تفاوت دنا پلاس با دنا پلاس توربو اتوماتیک
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
تفاوت دنا پلاس با دنا پلاس توربو اتوماتیک را از این سایت دریافت کنید.
تفاوت دنا پلاس توربو اتوماتیک با دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک
تفاوت دنا پلاس توربو اتوماتیک با دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک | اسب بخار | تفاوت های دنا پلاس توربو اتوماتیک و دنا پلاس توربو EFP در این
تفاوت دنا پلاس توربو اتوماتیک با دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک
حسین دلاور
۱۱ بهمن ۱۴۰۱ | ۱۶:۳۰
مقایسه ها
تفاوت دنا پلاس توربو اتوماتیک با دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک
دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک در اواسط بهمن ۱۴۰۱ به تولید انبوه می رسد و قرار است تا در سال آینده به صورت کامل جایگزین دنا پلاس توربو اتوماتیک فعلی شود. دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک از نظر امکانات رفاهی، توانایی حرکتی و برخی ویژگی های دیگر بالاتر از نسخه فعلی قرار می گیرد و در این گزارش به سراغ تفاوت های این دو خودرو رفته ایم.
فهرست مطالب
تفاوت در قوای محرکه تفاوت در امکانات
جدول ویژگی ها و تفاوت ها
آلبوم تصاویر دنا پلاس توربو اتوماتیک
آلبوم تصاویر دنا پلاس توربو اتوماتیک جدید EFP
به گزارش پایگاه خبری اسب بخار، چندی پیش گروه صنعتی ایران خودرو پیشرانه EFP که نسخه ارتقا یافته پیشرانه EC7 است را به صورت رسمی رونمایی کرد و در حاشیه این مراسم، دنا پلاس توربو اتوماتیک جدید هم با این پیشرانه معرفی شد. به گفته مدیران ارشد ایران خودرو، تولید دنا پلاس توربو اتوماتیک جدید با پیشرانه EFP در اواسط بهمن ۱۴۰۱ آغاز می شود و به مرور زمان، این تیپ دنا پلاس جایگزین نسخه فعلی توربو اتوماتیک خواهد شد.
حتماً ببینید: ویدیوی تست و بررسی دنا پلاس توربو اتوماتیک در اسب بخار
تفاوت در قوای محرکه
دنا پلاس توربو اتوماتیک فعلی پیشرانه ۱.۶۵ لیتری توربوشارژر ۴ سیلندر و ۱۶ سوپاپ مجهز است که ۱۵۰ اسب بخار قدرت را با گشتاور ۲۱۵ نیوتن متر تولید می کند. اما در نسخه EFP این پیشرانه به زمان بندی متغییر سوپاپ های ورودی و خروجی مجهز شده و توان خروجی این قوای محرکه به ۱۶۱ اسب بخار با گشتاور ۲۴۰ نیوتن متر رسیده است. همچنین مصرف سوخت دنا پلاس توربو اتوماتیک EFP از نسخه فعلی کمتر است و می تواند از ۱۶۰۰rpm گشتاور حداکثری را به چرخ ها منتقل کند. سرسیلندر، میل لنگ، سوپاپ ها، یاتاقان ها، سیستم خنکاری، میل سوپاپ ها و… در دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک متفاوت با نسخه معمولی TC7 است.
تفاوت در امکانات
دنا پلاس توربو اتوماتیک فعلی به امکاناتی مانند سانروف، ۴ کیسه هوا، فرمان کمکی برقی، تهویه اتوماتیک، صندلی های برقی جلو، نمایشگر لمسی، کروز کنترل، آینه های تاشو برقی، چراغ روشنایی روز، حالت اسپرت و برفی جعبه دنده، حالت تیپ ترونیک جعبه دنده، دوربین و سنسور پارک عقب، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچی، ترمز ABS، EBD، شیشه های دودی عقب و… مجهز است.
حتماً بخوانید: معرفی دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک
اما در دنا پلاس توربو EFP اتوماتیک و جدید قابلیت اپل کارپلی و اندروید اتو به صورت استاندارد در این خودرو وجود دارد و از همان ابتدا، این سدان ارتقا یافته با این قابلیت در بحث مالتی مدیا به بازار می آید. همچنین سنسور نور و سنسور باران هم به دنا پلاس توربو اتوماتیک جدید اضافه شده و دکمه های ورود بدون کلید بر روی دستگیره بیرونی آن نصب گردیده است. دکمه استارت هم در پایین کنسول مرکزی این تیپ دنا پلاس دیده می شود که پیش از این در این خودروی ملی وجود نداشت. سیستم پایش باد تایرها هم در این نسخه دنا پلاس توربو نصب شده است.
به گفته مدیران ایران خودرو، پس از حل چالش های تامین قطعات سخت افزاری سامانه کنترل پایداری الکتریکی، دنا پلاس توربو EFP هم مانند تارا به این قابلیت مجهز خواهد شد.
جدول ویژگی ها و تفاوت ها
ویژگی دنا پلاس توربو اتوماتیک دنا پلاس توربو EFP اتوماتیکحجم پیشرانه (لیتر) ۱.۶۵ ۱.۶۵
فناوری توربوشارژر توربوشارژر
جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک AT ۶ سرعته اتوماتیک AT
قدرت (اسب بخار) ۱۵۰ ۱۶۱
گشتاور (نیوتن متر) ۲۱۵ ۲۴۰
حداکثر گشتاور (RPM) ۲۲۰۰-۴۸۰۰ ۱۶۰۰-۴۵۰۰
نسبت تراکم ۹.۶ ۹.۱
مصرف سوخت بهینه (Lit/100km) ۸.۱ ۶.۸
زمان بندی متغییر سوپاپ ها DVVT ندارد دارد
فرمان کمکی برقی دارد دارد
کروز کنترل دارد دارد
سانروف دارد دارد
شیشه های عقب دودی دارد دارد
دوربین و سنسور پارک عقب دارد دارد
رینگ آلومینیومی ۱۶ اینچی دارد دارد
ورود بدون سوییچ ندارد دارد
استارت دکمه ای ندارد دارد
چراغ روشنایی روز دارد دارد
سنسور پایش باد تایرها ندارد دارد
سنسور نور ندارد دارد
سنسور باران ندارد دارد
آینه های تاشو برقی دارد دارد
نمایشگر لمسی دارد دارد
اپل کارپلی و اندروید اتو در همه تولیدات دیده نمی شود دارد
صندلی های برقی جلو دارد دارد
تهویه اتوماتیک دارد دارد
سامانه کنترل شروع حرکت در سربالایی ندارد سال ۱۴۰۲ اضافه می شود
سامانه کنترل پایداری الکتریکی ندارد سال ۱۴۰۲ اضافه می شود
چهار کیسه هوا دارد دارد
آلبوم تصاویر دنا پلاس توربو اتوماتیک
بررسی دنا پلاس توربو 6 دنده (MT6)
بررسی دنا پلاس شش دنده جدید، آپشنهای دنا پلاس توربو 6 سرعته و تفاوت دنا پلاس 5 دنده با دنا پلاس 6 دنده
بررسی دنا پلاس توربو 6 دنده (MT6)
07 اسفند 1401 - 14:41
حذف ایربگ جانبی از دنا پلاس توربو دنده ای
اسفند 1401: در اواسط سال جاری، عضو جدیدی به خانواده دنا پلاس توربو دندهای افزوده شد؛ این عضو جدید، مجهز به گیربکس MT6 است و به همین دلیل نیز آنرا با نام دنا پلاس توربو 6 دنده میشناسند. طبق برنامهریزی ایران خودرو، دنا پلاس توربو MT6، بعنوان جایگزین دنا پلاس توربو MT5 معرفی شده و به مرور زمان و با افزایش ظرفیت تولید مدلهای 6 دنده، عرضه نسخههای 5 دنده از این خودرو، بتدریج کمتر و کمتر شده و نهایتا متوقف میگردد.
اما همانطور که میدانید، تنها تفاوت دنا پلاس توربو 6 دنده با مدل توربو 5 دنده، داشتن «فرمان برقی» است. ولی به نظر میرسد از پاییز 1401 تغییراتی دیگری نیز برای این خودرو اتفاق افتاده و نسخههای جدیدی از دنا پلاس توربو دندهای، به تولید رسیدهاند.
»» کاتالوگ جدید دنا پلاس توربو دنده ای (PDF) ««براساس بهروزرسانی جدید اطلاعات دنا پلاس توربو دندهای در سایت رسمی شرکت ایران خودرو، تیپهای جدیدی برای این خودرو معرفی شده که ایربگ جانبی ندارند و به عبارت بهتر، دو ایربگه هستند. این درحالی است که تا قبل از این، تمامی مدلهای تحویل شده از دنا پلاس توربو دندهای به مشتریان، همگی دارای 4 ایربگ بودند. نکته جالبتر اینکه حذف ایربگها، هم برای مدلهای «توربو 5 دنده» و هم برای مدلهای «توربو 6 دنده» رخ داده است!
آغاز تولید انبوه دنا پلاس توربو 6 دنده
مرداد 1401: بعد از گذشت چندین ماه از شروع تولید آزمایشی، حالا آقای کیانوش پرومجیب، قائم مقام توسعه و تولید ایران خودرو، خبر داده که دنا پلاس توربو 6 دنده، به تولیدانبوه رسیده و آماده ورود به بازار کشورمان است. وی همچنین گفته که تا پایان سال 1401، حدود 15 هزار دستگاه از این محصول جدید، تحویل مشتریان میشود. اما دنا پلاس توربو 6 دنده چه امکانات جدیدی دارد و تفاوتش با دنا پلاس توربو 5 دنده چیست؟
برای جواب دادن به این سوال، ابتدا باید از گیربکس MT6 آن سخن بگوییم؛ این گیربکس 6 سرعته جدید، که اولینبار روی راناپلاس سقف شیشهای (بررسی خودرو رانا پلاس پانوراما) قرار گرفته بود، بیش از 85 درصد قطعاتش نسبت به گیربکس BE ساخت پژو، یا تغییر کرده یا بهبود یافته است.
ضمن اینکه میزان داخلی سازی آن نیز به بالای 95 درصد رسیده. به همین دلیل، صرفه اقتصادی بیشتری برای ایران خودرو دارد. از طرف دیگر، اضافه شدن دنده ششم، باعث کاهش آلایندگی موتور و همچنین باعث بهبود 5 درصدی مصرف سوخت خودرو (در سرعتهای بالای 120 کیلومتر برساعت) شده است. به لحاظ آپشنها، به غیر از اضافهشدن فرمان برقی، تفاوت دیگری میان دنا پلاس توربو 6 دنده با دنا پلاس توربو 5 دنده وجود ندارد.
»» کاتالوگ دنا پلاس توربو 6 دنده (PDF) ««آپشن های جدید دنا پلاس اتومات
اردیبهشت 1401: در میان انبوهی از محصولات ایران خودرو که در جریان نمایشگاه خودرو تهران 1401 رونمایی شدند، یک دستگاه دنا پلاس توربو اتوماتیک نیز حضور داشت که بدون از هرگونه هیاهوی خبری، گوشهای در غرفه ایران خودرو ایستاده بود. اما این خودروی خاکستری رنگ، با هر دناپلاسی که تاکنون دیده بودیم، متفاوت بود.
رونمایی دناپلاس اتوماتیک آپشنال در نمایشگاه تهران
قبل از هرچیز، دوباره باید یادآوری کنیم که در اینجا، درباره دنا پلاس توربو اتوماتیک صحبت میکنیم. خودرویی که ایران خودرو به نمایشگاه امسال آورده بود، در ظاهر فقط با داشتن «شیشه دودی عقب» متفاوت از سایر اعضای خانوادهاش بود ولی در باطن، تغییرات بسیار خوب دیگری برای آن رخ داده است که مهمترینشان، اضافهشدن آپشنهای زیر است:
ورود بدون کلید استارت دکمهای مالتی مدیای جدید سنسور باران سنسور نور (اتولایت) سنسور فاشر باد تایر
این نسخه جدید دنا پلاس توربو اتوماتیک، با کد کلاس 70705 وارد بازار خواهد شد اما زمان عرضه آن هنوز نامشخص است. البته ایران خودرو با انتشار اطلاعات این خودرو در نمایشگاه تهران، به صورت تلویحی به مشتریان گفته که منتظر فروش آن باشند:
»» کاتالوگ دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک آپشنال ««
دو محصول جدید دنا پلاس در سال 1400
اسفند 1399: تقریبا از اواخر پاییز 99 بود که آقای مقیمی (مدیرعامل ایران خودرو) ضمن تایید استفاده از موتور جدید TU5 پلاس به همراه گیربکس 6 دنده جدید (MT6) در رانا پلاس پانوراما، خبر داد که دومین محصول ایران خودرو که با این گیربکس جدید تولید میشود، دنا پلاس است. طبق برنامهریزی ایران خودرو، در سال 1400، دو محصول جدید به خانواده «دنا پلاس» اضافه میشود که عبارتند از:
دنا پلاس بهینه با موتور +EF7 و گیربکس 6 دنده جدید (MT6)
دنا پلاس توربو با موتور +TC7 و گیربکس 6 دنده جدید (MT6)
آقای حاجی اسماعیلی (مدیر پروژه گیربکس 6 سرعته ایران خودرو) گفته که گیربکس MT6 ابتدا روی «رانا پلاس پانوراما» نصب میشود. سپس از اوایل سال 1400 نیز ایران خودرو، آنرا روی «دنا پلاس توربو دستی» نصب میکند. دنا پلاس توربو MT6، به غیر از ارتقای موتور، تغییر مهم دیگری را تجربه نکرده و حتی آپشنهایش با آپشنهای دنا پلاس توربو MT5 یکسان خواهد بود.
ایران خودرو همچنین در نیمه اول سال 1400، نسخه نیمه اتومات (AMT) این گیربکس را هم میسازد و دوباره آنرا روی رانا پلاس قرار میدهد.
درباره دنا پلاس بهینه، که با کد +NA در ایران خودرو شناخته میشود، هنوز اطلاعات موثقی در دست نیست اما میدانیم که با موتور +EF7 به بازار خواهد آمد که تغییرات فنی خوبی مانند فناوری DVVT و پمپ روغن متغیر، مجهز است. در دنا پلاس بهینه، قدرت و گشتاور، تقریبا ثابت مانده اما مصرف سوخت، حدود یک لیتر کاهش یافته است.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟