این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    روستای گمیشان

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    روستای گمیشان را از این سایت دریافت کنید.

    گمیشان

    گمیشان

    مختصات: ۳۷٫۰۴°شمالی ۵۴٫۰۴°شرقی

    از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد

    «گمش‌تپه» به اینجا تغییرمسیر دارد. برای روستایی با همین نام گمش‌تپه (خدابنده) را ببینید.

    برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. لطفاً با توجه به شیوهٔ ویکی‌پدیا برای ارجاع به منابع، با ارائهٔ منابع معتبر به بهبود این مقاله کمک کنید. مطالب بی‌منبع را می‌توان به چالش کشید و حذف کرد.

    "گمیشان" – اخبار · روزنامه‌ها · کتاب‌ها · آکادمیک · جی‌استور

    گمیش تپه کوموش دپه

    کشور  ایران استان گلستان شهرستان گمیشان بخش مرکزی

    نام(های) دیگر روسی:سربرانی بوگور، یونانی: ساکانا پولیس

    نام(های) پیشین ابسکون

    سال شهرشدن ۱۳۰۹ مردم

    جمعیت ۱۹٬۱۹۱ نفر(۱۳۹۵)

    رشد جمعیت ۹٪+ (۵سال)

    جغرافیای طبیعی ارتفاع ۲۱- آب‌وهوا

    میانگین بارش سالانه بین ۶۳۴/۴میلی‌متر(۱۳۵۷)تا ۴۲۱میلی‌متر(۱۳۷۶)

    اطلاعات شهری شهردار فرزاد ساتلقی تأسیس شهرداری ۱۳۰۹

    ره‌آورد ماهی، خاویار، میگو، فرش ترکمن، قالیچه ترکمنی، زیور آلات ترکمنی، گندم، جو، پنبه

    پیش‌شمارهٔ تلفن ۰۱۷۳۴۴۶

    شناسهٔ ملی خودرو  ایران ۶۹ ج

    کد آماری ۱۱۵۵ گمیش تپه روی نقشه ایران

    ۳۷٫۰۴°شمالی ۵۴٫۰۴°شرقی

    گمیش تپه شهری از توابع بخش مرکزی و مرکز شهرستان گمیشان در استان گلستان می‌باشد.

    این شهر در شمالی‌ترین قسمت حاشیه شرقی دریای خزر قرار دارد و از طرف شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به بندرترکمن، از شرق به آق قلا و از طرف غرب به دریای خزر ختم می‌شود. این شهر با بندر ترکمن حدود ۱۹٫۵ کیلومتر فاصله دارد.

    نام محلی شهر گمیش تپه، کوموش دپه ( تلفظ راهنما·اطلاعات)به معنی «تپه نقره‌ای» است و در مورد علل نامگداری آن دلایل خاصی را بیان می‌کنند ازجمله پیداشداشیاء قدیمی از جمله ظروف و مخصوصاً مسکوکات نقره ای بسیاری در اواسط دوره قاجار که به نقره ترکمن‌ها کوموش می‌گویند و همچنین استدلال به نمکزار بودن تپه در دوران نزدیکی به آب دریا و بازتاب نورآفتاب و ماه به صورت نقره‌ای از مسافت دور اشاره داشت. این شهر یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ترکمن‌نشین شمال ایران می‌باشد که پیشینه تاریخی کهنی دارد. ۱۰۰٪ جمعیت شهر را ترکمن‌ها تشکیل می‌دهند.

    صورتهای دیگر نوشتاری: کوموش دپه، کمیش دپه (مورد تأیید مشاهیر زبان و ادبیات شهر)

    سیاحانی همچون آرمینوس وامبری و بزرگانی همچون محمدعلی شاه قاجار، رضاشاه پهلوی و فرزند خردسالش محمدرضا از این شهر بازدید کرده‌اند.

    گمیشان[ویرایش]

    گمیشان دراصل نام شهر محسوب نمی‌گردد بلکه نام شهرستانی است که شهرهای گمیش تپه، سیمین شهر و روستاهای تابعه را دربر گرفته‌است مرکزیت این شهرستان شهرگمیش تپه می‌باشد که درتاریخ ۲۲ اردیبهشت ۸۸ از شهرستان ترکمن جداشد.

    آب و هوا[ویرایش]

    آب و هوای گمیش تپه استپی محلی است. در طی سال میزان بارش کم است. سامانهٔ طبقه‌بندی اقلیمی کوپن BSk است. میانگین سالانه دما ۱۷٫۶ سانتی گراد است. میانگین بارندگی در اینجا به ۳۸۱ میلی‌متر می‌رسد.

    گمیش تپه

    نمودار آب و هوا (راهنما)

    ژ ف م آ م ژ ژ آ س اُ ن د

    ۴۱ ۱۳ ۳ ۳۴ ۱۳ ۳ ۵۶ ۱۳ ۶ ۳۴ ۲۱ ۱۱ ۲۳ ۲۷ ۱۶ ۱۲ ۳۲ ۱۶ ۱۳ ۳۲ ۲۳ ۱۳ ۳۳ ۲۳ ۲۴ ۳۰ ۱۹ ۴۲ ۲۵ ۱۳ ۴۲ ۱۹ ۸ ۴۷ ۱۵ ۴

    میانگین بالاترین و پایین ترین دما به مقیاس سانتیگراد

    بارندگی به مقیاس میلی‌متر

    مقیاس فارنهایت و اینچ

    ژ ف م آ م ژ ژ آ س اُ ن د

    ۱٫۶ ۵۵ ۳۷ ۱٫۳ ۵۵ ۳۸ ۲٫۲ ۵۵ ۴۲ ۱٫۳ ۶۹ ۵۱ ۰٫۹ ۸۰ ۶۱ ۰٫۵ ۸۹ ۶۱ ۰٫۵ ۸۹ ۷۴ ۰٫۵ ۹۱ ۷۴ ۰٫۹ ۸۵ ۶۷ ۱٫۷ ۷۷ ۵۶ ۱٫۷ ۶۷ ۴۶ ۱٫۹ ۵۸ ۴۰

    میانگین بالاترین و پایین ترین دما به مقیاس فارنهایت

    بارندگی به مقیاس اینچ

    در ژوئن میزان بارش در کمترین حد خود قرار دارد که میانگین آن ۱۲ میلی‌متر است. بیشترین میزان بارش متعلق به ماه مارس (اسفند) که به‌طور میانگین به ۵۶ میلی‌متر می‌رسد. با دمای میانگین ۲۷٫۸ درجه ساانتی گراد، آگوست (مرداد) گرم‌ترین ماه سال است. در ژانویه (دی ماه), متوسط دما ۷٫۷ درجه سانتی گراد است. این میزان کمترین میانگین دما در تمام سال است. بین خشک‌ترین و مرطوب‌ترین ماه سال، تفاوت میزان بارش ۴۴ میلی‌متر است. دماهای میانگین در طول سال به میزان ۲۰٫۱ درجه سانتی گراد تغییر می‌کند.

    موقعیت[ویرایش]

    گمیشان در کرانه شرقی دریای خزر واقع شده‌است و از سمت غرب با دریای خزر ختم می‌شود اب و هوای گمیشان معتدل و و نسبتاً خشک است زمستان‌های نسبتاً سرد با تابستان‌های نسبتاً گرم و شرجی دارد

    به علت واقع شدن رشته کوه‌های البرز در شهرهای همسایه همچون گرگان و کردکوی ابرهای بارانی به سمت کوه‌ها کشیده می‌شوند و به همین علت گمیشان شهری پر باران به حساب نمی‌اید

    گل فشان قارن یاریق-پتروشیمی-مرزاینچه برون گل فشان نفتیلجه-دیوارقزل آلانگ -سایت میگو-شهرک صنعتی شیلات صیدگاه ترکمن

    سیمین شهر-آق قلا، جزیره آبسکون تالاب بین‌المللی گمیشان

    شهر گمیش تپه

    گرگان بندرترکمن-خواجه نفس ساحل چارقلی

    روز ملی کمیش دپه[ویرایش]

    روز تأسیس بلدیه (شهرداری) در تاریخ ۲۹ مرداد ۱۳۰۹ به عنوان روز ملی گمیش تپه جشن گرفته می‌شود.

    مردم[ویرایش]

    نقشهٔ زبانی استان گلستان

    مردم گمیش تپه ترکمن هستند و به زبان ترکمنی تکلم می‌نمایند. ترکمن‌ها از لحاظ مذهبی مسلمان اهل سنت شاخه حنفی می‌باشند.

    منبع مطلب : fa.wikipedia.org

    در مورد گمیشان در ویکی تابناک بیشتر بخوانید

    حقیقت همیشه تابناک است|پر بیننده ترین سایت خبری تحلیلی فارسی زبان جهان|اخبار سیاسی اخبار فرهنگی اخبار اجتماعی اخبار اقتصادی اخبار ورزشی در سایت تابناک

    در مورد گمیشان در ویکی تابناک بیشتر بخوانید

    کلیات

    گمیش تپه یکی از شهر‌های استان گلستان‌ می‌باشد. این شهر در شمالی‌ترین قسمت حاشیه شرقی دریای خزر قرار دارد و از طرف شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به بندرترکمن، از شرق به آق قلا و از طرف غرب به دریای خزر ختم می‌شود. این شهر با بندر ترکمن حدود ۱۹٫۵ کیلومتر فاصله دارد.

    این شهر یکی از قدیمی‌ترین شهر‌های ترکمن‌نشین شمال ایران می‌باشد که پیشینه تاریخی کهنی دارد. ۱۰۰٪ جمعیت شهر را ترکمن‌ها تشکیل می‌دهند.

    منطقه گمیشان

    گمیشان دراصل نام شهر محسوب نمی‌گردد بلکه نام منطقه‌ای است که شهر‌های کمیش دپه، خواجه نفس، امچلی، قارقی و روستا‌های اطراف را دربر گرفته و بیشتر به منطقه‌ای اطلاق می‌شود که قبلاً در آنجا گاو و گوسفند پرورش داده می‌شده و در اوایل نیز گومیشان نوشته می‌شد (گمیشان=گاو+میش (گوسفند) +ان) بعضی ندانسته آن را به منطقه پرورش گاومیش نسبت داده‌اند که این مطلب هیچ سندیت ندارد. در حال حاضر گمیشان نام شهرستان به مرکزیت شهر کمیش دپه می‌باشد که درتاریخ ۲۲ اردیبهشت ۸۸ از شهرستان ترکمن جداشد.

    آب و هوا

    آب و هوای کمیش دپه استپی محلی است. در طی سال میزان بارش کم است. سامانه طبقه‌بندی اقلیمی کوپن BSk است. میانگین سالانه دما ۱۷٫۶ سانتی گراد است. میانگین بارندگی در اینجا به ۳۸۱ میلی‌متر می‌رسد.

    مردم

    مردم کمیش دپه ترکمن هستند و به زبان ترکمنی تکلم می‌نمایند. ترکمن‌ها از لحاظ مذهبی مسلمان اهل سنت شاخه حنفی می‌باشند.

    جمعیت

    بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مکان ۱۹٬۱۹۱ نفر (۵٬۱۲۹ خانوار) بوده‌است.

    منطقه‌ای که کمیش دپه در آن پدید آمده از زمان اشکانیان تا دوران اخیر، تأمین‌کننده بخشی از نیاز‌های قاره اروپا بوده‌است؛ و به شواهد برخی از متون تاریخی رودخانه گرگان از طریق کمیش دپه به دریای خزر وارد می‌شده‌است. مسیر قدیمی رودخانه گرگان در لبه جنوبی تپه «کوره سو» معروف به «کهنه گرگان» و ادامه آن به به نام «پرسی آقن» از وسط کمیش دپه گذشته و به دریای خزر می‌ریزد.

    تاریخچه

    کمیش دپه در اوج شکوفایی جزیره آبسکون، انتهای راه خاکی و آغاز راه آبی جاده ابریشم در قسمت آسیایی بوده‌است. در این اواخر نیز ناوداران (کشتی‌های چوبی بزرگ بادبانی) کمیش دپه با مراوده کالای تجاری با دنیای خارج ادامه دهندگان راه آبسکونیان بوده‌اند و مردم آن با شهر‌های ساحلی شمال کشور از جمله بندر گز، بندر انزلی و از طرف شرق با شهر‌های استر آباد و جرجان و در آنسوی مرز با بنادر حسنقلی، چلکن، حاجی طرخان، باکو مراوده داشته و داد و ستد می‌کردند. (هنوز آثار خرابه‌های تأسیسات به نام گمرک خانه در ۲ کیلومتری غرب کمیش دپه موجود می‌باشد) بطور کلی کمیش دپه در تاریخ معاصر ایران نامی آشنا برای مردم ایران و شوروی سابق بوده‌است.

    اقتصاد کمیش دپه

    کمیش دپه در گذشته تمام امکانات یک شهر از قبیل: بندر تجاری، گمرک خانه، شهربانی، شهرداری، تئاترخانه و… را دارا بود، ولی با روی کار آمدن دولت پهلوی با بی‌مهری رضاخان مواجه می‌شود و تمام امکانات این شهر را به بندر شاه (بندر ترکمن کنونی) منتقل می‌کند و از آن پس کمیش دپه به شهری متروک تبدیل می‌شود و بسیاری از محصلین این شهر به گنبدکاووس مهاجرت می‌کنند. پس از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان با بی‌مهری دولتمردان مواجه می‌شود و پس از سالیان طولانی در سال ۸۸ به شهرستان تبدیل می‌شود، ولی همچنان با وجود شهرستان شدن این شهر پیشرفت چندانی نمی‌کند.

    کشاورزی:عمده تولیدات کشاورزی در کمیش دپه جو و گندم و تا حدودی نیز پنبه می‌باشد. بعلت عدم وجود آب کشاورزی، زراعت پیشرفت چندانی نداشته‌است.

    دامداری: دامداری از پر سابقه‌ترین اشتغالات مردم کمیش دپه می‌باشد. در منطقه گوسفند، گاو و شتر نگهداری می‌شود. گله‌های گوسفند در زمستان به مناطق قشلاقی که در مراتع وسیع شمال کمیش دپه واقع است کوچ می‌کنند و در تابستان‌ها جهت ییلاق در نزدیکی شهر به سر می‌برند. در اینجا گوسفند را به خاطر گوشت و پشم آن نگهداری می‌کنند و از شیر آن استفاده مادی نمی‌برند.

    ماهیگیری: از عمده اشتغالات مردم کمیش دپه ماهیگری و صیادی از دریای خزر می‌باشد. زندگی مردم کمیش دپه ارتباط تنگاتنگی با دریا دارد. مبالغه نیست اگر بگوییم علت وجود تداوم شهر کمیش دپه وجود دریا و ماهیگیری است. در اینجا انواع ماهی از قبیل: فیل ماهی، اوزون برون، ماهی سفید، ماهی آزاد کپور، کفال، تلاجی، و… صید می‌شود.

    قالیبافی: قالیبافی از جمله مشغولیات همه زنان و دختران کمیش دپه می‌باشد. دختران کمیش دپه بر روی دار‌های قالی نقش‌های بدیع و زیبایی را خلق می‌کنند که چشم هر بیننده‌ای را به خود جلب می‌کند. «خوجاین گول» یکی از نقش‌های ابداعی زنان کمیش دپه است.

    بزرگترین سایت پرورش میگو در شمال کشور در قالب ۴هزار هکتار در این شهرستان در حال فعالیت و توسعه می‌باشد وتلاش‌ها برای توسعه شهر با احداث شهرک تخصصی شیلات، ایجاد بازارچه مرزی در شمال شهر کمیش دپه، ایجاد بندرتجاری در غرب کمیش دپه و روستای خواجه نفس و توسعه گردشگری ساحلی در روستای چارقلی ادامه دارد.

    تالاب بین‌المللی گمیشان

    تالاب گمیشان جزء تالاب‌های بین‌المللی است که با ۱۷۷۰۰ هکتار وسعت و عمق متوسط یک و نیم متر در شمال شرق بندر ترکمن و در شرق کمیش دپه واقع شده‌است، این تالاب از جنوب به رودخانه گرگان، از شمال به رودخانه اترک و از غرب محدود به نواری از تپه‌های شنی است که این محل را از دریای خزر جدا می‌کند. این تالاب با گسترش طولی جنوبی - شمالی است که ضلع جنوبی آن مصب رود گرگان، مرز شمالی مصب رود اترک و مرز غربی محدود به نواری از تپه‌های شنی است که این محل را از دریای خزر جدا می‌کند. متأسفانه این تالاب بدلایل انسانی همچون احداث سد‌های مختلف بر روی گرگانرود و طبیعی همچون خشکسالی و عدم رسیدگی مطلوب در حال خشک شدن می‌باشد و حدود نزدیک به ۵کیلومتر از طول این تالاب خشک گردیده و مکانی برای چرای دام و احشام و بدنبال آن تخریب زیست گیاهی و جانوری گردیده‌است.

    تالاب گمیشان علاوه بر تأثیر مثبت در آب و هوای منطقه، زیستگاه بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی بوده و طبق پژوهش‌های انجام شده از غنای ژنتیکی برخوردار بوده و هنوز نیز مورد توجه دانش‌پژوهان در این زمینه است. در تالاب گمیشان ۱۱۶ گونه گیاهی موجود است.

    منبع مطلب : www.tabnak.ir

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 2 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید