درمان خروسک در بزرگسالان
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
درمان خروسک در بزرگسالان را از این سایت دریافت کنید.
درمان خروسک: ۱۱ درمان خانگی خروسک کودکان و بزرگسالان
در این نوشتار 11 روش خانگی و موثر درمان خروسک که یک مشکل تنفسی ناشی از عفونت ویروسی است را دنبال می کنیم. خروسک معمولا در کودکان و نوزاد
درمان خروسک: ۱۱ درمان خانگی خروسک کودکان و بزرگسالان
نویسنده : سارا فیضی
@=img=@#=img=#
خروسک یک مشکل تنفسی ناشی از عفونت ویروسی است. به دنبال این بیماری درد گلو و سرفه خشک رخ میدهد. خروسک معمولا در کودکان و نوزادان اتفاق میافتد. در اغلب موارد این بیماری پس از ۳ تا ۵ روز از زمان شروع درمان خروسک کودکان و بزرگسالان با استفاده از داروهای خانگی از بین میرود. با این حال، جهت جلوگیری از گسترش ویروس خروسک باید احتیاط کنید.
خروسک مسری است و میتواند به راحتی از طریق هوا گسترش بیابد. این بیماری مجاری تنفسی فوقانی را آلوده میکند و به این ترتیب مانع تنفس منظم میشود و در حین سرفه سبب ایجاد صدای عو عو میشود. نوزاد دچار خروسک به علت محدود شدن مجاری تنفسی دچار سرگیجه میشود و گریه میکند. این بیماری باعث میشود که نوزادان و کودکان به سختی نفس بکشند. صدای سرفهی خروسک نیز شبیه به صدای فک است!
خروسک چیست؟ چه چیزی سبب بروز این بیماری میشود؟
در ابتدای بروز این بیماری لولههای برونش آلوده میشوند. این احتمال وجود دارد که صدای سرفهی ناشی از خروسک به علت عفونتهای مختلف ویروسی باشد. در میان این ویروسها ممکن است ویروسی مسئول سرفهی خشک و سرماخوردگی باشد. حدود ۸۵ درصد موارد مبتلا به این بیماری نوزادان و کودکان هستند. سن آنها میتواند از ۱ ماه تا ۵ سال متغیر باشد.
آیا بزرگسالان نیز میتوانند به خروسک مبتلا شوند؟
بله بزرگسالان نیز میتوانند در حین درمان نوزاد به ویروس خروسک آلوده شوند. همچنین قرار گرفتن در معرض این ویروس میتواند در مکانهای عمومی اتفاق بیفتد. با این حال، بزرگسالان در مقایسه با نوزادان و کودکان سریعتر بهبود مییابند. بزرگسالانِ دارای سیستم ایمنی قوی حتی ممکن است آلوده به این بیماری نشوند. بنابراین قوی نگه داشتن سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است.
خروسک تا چه مدت مسری است؟
این بیماری یک مشکل تنفسی کوتاه مدت است. بیشتر نوزادان و کودکان زیر ۱۰ سال اغلب به عفونت خروسک مبتلا میشوند. دورهی مقاومت خروسک بستگی به مراقبتهای خانگی دارد. اما به طور کلی میتوان آن را در طول یک هفته درمان کرد.
با این حال، معاینهی منظم و رژیم غذایی مناسب میتواند احتمال ابتلا به آن را کاهش دهد. در فصل سرد یا در زمان تغییر فصل، احتیاط بیشتری لازم است. زیرا این ویروسها در قطرات مرطوب هوا جای میگیرند.
دورهی کمون (نهفتگی) خروسک
علائم عفونت خروسک میتواند طی ۲۴ ساعت بعد از قرار گرفتن در معرض ویروس مشاهده شود. علائم رایج این بیماری عبارتند از تب، تنفس پر سر و صدا، خس خس، خستگی، آبریزش بینی، گرفتگی قفسهی سینه، مشکل تنفس، اختلال در تنفس، سرفهی حاوی خلط و گلودرد.
درمان خروسک را میتوان در خانه انجام داد. به ندرت پیش میآید که این بیماری به مراقبت پزشکی نیاز داشته باشد. در اینجا با بهترین درمانهای خانگی طبیعی برای درمان سرفهی خروسک و بهبود سریع بیماری آشنا خواهید شد.
۱. درمان با استفاده از بخار
یکی از بهترین درمانهای طبیعی برای سرفهی خروسک، درمان با استفاده از بخار است. سرفه زمانی که در معرض گرما قرار میگیرد، کاهش مییابد. از آنجایی که بخار به لوله برونشي در گلوي شما میرسد، ويروس کمکم جمع میشود. ویروس به شکل سرفهی دارای خلط از گلو خارج میشود.
درمان با بخار را میتوان با کمک حمام آب گرم انجام داد. گرمای بخار نیز التهاب گلو را مورد درمان قرار میدهد البته در صورتی که التهابی رخ داده باشد. بخار گرم موکوس (خلط) را شل میکند و سفتی آن را کاهش میدهد.
۲. افزایش مصرف مایعات
بسیار مهم است که هیدراته بمانید. همیشه دقت کنید که مایعات سبک را مصرف کنید. ثابت شدهاست که آنها در درمان خروسک به طور طبیعی موثر هستند. نوزاد بعضی مواقع در اثر اینکه نمیداند باید چه کار کند، گریه میکند. او چگونگی خلاص شدن از شر این سرفه و مخاط تحریککنندهی داخل گلو را نمیداند.
مصرف مداوم مایعات باعث کاهش مقدار این خلط میشود. این امر به آنها کمک میکند تا بهتر نفس بکشند و خس خس نکنند.
۳. ماساژ با استفاده از روغن اسطوخودوس
روغن اسطوخودوس به عنوان تقویتکنندهی خلق و خوی شناخته شدهاست. این روغن یک ضد ویروس قوی است. روغن اسطوخودوس به راحتی جذب پوست میشود. پوسته کودک لطیف و نرم است بنابراین روغن را سریعتر از پوست افراد بزرگسال جذب میکند.
روغن اسطوخدوس التهاب را کاهش میدهد و به رفع سرفهی ناشی از خروسک کمک میکند. با توجه به جذب سریع اسطوخودوس میتوان گفت که بهترین درمان طبیعی برای رفع خروسک در نوزادان است. این روغن در حالی که با ویروس مبارزه میکند، سبب حفظ رطوبت پوست نیز میشود. قدرت ضدعفونیکنندگی روغن اسطوخودوس همچنین در جلوگیری از حملات ویروسی اینچنینی موثر است.
مواد لازم: روغن اسطوخودوس بکر
روش استفاده از این روغن:
– ۱۰ قطره روغن اسطوخودوس را در کف دستتان بریزید.
– کف دستتان را به مدت ۲ دقیقه به هم بمالید.
– حالا این روغن اسطوخودوس گرم را در اطراف ناحیهی گردن و قفسهی سینه نوزاد بمالید.
– ناحیه را به آرامی به مدت ۲ دقیقه ماساژ بدهید.
– این روش درمانی را ۳ بار در روز برای بهبود سریع تکرار کنید.
۴. روغن کرچک برای درمان خروسک
روغن کرچک بهترین ماده برای درمان سرفهی ناشی از خروسک است. این روغن یک ضد ویروس بسیار قدرتمند است که مانع گسترش ویروس ایجادکنندهی خروسک میشود.
روغن کرچک ملین معروفی است که حتی میتواند یبوست را درمان کند. این روغن خواص ضد میکروبی و همچنین ضدعفونیکننده دارد که به کاهش احتقان قفسهی سینه کمک میکنند. روغن کرچک میتواند در توقف رشد ویروس بسیار موثر باشد. این روغن باعث کاهش التهاب و درد گلو نیز میشود.
مواد لازم: روغن کرچک فشرده
روش استفاده از روغن کرچک برای درمان خروسک:
– ۱۵ قطره روغن کرچک را کف دستتان بریزید.
– کف دستها را ۳۰ ثانیه به هم بمالید تا روغن گرم شود.
– برای جلوگیری از سرفه، روغن روی سینه و گلو بمالید.
– برای بهبود سریع این روش درمانی را دو بار در روز تکرار کنید.
۵. عسل
عسل میتواند در متوقف کردن صدای سرفهی خروسک که شبیه به عو عوی سگ است، موثر باشد. این ماده یک ضد میکروب قوی، ضد ویروس، ضدعفونیکننده و ضد باکتری است. همهی این مزایایی که عسل دارد سبب میشوند که سرفه سریعتر درمان شود.
اصول تشخیص و درمان خروسک
خروسک التهابی است که حلق نای و برونش های اصلی را درگیر می کند خروسک غالبا در فصل پاییز و زمستان ظهور می یابد
اصول تشخیص و درمان خروسک
خروسک که گاها آن را کروپ نیز می نامند، التهابی است که حلق، نای و برونش های اصلی را درگیر می کند. از آن جا که مجاری تنفسی بچه ها در مقایسه با بزرگسالان تنگ تر است، از همین رو احتمال ابتلا به انسداد مجاری هوایی آن ها به دلیل تورم و التهاب بیشتر می باشد. این بیماری که غالبا در فصل پاییز و زمستان ظهور می یابد، در اکثر موارد خفیف بوده و مشکل خاصی را ایجاد نمی کند.شاید این سوال ذهنتان را به خود مشغول کرده باشد که چه کسانی بیشتر در معرض ابتلا به خروسک قرار دارند؟
جالب و در عین حال لازم است بدانید که احتمال بروز خروسک در میان کودکان بیش از سایرین می باشد. این بیماری به ویژه کودکان یک تا سه ساله را تهدید می کند. در امان بودن کودکان دارای سن بیشتر به دلیل وسیع و مقاوم شدن مجرای تنفسی می باشد. همین موضوع سبب می شود که احتمال ابتلا به خروسک در سن شش سالگی به بعد بسیار کم گردد.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که برخی کودکان چندین بار در سنین متفاوت به خروسک مبتلا می گردند. بنابراین نمی توان زمان و یا تعداد دفعات ابتلای مشخصی برای این بیماری در نظر گرفت.
فهرست عناوین [پنهان]
انواع خروسک
خروسک را در دو نوع ویروسی و اسپاسمی دسته بندی می کنند. در نوع ویروسی، بیماری مذکور به وسیله هر ویروسی که توانایی آلوده کردن حنجره و نای را داشته باشد، قابل بروز است. اما نوع اسپاسمی این بیماری به طور ناگهانی ظاهر شده و اغلب در اواسط شب رخ می دهد.بیشتر بدانید : خس خس سینه
علائم ابتلا به خروسک
از جمله مهم ترین علائم بیماری خروسک که به علت تنگ شدن مجاری هوایی رخ می دهد، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
در صورت ابتلا به بیماری خروسک مجاری هوایی فوقانی در فرد دچار التهاب و تورم شده و وی با علائمی نظیر سرفه های خشک و خشن و پارس مانند مواجه می شود.
افراد مبتلا به این بیماری در ابتدا با علائم سرما خوردگی نظیر گرفتگی، آبریزش بینی، تب و… رو به رو می شوند. در صورت پیشرفت تورم و التهاب مجاری هوایی فوقانی تنفس فرد با مشکل مواجه شده و این موضوع او را به دردسر می اندازد. این حالت را تحت عنوان کروپ شدید نیز نامگذاری می کنند.
صدای تنفس افرادی که به بیماری خروسک مبتلا می شوند، بسیار بلند و خرخر مانند می باشد. فرد در چنین حالتی تند تند نفس کشیده و همین موضوع موجب درون رفتگی شدید پوست شکم و بین دنده های وی می شود. بیمار در چنین حالتی تمام تلاش خود را برای کسب هوا و تنفس به کار گرفته و این امری بسیار زجرآور است. گفتنی است که گاهی اطراف دهان فرد به دلیل کمبود اکسیژن شدید کبود شده و دچار رنگ پریدگی می گردد.
بیشتر بخوانید
هر آنچه که درباره تاثیر کرونا بر بارداری باید بدانید
شاید برایتان جالب باشد بدانید که علائم خروسک به ویژه در زمان شب و هنگام گریه کودک شدت گرفته و وی را آزار می دهد. ضمن آسیب رسانی علائم خروسک به مجاری هوایی فوقانی، این موارد می توانند زمینه ساز التهاب مجاری تنفسی تحتانی و بافت ریه گردند.
خروسک یک بیماری مسری است
خروسک نیز همچون سایر عفونت های ویروسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود. در صورت تماس نزدیک با افراد مبتلا به این بیماری احتمال ابتلای شما بسیار زیاد است. لازم به ذکر است که این بیماری غالبا در زمان شیوع بیماری ها یا اپیدمی ها در فصول سرد سال رخ می دهد.جالب است بدانید همین عفونت ویروسی که موجب علائم تنفسی در کودکان می گردد، تاثیر چندانی بر بزرگسالان نداشته و نهایتا با ایجاد گلو درد و سرفه همراه است. البته در موارد بسیار نادری نوجوانان و بزرگسالان نیز به این بیماری مبتلا می شوند.
عوامل بروز خروسک
جالب و در عین حال لازم است بدانید که بیماری خروسک اغلب پس از گذشت چند روزی از شروع سرماخوردگی در فرد ظاهر می گردد. بروز این بیماری به دلیل شیوع ویروس های مشابه اتفاق می افتد. حال شاید از خودتان بپرسید که بیماری مذکور به چه علت بروز می یابد؟
لازم است بدانید که این بیماری اغلب به دلیل آلودگی ویروسی مجرای هوای فوقانی اتفاق افتاده و بدین ترتیب موجب التهاب در گلو، مشکلات تنفسی، سرفه، گرفتگی صدا و صدای خس خس در سینه فرد می شود. بدون شک بزرگ شدن کودک زمینه قوی شدن مجاری هوایی و ریه های او را فراهم ساخته و همین موضوع احتمال ابتلای وی به خروسک را تا حد قابل توجهی کاهش می دهد.
پیشگیری از بیماری خروسک
اگر می خواهید کودک خود را تا حد زیادی در برابر ابتلا به خروسک ایمن کنید، با تزریق سالانه واکسن آنفولانزا این کار را انجام دهید. تزریق واکسن دیفتری نیز در این زمینه بسیار موثر خواهد بود.
روش های درمان خروسک
آرام کردن کودکبدون شک ابتلا به این بیماری زمینه اضطراب و استرس فرد را فراهم می سازد. گریه کردن باعث حاد شدن شرایط کودک می شود. بنابراین سعی کنید کودک را آرام کرده و به وی اطمینان خاطر دهید که به زودی خوب می شود. در صورت دشواری تنفس، کودک را روی پای خود نشانده و یا او را در وضعیتی راحت قرار دهید.
تلاش برای کاهش تبکودک مبتلا به بیماری خروسک که از تب بالا نیز رنج می برد، تند تند نفس می کشد. این شرایط موجب تشدید پریشانی وی شده و او را آزار می دهد. بنابراین سعی کنید با اقدامات گوناگون گامی موثر در راستای کاهش دمای بدن کودک خود بردارید.
نوشیدن مایعات سردبیشتر بخوانید
نکات مهم که درباره برونشیت باید بدانید
افراد مبتلا به این بیماری غالبا از نوشیدن مایعات سرد لذت می برند. اگر کودک شما هم به آن دسته از افرادی تعلق دارد که که از نوشیدن مایعات سرد احساس خوشایندی می کند، حتما این کار را برای وی انجام دهید.
خنک کردن هوابه عقیده عده ای از افراد قرار دادن بیمار مبتلا به خروسک در هوای خنک و قدم زدن وی در چنین هوایی می تواند در تسریع روند بهبودی او موثر باشد. بخور نیز در این مورد بسیار مفید گزارش شده است.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟