خواص تخمه ژاپنی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
خواص تخمه ژاپنی را از این سایت دریافت کنید.
خـواص و مـضـرات تـخمه ژاپـنـی (جابانی)
خـواص و مـضـرات تـخمه ژاپـنـی (جابانی)
تخمه ژاپنی نوعی آجیل و دانه خوراکی (یا همان تخمه هندوانه) است که از هندوانه ای معروف به هندوانه آجیلی بدست می آید.این هندوانه به علت طعم و مزه اش قابل خوردن نیست و به دلیل دانه های قرمزش کشت می شود تا محصول آجیل از آن بدست آید.
این تخمه در یکی از روستاهای اطراف دماوند به نام «جابان» که همسایه غربی سربندان بوده و ساکنان آن نیز از نژاد کرمانج هستند کشت و پرورش داده می شود و در واقع نام اصلی این نوع تخمه ؛ تخمه جابانی است.
تخمه جابانی با توجه به گونه های مختلف هندوانه اندازه های ریز و درشت دارد و می توان آن را به صورت بو داده و در طعم های نمکی (البته کم نمک) گلپر و آبلیمو) استفاده کرد.
1. در طب سنتی ایران تخمه ژاپنی دارای طبیعتی گرم و خشک است.
2. در هر 100 گرم تخمه ژاپنی 590 کالری انرژی وجود دارد. و در هر 10 عدد، 5 کالری انرژی نهفته است ؛ در هر چهار گرم آن 21 میلی گرم منیزیم و 29میلی گرم آهن موجود است. این تخمه همچنین دارای اسیدهای چرب اشباع نشده، کلسیم، روی و اسید فولیک نیز می باشد. و همچنین این تخمه 107 میلی گرم سدیم، 17 میلی گرم سدیم، 17 گرم هیدرات کربن، 31 گرم پروتئین در خود دارد
3. مصرف متعادل آن در درمان کم خونی مفید است.
4. مصرف متعادل تخمه ژاپنی اشتهاآور است و از سوء جذب جلوگیری می کند.
5. مصرف متعادل آن در درمان التهابات جلوگیری می کند.
6. کلسیم موجود در تخمه ژاپنی از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
7. تخمه ژاپنی سرشاز ار پروتئین است.
8. اسیدهای آمینه ضروری موجود در این تخمه برای حفظ سلامت ماهیچه، تنظیم ترشح آنزیم ها و کمک به انتقال ریزمغذی ها به داخل سلولها ضروری است.
9. تخمه ژاپنی منبع غنی از اسیدها جرب اشباع نشده و مفید می باشد که مصرف برای همه بافتهای بدن و غشای سلول ها مفید است و بدن را در برابر بیماری های سکته قلبی و مغزی محافظت می کند.
10. مصرف تخمه ژاپنی کلسترول بد خون LDL را کاهش می دهد.
11. به دلیل آنتی اکسیدان موجود در این تخمه و دیگر ترکیبات موجود در آن مانع از ایجاد «غده پروستات» شده و از ابتلا به سرطان در آقایان جلوگیری می کند و یکی از تنقلات معذی برای آقایان به شمار می آید.
12. اسید فولیک موجود در آن در عملکرد بهتر مغز و کنترل سطح هوموسیستئین مفید است.
13. گرچه آهن موجود در این نوع تخمه زیاد است ولی تا حدودی آهن مورد نیاز بدن را تأمین می کند.
14. منیزیم موجود در این توع تخمه به حفظ سلامت و عملکرد اعصاب، عضلات از جمله قلب و استخوانها کمک می کند.
15. روی موجود در تخمه ژاپنی به متابولیسم بدن کمک می کند و خوب است بدانید که دستگاه بویایی و سیستم ایمنی بدن برای عملکرد خود نیاز به روی دارد.
1. بهترین شیوه مصرف تخمه ژاپنی به صورت خام است به همین دلیل بو دادن این تخمه می تواند باعث افزایش میزان چربی شود. بنابراین اگر دچار چربی خون هستید، در مصرف تخمه ژاپنی جانب احتیاط را رعایت را کنید.
2. شور بودن تخمه باعث آسیب رساندن به دندانها شده و سبب تحلیل و ازبین رفتن آنها می شود و همچنین زمینه ساز تغییر رنگ دندانها نیز می شود.
3. مصرف تخمه ژاپنی برای کسانی که بیماری فشار خون دارند ممنوع است. زیرا میزان نمک این نوع تخمه بالاست. بنابراین استفاده از آن می تواند زمینه ساز افزایش فشار خون باشد.
از خواص تخمه ژاپنی و تاثیر آن بر سلامتی چه می دانید؟!
آیا میدانید تخمه ژاپنی از کدام میوه است ؟! در غفاری دایت به شما میگوییم خواص تخمه ژاپنی چیست، تخمه ژاپنی سرد است یا گرم و مضرات تخمه ژاپنی کدام است؛ تخمه ژاپنی محصول کدام کشور است ؟!
از خواص تخمه ژاپنی و تاثیر آن بر سلامتی چه می دانید؟!
مقالات تغذیه 1401/09/12 اشتراک گذاری چاپ صفحه 4 از 5
تخمه ژاپنی بر خلاف نام آن متعلق به کشور ژاپن نیست. تخمه ژاپنی در اصل تخم جابانی است و متعلق به روستایی به نام جابان( ژابان، جابن) در اطراف دماوند است. تخمه ژاپنی تخمه نوعی هندوانه به نام هندوانه آجیلی است که قابل خوردن نیست. هندوانه آجیلی طعم و مزه قابل خوردنی ندارد و علت کشت آن استفاده از دانههای قرمز آن است. تخمه ژاپنی به انگلیسی Japanese seeds است در واقع همان تخمه هندوانه است که با آب روناس، گلپر، آبلیمو و نمک طعم دار شده است و سپس آن را بو دادهاند.تخمه ژاپنی سرشار از پروتئین، آنتی اکسیدان و مواد مغذی است و از این رو خواص و فواید فراوانی دارد.
در ادامه به بررسی بیشتر تخمه ژاپنی میپردازیم. در این مطلب از غفاری دایت که در رابطه با تخمه ژاپنی است به بررسی مواردی از جمله تخمه ژاپنی سرد است یا گرم، تخمه ژاپنی محصول کدام کشور است، تخمه ژاپنی از کدام میوه است، خواص تخمه ژاپنی و در نهایت مضرات تخمه ژاپنی میپردازیم.
تخمه ژاپنی از کدام میوه است ؟
تخمه ژاپنی محصول نوعی هندوانه به نام هندوانه آجیلی است. این نوع هندوانه به علت ،عم و مزهای که دارد قابل خوردن نیست و تنها علت کشت آن استفاده از تخمه آن است. گوشت این هندوانه در مراحل جداسازی تخمهها باقی میماند و از آن به عنوان خوراک دامها استفاده میکنند.
تخمه ژاپنی سرد است یا گرم ؟
در پاسخ به این سوال که تخمه ژاپنی سرد است یا گرم باید گفت که متخصصان طب سنتی بر این باورند که تخمه ژاپنی طبیعتی سرد و تر دارد. مصلحهای تخم ژاپنی عسل و گلنگبين است.
تخمه ژاپنی محصول کدام کشور است ؟
اکثر مردم با توجه به نام این تخمه تصور میکنند که تخمه ژاپنی محصول کشور ژاپن است اما باید بدانید که این باور کاملا غلط است و تخمه ژاپنی محصول ژاپن نیست. تخمه ژاپنی در اصل محصول کشور ایران است و متعلق به روستای جابان از شهرستان دماوند است و نام این تخمه هم تخمه جابانی یا تخمه ژاپنی از نام این روستا گرفته شده است. در گذشته این تخمه پر طرفدار را با نام تخمه جابانی میشناختند که به مرور زمان تغییر پیدا کرده و به تخمه ژاپنی تبدیل شده است.
خواص تخمه ژاپنی
از جمله خواص تخمه ژاپنی میتوان به این مورد اشاره کرد که مصرف متعادل از تخمه ژاپنی میتواند به درمان کم خونی کمک کند. تخمه ژاپنی حاوی کلسیم است و میتواند موجب تقویت استخوانها و جلوگیری از پوکی استخوان شود. این کلسیم موجود در تخمه ژاپنی موجب جلوگیری از ابتلا به پوکی استخوان در زنان یائسه میشود. همچنین تخمه ژاپنی سرشار از اسیدهای آمینه ضروری است و از این رو برای حفظ سلامت ماهیچه، تنظیم ترشح آنزیمها و کمک به انتقال ریزمغذیها به داخل سلولها بسیار موثر و مفید است.
تخمه ژاپنی به کمک اسید فولیک موجود در خود یک گزینه مناسب برای بهبود در عملکرد مغز و کنترل سطح هوموسیستئین است. از دیگر خواص تخمه ژاپنی میتوان به خواص ضد التهابی آن و خاصیت اشتها آوری این تخمه اشاره کرد. از دیگر مواد معدنی موجود در تخمه ژاپنی منیزیم است که تخمه ژاپنی به کمک منیزیم به حفظ سلامت و عملکرد اعصاب، عضلات از جمله قلب و استخوانها کمک میکند. پروتئین موجود در تخمه ژاپنی از نوع طبیعی است و به همین دلیل کلسیم و پروتئین موجود در آن برای بدن بسیار مفید است.
میزان آهن موجود در تخمه ژاپنی خیلی زیاد نیست اما با مصرف تخمه ژاپنی میتوان تا حدی آهن مورد نیاز بدن را تامین کرد. تخمه ژاپنی کالری بسبار کمی دارد و در دسته آجیلهای چاق کننده قرار نمیگیرد و بر عکس افرادی که به دنبال کاهش وزن و لاغری سریع هستند میتوانند با مصرف تخمه ژاپنی در رژیم لاغری خود موجب افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن شده و به تسریع کاهش وزن کمک میکند. تخمه ژاپنی همچنین دارای آنتیاکسیدانها است و با خنثی سازی رادیکالهای آزاد خطر ابتلا به سرطانها را کاهش میدهد. از جمله سرطانهایی که تخمه ژاپنی از ابتلا به آن پیشگیری میکند میتوان به سرطان پروستات اشاره کرد.
مضرات تخمه ژاپنی
تخمه ژاپنی در کنار خواص و فواید فوق العاده خود ممکن است مضراتی را نیز به دنبال داشته باشد. میزان نمک و چربی در تخمه ژاپنی به شکل بو داده زیاد است و به همین دلیل زیاده روی در مصرف تخمه ژاپنی به افرادی که دچار فشار خون و چربی خون هستند توصیه نمیشود. از همین رو توصیه میشود تا از تخمه ژاپنی به صورت خام استفاده نشود در غیر این صورت مصرف این تخمه میتواند برای افراد با چربی خون بالا مضر باشد و مشکلاتی را به وجود آورد.
شور بودن تخمه ژاپنی میتواند موجب آسیب رسیدن به دندانها شده و علاوه بر این زیاده روی در مصدف تخمه ژاپنی میتواند موجب تحلیل و ازبین رفتن دندانها شده و زمینه ساز تغییر رنگ دندانها نیز میشود. گاهی اوقات از رنگهای نامناسب و غیر خوراکی برای تخمه ژاپنی استفادا میکنند به همین علت توصیه میشود که تخمه ژاپنی را حتما از آجیل فروشیهای معتبر تهیه کنید.
تخمه ژاپنی در رژیم غذایی
تخمه ژاپنی اندازه کوچکی دارد و خواصی را به آن نسبت میدهند و به همین دلیل ممکن است اینگونه به نظر برسید که عوارض زیادی برای بدن انسان ندارد و حتی با مصرف میزان زیادی از آن نیز آسیب زننده نخواهد بود. با اینحال، همانطور که در بخش مضرات گفتیم، نمیتواند فاقد ضرر باشد و به همین دلیل نمیتوان آن را به هر میزانی مصرف نمود و لازم است در مصرف این تخمههای کوچک نیز حد اعتدال را رعایت نمود تا از آسیبهایی که ممکن است به بدن وارد نماید، جلوگیری کنیم. دانستن حد تعادل در همه مواد غذایی دشوار است؛ به همین دلیل بهترین کار برای به تعادل رساندن غذای رژیمی این است که از یک رژیم غذایی معتدل و اصولی همچون رژیمهای بهاره غفاری پیروی نمایید. این رژیمها مواد غذایی را حذف نمیکنند و تنها میزان مصرف آنها را متعادل می نمایند. برای کسب اطلاعات بیشتر بر روی غفاری دایت و برای دریافت رژیم غذایی خود، بر روی رژیم آنلاین من کلیک نمایید.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟