این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    درمان سرگیجه دکتر خیراندیش

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    درمان سرگیجه دکتر خیراندیش را از این سایت دریافت کنید.

    علت سرگیجه چیست؟ انواع راه های درمان خانگی آن

    سرگیجه بیماری نیست اما می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری باشد. سرگیجه به حالتی از دوران سر یا منگی و گیجی گفته می‌شود که گاهی باعث برهم خوردن تعادل فرد می‌شود.

    علت سرگیجه چیست؟ انواع راه های درمان خانگی آن

    علت سرگیجه چیست؟ انواع راه های درمان خانگی آن علت سرگیجه ناگهانی چیست؟ و همه مواردی که باید در باره ی آن بدانید

    تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴آخرین به روز رسانی: ۱۴۰۱-۰۸-۰۸ زمان مطالعه: 14 دقیقه

    فهرست مطالب

    سرگیجه

    سرگیجه (Dizziness) به حالت چرخش دورانی در سر می‌گویند. می‌توان سرگیجه را این طور توصیف کرد که گویا فرد در حال حرکت است یا همه چیز به دور او می‌چرخد. نوعی حالت گیجی یا عدم تعادل، که فرد احساس می‌کند نمی‌تواند روی پا بایستد. سرگیجه به تنهایی یک بیماری نیست بلکه نشانه‌ای از بیماری محسوب می‌شود.

    افراد در طول زندگی خود ممکن است بارها دچار سرگیجه شوند که ممکن است به صورت موقت یا طولانی مدت اتفاق بیفتد. اگر دلیل مشخصی برای سرگیجه وجود ندارد و باعث اختلال در زندگی فرد شده باشد، باید به دنبال دلایل و درمان آن بود. هر فردی در هر سن و سال و هر جنسی ممکن است سرگیجه را تجربه کرده باشد. در این مطلب، به بررسی منشا سرگیجه و دلایلی که ممکن است باعث بروز آن باشد خواهیم پرداخت. اگر تجربه این عارضه را دارید با ما همراه باشید. می توانید در خصوص سرگیجه خود با پزشک مغز و اعصاب صحبت کنید .

    علائم سرگیجه چیست؟

    گفتیم که سرگیجه به تنهایی یک بیماری نیست بلکه نشانه‌ای از یک بیماری به حساب می‌آید. افراد ممکن است حس‌های مختلفی را به سرگیجه تعبیر کنند. یعنی دچار احساسات متفاوتی شوند که هنگام توضیح برای پزشک، آن را سرگیجه می‌نامند. بعضی از افراد از چرخیدن اجسام به دور خود شکایت دارند. بعضی دیگر می‌گویند که احساس ضعف یا سبک شدن در سر دارند.

    از دست دادن تعادل یا توان ایستادن نیز از مواردی است که به هنگام توصیف سرگیجه اعلام شده است. گاهی فرد از اینکه حالتی شناور یا بی‌قرار دارد کلافه شده است و گاهی افراد دچار سرگیجه در رختخواب می‌شوند. در تمامی این موارد، علائم نشان از یک حس کاذب دارد. حسی که با از جا بلند شدن ناگهانی، دویدن، راه رفتن، یا حرکت دادن سریع سر، بیشتر می‌شود. گاهی حالت تهوع یا گیجی هم به این سرگیجه اضافه می‌شود. برخی مواقع علائم آن‌قدر زیاد است که بیمار نیاز به خوابیدن و بستن چشمانش دارد. سرگیجه ممکن است چند ثانیه طول بکشد یا چندین روز متوالی فرد را درگیر خود کند. این علائم نشان می‌دهند که باید به دنبال دلایل سرگیجه بود تا این تجربه تکرار نشود.

    علت سرگیجه

    دلایل بروز سرگیجه چیست؟ ۱۳ دلیل نحس سرگیجه

    سرگیجه دلایل بسیار زیادی دارد. در حالت کلی در پزشکی، سرگیجه را به دو دسته تقسیم می‌کنند.

    سرگیجه محیطی : که عموما بر اثر وجود مشکلی در گوش داخلی یا در اعصاب تعادلی فرد است.سرگیجه مرکزی: که ناشی از وجود مشکلی در قسمت مخچه یا ساقه مغز به وجود می‌آید.

    علاوه بر این دو دسته اصلی، علائم معمول‌تری نیز برای سرگیجه وجود دارد که عموما مربوط به بیماری خاصی نیستند و به راحتی نیز درمان می‌شوند. در ادامه دلایلی که می‌تواند باعث بروز سرگیجه شوند را معرفی خواهیم کرد. دقت داشته باشید، هر کدام از این دلایل، باید توسط پزشک شناسایی و درمان شوند. اگر بابت سرگیجه‌های خود نگران هستید یا دچار سرگیجه ‌های خطرناک هستید، ابتدا می‌توانید با یک ویزیت آنلاین متخصص گوش و حلق و بینی یا پزشک داخلی، احتمالات سرگیجه خود را بررسی کرده و سپس به دنبال درمان باشید.

    نوشته های مشابه

    تست VNG در سرگیجه چیست و چرا انجام می‌شود؟

    ۱۴۰۱-۰۶-۱۳

    سرگیجه و گرفتگی گوش را چگونه رفع کنیم؟ درمان خانگی و طب سنتی

    ۱۴۰۱-۰۶-۱۳

    ۱. سرگیجه به دلیل اختلال در گوش میانی

    یکی از شایع‌ترین دلایل سرگیجه‌های شدید و طولانی مدت، وجود یک اختلال در گوش داخلی است. اگر مایع گوش داخلی  حرکت کرده و وارد کانال‌های گوش داخلی شوند، این احساس سرگیجه و چرخیدن محیط به دور سر، بیشتر می‌شود. این مشکل یکی از مهمترین و رایج‌ترین مشکلات گوش داخلی است که بسیاری از افراد آن را تجربه می‌کنند. بسیاری از بیماران، در این مورد، تجربه سرگیجه در خواب را نیز دارند.

    ۲. سرگیجه به دلیل لابیرنتیت (Labyrinthitis)

    لابیرنتیت، بیماری عفونت گوش داخلی است. زمانی که لابیرنت (یعنی تونل‌های داخل گوش) گوش دچار التهاب شود، اطلاعاتی متفاوت با آنچه گوش سالم و چشم به مغز می‌دهد را ارسال می‌کند. این عدم تعادل و یکی نبودن اطلاعات باعث ایجاد سرگیجه می‌شود. این التهاب به دلایل خیلی ساده مانند سرماخوردگی یا آنفولانزا به وجود می‌آید و عموما ریشه ویروسی دارد. گاهی این سرگیجه با حالت تهوع، شنیدن صدای وزوز در گوش، تب و گوش درد همراه است. این مشکل با درمان دارویی به راحتی قابل حل است.

    ۳. سرگیجه به علت بیماری منیر (Menier)

    یک بیماری نادر در گوش وجود دارد که یکی از علائم آن سرگیجه است. منیر بیماری است که گوش داخلی را درگیر خود می‌کند. علاوه بر سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ، وزوز گوش و کم شدن شنوایی نیز از دیگر علائم این بیماری است. بسیاری از بیماران درکنار این علائم، احساس فشار در داخل گوش خود نیز دارند. این بیماری با دارو و رژیم غذایی خاص قابل درمان است اما در بعضی موارد بسیار نادر نیاز به جراحی خواهد داشت.

    ۴. عوارض داروهای مختلف و بروز سرگیجه

    علاوه بر مشکلات مربوط به گوش که از شایع‌ترین دلایل سرگیجه هستند، گاهی عوارض بعضی از داروها، باعث سرگیجه در افراد می‌شوند. اگر اطلاعات دارویی که استفاده می‌کنید را بررسی کنید، ممکن است به دلیل سرگیجه خود پی ببرید. در این صورت نباید مصرف دارو را قطع کرد. با مشاوره با پزشک، شرایط خود را توضیح دهید. ممکن است پزشک داروی جایگزین معرفی کند. معمولا بعضی داروهای ضد افسردگی، داروهای ضد تشنج، داروهای شل کننده عضلات، قرص‌های خواب آور، داروهای تنظیم فشار خون و بسیاری داروهای دیگر در بعضی از بیماران، عارضه سرگیجه را به همراه دارد.

    ۵. سرگیجه ناشی از کمبود ویتامین

    کمبود بعضی ویتامین‌ها در بدن، می‌تواند باعث بروز سرگیجه در افراد شود. برای مثال کمبود ویتامین B12 در بسیاری موارد، ایجاد سرگیجه و تهوع می‌کند. تشخیص کمبود ویتامین قطعا بر عهده پزشکان است و نباید به صورت سرخود، ویتامین‌ها را وارد برنامه غذایی کرد. همانطور که کمبود ویتامین عوارض زیادی دارد، مصرف زیاد از حد آن‌ها هم گاهی عوارض بسیار بدی را در بدن ایجاد می‌کند.

    منبع مطلب : www.paziresh24.com

    علت و درمان سرگیجه ناگهانی در طب سنتی

    علت و درمان سرگیجه ناگهانی در طب سنتی:چرخیدن همه چیز به دور سر انسان در هنگامی که سوار چرخ فلک هستید چیزی عادی است اما اگر در خانه خود نشسته‌اید واین حالت روی می‌دهد، لااقل ناخوشایند است.

    علت و درمان سرگیجه ناگهانی در طب سنتی

    احساس سرگيجه، بعد از بيدار‌شدن از خواب را جدي بگيريد!

    52 14

    زمان مطالعه: 8 دقیقه

    دلیل (سرگیجه های ناگهانی) شدید و کوتاه مدت و روش درمان طبیعی : سرگیجه جزو بیماری هایی است که بسیاری افراد برای دانستن علت سرگیجه به پزشک مراجعه می کنند. از جمله دلایل سرگیجه سکته مغزی، التهاب گوش داخلی و میگرن است.

    سرگیجه چیست؟

    چرخیدن همه چیز به دور سر انسان در هنگامی که سوار چرخ فلک هستید چیزی عادی است اما اگر در خانه خود نشسته‌اید واین حالت روی می‌دهد، لااقل ناخوشایند است.در برخی موارد همه ما دچار سرگیجه می‌شویم.

    برخی افراد هنگامی که از بالای ساختمان بلندی به پایین نگاه می‌کنند، یا سوار چرخ فلک می‌شوند سرگیجه پیدا می‌کنند. حتی فضانوردان نیز ممکن است در هنگام فضاپیمایی دچار سرگیجه شوند.

    در ۷۰ درصد موارد، سرگیجه علامت اختلال در گوش درونی است که مثل یک چرخش‌نما (ژیروسکوپ) حالت تعادل بدن را حفظ می‌کند اما همین سرگیجه ممکن است نشانه‌ای برای بیش از ۳۵۰ ناخوشی باشد. از جمله سرماخوردگی، آنفلوانزا، آلرژی، فقر غذایی، مرض قند، خونریزی داخلی، بیماری قلبی و سکته مغزی.

    مهمترین علل سرگیجه

    سرگیجه یا ( VERTIGO ) یک تغییر ناگهانی یا موقت در فعالیت قسمت های مربوط به تعادل موجود در گوش داخلی ( سیستم دهلیزی ) یا در قسمت های مربوط به تعادل در مغز است این احساس جنبش و تغییر در سر با نشستن و حرکت کردن بدتر می شود.

    گاهی اوقات سرگیجه شدید و باعث تهوع و استفراغ می شود اما سرگیجه معمولا به مدت طولانی دوام نمی آورد و بدن خود را به هر آنچه که باعث سرگیجه شده سازگار می کند.

    سرگیجه حمله ای پاروکسیمال خوش خیم ( BPPV ) بلافاصله پس از یک تغییر در موقعیت سر اغلب در هنگام رفتن به رختخواب و یا نشستن در موقع صبح ایجاد می شود. این نوع شایعترین علت سرگیچه است.

    التهاب در گوش داخلی:

    علائم و نشانه هایی از التهاب در گوش داخلی ( نوریت حاد دهلیزی ) که سرگیجه به صورت ناگهانی شروع و چند روز باقی می ماند و همراه با تهوع و استفراغ و عدم تعادل است.این علائم گاهی آنقدر شدید است که مجبورهستید در رختخواب بمانید اگر با از دست دادن ناگهانی شنوایی همراه باشد به ان لابیرنتیت ( Labyrinthitis ) گفته می شود.

    خوشبختانه در گیری عصب دهلیزی به طور خود بخود هم بهبود می یابد ولی درمان زود هنگام و درمان های توانبخشی پزشکی به بهبود سریعتر بیماری کمک می کند.

    بیماری منییر ( Menieres disease ):

    این بیماری سبب تجمع بیش از حد مایع در گوش درونی می شود و حملات ناگهانی سرگیجه شروع و به مدت چند ساعت طول می کشد که با کاهش شنوایی، حالت زنگ در گوش و احساس پری در گوش مبتلا همراه است.

    میگرن وستیبولار:

    میگرن بیشتر یک اختلال سردرد است که در بعضی افراد با Aura ( هاله ) همراه است و در بعضی با سرگیجه همراه است که ممکن است سردرد شدید هم نباشد واین نوع سردرد به نور و صدا حساس است.

    نورینوم آکوستیک ( شوانوم دهلیزی ):

    نورینوم اکوستیک یک رشد غیر سرطانی خوش خیم روی عصب دهلیزی است که از گوش داخلی به مغز متصل می شود.

    علائمی مانند از دست دادن شنوایی و پیشرونده، وزوز گوش در یک طرف که همرا با سرگیجه و عدم تعادل می باشد.

    علل نادر دیگر سرگیجه می تواند یک مشکل عصبی جدی مانند ( سکته مغزی، خونریزی مغزی و یا بیماری مولتیپل اسکلروزیس ) باشد چنین موارد با علائمی مانند دوبینی، لکنت زبان، ضعف یا بیحسی در صورت و عدم تعادل شدید همراه است.

    سرگیجه همراه با احساس غش کردن

    گاهی سرگیجه همراه با احساس ضعف، تهوع، پوست رنگ پریده، احساس غش بدون از دست دادن هوشیاری همراه است این نوع سرگیجه به علت های کاهش فشار خون وضعیتی، افت شدید فشار خون سیستولی که بعد از نشستن یا ایستادن طولانی رخ می دهد.

    خروج ناکافی خون از قلب که به علت بیماریهای ( بیماری عضله قلب ( کاردیومیوپاتی )، ریتم غیر طبیعی قلب ( آریتمی ) و یا کاهش حجم خون رخ می دهد ممکن است علت این سرگیجه باشد.

    علل از دست دادن تعادل

    مشکلات گوش داخلی سبب ناپایداری در راه رفتن، مخصوصاً در تاریکی می شود.

    اختلالات حسی نوروپاتی محیطی در افراد مسن ممکن است منجر به عدم تعادل در آنها شود.

    مشکلات عضلانی:ضعف عضلانی و آرتروز، التهاب مفصل ( آرتریت ) سائیدگی و پارگی مفاصل می تواند سبب عدم کنترل وزن شود.

    اختلالات عصبی مانند بیماری پارکینسون و آتاکسی مخچه سبب عدم تعادل می شود.

    علل سرگیجه که با حالت شناور، شناکردن و سنگینی سر همراه است

    داروها:

    داروهای کاهش فشار خون که منجر به غش می شود و بسیاری از داروهای دیگر که با قطع دارو علائم متوقف می شود.

    برخی از اختلالات گوش داخلی سبب این حالت می شود.اختلالات اضطرابی مانند ( حملات هراس و ترس در فضاهای باز بزرگ و ترس از مکانهای شلوغ می تواند باعث این نوع سرگیجه شودکم خونی: اگر کم خونی داسته باشید علائمی مانند ( خستگی، ضعف، پوست رنگ پریده ) همراه آن وجود دارد.قند خون پایین: این حالت در افراد دیابتی که از انسولین استفاده می کنند رخ می دهد که سرگیجه با عرق کردن و سردگمی همراه است.عفونت گوش نیز گاهی باعث سرگیجه می شود.از دست دادن آب بیش از حد اگر شما در هوای گرم فعالیت زیادی انجام دهید و مایعات کافی ننوشید دچار سرگیجه که به علت هیپرترمی و یا از دست دادن آب بدن است می شوید استراحت در مکان خنک و نوشیدن آب اشامیدنی و یا یک نوشیدنی ورزشی معمولا به کاهش این نوع سرگیجه کمک می کند.سرگیجه مزمن ذهنی: این یک سندرم کلینیکی اختصاصی است که با سرگیجه غیر اختصاصی مداوم مشخص می شود که علت پزشکی مشخصی ندارد این نوع سرگیجه در محیط های ( فروشگاهای مواد غذایی، صمعی بصری ) تشدید پیدا می کند.همچنین بخوانید:

    علت سرگیجه در صبح چیست؟

    چرا دچار سرگیجه میشویم؟سیاهی رفتن چشم خود را چگونه درمان کنیم؟

    منبع مطلب : www.delgarm.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 1 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید