این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    داستان هفت سین نوروز

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    داستان هفت سین نوروز را از این سایت دریافت کنید.

    هفت‌سین نوروزی و داستان سین‌های آن

    نوروز ایرانی را با نماد سفره هفت سین شناخته می‌شود که هر یک از سین‌های این سفره حضوری نمادین در آیین آغاز سال نو ایرانی دارند

    هفت‌سین نوروزی و داستان سین‌های آن

    هفت‌سین نوروزی و داستان سین‌های آن نوروز ایرانی را با نماد سفره هفت سین شناخته می‌شود که هر یک از سین‌های این سفره حضوری نمادین در آیین آغاز سال نو ایرانی دارند

    24,836

    نوروز ایرانی را با نماد سفره هفت سین شناخته می شود که هر یک از سین‌های این سفره حضوری نمادین در آیین آغاز سال نو ایرانی دارند که معمولا به نماد مفاهیمی چون نوزایی، باروری، فراوانی و ثروت یاد می‌شود.

    به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا، معروف ترین نماد سال نوی ایرانی هفت سین است. هفت‌سین سفره‌ای است که ایرانیان هنگام نوروز می‌آرایند. این سفره ممکن است روی زمین یا روی میز گذاشته شود. اعضای خانواده معمولاً لحظهٔ تحویل سال را در کنار سفرهٔ هفت‌سین می‌گذرانند. بعضی‌ها نیز سفره را تا مدت سیزده روز پس از نوروز نگاه می‌دارند و در پایان این دوره، در روز سیزده نوروز، سبزه را به آب می‌دهند.

    سین‌های این سفره و حضوری نمادین در آیین آغاز سال نو

    از این سین‌ها (و نیز اجزای دیگر این سفره) معمولا به نماد مفاهیمی چون نوزایی، باروری، فراوانی، ثروت و مانند آنها یاد می‌شود. بعضی نیز این اجزا را به خدایان ایران باستان، بالاخص آناهیتا و سپندارمذ، ایزدبانوهای آب و خاک، نسبت می‌دهند.

    سبزه از اجزای اصلی سفره شمرده می‌شود و معمولا از گندم، یونجه، یا عدس سبزشده است که ممکن است بر کوزه سبز کنند. از دیگر اجزای خاص‌تر این سفره می‌توان از سمنو و سنبل نام برد که در مواقع دیگر سال کمتر حضور دارند.ناگفته نماند که برخی از اجزا، که بسیاری از مردم در سفره هفت سین قرار می‌دهند، نادرست است. زیرا همه آن اجزا باید دارای منشا گیاهی و خوردنی باشند، که این سمبلها به صورت زیر نمایان می شوند:

    1- سبزه، یا جوانه گندم یا عدس به نشانه تولدی دوباره، فراوانی، برکت، شادابى، سرسبزى و نشانگر زندگى بشر و پیوند او با طبیعت است.

    2- سمنو، که مخلوطی از گندم آرد شده و شیرین شده است و به نوعی نشان دهنده مهارت آشپزی ایرانیان است و نمادی از زایش و باروری گیاهان است.

    3- سیب، به نشانه سلامتی و زیبائی و نمادی از بارورى و زایش است.

    4- سنجد، نماد عشق و دلباختگى است و درامدی بر تولد و زایندگى.

    5- سیر، به نشانه دارو و سلامتی و نماد چاشنى و محرک شادى در زندگى است.

    6- سماق، که به زنگ خورشید در هنگام طلوع است با طلوع خورشید بدی از میان می رود.

    7- سرکه، نشان دهنده صبر است (زیرا مدتها طول می کشد که سرکه بوجود آید)

    البته غیر از این گیاهان و میوه هاى سفره نشین، خوان نوروزى اجزاى دیگرى هم داشته است: در این میان تخم مرغ نماد زایش و آفرینش است و نشانه اى از نطفه و نژاد. آینه نماد روشنایى است و حتماً باید در بالاى سفره جاى بگیرد. آب و ماهى نشانه برکت در زندگى هستند. ماهى به عنوان نشانه اسفندماه بر سفره گذاشته مى شود و سکه که نمادى از امشاسپند شهریور (نگهبان فلزات) است و به نیت برکت و درآمد زیاد انتخاب شده است. شاخه هاى سرو، سنبل، دانه هاى انار، گل بیدمشک، شیر نارنج، نان و پنیر، شمعدان و… را هم مى توان جزو اجزاى دیگر سفره هفت سین دانست. کتاب مقدس هم یکى از پایه هاى اصلى خوان نوروزى است و براساس آن هرخانواده اى به تناسب مذهب خود، کتاب مقدسى را که قبول دارد بر سفره مى گذارد.

    چنانچه مسلمانان قرآن، زرتشتیان اوستا و کلیمیان تورات را بر بالاى سفره‌هایشان جاى مى‌دهند. بر سر سفره زرتشتیان در کنار اسپند و سنجد، آویشن هم دیده مى شود که گویا خاصیت ضدعفونى کننده و دارویى دارد و به نیت سلامتى و بیشتر به حالت تبریک بر سر سفره گذاشته مى شود.

    در اساس‌ بین‌ اقوام‌ هند و اروپایی، و نیز ایرانیان‌ و هندوان، عدد هفت‌ خوش ‌یمن‌ و مبارک‌ تلقی‌ شده‌ است؛ و از همین‌ روست‌ که‌ در فرهنگ‌ ایرانی‌ ما – که‌ بنیانش‌ بر باورهای‌ دینی‌ استوار است‌ – در سفره‌ عید که‌ سفره‌ای‌ دلپذیر و خوش ‌یمن‌ و سرشار از امید به‌ بهبودی‌ و رونق‌ بیشتر است، هفت‌ سین‌ چیده‌ می‌‌شود؛ به‌ این‌ امید که‌ سال‌ نو پر برکت‌ و مبارک‌ باشد.

    منبع مطلب : www.kanoon.ir

    داستان سفره هفت سین

    هفت‌سین در واقع سنت کنار هم قرار دادن 7 شی‌ء نمادین است که نام آن‌ها باحرف «سین»شروع می‌شود. سایر موارد نمادین همراه این 7 شی‌ء هستند و با هم یک هفت‌سین ایجاد می‌کنند.

    داستان هفت سین

    1400-12-17 1401-12-20

    شیرین کریمی هنر 14 لایک 3186 بازدید 2 دیدگاه

    سال نو ایرانی یا به قول ایرانیان، نوروز شروع نمی‌شود مگر این که با هفت‌سین به استقبال آمدن بهار برپا شود. فرهنگ ایرانی یکی از غنی‌ترین فرهنگ‌های جهان است و بر سایر فرهنگ‌ها نیز تأثیر عمیقی گذاشته است. ایران معمولاً به عنوان مهد تمدن یاد می‌شود و تأثیر آن بر مناطق و سنت‌های مختلف هنوز قابل‌مشاهده است. یکی از زیباترین آداب و رسومی که بیش از 3000 سال از برگزاری آن می‌گذرد، نوروز است. نوروز در لغت به معنای روز نو است و آغاز سال نو ایرانی است که در اولین روز بهار، حدود 21 مارس جشن گرفته می‌شود.

    مردم ایران برای گرامیداشت چنین روز بزرگی از آداب و سنن مختلف پیروی می‌کنند. هر یک از آن‌ها معنای خاصی دارد و به یک جنبه مهم و اساسی فرهنگ ایرانی اشاره دارد. در این مقاله قصد داریم به بررسی هفت‌سین، یکی از زیباترین سنت‌های نوروزی و معنای پنهان آن بپردازیم و اطلاعات جذابی را در مورد جشن نوروز در اختیار شما قرار بدهیم.

    هفت‌سین چیست؟

    هفت‌سین در واقع سنت کنار هم قرار دادن 7 شی‌ء نمادین است که نام آن‌ها باحرف «سین»شروع می‌شود. سایر موارد نمادین همراه این 7 شی‌ء هستند و با هم یک هفت‌سین ایجاد می‌کنند. در گذشته همه این وسایل را روی پارچه‌ای سنتی شبیه سفره می‌گذاشتند که به آن سفره می‌گفتند. به همین دلیل است که هفت‌سین را به عنوان «سفره هفت‌سین» می‌نامند.

    امروزه بیشتر مردم ترجیح می‌دهند به جای گذاشتن هفت‌سین روی زمین و چیدن هفت‌سین بر روی سفره، اجزای هفت‌سین را روی میز بچینند؛ اما بخش‌های دیگر این سنت نسبتاً دست‌نخورده باقی مانده است و مردم همچنان از کاری پیروی می‌کنند که والدین، پدربزرگ و مادربزرگ‌شان برای سال‌ها انجام داده‌اند. مردم ایران قبل از آغاز سال جدید شروع به تهیه اقلام موردنیاز هفت‌سین می‌کنند و پس از چیدن هفت‌سین آن‌ها را تا آخرین روز تعطیلات سال نو که سیزده روز به طول می‌انجامد در خانه‌هایشان می‌ماند.

    موارد در مناطق مختلف کشور کمی متفاوت است، اما عناصر مختلفی در خاصی وجود دارد که هفت‌سین را تشکیل می‌دهند. این عناصر عبارتند از: سبزه (سبزه گندم، ماش، عدس و غیره)، سمنو (پودینگ شیرین از جوانه گندم)، سنجد، سرکه، سیب، سیر و سماق.

    علاوه بر این عناصر، ایرانیان تمایل دارند اقلام دیگری مانند آینه، شمع، تخم‌مرغ‌های رنگی، کاسه آبی که شمع در آن شناور است، ماهی قرمز، سکه، سنبل و شیرینی‌های سنتی مانند شیرینی نخودچی، آجیل، گل سنبل و گل شب‌بو قرار دهند.

    ظظیکی دیگر از موارد مهم «کتاب حکمت» است که می‌تواند قرآن، شاهنامه فردوسی یا دیوان حافظ باشد. وقتی سال جدید شروع می‌شود، اعضای بزرگ‌تر خانواده کتاب را باز می‌کنند و برای تصمیم‌گیری یا بینش برای شروع سال جدید با کتاب مشورت می‌کنند. به‌علاوه این لحظه‌ای است که سالمندان به خردسالان و کودکان پول می‌دهند که به آن «عیدی» می‌گویند. معمولاً بین صفحات کتاب اسکناس‌های نو می‌گذارند و به محض شروع سال نو، آن را باز می‌کنند و پول را به اعضای خانواده هدیه می‌دهند.

    نحوه چیدمان سفره هفت‌سین چگونه است؟

    نحوه چیدمان سفره هفت‌سین به این گونه است در دورترین فاصله از سفره آینه‌ای قرار داده شده است که دو شمعدان در کنار آن قرار می‌دهند و در مقابل آن‌ها یک نسخه از قرآن قرار داده شده است (شاهنامه یا دیوان حافظ نیز استفاده شده می‌کنند).

    در وسط سفره، سبزه را قرار می‌دهند و در دور تا دور سبزه شش مورد دیگر از اجزای هفت‌سین را قرار می‌دهند.

    در اطراف سفره یک ظرف یا تُنگ آب که معمولاً حاوی یک ماهی قرمز است و چند عدد تخم‌مرغ رنگی و یک گلدان گل که می‌تواند شامل گل سنبل، گل شب بو یا دیگر گل‌های بهاری باشد را در اطراف سفره قرار می‌دهند.

    تاریخچه پیدایش هفت‌سین چیست؟

    در زمان سلسله کیانیان در ایران، هنگام نوروز «سفره هفت شین» می‌چیدند که یکی از اقلام اصلی این سفره شراب بود. از آنجایی که شراب در اسلام گناه تلقی می‌شود، پس از فتح ایران توسط مسلمانان، سرکه جایگزین شراب شد و متعاقباً بقیه اقلام با عناصر دیگری که با حرف«سین»شروع می‌شد جایگزین شدند. اهمیت واقعی عدد هفت در سفره هفت‌سین برای نشان دادن و یادآوری آموزه‌های زرتشت بود. در واقع عدد هفت یادآور "هفت قانون ابدی زرتشت" است.

    هفت‌سین نماد چیست؟

    هر مورد در هفت‌سین نماد مفهومی در فرهنگ ایرانی است. علاوه بر اجزای هفت‌سین از ماهی، آیینه و موارد دیگر در سفره هفت‌سین نوروز استفاده می‌کنند که در ادامه معنای هر یک از آن‌ها را توضیح داده‌ایم:

    سبزه: نماد تولد دوباره و نو شدن طبیعت است. سبزه‌ها ممکن است از گندم، عدس، جو یا ماش جوانه زده باشند.سمنو: نشان‌دهنده باروری و شیرینی زندگی است.سنجد: برای عشق و محبت است.سرکه: نماد صبر و جاودانگی است.سیب: نماد سلامتی و زیبایی است.سیر: برای سلامتی است. به‌طور سنتی تصور می‌شد که سیر از شر جلوگیری می‌کند و همچنین نماد محافظت در برابر مصیبت است.سماق: نماد عشق و شفقت است و همچنین نشان‌دهنده طلوع خورشید و چاشنی زندگی است.آیینه: نماد آسمان و خود انعکاس است.ماهی قرمز: کاسه آب و ماهی نشان‌دهنده حرکت و زندگی است. ماهی قرمز نیز در تقویم ایرانی نشانه آخرین ماه سال (اسفند) است و چرخش آن به دور کاسه نشانه چرخش و تغییر سال است.شمع: شمع‌ها به هفت‌سین روشنایی و حیات می‌بخشند.تخم‌مرغ: برای باروری، تخم‌ها را رنگ می‌کنند و آن‌ها را در سفره هفت‌سین قرار می‌دهند.سکه: برای ثروت و رفاه، سکه‌هایی در هفت‌سین خود می‌گذارند.وقتی به همه این موارد با هم دقت کنید، به راحتی متوجه می‌شوید که چرا سفره هفت‌سین بخش مهمی از آغاز سال جدید ایرانی است. هر یک از این عناصر نماد مفهومی دوست داشتنی است و تازگی زندگی تازه‌ای را برای ما به ارمغان می‌آورد، درست مانند زمین که با فرا رسیدن بهار زندگی جدیدی را آغاز می‌کند.

    منبع مطلب : www.parnoun.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 12 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید