حاجی اباد
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
حاجی اباد را از این سایت دریافت کنید.
جاهای دیدنی حاجی آباد ، هرمزگان
جاهای دیدنی حاجی آباد: حاجیآباد (Haji Abad) یکی از شهرهای شمال استان هرمزگان و شمالیترین شهر این استان است. این شهر در بخش مرکزی شهرستان حاجیآباد قرار ...
ایرانگردی, حاجی آباد, هرمزگان
جاهای دیدنی حاجی آباد ، هرمزگان | Haji Abad
Nazanin M, 2 سال قبل 0 4 دقیقه خواندن 1627
فهرست محتوا
1 جاهای دیدنی حاجی آباد
2 مکان های دیدنی حاجی آباد
2.1 آبشار تزرج 2.2 چشمه سبز پوشان
2.3 منطقه حفاظت شده هماگ
2.4 قلعه تاریخی حاجی آباد
2.5 چشمه بالنگان 2.6 روستای اردکول
جاهای دیدنی حاجی آباد
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری هم اقلیم جاهای دیدنی حاجی آباد را به شما معرفی خواهیم کرد. برای آشنایی با مکان های دیدنی حاجی آباد در استان هرمزگان در ادامه با ما همراه باشید.
استان هرمزگان نام یکی از استانهای جنوبی ایران است که در شمال تنگه هرمز قرار گرفته است و قطب گردشگری و اقتصاد ایران است. این استان حدود ۶۸هزار کیلومتر مربع (کمابیش اندازه کشور گرجستان) مساحت دارد که از این نظر هشتمین استان کشور است. جنوب این استان را آبهای گرم خلیجفارس و دریای عمان در نواری به طول تقریبی ۹۰۰ کیلومتر در برگرفته است. به دلیل هم جواری با آب های خلیج فارس، این استان مناطق دیدنی و زیبایی دارد.| اجاره ویلا باغ بهادران | اجاره ویلا کلاردشت |
کلیک کنید
سد کریت ، سد بی نظیر در قرون وسطی
مکان های دیدنی حاجی آباد
آبشار تزرج
تزرج منطقهای کوهستانی در روستای آفتاب از توابع شهر حاجیآباد است. تزرج ییلاقی خوش آب و هواست و رود و آبشاری که در آن جریان دارد طراوت بیشتری به طبیعتش بخشیده است.
جاهای دیدنی حاجی آباد
چشمه سبز پوشان
چشمه سبزپوشان از جاذبههای شگرف شهر حاجیآباد است. چشمه سبزپوشان در نزدیکی یک کوه کوچک در نخلستانها قرار گرفته و جلوهای تماشایی دارد. با تغییر فصل دمای آب این چشمه نیز تغییر میکند، در تابستان خنک است و در زمستان دمایی بیشتر از دمای بدن انسان دارد و برای شنا کردن بسیار مناسب است. سیاهماهی، کامبوزیا و باربوس از ماهیهای عجیب چشمه سبزپوشان هستند.
منطقه حفاظت شده هماگ
منطقه حفاظت شده هماگ در شمال شهرستان بندرعباس و قسمت جنوبی شهرستان حاجی آباد قرارگرفته است و وسعت منطقه درحدود ۳۶۰۰۰ کتارمی باشد. این منطقه در قسمت مرتفع استان قرار گرفته و حداقل ارتفاع آن درحدود ۷۰۰ متر بالاتر از سطح دریا می باشد. کوه هماگ بلندترین ارتفاع استان هرمزگان از رشته کوههای زاگرس جنوبی است. آب و هوای منطقه گرم وخشک بوده و در ارتفاعات، زمستانهای سرد و تابستانهای معتدل می باشد.
جاهای دیدنی حاجی آباد
قلعه تاریخی حاجی آباد
یکی از آثار باستانی شهرستان حاجی آباد قلعه تاریخی این شهر است که قدمت آن به دوران ایلخانان، تیموریان و صفویه می رسد. این قلعه در ورودی شهر حاجی آباد قرار دارد و احتمالا در دوره صفویه نیز از آن استفاده می شده است. این قلعه روی صخره ای در جنوب غربی شهر قرار دارد. ارتفاع آن بین ۳۰- ۲۷ متر و طول و عرض۸۰ متر و دارای چهار برج است.
کلیک کنید
شهر باستانی بيشاپور شیراز Shiraz |
چشمه بالنگان
چشمه بالنگان یکی از چشمههای استان فارس است که در نزدیکی روستاهای حاجیآباد و آسپاس از توابع بخش سده در شهرستان اقلید قرار دارد و از مناطق دیدنی حاجی آباد است. این چشمه یکی از سرچشمههای رود کُر است. در سالهای اخیر به دلیل بارش کم، آبدهی این چشمه تا حدّ زیادی کاهش یافته اما با وجود پوشش گیاهی زیبا در این منطقه که از درختان بید تشکیل شده و وجود یک آبگیر عمیق در میان درختان بید که محل زندگی چند نوع ماهی میباشد، گردشگران بسیاری به این منطقه مراجعه مینمایند که متأسفانه همین امر سبب تخریب طبیعت زیبای این منطقه و سنگنوشته ساسانی (متعلق به شاهپور یکم) شده است.
جاهای دیدنی حاجی آباد
روستای اردکول
روستای اردکول از توابع بخش مرکزی شهرستان زیرکوه در ۱۵ کیلومتری شهر حاجی آباد (مرکز شهرستان زیرکوه) و ۱۰۰ کیلومتری قاین قرار دارد که به دلیل کوه های سر به فلک کشیده، آب فراوان و خاک حاصلخیز روستایی خوش آب و هوا و سرسبز است.خونگرمی و میهمان نوازی از ویژگی های مردم مومن و فعال این روستاست و تقدیم ۱۲ شهید ثمره فعالیت های انقلابی اهالی اردکول است.
حاجیآباد (هرمزگان)
حاجیآباد (هرمزگان)
مختصات: ۲۸٫۳۰۰۹۹۴۰۰°شمالی ۵۵٫۸۹۶۸۵۶۰۰°شرقی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
حاجیآباد حاجوا کشور ایران استان هرمزگان شهرستان حاجیآباد بخش مرکزی
نام(های) دیگر سعادت آباد/ فارغانات
سال شهرشدن ۱۳۴۴ مردم
جمعیت ۲۸٬۹۷۷ تن (۱۳۹۵)
رشد جمعیت %۲۴.۳+ طی ۵ سال
جغرافیای طبیعی ارتفاع ۹۴۵ متر اطلاعات شهری شهردار مهندس معصومی پیششمارهٔ تلفن ۰۷۶
شناسهٔ ملی خودرو ایران ۹۴-ق[۱]
کد آماری ۱۵۶۶ حاجیآباد روی نقشه ایران
۲۸٫۳۰۰۹۹۴۰۰°شمالی ۵۵٫۸۹۶۸۵۶۰۰°شرقی
برای دیگر کاربردها حاجیآباد را ببینید.
حاجیآباد یکی از شهرهای جنوب ایران و شمال استان هرمزگان است. حاجیآباد شمالیترین شهر استان هرمزگان است.این شهر در بخش مرکزی شهرستان حاجیآباد قرار دارد. فاصله حاجیآباد تا بندرعباس ۱۶۵ کیلومتر است.موقعیت کلی شهرستان[ویرایش]
ارتفاع متوسط آن از سطح دریا ۱۲۰۰ متر است و ارتفاع شهر حاجی آباد از سطح دریا ۹۴۵ از سطح دریاست. از شمال به شهرستان سیرجان در استان کرمان ،از شمال غرب به شهرستان نی ریز (استان فارس)، و از شرق شهرستان ارزوئیه در استان کرمان، از غرب به شهرستان داراب (استان فارس) و از جنوب به بخش فین (شهرستان بندرعباس) محدود است. مرکز این شهرستان در فاصله ۱۶۵ کیلومتری شمال بندرعباس و در کنار جاده بندرعباس ـ تهران واقع شدهاست.
جمعیت[ویرایش]
بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۲۸٬۹۷۷ نفر بودهاست.[۲]شهرحاجی آباد از لحاظ جمعیتی هشتمین شهر استان هرمزگان است.
جمعیت تاریخی سال جمعیت ±% ۱۳۸۵ ۲۰٬۲۶۴ — ۱۳۹۰ ۲۳٬۳۰۹ ۱۵٪+ ۱۳۹۵ ۲۸٬۹۷۷ ۲۴٫۳٪+
آب و هوا و اقلیم[ویرایش]
حاجیآباد تابستانهای گرم وخشک و زمستانهای نسبتاً سردی دارد. البته دوره گرما در حاجیآباد به دلیل نزدیکی به استان کرمان نسبت به بقیه شهرهای هرمزگان کمتر است. اطراف شهر حاجیآباد را کوه احاطه کردهاست. شهر حاجیآباد نسبت به بقیه مراکز شهرستانهای هرمزگان از ارتفاع بیشتری از سطح دریا برخوردار است. ارتفاع شهر حاجیآباد طبق منابع سازمان هواشناسی کشور ۹۳۱٬۲ متر از سطح دریاست.
فرهنگ[ویرایش]
شهر حاجیآباد به لحاظ فرهنگی از چندین فرهنگ متفاوت تشکیل شدهاست.گويش و پوشش خاص هرمزگانی دارند در اینمیان با نزدیک شدن به روستاهای حاشیه استان فارس و استان کرمان گویشها و فرهنگ مردم به سمت گویش و فرهنگ مردم این استان ها نزدیک شدهاست؛ که این موارد خود از ظرفیتهای بالای فرهنگی این شهرستان حکایت دارد . با نگاهی به پوشش جنوب شهرستان حاجیآباد گویش (فارغانی)و پوشش هرمزگان بیشتر نمایان است .
تولیدات عشایری[ویرایش]
تولیداتی که بیشتر میتواند جنبه فروش داشته باشد مثل: قالی، قالیچه، گلیم چهل ماشوله و گلیم شریکی پیچ.
تولیداتی که اکنون به مصرف عشایری میرسند ولی در گذشته هم جهت مصرف خود و هم برای فروش تولید میشدند مانندخورجین، جوال یاخوره، جاجیم و چادرشب.
تولیداتی که صرفاً جنبه خود مصرفی دارند مانند سیاهچادر، چغ، آینهدان، نمکدان، کشکدان، دو کارتن که تولیدکنندگان در بافت آنها از نقشه استفاده نمیکنند و موتیفهای گیاهی وحیوانی بکار برده شده، عمدتاً از محیط زندگی عشایری الهام گرفته شدهاست و سینه به سینه به بافندگان انتقال یافتهاست. تولیدکنندگان این نوع محصولات در شهرستان حاجیآباد در مقایسه با سایر شهرستانهای استان کمتر تعدادشان کاهش یافتهاست و کسانی که در گذشته بافتههای مثل خورجین، جاجیم، کشکدان را میبافتند. اکنون دست به تولید بافتههای دیگر که پر فروش هستند در حقیقت همچنان تولیدکننده باقی ماندهاند.
صنایع دستی[ویرایش]
قالی بافی، شیریکی پیچ (نوعی گلیم)، چادر شب بافی، سبدبافی و حصیربافی
غذاهای محلی[ویرایش]
لای برنجی، آبگوشت، تاس کباب، آبگرمو، مژگو، کباب، نان مهیاوه، آب بنه،سیب مچو،کشک کله جوش و …
مکانهای گردشگری[ویرایش]
قلعه تاریخی[ویرایش]
این قلعه در ورودی شهر حاجیآباد قرار دارد و قدمت آن به دوران ایلخانان، تیموریان و صفویه میرسد احتمالاً در دوره صفویه نیز از آن استفاده میشدهاست. این قلعه روی صخرهای در جنوب غربی شهر قرار دارد. ارتفاع بین ۳۰–۲۷ متر و طول و عرض۸۰ متر میباشد؛ و دارای هشت برج است. ظاهراً این قلعه در روزگار دولتهای قبل از اسلام بنا شده و بعدها توسط پادشاهان هرمز بازسازی گردیده است. قلعه کهن حاجیآباد به دلیل موقعیتی که داشته گویا توسط سپاهیان تیمورلنگ تخریب و پس از قتلعام اهالی به آتش کشیده میشود وسپس توسط آغالی بزرگ ترمیم وسپس توسط نصیرخان درکشمکش بوده. سپس به وسیله معتضد دیوان(رئیس غریبشاه بزرگ) یکی از کلانتر فارغان بازسازی میگردد؛ و نام قلعه سفین (دو شمشیر) نامگذاری میشود. شهرحاجی آباد در اطراف همین قلعه به وجود آمده و رشد کرده اخرین ساکنین اقای کیوان پور بود ودر دوران رضاشاه به سالخوهای ژاندارمری تحویل داده می شود و در حال حاضر یکی از محلات قدیمی این شهرستان به نام پای قلعه (میدان شاهانی و گاو چاه)مشهور میباشد.
روستای گیس[ویرایش]
روستای گیس داری آبشار بسیار زیبا و قلعهای بزرگ در دل کوه است که زیبایی بسیاری به این روستا داده است.اما عجیبترین چیز در روستای گیس گودالی بسیار عمیق و بزرگ است که انتهای آن مشخص نیست و مردم این روستا اعتقاد دارند که این گودال حاصل برخورد شهاب سنگ به این منطقه است و به این گودال جهنم میگویند و داستانهای زیادی پیرامون این گودال از نسلهای گذشته وجود دارد. بافت قدیم روستای گیس بصورت پلکانی در دامنه کوه و متصل به قلعه بوده است و بهنگام خطر؛ مردم را به قلعه می بردند و با توجه به داشتن چشمه در قلعه میتوانستند چندین روز را در آنجا سپری کنند روستای گیس دارای درختان انجیر، انگور، بادام و بنه در سطح بسیار وسیعی در دل کوه و بر روی کوه میباشد و نکته دارای اهمیت در مورد این محصولات: کشت تمام ارگانیک این محصولات است که بصورت دیم کشت می شوند و با بارش باران بدون هیچگونه آبیاری و کود تغذیه می شوند که سبب شده است روستای گیس محصولی متمایز به بازار عرضه کند.
قلعه کهه[ویرایش]
در روستای کهه در ۴۳ کیلومتری شهرستان حاجی آباد قرار دارد.
آبشار تزرج[ویرایش]
یکی از زیباترین و مهمترین جاذبههای شهرستان حاجیآباد است که توجه گردشگران زیادی را جلب میکند. این آبشار در منطقهای زیبا، سرسبز، خوش آب و هوا، در میان نخلستانهای روستای تزرج در جنوب غربی شهر حاجیآباد واقع شدهاست.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟