بهروز وثوقی متولد چه سالی است
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
بهروز وثوقی متولد چه سالی است را از این سایت دریافت کنید.
بهروز وثوقی
بهروز وثوقی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
بهروز وثوقی
وثوقی در ۱۳۴۹ خورشیدی
نام در زمان تولد خلیل وثوقی
زادهٔ ۲۰ اسفند ۱۳۱۶ (۸۵ سال)
خوی، آذربایجان غربی، ایران[۱]
پیشه بازیگر
سالهای فعالیت ۱۳۴۰–اکنون
همسر(ها) گوگوش (ا. ۱۳۵۴–۱۳۵۵)
کتایون امجدی فرزندان ۲
خلیل وثوقی (زادهٔ ۲۰ اسفند ۱۳۱۶) با نام هنری بهروز وثوقی بازیگر اهل ایران است. او قبل از بازیگری در سینما، کارمند ادارهٔ مالیات و بعد دوبلور و گویندهٔ رادیو تلویزیون بود. او برادر چنگیز وثوقی و شهراد وثوقی است که هر دو در ایران به کار بازیگری مشغولاند. نقشهای برجستهاش شامل فیلمهای مسعود کیمیایی همچون (۱۳۴۸)، (۱۳۴۹)، (۱۳۵۰)، (۱۳۵۲) و (۱۳۵۳) میشود.وثوقی در طول فعالیت هنریاش بارها نامزد و برندهٔ جوایزِ جشنوارههای مختلف شد که از مهمترین آنها میتوان به کسب دو مجسمهٔ سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلمهای و و جایزهٔ بز بالدار جشنوارهٔ جهانی فیلم تهران برای فیلم اشاره کرد. او بهخاطر نقش شمایلوارش در فیلم از سوی سینما دوستان ایرانی به «قیصر سینمای ایران» ملقب شدهاست.
زندگینامه و کارها[ویرایش]
بهروز وثوقی و محمّدعلی فردین و ناصر ملکمطیعی ستارگان مرد فیلمفارسی بودند.
سرِ صحنهٔ با امیر نادری و عوامل
بهروز وثوقی با آلن دلون
بهروز وثوقی[۲] در سال ۱۳۱۶ در خوی متولد شد[۳] و به گفتهٔ خودش از شش ماهگی به تهران آمد و در خیابان آپادانا ساکن شد.[۴] شخصی به نام مسعود صمدی در سال ۱۳۳۴ در ۱۸سالگی بهروز وثوقی را مطرح کرد. بازی در نقشهای متفاوت و شخصیتهای بهیادماندنی سینمای ایران مانند داش آکل، سید در گوزنها، مجید ظروف چی در سوته دلان، ممل آمریکایی، زائر محمد (شیر محمد) در تنگسیر، رضا موتوری، ابی نسیه در کندو، دکتر رستگار در سازش، سرهنگ نصرالله در کاروانها وی را تبدیل به یکی از محبوبترین بازیگران تاریخ سینمای ایران کردهاست.
او از سال ۱۳۳۷ با بازی در فیلم طوفان در شهر ما به سینما آمد و تا سال ۱۳۴۷ در نقشهای متفاوت اما نه چندان پررنگی ظاهر شد. نخستین فیلم سینمایی مورد توجه او صد کیلو داماد به کارگردانی عباس شباویز در سال ۱۳۴۰ بود. وی در سال ۱۳۴۸ توسط مسعود کیمیایی به فیلم قیصر دعوت شد و این نقطهٔ شروع وی به عنوان یک بازیگر مطرح بود، بازی وی در این فیلم مورد توجه عموم و علاقهمندان به سینما قرار گرفت. جوان اول آن سالهای سینمای ایران در بسیاری از فیلمها به ایفای نقش پرداختهاست. از جمله فیلمهای مطرحی که وی در آن به ایفای نقش پرداختهاست میتوان به سوتهدلان، ذبیح، کندو، داش آکل، خاک، بلوچ، تنگسیر، همسفر، ممل آمریکایی، رضا موتوری، دشنه، طوقی، گوزنها، سازش، کاروانها، ملکوت، گرگ بیزار، فرار از تله، قهرمانان و زرین اشاره کرد. بهروز وثوقی در سال ۱۳۵۷ و قبل از انقلاب اسلامی ایران به آمریکا رفت تا در فیلم «گربه در قفس» ساخته تونی زریندست بازی کند که اقامت او در آمریکا با انقلاب اسلامی مصادف شد. در سال ۲۰۰۰ داوران جشنوارهٔ فیلم سانفرانسیسکو جایزهٔ آکیرا کوروساوا را به عباس کیارستمی اهدا کردند و او نیز به بهروز وثوقی تقدیم کرد. وثوقی بعد انقلاب دوستی خود را با ناصر ملک مطیعی و جمشید مشایخی حفظ نموده و به گفتهٔ خودش فقط با این دو هنرپیشه در داخل کشور در ارتباط است.[] هنرپیشهٔ مشهور آمریکایی آنتونی کویین بازیگر نقش حمزه در فیلم محمد رسولالله چندین سال رابطهٔ بسیار صمیمانهای با وی در آمریکا داشتهاست. وثوقی در سال ۱۹۷۸ در فیلم کاروانها به همراه آنتونی کوئین و کریستوفر لی به ایفای نقش پرداخت. وی همیشه در قراردادهای خود از عقیدهٔ خاصی برخوردار بود و آن این بود که در فیلمی بهعنوان نقش اول در ابتدای فیلم اگر نام او نوشته نمیشد، در آن فیلم ایفای نقش نمیکرد، هرچند این مسئله برای فیلمسازان هم حایز اهمیت بود و باعث پرفروشیِ اثر آنها میگردید.[] در حادثهٔ آتشسوزی سینما رکسِ آبادان در مرداد ۱۳۵۷، ازدحام جمعیت برای تماشای فیلم گوزنهای بهروز بود.[۵]
فیلمشناسی[ویرایش]
مقالهٔ اصلی: فیلمشناسی بهروز وثوقی
بهروز وثوقی در آثار کارگردانان نامداری چون ساموئل خاچیکیان، ناصر تقوایی، امیر نادری، فریدون گُله، مسعود کیمیایی، خسرو هریتاش، علی حاتمی، ژان نگولسکو، رضا بدیعی، شیرین نشاط، جیمز فارگو، بهمن قبادی، جلال مقدم و شاپور قریب ایفای نقش کردهاست.
وی همچنین با بازیگران نامداری چون کامرون میچل، کریستوفر لی، آنتونی کویین، پوری بنایی، داریوش اسدزاده، جمشید مشایخی، رضا کرمرضایی، پرویز فنیزاده، فروزان، عزتالله انتظامی، پرخیده، گوگوش، مونیکا بلوچی، لیلا فروهر، شهره آغداشلو، ناصر ملکمطیعی، فرامرز قریبیان، رضا بیک ایمانوردی، شهلا ریاحی، پروین خیربخش، نوری کسرایی، فخری خوروش، جنیفر اونیل، محمدعلی کشاورز، بهزاد فراهانی، گلشیفته فراهانی، فرزانه تأئیدی، ایرج قادری، داود رشیدی، جیمز کارن، استوارت ویتمن، الکه زومر، بهمن مفید، جعفر والی، اکبر مشکین، ایرن زازیانس، کورنبرگ ریس و جف دانیلز همبازی بودهاست.
از چپ: بهروز وثوقی، جمشید مشایخی، بهمن فرمانآرا، فخری خوروش، پروانه معصومی و هژیر در دیدار با فرح دیبا
بهروز وثوقی از ستایششدهترین بازیگران ایران است. آخرین اثر بهروز وثوقی در صحنهٔ تئاتر در ایران، بازیگری در نمایشنامهٔ از لویی جی پیراندلو، نویسندهٔ بنام ایتالیایی به ترجمه و کارگردانی ایرج انور بود که در تابستان ۱۳۵۷ در انجمن ایران و آمریکا به اجرا درآمد و نقش مقابل او را شهره آغداشلو به عهده داشت. تلویزیون ملی ایران این نمایش را به کیفیت عالی ضبط کرد اما هرگز پخش نشد. خسرو شکیبایی، بهمن قبادی و عباس کیارستمی از بهروز وثوقی بارها بهعنوان کسی که دیدن فیلمهایش آنها را به سینما علاقهمند کردهاست یاد کردهاند.
بیوگرافی بهروز وثوقی؛ عکس جدید و قدیمی بهروز وثوقی و عکس همسرانش
بهروز وثوقی بازیگر نام آشنای سینما و تئاتر ایران است که بازی او شهرت عام و خاص است. او در طول فعالیت هنریاش بارها نامزد و برنده جوایز جشنوارههای مختلف شد که
بیوگرافی بهروز وثوقی؛ عکس جدید و قدیمی بهروز وثوقی و عکس همسرانش
بهروز وثوقی بازیگر نام آشنای سینما و تئاتر ایران است که بازی او شهرت عام و خاص است. او در طول فعالیت هنریاش بارها نامزد و برنده جوایز جشنوارههای مختلف شد که از مهمترین آنها میتوان به کسب دو مجسمهٔ سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلمهای قیصر و رضا موتوری، و جایزهٔ بز بالدار جشنواره جهانی فیلم تهران برای فیلم گوزنها اشاره کرد.
بیوگرافی بهروز وثوقی
بهروز وثوقی بازیگر سینما و تلویزیون که در شناسنامه نام اصلی اش خلیل است در 1316/12/20 در شهر خوی متولد شد. به گفته خودش از شش ماهگی به تهران آمد و در خیابان خرمشهر ساکن شد. مدرک تحصیلی بهروز وثوقی دیپلم است. دو برادر به نام های چنگیز و شهراد دارد که هر دو بازیگر هستند و در ایران مشغول به بازیگری هستند.
بهروز وثوقی قبل از پیروزی انقلاب از ایرلن خارج شده بود و برای ساخت فیلمی با آقای زرین دست به آمریکا سفر کرده و با شنیدن وقوع انقلاب شرایط را برای بازگشت نامناسب دیده و از همان زمان در آمریکا ماندگار شد.
شروع فعالیت هنری
بهروز وثوقی به بازیگری علاقه بسیاری داشته و زمانی که در حال تماشای یکی از فیلم های ناصر ملک مطیعی بوده علاقه مندی اش به این حرفه بیشتر می شود و در سن ۱۸ سالگی نقشی را در یک فیلم ایفا می کند.
از طرف دیگر مسعود صمدی از کارگردانان قبل از انقلاب در سال 1334 استعداد و هنر وثوقی را کشف کرده پی می برد وی در این عرصه به بهروز گفت که در آینده به موفقیت خواهد رسید. بعد آن با معرفی به کارگردانان معروف مانند کیمیایی عرصه برای فعالیتش باز شده و در مدت کوتاه به یکی از بازیگران مطرح و محبوب و ستاره دهه چهل و پنجاه تبدیل می شود.
شاید نزدیک به یازده سال زمان نیاز بود تا بهروز وثوقی کشف شود. او از سال 1337 با بازی در فیلم طوفان در شهر ما به سینما وارد شد و تا سال 1347 در نقشهای متفاوت اما نچندان پررنگی ظاهر شد. انتخاب او برای بازی در فیلم قیصر توسط مسعود کیمیائی کافی بود تا نام بهروز وثوقی زبانزد خاص و عام شود. نقشآفرینی تحسین برانگیز بهروز وثوقی در ̎قیصر ̎ پس از سالها توانست بت فردین را شکسته و چهره اواخر دهه چهل و نیمه اول دهه پنجاه سینمای ایران شود.
او را به دلیل بازی در نقش ها و کارکتراهای گوناگون هنرپیشه هزار چهره می شناسند. حتی به نظر متتقدان سینما نیز او یکی برترین و بهترین بازیگران مرد تاریخ نیم قرن اخیر سینمای ایران است.
بهروز وثوقی هنرپیشه ایرانی پرسابقه و سرشناس سینما و تئاتر اهل ایران است. او برادر چنگیز وثوقی و شهراد وثوقیاست که هر دو در ایران به کار هنرپیشگی مشغولاند. وثوقی قبل از بازیگری در سینما، کارمند ادارهٔ دارایی و بعد دوبلور و گویندهٔ رادیو تلویزیون بود. بهروز وثوقی که محبوبیتی افسانهای بین مردم و سینما دوستان دارد، همواره یکی از محبوبترین چهرههای سینمای ایران بودهاست.
او در طول فعالیت هنریاش بارها نامزد و برنده جوایز جشنوارههای مختلف شد که از مهمترین آنها میتوان به کسب دو مجسمهٔ سپاس بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلمهای قیصر و رضا موتوری، و جایزهٔ بز بالدار جشنواره جهانی فیلم تهران برای فیلم گوزنها اشاره کرد. بهروز وثوقی بهخاطر نقش شمایلوارش در فیلم قیصر از سوی سینمادوستان ایرانی به «قیصر سینمای ایران» ملقب شدهاست.
نقش های ماندگار
بازی در نقش شخصیت های به یاد ماندنی مانند فیلم های قیصر، داش آکل، سید در گوزن ها، مجید ظروف چی درسوته دلان، ممل امریکایی، زائر محمد تنگسیر، رضا موتوری، ابی نسیه در کندو، دکتر رستگار در سازش و سرهنگ نصرالله در کاروان ها او را به یکی از محبوب ترین بازیگران تاریخ سینمای ایران تبدیل کرده است. دیالوگ ها و نقش شاهکارش هنوز در یادها مانده است.
بهروز وثوقی در دهه چهل و پنجاه از پرکارترین مردان سینما بوده و بسیار محبوب و چهره دوست داشتنی سینما و تلویزیون بوده است. بعد از گذشت چندین سال هنوز چه نسل جوان و چه پیر از وی با احترام یاد می کنند و از بزرگان سینمای ایران میدانند.
مطالب مرتبط
بیوگرافی معین؛ زندگینامه معین و درباره زندگی شخصی و آثار…
بیوگرافی گروه پازل بند؛ بیوگرافی علی رهبری و آرین بهاری در…
اولین شغل بهروز وثوقی
وثوقی قبل از اینکه هنرپیشه شود شغل دیگری داشته و ابتدا در اداره بهداشت ایتان زنجان کار میکرده که بعد از اخراج از آنجا در اداره دارائی به عنوان کارمند مشغول می شود. همچنین به دلیل داشتن صدای خاص در رادیو کار گویندگی و دوبلوری انجام می داد.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟