درمان نارسایی قلبی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
درمان نارسایی قلبی را از این سایت دریافت کنید.
درمان نارسایی قلبی و روشهای پیشگیری
درمان نارسایی قلبی؛ نارسایی قلبی یکی از مشکلات شایع در میان مردان و زنان است که با تشخیص و درمان به موقع آن میتوان از بروز ناراحتی های قلب جلوگیری نمود
روش های درمان نارسایی قلبی
وبلاگقلب و عروقروش های درمان نارسایی قلبیآیا نارسایی قلبی درمان پذیر است ؟
درمان نارسایی قلبی ؛قلب به عنوان یگانه ارگان بدن برای حفظ حیات شناخته می شود، اگر چه ممکن است برخی حادثه ها مانند مرگ مغذی نیز جان بسیاری را بگیرد، اما قلب به عنوان یک از اجزای مهم در حفظ حیات بشر شناخته می شود.
این ارگان اگر به دلایل مختلفی دست از کار بکشد در مدت زمان بسیار اندکی فرد ا به کام مرگ می کشاند. ایست قلبی می تواند به عنوان یک رخداد خطرناک باشد که بسیاری جان سالم از آن به درد نمی برند.
اما در مواقعی نیز بیماری های قلبی می تواند رخ دهد که موجب مرگ بیمار نشود. نارسایی قلی از جمله بیماری های شایع قلب است که سالانه بسیاری از افراد به آن مبتلا و درصد بالایی نیز درمان می شوند. اگر شما و یا اطرافیانتان به تازگی به این بیماری مبتلا شده اید پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات دقیق تر خواننده این نوشتار باشید.
نارسایی قلب چیست؟
زمانی که قلب توانایی پمپاژ خون را ندارد اصطلاحا به آن نارسایی قلب گفته می شود. البته به خاطر داشته باشید نارسایی قلبی مساوی حمله قلبی نیست، گرچه بسیاری از افرادی که این بیماری را تجربه می کنند در گذشته ممکن است به حمله قلبی نیز دچار شده باشند.
اگر بخواهیم این بیماری را کمی علمی تر توضیح دهیم باید بیان کنیم که به نارسایی قلبی در علوم پزشکی “نارسایی احتقاقی” قلب نیز می گویند که با عبارت لاتین “CHF” شناخته می شود. “احتقاق” به معنای تجمع مایعات به دلیل ناتوانی پمپاژ قلب در بدن است. نارسایی قلبی می تواند در دوطرف قلب و یا تنها در یک سمت چپ و یا راست قلب اتفاق افتد.
بنابراین اولین سوالی که در این زمینه مطرح می شود تفاوت این دو اتفاق است. در ادامه توضیحات بیشتری را می خوانید.
زمانی که قلب شما سالم و بدون عیب و نقص کار می کند، می تواند به خوبی خون مورد نیاز را به سراسر بدن انتقال دهد، اما عواملی که در ادامه اشاره می شود، می تواند این روند را کند تر کند. یکی از مهمترین علل این عارضه افزایش سن است.
با افزایش سن عضلات قلب ضعیف شده و عملکرد آن کاهش پیدا می کند. با وجود اینکه نارسایی قلبی می تواند در هر دو سمت قلب و یا یک سمت آن رخ دهد، اما آمار گزارش شده خبر از نارسایی سمت چپ قلب در اکثر افراد مبتلا به این بیماری می دهد.
در این نوع نارسایی دهلیز چپ قلب با تحویل خون از ریه ها آن را به بطن چپ منتقل می کند، اما در صورتی که بطن چپ عضلات ضعیفی داشته باشد خون موجود در آن به سمت قلب و داخل ریه ها بر می گردد. با این اتفاق عارض ای به نام “نارسایی سیستولی” قلب رخ می دهد. نتیجه این عارضه عدم توانایی قلب در پمپاژ خون به سراسر بدن است.
اما عارضه ای دیگری به نام “نارسایی دیاستولی” نیز وجود دارد که ناشی از عدم توانایی دیواره های قلب برای پر شدن از خون است.
در این عارضه عضلات قلب توانایی شل شدن نداشته که به موجب آن قلب نمی تواند با انقباضات خود خون را دریافت کند. در هر دو حال خون تجمع یافته به سمت ریه ها حرکت می کند و در صورت تجمع در رگ های ریه ها میزان خون افزایش می یابد و از آن جا در کیسه های هوایی نشت پیدا می کند که احتقاق ریه ها را به دنبال دارد.
اما گر نارسایی قلبی در طرف راست قلب ایجاد شود ناشی از نارسایی قلبی سمت چپ قلب و بیماری های ریوی خواهد بود. سمت راست قلب خون برگشت شده از بدن را به داخل ریه ها می فرستد تا اکسیژنه شود.
زمانی که سمت چپ قلب دچار نارسایی شده باشد به علت تحت فشار بودن نمی تواند خون را به خوبی به ریه ها برگرداند از این رو خون دریافت شده در سیاهرگ ها و بافت های بدن تجمع می کند که بیشتر در ساق پا و مچ پا دیده می شود، البته که تورم در شاهرگ های گردن نیز مشاهده خواهد شد. در برخی مواد نیز علائمی مانند بزرگ شدن کبد و حفره های شکمی نیز دیده می شود که احساس تهوع و پری شکم را ایجاد می کند.
تشخیص نارسایی قلبی
نارسایی قلبی از روی علائم قابل مشاهده بیمار و اظهارات وی از تجربه برخی علائم تشخیص داده می شود. در صورت مشکوک بودن بیمار به نارسایی قلبی پزشک چند راه متفاوت برای تشخیص نهای را پیشنهاد خواهد داد که در ادامه می خوانید:
آزمایش خون آزمایش ادرار عکس از قفسه سینه نوار قلب آکوکاردیوگرام
رادیونوکلید ونتریکولوگرافی
آزمایشات و برخی عکس برداری ها از قفسه سینه کاملا مشخص است که چگونه انجام می شود. نتایج حاصل از این روش ها را متخصص ارزیابی کرده و می تواند تشخیص نهایی را اعلام کند. اما سه روش نوار قلب، آکوکاردیوگرام و یا رادیونوکلید ونتریکولوگرافی ممکن است برای برخی غیر آشنا باشد.
در آزمایش نوار قلب فعالیت الکتریکی قلب مشاهده می شود. در این آزمایشات اختلالات ریتمیک قلب و آسیب های از این نوع بررسی و ارزیابی می شوند.
اما در آزمایش” اکورادیوگرام” پزشک توسط برخی امواج می تواند تصویر قلب را مشاهده کند که در آن وضعیت قلب و نحوه پمپاژ خون کاملا مشخص است.
یکی دیگر راه های تشخیص نارسایی قلب و درمان نارسایی قلبی استفاده از “رادیونوکلید ونتریکولوگرافی” است. در این آزمایش مقدار کمی از ماده رادیواکتیو وارد جریان خون می شود. این ماده با سرایت به نواحی قلب امکان مشاهده وضعیت توسط پزشک را ممکن می سازد. گفتنی است که این ماده رادیواکتیوی برای بدن ضرری نداشته و از بدن بیماری دفع می شود.
روش های درمان نارسایی قلبی
درمان های مختلفی برای نارسایی قلب وجود دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره خواهیم کرد:
درمان دارویی جراحی بای پس عروق
ترمیم و تعویض دریچه قلب
درمان دارویی برای کنترل پیشرفت بیماری بسیار موثر است. البته ممکن است از این روش درمانی برای تکمیل روش های دیگر نیز استفاده شود. از این دارو ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.
مهار کننده های آنژیوتانسین (کاپتوپریل، انالاپریل، لوزارتان و…)
داروهای مهار کننده سمپاتیک (کارودیلول، متوپرولول، …)
منبع مطلب : exircenterclinic.com
درمان نارسایی قلب
درمان نارسایی قلب
درمان نارسایی قلب
بیماری نارسایی قلب یکی از مهم ترین بیماری های قلبی است که به درمانهای منظم و دقیق احتیاج دارد. با توجه به ماهیت نارسایی قلب و گسترده بودن عوامل دخیل در ایجاد و تشدید علایم نارسایی قلب درمان نارسایی قلب هم تنوع و گستردگی قابل توجهی دارد.
2- کنترل سایر بیماری های زمینه ای
برخی از بیماری ها هستند که می توانند موجب تشدید علایم نارسایی قلب شوند و کنترل آنها می تواند هم به تشدید نارسایی قلب منجر شود و هم موجب عدم کنترل علایم آن شود. در ادامه به چند مورد از این بیماری ها اشاره خواهیم کرد:فشارخون بالا: یکی از مهمترین این بیماری های زمینه ای است. بیماران با نارسایی قلب باید فشارخون کنترل شده داشته باشند و عدم کنترل فشارخون در این بیماران باعث می شود تا داروهای نارسایی قلب و سایر اقدامات هم موثر نباشند. نکته جالب توجه اینکه بسیاری از داروهای فشارخون بالا مانند لوزارتان ، کاپتوپریل ، بیزوپرولول ، کارودیلول و متورال ، همزمان می توانند در درمان نارسایی قلب هم مورد استفاده قرار بگیرند.
دیابت قندی: دیابت هم می تواند موجب ایجاد نارسایی قلب شود و هم موجب تشدید علایم آن گردد. لذا در بیماران با نارسایی قلبی ، قند خون باید به وسیله انسولین یا داروهای خوراکی به دقت کنترل گردد. نکته 1: مصرف "پیوگلیتازون" در بیماران دیابتی با نارسایی قلب با عوارض قلبی همراه است و توصیه نمی شود. نکته 2: داروی "امپاگلی فلوزان" در بیماران نارسایی قلب و دیابت اثرات بسیار خوبی دارد.نارسایی کلیه: تنبلی کلیه و دیالیز یکی از عوامل خطر مهم برای بیماری های قلبی است. در نارسایی کلیه عدم توانایی کلیه در دفع نمک و آب بدن ، موجب جمع شدن آنها در بدن و تشدید علایم نارسایی قلبی خواهد شد. روش اثر برخی از داروهای نارسایی قلب ، با افزایش حجم آب و نمک دفع شده از بدن و با افزایش ادرار است. طبیعتا در نارسایی کلیه اثر این داروها هم کاهش پیدا خواهد کرد.سایر بیماری هایی که کنترل و درمان مناسب آنها برای درمان نارسایی قلب ضروری است عبارتند از: کم کاری و پرکاری تیرویید ، نارسایی کبد ، کم خونی و کمبود آهن بدن.3- تغییر روش و شیوه زندگی (اقدامات غیر دارویی)
در اغلب بیماری ها دارو تنها راه درمان نیست ، و در کنار درمان دارویی که قطعا نقش مهمی در درمان بیماری ها دارد ، بیماران باید یک سری اقدامات و درمان های غیر دارویی را هم انجام بدهند. این اقدامات غیر دارویی هم خودشان در پیشگیری از بیماری و کاهش علایم آن مفیدند و هم به اثربخشی بیشتر درمانهای دارویی کمک می کنند. این اقدامات که اکثرا مجموعه ای از عادات و روش های تغذیه ای و رفتاری هستند که اصطلاحا "شیوه یا سبک زندگی" نامیده می شوند. به دلیل اینکه شیوه غلط زندگی عامل اصلی در پیدایش بسیاری از بیماری های قلبی است ، طبیعتا تغییر شیوه زندگی هم یکی از راه های کنترل و درمان این بیماری ها خواهد بود. در بیماران با نارسایی قلب این اقدامات عبارتند از:
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟