تنگه باشی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
تنگه باشی را از این سایت دریافت کنید.
تنگه واشی
تنگه واشی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. لطفاً با توجه به شیوهٔ ویکیپدیا برای ارجاع به منابع، با ارایهٔ منابع معتبر این مقاله را بهبود بخشید. مطالب بیمنبع را میتوان به چالش کشید و حذف کرد.
حجاریهای تنگ واشی
نام حجاریهای تنگ واشی
کشور ایران استان تهران شهرستان فیروزکوه اطلاعات اثر
نامهای دیگر تنگه ساواشی
دیرینگی قاجار بانی اثر فتحعلی شاه اطلاعات ثبتی شمارهٔ ثبت ۱۰۲۵
تاریخ ثبت ملی ۱۳ اسفند ۱۳۵۳
تنگه واشی
جغرافیا[ویرایش]
این مکان شامل دو تنگه است که تنگه اول به «واشی» و تنگه دوم به «سا» معروف است. در انتهای تنگه دوم آبشاری با ارتفاع ۱۵ متر قرار دارد. مسیر پیادهروی از ابتدای تنگه اول طی سه بخش انجام میشود.
بخش اول: مسیر تنگه اول تا ابتدای دشت ساواشی (حدود ۲۵۰متر)
بخش دوم:راهپیمایی دشت ساواشی (حدود ۱۷۰۰متر)
بخش سوم:مسیر تنگه دوم تا رسیدن به آبشار (حدود ۸۰۰متر)
برای رفتن به تنگه ساواشی در کیلومتری ۲ جاده فیروزکوه-تهران، پس از ورود به یک جاده فرعی و طی ۱۰ کیلومتر روستای جلیزجند نمایان میگردد. این روستا در حاشیه یک دشت سرسبز با مزارع گندم و سیبزمینی و باغات مختلف بنا شدهاست. بعد از عبور از روستا و طی ۴٫۵ کیلومتر در جادهای که میان دشت و در کنار جویهای پر از آب زلال، احداث شده، محل پیادهروی تنگه ساوشی شروع میشود.
بعد از عبور از تنگه اول و گذر از دشتی زیبا، تنگه دوم قرار گرفته که حدود ۲ کیلومتر با تنگه اولی فاصله دارد. این تنگه هم مانند تنگه اول چشمنواز است و از دیوارههای سنگی آن در نقاط مختلف چشمههای آب زلال و خنک به سمت پایین روان است.
در تنگه واشی گیاه کمیاب باریجه که مصارف صنعتی و دارویی دارد میروید.
آثار تاریخی[ویرایش]
اردوی سلطنتی شاهان قاجار در تنگه واشی، عکس از آنتوان سوریوگین
تنگه واشی علاوه بر طبیعت زیبا، دارای آثار تاریخی زیادی است. یکی از سه کتیبه معروف دوره قاجار در این تنگه واقع شدهاست. دو کتیبه دیگر در چشمه علی شهر ری و کتیبه شکل شاه در پشتِ تونل وانا جاده هراز واقع شدهاند. این کتیبه و کتیبه ری به دستور فتحعلی شاه قاجار ساخته شدهاند.
کتیبه واقع در تنگه ساواشی دارای ابعاد شش در هفت متر است که وقایع زمان فتحعلیشاه، دور تا دور کتیبه روایت شدهاست. بزرگترین نقش برجسته این کتیبهها، نقش شکارگاه با تصویر اسب، نیزه و شکارهایش است که در اطراف آن میتوان عباس میرزا، علی قلی میرزا و علی نقی میرزا پسران فتحعلیشاه و همچنین نوادگانش را در حال شکار دید. این کتیبه که حدوداً ۱۸۵ سالهاست به گونهای در دل کوه حک شده که از بارش باران و تابش آفتاب در امان بودهاست اما صنعت گردشگری به آن آسیب وارد نمودهاست. مراتع ساواشی متعلق به اسفندیار حامدی سنگسری از سال ۱۲۷۵ ه.ق و علی و سیامک حامدی بوده و قلمرو ایل عشایری سنگسری بوده است.[]
جستارهای وابسته[ویرایش]
چشمهعلی (شهرری)
کتیبه فتحعلی شاه قاجار (چشمه علی)
باروی ری
نگارخانه[ویرایش]
پیوند به بیرون[ویرایش]
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ تنگه واشی موجود است.
عکسهایی از تنگه واشی[] عکسهایی دیکر از تنگه واشی
منابع[ویرایش]
گسترش نبو
مناطق تحت حفاظت سازمان حفاظت محیط زیست
گسترش نبو استان تهران
ردهها: بناهای تاریخی شهرستان فیروزکوهجاذبههای گردشگری استان تهرانزمینچهرهای استان تهرانزمینچهرهای ایرانژرفدرهها و تنگهای آسیاساختمانها و سازهها در استان تهرانشهرستان فیروزکوهگردنههاگردنههای آسیاگردنههای ایراننقشبرجستههای سنگی در ایراننقشبرجستههای سنگی
تنگه واشی تهران کجاست
تنگه واشی یا تنگه ساواشی از جاهای دیدنی فیروزکوه در استان تهران است و حدود ۲۰ کیلومتری فیروزکوه قرار دارد.
تنگه واشی
4.5
prev next
اطلاعات جاذبه گردشگری
ایران، تهران، ۱۷ کیلومتری فیروزکوه
بازدید از این جاذبه گردشگری رایگان است
مدت زمان بازدید از این جاذبه: نصف روز
مسیر یابی
موقعیت جغرافیایی، آب و هوا و رودخانه تنگه واشی روز گرم تابستانی را برایتان مطبوع و دلپذیر میکند؛ اما مسیری دشوار دارد که برای همه افراد مناسب نیست. در این مقاله کجارو با این منطقه دیدنی نزدیک پایتخت بیشتر آشنا میشویم و هر آنچه برای سفر به تنگه واشی باید بدانید را توضیح میدهیم.
همه چیز درباره تنگه واشی فیروزکوه
معرفی تنگه واشی تنگه واشی کجاست؟
مسیرهای دسترسی به تنگه واشی
فاصله تهران تا تنگه واشی
تنگه واشی در زمستان
تنگه واشی در تابستان
جاذبه های طبیعی و تاریخی تنگه واشی
نقش برجسته تنگه واشی
وسایل لازم برای سفر به تنگه واشی
معرفی تنگه واشی
تنگه واشی یکی از بهترین مقاصد پیک نیک آخر هفته برای ساکنان تهران و اطراف آن است. این تنگه زیبا و آبشار انتهایی آن در نزدیکی شهر فیروزکوه قرار گرفتهاند. برای رسیدن به آبشار انتهای مسیر، باید از دو تنگه عبور کنید. تنگه اول «واشی» و تنگه دوم «سا» نام دارند و بهدلیل قرار گرفتن آبشار بعد از این تنگهها، آن را با نام آبشار «ساواشی» میشناسند. این آبشار ۱۵ متر ارتفاع دارد و حوضچهای در پای آن تشکیل شده است.
در سفر یک روزه به تنگه واشی، میتوانید از طبیعت زیبای تنگهها، دشت زیبای ساواشی و منظره آبشار آن، لذت ببرید. دشت ساواشی از حدود ۱۲۰ سال پیش قلمرو عشایر سنگسری بوده است. این تنگه زیبا قدمتی تاریخی نیز دارد که در طول مسیر تنگه میتوانید این نشانهها را ببینید.
تنگه واشی کجاست؟
تنگه واشی در فاصله حدود ۲۰ کیلومتری فیروزکوه قرار گرفته است. در کیلومتر دو جاده فیروزکوه به تهران، مسیر فرعی بهسمت روستای «جلیزجند» وجود دارد. این روستا در ۱۰ کیلومتری این جاده فرعی، دروازه ورود بهسمت تنگه واشی است. با گذشتن از روستا و دشت وسیع کشاورزی پس از آن و باغهای میوه، به رودخانهای میرسید که در طول تنگه واشی جریان دارد و از آبشار ساواشی سرچشمه میگیرد. از این منطقه چشمانداز مناسبی به تنگه و مسیر وجود ندارد.
آدرس تنگه واشی: جاده تهران - فیروزکوه، کیلومتر ۱۷ جاده (نمایش روی نقشه)در ادامه بهترتیب تنگه واشی، دشت ساواشی، تنگه سا و در انتهای مسیر، آبشار ساواشی قرار دارند. برای رسیدن به آبشار ساواشی، در بیشتر قسمتهای مسیر، باید داخل رودخانه حرکت کنید. در طول مسیر این تنگه گیاه داروئی و کمیاب «باریجه» به چشم میخورد که چتری شکل است و در صنعت داروسازی مصرف میشود. چیدن این گیاه ممنوع است و پیگرد قانونی دارد.
مسیر دسترسی به تنگه واشی
تنگه واشی یکی از جاذبههای طبیعی و مکان های دیدنی فیروزکوه در شرق استان تهران به شمار میرود و برای تفریح آخر هفته از بهترین گزینهها است. بسته به اینکه کجای تهران هستید، بهترین مسیر برای رفتن به خروجی شرقی تهران را انتخاب کنید. یکی از دسترسیهای مناسب به شرق تهران از طریق بزرگراه صدر و ادامه آن بزرگراه بابایی است. در ادامه مسیر جاده دماوند به اتوبان تهران-پردیس میرسید و با گذشتن از شهرهای بومهن و رودهن، وارد جاده فیروزکوه شوید. مسیر جاده فیروزکوه را ادامه دهید تا قبل از ورودی شهر فیروزکوه به جاده فرعی تنگه واشی برسید. این مسیر فرعی در سمت چپ جاده قرار دارد. بعد از حدود ۱۰ کیلومتر به روستای جلیزجند خواهید رسید. ورودی مسیر پیادهروی تنگه در انتهای این روستا قرار دارد.
راه عبوری از روستای جلیزجند بهسمت تنگه واشی، در قسمتهایی بسیار باریک میشود؛ برای گذشتن از این مسیرها باید دقت کنید
توجه کنید که راه عبوری این روستا در قسمتهایی بسیار باریک میشود و برای گذشتن از این مسیرها باید دقت کنید. با گذشتن از روستا و مزارع و باغهای بعد آن، به ورودی مسیر تنگه خواهید رسید. از این منطقه باید ادامه مسیر را پیاده طی کنید و برای رسیدن به آبشار در حدود یک ساعت و نیم، پیادهروی در پیش دارید؛ البته با توجه به آمادگی جسمی شما، این مسیر میتواند سریعتر یا کندتر، طی شود.
فاصله تهران تا تنگه واشی
فاصله تنگه واشی تا تهران در حدود ۱۵۷ کیلومتر است که طی کردن این مسیر با خودرو حدود دو ساعت و ۱۵ دقیقه طول میکشد.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟