهٔ حکومت اسپانیاییها به دلیل بیماری رو به کاهش نهاد؛ زمانی که بومیها مجبور به کار کردن در سیستم کاری «انکومیاندا» برای اربابان اسپانیایی بودند. در سال ۱۵۶۳، کیتو بخشی از ناحیهٔ دولتی "audiencia" اسپانیا و محل حکومت نایب پرویی شد که پایتخت آن لیما بود.
پس از حدود ۳۰۰ سال از استعمارگری اسپانیاییها، کیتو شهری با حدود ده هزار نفر جمعیت بود و در سال ۱۸۲۲ بود که اکوادور به جمهوری گرن کلمبیایی سیمون بلیوار ملحق شد و در سال ۱۸۳۰ جمهوریای مستقل شد.
در سدهٔ نوزدهم، اوضاع ناحیه ناآرام بود و فرمانروایان یکی پس از دیگری به سرعت میآمدند. گابریل گارسیا مورنو در دههٔ ۱۸۶۰ با پشتیبانی کلیسای کاتولیک رم کشور را متحد ساخت. در اواخر دههٔ ۱۸۰۰، تقاضای جهانی برای کاکائو باعث وابستگی اقتصاد به صادرات کالا شد و این شرایط باعث مهاجرت به مناطق حاصلخیز ساحلی شد.
یک انقلاب آزادیخواه در نواحی ساحلی تحت رهبری الوی الفارو در سال ۱۸۹۵ باعث کاهش قدرت روحانیت شد و این حزب آزادیخواه تا زمان کودتای نظامی سال ۱۹۲۵ همچنان قدرت داشت. در دهههای ۱۹۳۰ و ۱۹۴۰ سیاستمداران مردمی مانند رئیسجمهور خوسه ماریا ولاسکو ایباررا که در پنج دوره رئیسجمهور بود نقشی پراهمیت داشتند.
اختلاف بر سر حکومت بر قلمرویی در آمازون باعث ایجاد اختلافی طولانی مدت بین اکوادور و پرو شدهاست. در سال ۱۹۴۱، یا تشدید اختلافات بین دو کشور جنگ درگرفت. پرو ادعا میکرد که حضور نظامی اکوادور در قلمرویی که پرو مدعی آن است در واقع حمله به خاک پرو است و اکوادور نیز همین ادعا را در مورد پرو داشت. در ژوئیه سال ۱۹۴۱ سربازان به حرکت درآمدند. پرو دارای نیروی نظامی متشکل از یازده هزار و ۶۸۱ سرباز بود، در حالیکه اکوادور تنها پنج هزار و ۳۰۰ نیروی نظامی غیر ماهر و گسسته داشت که هزار و ۳۰۰ تن از آنها در نواحی جنوبی کشور استقرار یافته بودند. در پنج ژوئیه سال ۱۹۴۱، با عبور نیروهایی پرو از برخی محلهای مرزی اکوادور برای بررسی توان نظامی نیروهای مرزی این کشور درگیری بالا گرفت. در نهایت در ۲۳ ژوئیه ۱۹۴۱، نیروهای پرو از مرز اکوادور در رودخانهٔ زارومیلا گذشتند و رسماً حملهٔ خود را به ناحیهٔ الاوروی اکوادور آغاز کردند. در این جنگ پرو تمامی نواحی مورد ادعای اکوادور و همچنین ناحیهٔ الاورو و قسمتهایی از ناحیهٔ لوخا (حدود ۶٪ کشور) را تصرف کرد و خواستار صرفنظرکردن اکوادور از نواحی مورد ادعایش شد. نیروی دریایی پرو بندر گوایاکیول را در اختیار گرفت و بدینترتیب مانع تأمین تجهیزات مورد نیاز نیروهای اکوادور شد. پس از چندین هفته از جنگ، با فشار آمریکا و چندین کشور آمریکای لاتین جنگ متوقف شد. اکوادور و پرو در ۲۹ ژانویهٔ سال ۱۹۴۲ رسماً تفاهمنامه ریو را به نفع اتحاد نیمکره در مقابل نیروهای کشورهای محور در جنگ جهانی دوم امضاء کردند. در نهایت به دلیل پیروزی پرو نواحی مورد اختلاف به این کشور داده شد. پیش از اتمام کامل اختلافات دو جنگ دیگر اتفاق افتاده بودند. "رجوع کنید به جنگ پاکیوشا و جنگ سنپا.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟