این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    بیشترین تنوع غذایی در ایران

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    بیشترین تنوع غذایی در ایران را از این سایت دریافت کنید.

    بهترین غذاهای ایرانی به تفکیک شهر + تاریخچه

    در سفر به ایران طیف وسیعی از لذت های خوشمزه به استقبال شما می‌آید و در میان بهترین غذا های ایرانی نام های آشنایی چون کباب، کوفته تبریزی و... معروفتر اند.

    شکم گردی

    بهترین غذاهای ایرانی به تفکیک شهر + تاریخچه

    نویسنده امیر ائمی به روز رسانی شده در 6 مرداد 1400

    4به اشتراک گذاری

    یکی از مهم ترین بخش های زندگی هر انسان غذا خوردن است. انکار نکنید 😉 این مساله دلیل بر شکمو بودن افراد نیست. تصور کنید که چند روز می توانید بدون غذا خوردن زندگی کنید؟ یک روز؟ دو روز؟ حالا فرض کنید که مجبور هستید چند روز فقط قرمه سبزی بخورید؟ چقدر دوام می آورید؟ یا اینکه قرار باشد از این به بعد لوبیا پلو را بدون دارچین بخورید(البته کسایی که عادت دارن با دارچین میل کنن)؟ حالا دیدید؟ غذا خوردن یکی از بخش های مهم زندگی ماست. چون هم دلیل زنده ماندن جسم است و هم روح. مطمئنا حالا بیشتر از قبل اعتماد دارید چون یک نکته مهم از خودتان را به شما یادآوری کردیم. حالا میخواهیم منصفانه نظر بدهیم. اینکه فرهنگ هر شهر و کشور در پخت و پز مردمش نیز تاثیر دارد را همه قبول داریم. مردمان غرب از فرانسه و آلمان تا انگلستان و … هر کدام یک دستور پخت و آداب و رسومی حتی برای نحوه غذا خوردن دارند. به دنیای شرق که می آییم این تعداد خیلی بیشتر جلوه گری میکند. چین، تایلند و کره از یک سو، غذاهای هندی از سوی دیگر، غذاها و باقلواهای عربی و ترکی همگی آدم را وسوسه میکند که این طعم های جدید را بچشد. حتی فکر اینکه یک غذای خیلی خوشمزه وجود دارد که تا به حال نخورده ایم، آدم را گرسنه میکند. اما، اما غذاهای ایرانی. این سرزمین چهارفصل. با تنوعی گسترده از فرهنگ و طعم ها را واقعا نمیتوان نادیده گرفت. انقدر که اگر دوباره فکر کنید می‎بینید که چلوکباب نخوردن خیلی بدتر از تجربه نکردن یک غذای فرانسوی است! شاید برای خیلی از شما این سوال باشد که پر طرفدار ترین غذاهای ایرانی کدام هستند؟ و یا معروف ترین غذای سنتی ایران چیست؟ در این مطلب به معرفی بهترین غذاهای ایرانی مخصوص هر شهر میپردازیم.

    بسیار سفر باید تا پخته شود خامی

    صوفی نشود صافی تا درنکشد جامی

    کمتر شعری را از شاعران نامی ایران می توان یافت که شهرت جهانی نداشته باشند. سعدی هم از این قاعده مستثنی نیست. ولی واقعا یک مقدار که به این شعر بیشتر دقت می‌ کنید می بینید که باز هم غذا خوردن از مهم ترین ارکان زندگی هر فرد است چون برای اینکه یک فرد به تجربه کافی برسد ضروری است! جدی نگیرید. غذای هر شهر وابسته به ذائقه و فرهنگ آن شهر است. اینکه در شهر های مختلف سفر کنید و یا حتی با افراد مختلف در معاشرت باشید تجربه ای به ارمغان می آورد که با هیچ سرمایه ای خریدنی نیست. در این میان سعدی از اصطلاحات خام و پخته هم استفاده کرده تا مفهوم بی تجربگی را با یک فرد بالغ مقایسه کند. البته که ما از این شعر برداشت های دیگری هم داشته ایم.

    به نظر من باید مستقیما به غذاهایی که در هر سفر می‌توانید از میل کردن آن لذت ببرید هم اشاره می شد. این مزاحی بود برای اینکه به سفره رنگین و فرهنگ غذایی غنی سرزمینمان ایران ببالیم شاید خیلی از ما تجربه امتحان کردن طعم غذاهای فرنگی را داشته باشیم و خیلی با آب و تاب آن‌را برای دیگران تعریف کنیم! اما اگر طعم غذاهای سنتی ایرانی را نچشیده‌اید و خاطره‌ای از آنها برای گفتن ندارید، پیشنهاد میکنم سریعا از سایت ره بال آسمان برای سفر خود بلیط رزرو کنید.

    نازخاتون

    @=img=@#=img=#

    هر ایرانی حداقل یک بار سفر به شمال را تجربه کرده! تجربه سفر به شمال در تعطیلات سال برای همه ایرانی‌ها یک خاطره مشابه است. شهرهای زیبا با جاذبه‌های منحصر‌بفرد و غذاهای خوشمزه که تنوع بالای آنها مثال زدنی است. خیلی از غذاهایی که شما در منو رستورانها یا سفره اهالی بومی میبینید تنها با مواد اولیه مخصوص همان منطقه مثل سبزی محلی یا ادویه خاص درست میشوند و خیلی ها اصلا غذای اصلی محسوب نمیشوند. اما به خاطر طعم بینظیرشان به جای وعده اصلی انتخاب میشوند. نازخاتون، اسمی که شما رو میتونه یاد یک غذای لطیف بیندازد، یک غذا با ظاهری زیبا، طعمی رازآلود و دستوری سخت و پر پیچ و خم؛ که البته اینطور نیست. اما اگر همان آشپز در شهر دیگری دست به پختن بزند طعم آن فرق خواهد کرد انگار فقط و فقط باید رطوبت شمال باشد و صدای موج آب و بوی خوش طبیعت تا بشود نوش جان کرد. اگر عاشق بادمجان هستید حتما از این ترشی خوشتان خواهد آمد چون چاشنی مزه‌ی بادمجان کبابی را حس خواهید کرد. گوجه، پیاز، رب انار از دیگر موارد تشکیل دهنده این چاشنی لطیف است. سیر و ریحان خرد شده درون نازخاتون آنقدر دلنشین است که از بوییدن هم سیر نخواهید شد. نازخاتون یکی از معروف ترین چاشنی های مازندران است که کمتر کسی آن را تجربه کرده و برایش خاطره نشده.

    میرزا قاسمی

    @=img=@#=img=#

    نام گذاری غذاهای شمال ایران مانند طبیعت زیبایش همیشه گردشگران را غافل‌گیر می‌کند. اگر کسی تا بحال میرزاقاسمی را امتحان نکرده باشد، نمیتواند از روی اسم آن حدس بزند مواد لازم برای طبخ آن چیست؟ زیرا در زمان ناصرالدین شاه  توسط حاکم شهر رشت به نام محمد قاسم خان والی، این خوراک خوشمزه و سالم ابداع و به همین نام نامگذاری شده و گسترش یافت. میزرا قاسمی را به عنوان غذای اصلی و با برنج سرو می‌کردند. اما طی چند دهه اخیر آنرا بیشتر به عنوان پیش غذا و با نان نوش جان می‌کنند. شاید به این خاطر است که مسافران شهرهای شمالی مایل بودند که بیش از یک طعم را امتحان کنند و به ناچار میرزا قاسمی را به عنوان پیش غذا معروف کردند. غذا نماد فرهنگ هر شهری در ایران است و غذاهای شمال ایران مانند میرزا قاسمی سرشار از مواد خوراکی سالم هستند. بادمجان، گوجه فرنگی، سیر و تخم مرغ  از مواد اصلی طبخ این غذا هستند و اگر همراه با خانواده یا دوستان به شمال سفر می‌کنید می‌توانید این مواد اولیه را در بالاترین کیفیت و بصورت تازه تهیه و برای پخت آن دست بکار شوید. البته سفر فرصت خوبی برای استراحت همه اعضای خانواده است پس این وظیفه را به آشپزهای ماهر رستوران های بسپارید و از نوش جان کردن آن لذت ببرید چون شهرت شهر گیلان برای خلاقیت برای خوشمزگی غذاها در یونسکو به ثبت رسیده است.

    ترشی تره

    @=img=@#=img=#

    اگر بخواهید از اسم ترشی تره این برداشت را داشته باشید که یک چاشنی مثل ترشی است که می‌توانید در کنار غذای اصلی آن را میل نمایید سخت در اشتباه هستید. ترشی تره نوعی خورشت است که در گیلان و مازندران طبخ می‌شود. ولی اگر از اسم آن حدس زدید که ترش است در این مورد موفق بوده اید چون بی اغراق واقعا ترش است و اگر علاقه به غذاهای ترش دارید پیشنهاد میکنیم این خورشت بی نظیر را حتما امتحان کنید. غذاهای شمال ایران جز معدود غذاهایی هستند که پایشان را به سفره همه ایرانی‌ها باز کرده‌اند. این خورشت لذیذ هم به تنهایی و هم به همراه ماهی دودی در شمال سرور می‌شود. نکته جالب که برای دوستان گیاه خوار میتواند مفید باشد این است که  برای طبخ آن از  گوشت استفاده نشده و انواع سبزیجات محلی و معطر تشکیل دهنده آن است.  ترشی تره هم با کته و هم با نان قابل نوش جان کردن است.

    منبع مطلب : blog.rahbal.com

    آیا میدانید بیشترین تنوع غذایی در استان گیلان است!؟

    تنوع غذایی در استان گیلان به واسطه عطر، اصالت و سلامت شهرت جهانی یافت و امروز آماده می شود تا به خوبی در گستره گردشگری داخلی و خارجی بیان شود.

    خانه گردشگری ایرانگردی استان ها گیلان آیا میدانید بیشترین تنوع غذایی در استان گیلان است!؟

    آیا میدانید بیشترین تنوع غذایی در استان گیلان است!؟

    در ۰۹ مهر , ۱۴۰۰ چاپایمیل

    از ابتدای آفرینش انسان تا کنون، غذا از نیازهای اولیه انسان بوده است که این امر در طول تاریخ بشریت در جوامع و کشورهای مختلف با توجه به نوع اقلیم، فرهنگ و نیز طبیعت متفاوت بوده و هر شهر یا کشوری با توجه به ذائقه ای که دارد به تهیه غذا می پردازد. اما جالب است بدانید همواره تنوع غذایی برای همه انسان ها مهم است و در شرایط عادی کمتر افرادی پیدا می شوند که در چند روز متوالی غذاهای تکراری داشته باشند. در کشور ما نیز اینگونه است و بسیاری از غذاهای ایرانی شهرت جهانی دارند ولی در میان همه استان ها تنوع غذایی در استان گیلان بیشتر دیده می شود و این امر به دلیل طبیعت غنی و سرسبزی این استان زیباست.

    تجربه ثابت کرده که لذت خوردن ماهی سفید برشته در کنار باقلا قاتوق، ترشی هفت تا بیجار، سیر ترشی، ترب سفید، زیتون پرورده و بیش از 250 نوع غذای شناخته شده گیلانی در فضای مه آلود و بارانی شمال لذتی ماندگار و خاص به وجود می‌آورد.

    راز تنوع غذایی در استان گیلان !

    در خصوص تنوع غذایی در استان گیلان باید توجه داشته باشید که این موارد فراتر از غذای صرف است، زیرا گیلان را بیشتر از هر کجای ایران وسیع با غذاهای لذیذ و رنگارنگش می شناسند، به گونه ای سفره گیلانی بخشی از هویت و فرهنگ مردم این سرزمین سبز و زیبا به شمار می رود!

    البته در این استان عناصر فرهنگ بسیار متفاوت است، اما در میان تمامی آنها غذا از بیشترین ظرفیت و جاذبه برخودار است و حتی امروزه جغرافیای تغذیه از اهداف پرطرفدار و پردرآمد در کشورهای پیشرو در صنعت گردشگری محسوب می‌شود.

    اهمیت این مساله یعنی غذا تا آنجاست که شبکه شهرهای خلاق یونسکو، خوراک شناسی را نیز در کنار 6 حوزه خلاق دیگر از جمله صنایع دستی، هنرهای بومی، هنرهای رسانه ای، فیلم، طراحی، ادبیات و موسیقی تحت پوشش می دهد و از سال 94 شهر رشت نیز به عضویت این شبکه در حوزه خوراک پیوست.

    کارشناسان گردشگری بر این باورند که غذا در ارتباط مستقیم با اقلیم قرار دارد و هر ناحیه جغرافیایی به اقتضای طبیعت خود نوع متفاوتی از تغذیه را به همراه می آورد. گیلان نیز بواسطه طبیعت غنی و سرسبز در میان استان های کشور از بیشترین تنوع غذایی برخوردار است.

    حال تنوع غذایی در استان گیلان زبانزد خاص و عام است و سفره مادربزرگان گیلانی به واسطه عطر، اصالت و سلامت شهرت جهانی یافت و امروز آماده می شود تا به خوبی در گستره گردشگری داخلی و خارجی بیان شود.

    به نظر می‌رسد حالا که زمینه ثبت ملی غذاهای گیلان و جهانی شدن آن فراهم شده، این موضوع فرصتی است که گردشگری خوراک در استان گیلان بیشتر از همیشه مورد توجه و اهتمام قرار گیرد و علاوه بر جذب گردشگر، سفره گیلانی به وسعت جهانی گسترده شود تا شادی و ثروت به ارمغان بیاورد.

    در مورد تنوع غذایی در استان گیلان ، روشن بابایی از استادان حوزه گردشگری و عضو پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان بیان داشت: «پیوستن به شبکه شهرهای خلاق یونسکو اتفاقی نیست که برای هر شهر در جهان رخ دهدلذا می توان از این ظرفیت بجای جزیره ای عمل کردن ارگان های متولی، راهی برای توسعه گردشگری خوراک رقم زد. براساس تعهدات داده شده به یونسکو می بایستی موضوع آکادمی خوراک، ایجاد موزه خوراک شناسی گیلان که در سال 96 در قالب طرحی به سازمان برنامه و بودجه ارائه شده است، تبادل استاد و دانشجو بین شهرهای خلاق خوراک شناسی و همچنین تعامل و شبکه سازی بین شهرهای خلاق یونسکو در حوزه غذا انجام شود که متاسفانه تاکنون در گیلان اتفاق نیفتاده است.»

    ایرانگرد بر این باور است که اگر این موضوع درست و کارشناسانه مورد بررسی قرار بگیرد، این استان می‌تواند به یکی از بزرگترین قطغذاهب های گردشگری جهان تبدیل شده و تنوع غذایی در استان گیلان به عنوان یک منبع بزرگ درآمد برای مردم این سرزمین به شمار رود.

    برچسب‌ها: irangard news ایران ایرانگرد ایرانگرد 1400 ایرانگرد نیوز ایرانگردی

    تنوع غذایی در استان گیلان

    خبرگزاری ایرانگرد رشت

    غذاهای محلی استان گیلان

    گیلان مجله ایرانگرد اشتراک 0 تویت قبلی

    ماریاچی شغلی که فقط توی مکزیک پیدا می‌شه؟!

    بعدی

    رویایی ترین دریاچه جهان کجاست؟

    درباره نویسنده

    ایرانگرد

    مجله ایرانگردی | مجله رسمی ایرانگردی و جهانگردی

    مطالب مرتبط

    نگران جا ماندن از بازار ارز نباشید…

    ۲۴ اسفند , ۱۴۰۱

    آئین چهارشنبه سوری در ایران

    ۲۲ اسفند , ۱۴۰۱

    مشاغل پردرآمد در سال ۲۰۲۳

    ۲۱ اسفند , ۱۴۰۱

    ارسال یک نظر

    شرط ازدواج

    تاپ سیکس

    تبلیغات

    لبنیات سنتی توسعه جاذبه گردشگری

    یک عمر آسایش و آرامش با مشاورین املاک آینده

    لبنیات سنتی توسعه جاذبه گردشگری

    یک عمر آسایش و آرامش با مشاورین املاک آینده

    املاک آینده

    منبع مطلب : irangardmag.ir

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 14 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید