این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    دلار حواله ای چیست

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    دلار حواله ای چیست را از این سایت دریافت کنید.

    نرخ دلار حواله‌ ای چیست

    در این مقاله: دلار حواله‌ ای یا حواله ارزی چیست ، دلایل تفاوت نرخ دلار حواله ای با نرخ دلار در بازار را چیست؟ همچنین نحوه شارژ اکانت ادز

    دلایل تفاوت نرخ دلار حواله‌ ای با نرخ دلار در بازار

    فوریه 25, 2018 از تاپ ادورت

    فهرست عناوین

    حواله ارزی یا دلار حواله ای چیست؟

    چرا نرخ دلار حواله‌ ای با نرخ دلار در بازار، متفاوت است؟

    انواع حواله‌های ارزی مهم کدامند؟

    کارمزد دلار حواله ای چگونه محاسبه می‌شود؟

    گیفت کارت چیست؟

    آیا با گیفت کارت می‌توان شارژ اکانت گوگل ادوردز را انجام داد؟

    در مقاله ” دلایل تفاوت نرخ دلار حواله‌ ای با نرخ دلار در بازار ” ، پاسخ تمام سوالات فوق را خواهید یافت.

    دلار حواله ای یا حواله ارزی چیست؟

    دلار حواله‌ ای که به طور مثال برای تبلیغات در گوگل مورد استفاده قرار میگیرد، یا حواله ارزی (Payment order) یکی از ثمره‌های بانکداری مدرن است؛ که به موجب آن، افراد میتوانند با ارسال حواله ارزی به ‌راحتی در اقصی نقاط جهان با یگدیگر تبادلات ارزی داشته باشند.

    حواله ارزی در واقع یک دستور پرداخت است؛ مؤسسات مالی یا بانک‌ها بنابر تقاضای مشتری یا دارندگان حساب بانکی، جهت ارسال ارز (به حساب فرد یا شرکت) در بانک مقصد از آن استفاده می‌کنند. حواله‌های ارزی همواره از طریق یک بانک ثابت به بانک مقصد صادر شده و در حساب ارزی شخص یا شرکت ثبت خواهند شد؛ در این میان مبلغی نیز به عنوان کارمزد حواله ارزی پرداخت می‌شود.

    حواله ارزی به دو نوع T/T و D/D از لحاظ نحوه و زمان انتقال ارز تقسیم می‌شود:

    T/T (مخفف عبارت Telegraphic Transfer) در این روش انتقال ارز به صورت سریع در وجه شخص یا شرکت ذینفع از طریق شبکه سویفت انجام می‌شود.

    D/D (مخفف عبارت Demand Draf) در این روش پرداخت یک حواله/برات ارزی در تاریخ مشخصی در آینده انجام می‌گردد. در واقع متعهد، تحویل مقدار مشخصی از ارز را به ذینفع در آینده را می‌پذیرد.

    دلار حواله‌، در یک حساب بانکی بین المللی واریز میشود. این امر مستلزم انجام فرآیندی برای انتقال ارز مورد نظر به حساب مربوطه است. به همین دلیل، قیمت دلار حواله‌ای بیشتر از قیمت دلار نقدی (اسکانس) است.

    پیشنهاد ویژه برای سال ۱۴۰۰

    تخفیف 30% کارمزد بر روی شارژ 300 دلاری

    همین امروز با شارژ اکانت گوگل ادز 30 درصد تخفیف بگیرید.

    تعرفه های شارژ ورود/عضویت

    دلایل تفاوت نرخ دلار حواله‌ ای با نرخ دلار در بازار

    نرخ بازار مربوط به دلار نقدی یا همان اسکناس است و برای دلار حواله‌ ای نرخ بالاتر است.

    ارسال حواله به حساب‌های خارجی با سختی و هزینه‌های بالاتری انجام می‌شود. درست مانند انتقال وجه از نوع کارت به کارت در حساب‌های داخل کشور که از طرف بانک، کارمزد کسر می‌گردد.

    در زمان ورود مبلغ دلار حواله ای به حساب خارجی، بانک هزینه ای به عنوان کارمزد دریافت حواله از آن مبلغ کسر می‌کند.

    بانک مقصد، حواله ورودی را با نرخ روز خرید کرده و در حساب وارد می‌کند.

    انواع حواله‌های ارزی مهم

    حواله پی پال

    پی پال نوعی تجارت الکترونیک است که در سال 1998 در کشور آمریکا راه اندازی شده و هم‌اکنون 170 میلیون عضو دارد. سامانه پی پال بستر نقل و انتقالات ارزی را از طریق اینترنت، به‌ صورت لحظه ای و با بستری امن محیا می‌کند. این نوع حواله، جایگزین مناسبی برای روش‌های سنتی به‌حساب می‌آید. در این روش می‌توانید تا سقف 1000 دلار از سایت‌های خارجی و یا فروشگاه‌های اینترنتی خارج از کشور خرید کنید. متاسفانه به دلیل تحریم‌ها، استفاده از سرویس PayPal برای حواله دلار به ایران قابل استفاده نبوده و از این درگاه می‌توان تنها برای فروشگاه‌های خارجی استفاده کرد.

    وسترن ‌یونیون

    وسترن ‌یونیون یکی از بزرگ‌ترین و محبوب‌ترین سرویس‌های نقل‌ و انتقالات بین‌المللی ارز به‌ حساب می‌آید. شرکت وسترن‌ یونیون در سال 1856 فعالیت تجاری خود را در کشور آمریکا آغاز کرده و هم‌اکنون 185 شعبه در سراسر دنیا دارد. با استفاده از روش وسترن ‌یونیون شما می‌توانید در کمترین زمان ممکن مبلغ مورد نظر خود را به هر یک از شعب وسترن ‌یونیون در سراسر دنیا ارسال کنید.

    عدم نیاز به‌حساب بانکی در مقصد، از مزیت‌های ارسال حواله وسترن‌ یونیون است. در این روش بعد از تبدیل پول خود به ارز محلی کشور مقصد و پرداخت کارمزد، یک کد 10 رقمی به شما تعلق می‌گیرد که با ارسال این کد، گیرنده وجه می‌تواند مبلغ مذکور را دریافت نماید. در ایران به علت تحریم‌ها، این کار به‌ صورت مستقیم انجام نمی‌شود و شما تنها می‌توانید با مراجعه به تعداد معدودی از صرافی ها، از این سرویس بهره‌مند شوید.

    مانی گرام

    مانی‌گرام یک روش برای نقل و انتقالات پول به‌ صورت بین‌المللی است. در این روش به‌ محض ارسال پول، شخص دریافت کننده می‌تواند با مراجعه به هر یک از شعب مانی‌گرام در سراسر دنیا مبلغ واریزشده را برداشت کند. عملکرد مانی‌گرام بسیار شبیه به سیستم وسترن‌ یونیون است با این تفاوت که این روش کارمزد کمتری نسبت به وسترن‌ یونیون دارد.

    وب مانی

    وب مانی هم مانند پی پال یک سیستم تجارت آنلاین بین‌المللی به شمار می‌آید. این شرکت با منشا روسی خود امروز 32 میلیون کاربر در سراسر دنیا دارد. در سیستم وب مانی، کاربر نیاز به افتتاح حساب در هیچ بانکی ندارد و می‌تواند علاوه بر نقل‌ و انتقالات پول و انجام تراکنش‌های مالی، کلیه واریزهای خود را رهگیری کند. سرویس وب مانی برای کاربران خود کیف پول دیجیتال و پاسپورت وب مانی فراهم کرده تا کاربران از طریق آن بتوانند به‌ راحتی نقل و انتقالات مالی بین‌المللی خود را انجام دهند.

    کارمزد دلار حواله ای

    همان‌طور که پیش‌تر اشاره کردیم روش‌های متعددی برای انتقال ارز از داخل کشور به خارج وجود دارد که هر کدام از این روش‌ها از نظر مدت زمان و نحوه پرداخت متفاوت هستند. این روش‌های پرداختی در کنار تمامی تمایزهایی که با یکدیگر دارند، میزان کارمزد متفاوتی نیز دارند.

    به طور مثال در حواله ارزی به روش سوئیفت، مبلغ کارمزد حواله ارزی بستگی به میزان مبلغ، نوع ارز و کشور دریافت کننده آن دارد. این مبلغ گاهی ممکن است بین 25 تا 60 دلار باشد. همچنین در روش ارسال حواله وسترن یونیون و مانی‌گرام مبلغ کارمزد حواله ارزی با توجه به مقدار مبلغ منتقل شده، بین 45 تا 160 دلار متغیر خواهد بود.

    دلار حواله و تبلیغات در گوگل

    منبع مطلب : topadvert.net

    انواع نرخ دلار در ایران

    ورود و عضویت

    یکشنبه 22 آبان 1401 زمان مطالعه 6دقیقه

    انواع نرخ دلار در ایران

    نویسنده: سید مریم حسینی

    نرخ دلار در اقتصاد ایران تنوع زیادی دارد و انواع مختلفی از آن وجود دارد که هر کدام با نامی خاص شناخته می‌شوند. بسیاری با برخی از این اسامی آشنا هستند که کاربرد بیشتری دارند مانند دلار آزاد یا دلار دولتی. اما بسیاری از انواع دلار نیز هستند که شاید افراد کمتری از آن‌ها اطلاع داشته باشند. علاوه بر تفاوت در اسامی این دلارها نرخ و قیمت این دلارها نیز با یکدیگر تفاوت هایی دارد که بسیاری تفاوت اندک و جزئی و برخی نیز با تفاوت قیمتی زیاد وجود داشتند.

    در این مقاله تلاش می‌کنیم به این سوالات پاسخ دهیم که ارز چیست؟ انواع دلار در ایران چه هستند؟ نرخ هر کدام از این دلارها چقدر است؟ و در آخر اینکه چگونه می‌توان آن‌ها را معامله کرد؟

    ارز چیست؟

    ارز که معادل انگلیسی آن currency است به شکلی از پول خارجی گفته می‌شود و شامل سکه و اسکناس کاغذی است که از سوی دولت توزیع می‌شود.  نرخ ارز نیز به مقدار پول ملی گفته می‌شود که برای بدست آوردن واحد پول کشور دیگر می‌پردازند. در واقع به ارزش برابری یک واحد پول خارجی به پول داخلی گفته می‌شود.

    ارزهای زیادی می‌تواند در اقتصاد یک کشور گردش کنند که می‌توان به دلار، یورو، پوند، یوان و ... اشاره کرد. از میان ارزهای بیشماری که وجود دارد دلار آمریکا به عنوان یک ارز مهم در بسیاری اقتصادها داد و ستد می‌شود  چرا که این ارز، پول رایج بیش از 20 کشور دنیا است. بنابراین می‌توان گفت اهمیت این ارز برای اقتصاد هر کشوری زیاد است و به دلیل کاربرد زیاد آن در مبادلات بین المللی اطلاع از نرخ دلار بسیار با اهمیت است.

    همانطور که گفته شد نرخ دلار در ایران چند نوع است که اطلاع از تفاوت های آن‌ها با یکدیگر و نرخ هر کدام از درجه اهمیت بالایی برخوردار است. در ادامه به انواع نرخ دلار در ایران اشاره خواهیم کرد.

    انواع نرخ دلار

    در داخل کشور انواعی دلار داریم که هر کدام نرخ متفاوتی دارند. دلار دولتی، دلار آزاد، دلار فردایی و دلار سنا و .. چند مورد از آن‌ها هستند.

    دلار دولتی ( دلار مبادله‌ای)

    دلار دولتی و به طور کلی ارزهای دولتی یا همان ارز مبادله‌ای به دلار یا ارزی گفته می‌شود که دولت آن را در مرکز مبادلات ارزی جهت واردات اقلامی از کالاهای اساسی توزیع می‌کرد. پیش‌تر، این ارز به تعداد بیشتری از کالاها تعلق می‌گرفت اما به تدریج دامنه کالاهایی که شامل دریافت این ارز می‌شد کاهش یافت و در نهایت به تازگی توزیع این ارز متوقف شده است. نرخ دلار دولتی از سایر انواع دلار کمتر بود و با قیمت 4200 تومان عرضه می‌شد و به همین دلیل به دلار دولتی، دلار 4200 تومانی نیز گفته می‌شد.

    دلار نیمایی

    در سال 1397 برای اولین بار بانک مرکزی سامانه ارزی جدیدی با عنوان سامانه نیما جهت تسهیل تامین ارز برای شرکت‌ها و تولیدکننده‌های بزرگ و همچنین تجار و بازرگانان معرفی شد. در این سامانه تنها این افراد (نه افراد عادی جامعه) امکان تبادل ارز و دلار را دارند و نرخ آن در اکثر مواقع با نرخ دلار بازار آزاد و نرخ دلار صرافی متفاوت و کمتر است. در برخی مواقع نیز نرخ دلار نمایی به نرخ آزاد نزدیک می‌شود اما همواره تفاوت در آن وجود دارد. به عنوان مثال کمترین اختلاف بین نرخ دلار نیمایی با نرخ دلار بازار آزاد در مرداد 1401 رخ داد که 1800 تومان بود.

    نرخ دلار سنا

    سامانه نظارت ارز که مخفف آن را «سامانه سنا» نیز می‌گویند سامانه است که با نظارت بانک مرکزی جمهوری اسلامی طراحی شده است. نرخ ارزهای موجود در سامانه سنا، میانگین وزنی نرخ خرید و فروش دلار و دیگر ارزهای معامله شده در صرافی های مجاز و معتبر هستند. شما می‌توانید با مراجعه به این سایت اطلاعات مربوط به نرخ ارزهای مختلف را مشاهده کنید. عموما این نرخ نیز از نرخ دلار نیمایی بیشتر است اما از نرخ دلار آزاد کمتر است.

    نرخ دلار نیما و دلار سنا را در سایت sanarate.ir می‌توانید مشاهده کنید.

    نرخ دلار آزاد

    نرخ دلار بازار آزاد یا به طور کلی نرخ ارز آزاد به نرخ خرید و فروش دلار و ارز در بازار آزاد (بازار غیررسمی و غیرمتشکل دولتی) گفته می‌شود. علاوه بر دلار سنا، دلار آزاد نیز قابل خرید و فروش توسط عموم مردم هستند با این تفاوت که محدودیت خرید برای این بازار وجود ندارد بنابراین از مقبولیت بیشتری در میان مردم برخوردار است و نرخ دلار آزاد مبنای بسیاری از محاسبات قرار می‌گیرد. هرگونه رخداد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی که بر کلیت کشور تاثیرگذار باشد و ریسک سیستماتیک کشور را تحت تاثر قرار دهد ابتدا با نوسان در نرخ دلار آزاد خود را نشان می‌دهد و به دنبال آن دلارهای نیمایی و دلار سنا نیز جا به جا می‌شوند.

    دلار در بازار آزاد تهران در مناطق مختلفی معامله می‌شوند که براساس محل معامله نام متفاوتی همچون دلار سبزه میدان و دلار افشار، دلار چهاراه استانبول دارد اما به طور کلی تنها یک نرخ را برای دلار بازار آزاد اعلام می‌کنند. به عنوان مثال دلار سبزه میدان نام خود را از محلی در نزدیکی میدان فردوسی که معامله گران در آن منطقه دلار را خرید و فروش می‌کنند گرفته است.

    مقاله پیشنهادی: دلار بخریم یا طلا؟

    دلار هرات و دلار سلیمانیه و دلار دوبی

    عموما دلار در کشورهای همسایه بخصوص کشورهایی که مبادلات و مراودات تجاری زیادی با آن‌ها داریم نیز حائز اهمیت هستند. یکی از آن‌ها دلار هرات، دلار سلیمانیه و دلار دوبی است که همانطور که گفته شد به دلیل مبادلات ارزی در این مناطق از اهمیت زیادی برخوردار هستند و گاهی مبنای پیش بینی برای نرخ دلار بازار آزاد داخل قرار می‌گیرند. هرات نام شهری در افغانستان، سلیمانیه نیز شهری در عراق و دوبی نیز در امارات است که به علت مبادلات کالایی و ارزی زیاد نرخ خرید و فروش دلار در این شهرها را به دلار هرات، دلار سلیمانیه و دلار دوبی می‌شناسند.

    دلار حواله‌ای

    حواله ارزی یا حواله دلاری (دلار حواله‌ای) نوعی دستور پرداخت است که یک بانک، موسسه مالی یا صرافی به دنبال درخواست مشتری خود به کارگزار خارج از کشور (بانک، موسسه مالی یا صرافی خارجی) می‌دهد تا به موجب آن مبلغی را به دریافت کننده حواله پرداخت کند. نرخ حواله ارزی نیز به معنای نرخی ارز یا دلاری است که در قالب حوالجات اعلام می‌شوند و تفاوتی با نرخ دلار بازار آزاد دارند. در سالهای اخیر به علت تحریم ها حجم حواله ارزی و دلاری با کاهش چشمگیری همراه بوده.

    منبع مطلب : charisma.ir

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 1 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید