اگر چک صیادی ثبت نشود
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
اگر چک صیادی ثبت نشود را از این سایت دریافت کنید.
صفر تا صد شکایت از چک ثبت نشده و قوانین مرتبط با آن در سال جدید دادسو
برای شکایت از چک ثبت نشده بایستی به یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی شهر خود مراجعه کرده و از این طریق مشکل پیش آمده را پیگیری کنید.
صفر تا صد شکایت از چک ثبت نشده
خرداد 8, 1401 تیم تحریریه دادسو چک و اسناد مالی
چک به عنوان یکی از مهمترین اسناد تجاری در کشور شناخته میشود که به کمک آن میتوان روند معاملات تجاری را سریع و آسان پیش برد. در عین حال زمانیکه افراد یا شرکتها قصد خرید نسیه یا مدتدار کالا و خدماتی را داشته باشند، استفاده از چک یکی از بهترین گزینهها برای آنها در این مواقع خواهد بود. امکان صدور چک برای اولین بار در سال ۱۳۳۳ با توجه به قانونی که دارای ۱۲ ماده و ۵ تبصره بود، برای مردم فراهم شد و از آن سال تا به امروز شاهد تغییراتی در روند صدور چک بودهایم. با توجه به ماده ۳۱۰ قانون تجارت، چک نوشتهای است که به موجب آن صادر کننده، وجوهی را که در نزد محال علیه (بانک) دارد، کلا یا بعضا میتواند مسترد یا به دیگری واگذار کند.
صدور چک همواره راهی برای خرید بهصورت نسیه یا به عنوان ضمانت است، اما این امکان وجود دارد که صادر کننده چک در هنگام ثبت آن مشکلاتی داشته باشد و چک او در سامانه صیاد به ثبت نرسد. در این حالت دارنده چک هنگام وصول آن با مشکل رو به رو میشود و ممکن است قصد شکایت از چک ثبت نشده را داشته باشد. از این رو ما در موسسه حقوقی دادسو میخواهیم صفر تا صد شکایت از چک ثبت نشده را برای شما عزیزان بیان کنیم. پیشنهاد میکنیم که تا انتهای این مطلب ما را همراهی کنید.
راهنمای مطالعه این مقاله
سامانه صیاد چیست ؟
صیاد در واقع سامانهای است که برای صدور یکپارچه چک فعالیت دارد. هدف از ثبت چک در سامانه صیاد، نظارت بر تقاضای صدور دسته چک، منع از صدور دسته چک برای افراد فاقد صلاحیت، استعلام و پیگیری وضعیت چک و امکان اعتبار سنجی صاحبان حساب و امضاء است.
لازم به ذکر است که مدت اعتبار چکهای صیادی طبق قانون، تا حداکثر ۳ سال از زمان دریافت دسته چک اعلام شده است.
ویژگیهای استفاده از سامانه صیاد
چک در واقع یک دستور پرداخت در قالب سند تجاری است که طبق ماده ۲ قانون صدور چک، از سال ۱۳۹۷ و با اصلاحات صورت گرفته در این زمینه در سال ۱۴۰۰، باید برای اطمینان از صحت چک، آنرا در سامانه صیاد ثبت کنید. در این حالت ۳ طرف صادر کننده چک، دارنده چک و شخصی که دستور پرداخت چک را میدهد (معمولا بانک این وظیفه را بر عهده دارد)، برای صدور و وصول چک نقش دارند.
سامانه صیاد که برای ثبت چک استفاده میشود ویژگیهایی دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.
با کمک این سامانه در بخش اعتبار پرداختی، میتوان جریان چک برگشتی و روند پرداختی چکها را رصد کرد.
با وجود استفاده از سامانه صیاد دیگر نیازی به مراجعه حضوری به شعب بانکی برای صدور دسته چک نیست و فرد از طریق بانک مرکزی اعتبار سنجی میشود و در صورت داشتن صلاحیت، دسته چک برای او صادر خواهد شد.
با سامانه صیاد، تنش اعتباری کاهش مییابد و در عین حال قدرت نظارت بر فرآیند صدور چکها نیز افزایش مییابد.
چکها همگی متحدالشکل هستند، روی آنها لوگوی بانک مربوطه ثبت میشود و امکان جعل چک وجود نخواهد داشت.
امکان بررسی میزان اعتبار صادر کننده چک از طریق سامانه صیاد توسط ذینفع وجود دارد.
ویژگیهای استفاده از سامانه صیاد
تفاوت قوانین چکهای قدیمی و جدید
در قانون چکهای قدیمی و جدید تفاوتهایی وجود دارد که در ادامه این بخش از مطالب به آنها اشاره شده است:
بر اساس قوانین قدیم، برای دریافت دسته چک نیازی به ثبت نام در هیچ سامانهای نیست، اما برای دریافت دسته چکهای جدید بایستی در سامانه صیاد ثبت نام کنید.
رنگ چکهای جدید به بنفش تغییر کرده است.
رنگ بندی و محتوای همه چکها برای بانکهای صادر کننده یکی است و تنها با چاپ لوگو هر بانک تفاوت آنها مشخص میشود که این مورد نیز در قانون جدید لحاظ شده است.
چکهای قدیمی و جدید شناسه ۱۶ رقمی را دارند، اما تفاوت آنها در این است که در چکهای جدید که در سامانه صیاد بایستی ثبت شوند، یک عبارت تاکیدی نیز درج شده است.
در چک صیادی از بارکد ۲ بعدی استفاده شده است و به این ترتیب برای اسکن و اعتبار سنجی صادر کننده قابل استفاده هستند.
در چکهای جدید تاریخ اعتبار بر روی برگهها قید میشود که در این حالت فقط صاحب دسته چک مجاز به استفاده از آن تا زمان مشخص شده خواهد بود.
شکایت از چک ثبت نشده
چکهای جدید و بنفش رنگ که دارای عبارت “کارسازی این چک منوط به ثبت صدور، دریافت و انتقال آن در سامانه صیاد است” مشمول قانون جدید چک میشوند و فرآیند تبادل آنها با چکهای قدیمی متفاوت است.
در این نوع از چکها صادر کننده باید مشخصات چک را همچون تاریخ، مبلغ، علت صدور، هویت دریافت کننده و هویت خود را در سامانه صیاد ثبت کند. اگر چک صادر شده در سامانه صیاد ثبت نشود، گیرنده نباید آنرا دریافت کند. چرا که چک ثبت نشده در سامانه صیاد قابلیت نقد شوندگی را ندارد و به همین دلیل است که گیرنده چک باید به سامانه صیاد مراجعه کرده و از اطلاعات درج شده بر روی چک استعلام بگیرد و آنها را از طریق قسمت ثبت چک صیاد، تایید کند. همچنین ظهر نویسی و پشت نویسی چک نیز باید در سامانه صیاد انجام شود. در واقع هدف از انجام اینکار جلوگیری از جعل چک و در عین حال پولشویی است.
لازم به ذکر است که اگر چکهای صیاد در سامانه ثبت نشوند، مشمول سازوکارها و الزامهای مقرر در قانون چک نخواهند شد و به عنوان یک سند مدنی به این منظور که از شخصی طلب دارید، نقش خواهند داشت. همانطور که در مطالب مکررا اشاره شده چک ثبت نشده در قانون جدید، بی اعتبار است و مزایای قانونی چک را نخواهد داشت. با توجه به این موضوع شکایت از چک ثبت نشده یا مفقودی چک نیز نسبت به چکهای ثبت سختتر خواهد بود و بزرگترین مزیت چنین چکی این است که دارنده آن میتواند چک را تنها به عنوان مدرکی که نشانگر طلب او از فرد دیگری است، نزد خود نگه دارد.
از آنجایی که صدور چک بدون ثبت در سامانه صیاد از مزایای اسناد تجاری بهره نخواهد برد، اعتباری در حد سند عادی را دارد. به این منظور که برای شکایت از چنین سندی که به صورت رسمی ثبت نشده است، نیاز به مراجعه به دفتر خدمات الکترونیکی قضایی خواهد بود.
خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد
بدون شک چک یکی از مهمترین ابزارهای معاملات مالی و تجاری و چک صیادی با پشتوانه قانونی قوی جایگاه متزلزل خود را استحکام می بخشد. صادر کنندگان و دریافت کنندگان چک های صیادی باید از خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد آگاه باشند. موسسه حقوقی وکلای تلفنی در این زمینه یاریگر شما خواهد بود.
09212242670 09216078618 02147625900
ورود
صفحه اصلی خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد
خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد
خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد
۱۹شهریور ۱۴۰۱ Fereshteh Ghasemi دعاوی چک و سفته
سیستم بانکی کشور در پی بخشیدن اعتبار مجدد به چک، سامانه صیاد را راه اندازی کرده است . کارشناسان بانکی و مشاورین حقوقی همواره خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد را گوشزد کرده اند. برای بررسی دقیق تر الزامات حقوقی عدم ثبت چک صیادی از مشاوره حقوقی و کارشناسان با تجربه موسسه حقوقی وکلای تلفنی کمک بگیرید.
سامانه صیاد چیست؟
برای دانستن خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد، ابتدا باید این سامانه را بشناسیم. در پی افزایش شدید تعداد چک های برگشتی و به تبع آن کاهش ارزش و اعتبار این سند مهم مالی، سیستم بانکی کشور در شهریور ماه 1396 سامانه صدور یکپارچه چک را راه اندازی نمود.
در این سامانه اعتبار سنجی و صدور دسته چک در انحصار بانک مرکزی بوده و هر برگ چک شناسه منحصر به فرد داشته است. اطلاعات شخصی و هویتی دارنده چک به صورت بارکدی بر روی برگ چک حک شده است. عدم ثبت چک صیادی در سامانه مذکور، امکان پشتیبانی سیستم بانکی از دارنده چک را سلب و موجب فاقد اعتبار شدن چک صادره خواهد شد.
برای ثبت چک در سامانه صیاد چه باید کرد؟
برای پیشگیری از خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد، ابتدا باید با مراحل ثبت چک در سامانه آشنا شویم. مشاوره حقوقی کارشناسان این موسسه، انجام این امر مهم را برای شما آسان خواهند نمود.
برای ثبت چک در سامانه صیاد باید مراحل ذیل را طی کنید.
از طریق رایانه یا گوشی وارد سامانه ثبت چک صیادی بانک مورد نظر شده و گزینه مدیریت چک را انتخاب کنید.
وارد بخش خدمات چک شده و نوع خدمت درخواستی مانند ثبت، انتقال، استعلام و .... را انتخاب نمایید.
پس از انتخاب بخش ثبت، شناسه 16 رقمی چک را وارد و آن را تایید نموده و سپس سایر اطلاعات مانند مبلغ چک و تاریخ سر رسید چک را در سیستم ثبت کنید.
در بخش بعدی اطلاعات فرد دارنده چک را به دقت ثبت و تایید نمایید.
در قسمت انتهایی، توضیحات چک را ثبت و تایید و قبل از تایید نهایی پیش نمایش اطلاعات ثبت شده را به دقت مطالعه و سپس تایید نهایی نمایید.
تذکر مهم: دریافت کننده چک نیز باید مشخصات چک را به صورت مشابه در سامانه ثبت نماید. برای رفع ابهامات از مشاوره حقوقی کارشناسان مالی و چک این موسسه بهره مند شوید.
چرا حتما چک های صیادی جدید باید در سامانه صیاد ثبت شوند؟
در صورتی که چک دریافتی بابت معاملات مالی خود را در سامانه صیاد ثبت نکنید. باید منتظر خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد باشید. بدیهی عدم ثبت چک صیادی، امکان حمایت و پشتیبانی سیستم بانکی از دارنده چک را سلب می کند. چنین چکی قابل دریافت در شعب بانکی نبوده و قابلیت نقل و انتقال نداشته و نمی توان آن را برگشت زد. یا در مراجع قانونی به عنوان سند مالی قابلیت ارائه و پیگیری نخواهد داشت.
آیا عدم ثبت چک در سامانه صیاد جرم است؟
با مشاوره حقوقی تلفنی می توانید از عواقب و خطرات قانونی چک ثبت شده در سامانه صیاد آگاه شوید.
در قوانین چک های جدید عدم ثبت چک صیادی جرم انگاری نشده است. فرد در صورت عدم ثبت چک در سامانه مجرم به حساب نمی آید. اما با عدم ثبت چک در سامانه از مزایا و پشتیبانی سیستم بانکی کشور برخوردار نمی شود. و نمی تواند مانع سوء استفاده از چک شود و به عنوان وسیله انتقال پول و سند انجام معاملات از آن استفاده نماید. در صورت عدم ثبت چک در سامانه صیاد، چک صرفا نقش سند عادی مبنی بر وجود طلب از یک فرد یا شرکت را پیدا میکند. کارشناسان خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد را برایتان بهتر توضیح خواهند داد.
آیا چک ثبت نشده در سامانه صیاد معتبر است؟
با دقت در قوانین بانکی و قانون چک صیادی متوجه می شویم چک ثبت نشده در سامانه صیاد به عنوان مدرکی مدنی شناخته می شود. نشان دهنده طلب شما از یک فرد است و قابلیت وصول در هیچ شعبه بانکی را ندارد. یکی از مهمترین خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد از دست رفتن ارزش چک به عنوان سند بانکی معتبر است. چنین چکی ارزش مادی نداشته و از اعتبار لازم برای وصول مطالبات برخوردار نیست. مشاوره حقوقی با کارشناسان موسسه حقوقی با کارشناسان موسسه حقوقی وکلای تلفنی اهمیت ثبت چک صیادی در سامانه را بهتر آشکار خواهد نمود.
دریافت چک ثبت نشده در سامانه صیاد چه عواقبی دارد؟
چک صیادی به عنوان ابزار و وسیله ای معتبر و مطمئن در مبادلات مالی قابل استفاده است. مشروط بر اینکه از اعتبار مالک چک توسط سامانه استعلام گرفته، آگاه شده باشید و از آن مهمتر چک در سامانه صیاد ثبت شده باشد.
خطرات قانونی چک ثبت نشده در سامانه صیاد بسیار جدی است و لازم است از مشاوره حقوقی کارشناسان این موسسه بهره مند شوید. دارنده چک صیادی ثبت نشده، قادر به وصول وجه چک در هیچ یک از شعب بانکها نمی شود. در صورت عدم موجودی، امکان برگشت و مراجعه به مراجع قضایی از فرد سلب می شود. بدیهی است دریافت وجه چک ثبت نشده در سامانه اگر غیر ممکن نباشد بسیار دشوار است. لازمه آن پیگیری از طریق مراجع قضایی با فرآیندی طولانی و بسیار مشکل است.
آیا می توان چکی که در سامانه صیاد ثبت نشده است را برگشت زد؟
بر اساس تبصره یک ماده 21 قانون چک صیادی « در صورتی که مالکیت چک های جدید در سامانه ثبت نشده باشد، چک مشمول این قانون نبوده و بانک ها مکلف اند از پرداخت وجه آن خودداری کنند.»
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟