خواص کمای سبزوار
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
خواص کمای سبزوار را از این سایت دریافت کنید.
کمای را بیشتر بشناسیم
با آغاز بهار عرضه کما (کمای) این گیاه دارویی در سبزوار شروع شد. این گیاه با نام علمی Ferulaassa Foetida و با نام فارسی آنغوزه یا کمای شناخته میشود .
روستای کلاته میر علی
روستای کلاته میر علی کمای را بیشتر بشناسیم
با آغاز بهار عرضه کما (کمای) این گیاه دارویی در سبزوار شروع شد. این گیاه با نام علمی Ferulaassa Foetida و با نام فارسی آنغوزه یا کمای شناخته میشود . در لغت نامه دهخدا چنین داریم : کمای : کمای . [ ک ُ ] (اِ) گیاهی باشد بینهایت گنده و بدبو و متعفن . (برهان ). نام علفی است بدبو و گنده .
گیاهی که قیمتش در بازار از یکهزارو 500 تا 3 هزار تومان است و با وجود بوی نامطبوعش مورد علاقه برخی شهروندان سبزواری قرار دارد .
در ایام نوروز حتی برخی مسافران که با این گیاه و خواص آن آشنایی دارند به خرید کما می پردازند تا این گیاه دارویی را برای خوردن به شهرهای خود ببرند.
درباره ویژگی های این گیاه میتوان گفت که گیاه کما گونه ای از خانواده چتریان است که حداکثر، حداقل و متوسط ارتفاع آن در سبزوار به ترتیب 240، 80 و 170 سانتیمتر می باشد.
رشد گیاه از اویل اسفند شروع و بوته های گل دهنده درخردادماه تولید ساقه و گل می کنند، بذر آن حداکثر تا اواسط تیر می رسد و بسته به میزان بارندگی سالیانه، رشد گیاه در تیر ماه تا اواخر مرداد ماه متوقف می گردد، همچنین بوته های غیر گل دهنده از اوایل خرداد ماه شروع به خشک شدن می شوند.
رویشگاه های این گیاه در سبزوار در محدوده ارتفاعی 1450 تا 1800 مترقرار دارد، سطح رویشگاه های کما در سبزوار بالغ بر 15هزار هکتار است که تراکم بوته بین یک تا 120 بوته در هکتار را دارا می باشد. لذا بهره برداری در سطوح با تراکم مناسب بالاتر از 50 بوته در هکتار اقتصادی است. میزان بارندگی این مناطق بین 150 تا 200 میلیمتر در سال است.
گزش حشرات و یا خراش در سطح ساقه کمای باعث ترشح و خروج شیره شیری رنگ شده که در مجاورت هوا خشک و شکننده بوده و نهایتا به صورت ماده کریستال زرد رنگی در می آید که بوی آن نامطبوع و طعم آن بسیار تلخ است.
دامها از کما در اواخر مرحله رشد استفاده می کنند و ساقه های چوبی آن هم برای سوخت مورد بهره برداری قرار می گیرد و از مزایای این گیاه انتقال رطوبت خاک است.
برداشت شیرابه این گیاه از اوایل خرداد و همزمان با گل دهی گیاه می باشد که زمان نامناسبی است و باعث ریزش گل ها و بذور نارس می گردد. بعضی از ساقه ها هم در اثر خم کردن بیش از حد می شکند که در این زمینه آموزش بهره برداران برای برداشت صحیح ضروری است.
مفید بودن این گیاه برای دستگاه گوارش و از بین بردن کرم روده را از خواص دارویی این گیاه میتوان ذکر کرد . مراکز پراکنش این گیاه چاه سوخته، پناهگاه شیر احمد، علی آباد ، شامکان، ریگ منزل، چاه شند و دشت عبدالملکی می باشد.
+ نوشته شده در چهارشنبه هفدهم فروردین ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۲۴ ق.ظ توسط K.M.A |
روستای کلاته میر علی در ۵۷ کیلومتری جنوب غرب شهر سبزوار ودر مسیر جاده کارخانه سیمان لار قرار دارد. استاد محمود بیهقی پس از ذکر قدمت سبزوار ، در عظمت کلاته میر علی می نویسد : شهرستان سبزوار دارای روستاهای برازنده و آبادیهای فرازنده می باشد که یکی از آن روستاها ، روستای کلاته میر علی شمرده شده و از آبادیهای آن سرزمین شناخته گردیده است . در قدیم این روستا از اماکن پر جمعیت بوده که به سبب باغهای میوه اش در منطقه جنوب غرب سبزوار معروف بوده است ولی در سالهای اخیر به دلیل خشکسالیهای پی در پی و خشک شدن ۳ قنات مهم آن فقط پذیرای افراد مسن و قدیمی میباشد و اکثر جوانان روستا برای امرار معاش و گذران زندگی به سبزوار و تهران مهاجرت کرده اند.
شما میتوانید هر گونه نظر یا دیدگاه و یا خاطره و خبر خودتان را به kalatehmirali@gmail.com ویا در بخش "نظر بدهید"وبلاگ بنویسید تا با نام شما منعکس شود.
نام رسمی : کلاته میرعلی
کشور : ایران استان : خراسان رضوی شهرستان : سبزوار بخش : بخش روداب دهستان : فروغن جمعیت ۲۸۱نفر خانه پست الکترونیک آرشیو وبلاگ عناوین نوشته ها
نوشتههای پیشین
بهمن ۱۳۹۲ دی ۱۳۹۲ آذر ۱۳۹۲ آبان ۱۳۹۲ مهر ۱۳۹۲ شهریور ۱۳۹۲ مرداد ۱۳۹۲ تیر ۱۳۹۲ خرداد ۱۳۹۲ اردیبهشت ۱۳۹۲ فروردین ۱۳۹۲ اسفند ۱۳۹۱ بهمن ۱۳۹۱ دی ۱۳۹۱ آذر ۱۳۹۱ آبان ۱۳۹۱ مهر ۱۳۹۱ شهریور ۱۳۹۱ مرداد ۱۳۹۱ اردیبهشت ۱۳۹۱ فروردین ۱۳۹۱ اسفند ۱۳۹۰ بهمن ۱۳۹۰ مهر ۱۳۹۰ شهریور ۱۳۹۰ مرداد ۱۳۹۰ تیر ۱۳۹۰ خرداد ۱۳۹۰ اردیبهشت ۱۳۹۰ فروردین ۱۳۹۰ اسفند ۱۳۸۹ آذر ۱۳۸۹
آرشیو موضوعی
قصه های قدیمی بازیها غذاها انتقادات خاطرات رسوم و عقاید یادبود اخبار مناسبات متفرقه محرم
نویسندگان
K.M.A
با همکاری آقای جواد پروندی
پیوندها
پایگاه خبری روداب BLOGFA.COM
منبع مطلب : www.kalatehmirali.blogfa.com
اکوتوریسم سبزوار بزرگ
اکوتوریسم سبزوار بزرگ - سبزوار بزرگ شامل: شهرستانهای (سبزوار - جغتای - جوین - خوشاب - داورزن و ششتمد) مرجع گردشگری سبزوار
گیاه دارویی و خوراکی کمای
گیاه دارویی و خوراکی کمای.-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
لطفا از بخش های متنوع و جذاب زیر هم دیدن فرمایید: اکوتوریسم سبزوار بزرگآشنایی با پناهگاه حیات وحش شیر احمدراهکار های اجرایی شدن صنعت اکوتوریسم در سبزوار بزرگنگاهی به طرح های گردشگری در سبزوار بزرگنقش کوهستان در توسعه ی طبیعت گردی سبزوار بزرگگسل های مهم و فعال در سبزوار بزرگ زمین شناسی سبزوار بزرگ معرفی غارهای طبیعی در سبزوار بزرگپوشش گیاهی و نقش آن در اکوتوریسم سبزوار بزرگرودها و آبشارهای مهم با قابلیت گردشگریژئومورفولوژی و نقش آن در توسعه اکوتوریسم سبزوار بزرگبررسی و تحلیل علمی رودها در سبزوار بزرگبررسی پارامترهای آب و هوایی در سبزوار بزرگنقش اکوتوریسم روستایی در توسعه اشتغال و درآمدمجموعه نقشه های موضوعی سبزوار بزرگ
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟