زندگی نامه حاج قاسم سلیمانی خلاصه
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
زندگی نامه حاج قاسم سلیمانی خلاصه را از این سایت دریافت کنید.
زندگی نامه سردار حاج قاسم سلیمانی + عکس، فرزندان و شهادت
سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی صبحگاه جمعه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در فرودگاه بغداد توسط آمریکاییها به شهادت رسید.
۱۳ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۵
زندگی نامه سردار حاج قاسم سلیمانی + عکس، فرزندان و شهادت
سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی صبحگاه جمعه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در فرودگاه بغداد توسط آمریکاییها به شهادت رسید.
به گزارش ایمنا، سردار قاسم سلیمانی همراه ابومهدی المهندس، فرمانده حزب الله عراق و قائم مقام بسیج مردمی عراق (الحشد الشعبی) و شمار دیگری از رزمندگان عراقی سیزدهم دی ماه ۹۸ در حمله هلیکوپتری و پهبادی آمریکاییها در فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.
بیشتر بخوانید: پیام تسلیت شهادت سردار حاج قاسم سلیمانی
زندگی نامه سردار قاسم سلیمانی
سردار شهید حاج قاسم سلیمانی ۲۰ اسفندماه سال ۱۳۳۵ در روستای قنات ملک از توابع کرمان چشم به جهان گشود. وی پس از اخذ دیپلم به شغل بنایی مشغول شد و بعدها فعالیت خود را به عنوان پیمانکار در اداره آب کرمان آغاز کرد.
شهید قاسم سلیمانی پس از انقلاب اسلامی ایران، عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شد و همزمان با شروع جنگ ایران و عراق، چند گردان را در کرمان آموزش داده و به جبههها فرستاد. وی در دورهای فرماندهی سپاه آذربایجان غربی را بر عهده داشت. شهید حاج قاسم سلیمانی در سال ۱۳۶۰ با حکم محسن رضایی فرمانده وقت سپاه پاسداران، به عنوان فرمانده لشکر ۴۱ ثارالله منصوب شد. وی در جنگ عراق علیه ایران، از فرماندهان عملیاتهای والفجر ۸، کربلای ۴ و کربلای ۵ بود. عملیات کربلای ۵ از مهمترین عملیاتهای ایران در دوران جنگ بود که تضعیف موقعیت سیاسی و نظامی ارتش بعث عراق و تثبیت اوضاع به سود قوای نظامی ایران از نتایج آن ارزیابی شده است.
سردار سپهبد قاسم سلیمانی پس از دفاع مقدس
سردار سلیمانی پس از پایان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۷ ش، به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی ایران هدایت میشدند. شهید سلیمانی تا قبل از انتصاب به فرماندهی سپاه قدس، با باندهای قاچاق مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان میجنگید. او در بهمن سال ۱۳۸۹ ش از سوی آیت الله خامنهای، فرمانده کل قوای نظامی ایران درجه سرلشکری (بالاترین درجه نظامی در ایران) را دریافت کرد.
فرماندهی سپاه قدس
سردار قاسم سلیمانی در سال ۱۳۷۹ از سوی رهبر معظم انقلاب به فرماندهی سپاه قدس منصوب شد.
سردار قاسم سلیمانی و مبارزه با اشرار
سردار حاج قاسم سلیمانی پس از پایان جنگ ایران و عراق در سال ۱۳۶۷ به کرمان بازگشت و درگیر جنگ با اشراری شد که از مرزهای شرقی ایران هدایت میشدند. او تا قبل از انتصاب به فرماندهی سپاه قدس، با باندهای قاچاق مواد مخدر در مرزهای ایران و افغانستان میجنگید.
مبارزه سردار قاسم سلیمانی با داعش
سردار قاسم سلیمانی از فرماندهان مبارزه علیه داعش در عراق و سوریه بود. داعش گروهی تروریستی بود که پس از سقوط صدام در عراق و خلأ قدرت در این منطقه، پدید آمد. ایران برای حفظ امنیت و کنترل منطقه، مبارزه با این گروه را آغاز کرد. در سال ۲۰۱۱ میلادی نیروهای تحت فرمان شهید سلیمانی از جمله لشکر فاطمیون و تیپ زینبیون جهت مبارزه با داعش و نیروهای شورشی راهی سوریه شدند. همچنین در سال ۲۰۱۴ شهر موصل به تصرف داعش درآمد و بغداد، پایتخت عراق نیز تا مرز سقوط پیش رفت؛ سردار سلیمانی با سازماندهی بخشی از نیروهای حشد الشعبی نقش مؤثری در اخراج داعش از عراق داشت. حیدر العبادی نخستوزیر وقت عراق، از سردار قاسم سلیمانی به عنوان یکی از اصلیترین متحدان عراق در مبارزه با داعش نام برد. سردار حاج قاسم سلیمانی در نامهای خطاب به رهبر انقلاب اسلامی که ۳۰ آبان ۱۳۹۶ در رسانههای ایران منتشر شد، پایان داعش را اعلام کرد و از برافراشته شدن پرچم سوریه در البوکمال از شهرهای سوریه در نزدیکی مرز عراق خبر داد.
نشان ذوالفقار سردار قاسم سلیمانی
در ۱۹ اسفند ۱۳۹۷ حضرت آیتالله خامنهای، نشان ذوالفقار - عالیترین نشان نظامی ایران - را به شهید سلیمانی اهدا کردند. طبق آئیننامه اهدای نشانهای نظامی جمهوری اسلامی ایران، این نشان به فرماندهان عالیرتبه و رؤسای ستادهای عالیرتبه در نیروهای مسلح اهدا میشود که تدابیر آنها در طرحریزی و هدایت عملیاتهای رزمی موجب حصول نتایج مطلوب شده باشد.
فرزندان
حجتالاسلام شیرازی، مسؤول دفتر نمایندگی ولی فقیه در قرارگاه ثارالله گفت: حاج قاسم ۶ فرزند داشت؛ یکی از آنها از دنیا رفته است و پنج فرزند به نامهای نرجس، حسین، فاطمه، زینب و رضا دارد.
شهادت سردار قاسم سلیمانی
بامداد جمعه ۱۳ دی ماه ۱۳۹۸ در حمله آمریکایی به دو خودرو در اطراف فرودگاه بغداد، سردار قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و ابومهدی المهندس معاون حشدالشعبی و تنی چند از اعضای حشدالشعبی در این حمله هدف قرار گرفتند و به شهادت رسیدند.
پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی شهادت سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی
ملّت عزیز ایران!
سردار بزرگ و پرافتخار اسلام آسمانی شد. دیشب ارواح طیّبهی شهیدان، روح مطهّر قاسم سلیمانی را در آغوش گرفتند. سالها مجاهدت مخلصانه و شجاعانه در میدانهای مبارزه با شیاطین و اشرار عالم و سالها آرزوی شهادت در راه خدا، سرانجام سلیمانی عزیز را به این مقام والا رسانید و خون پاک او به دست شقیترین آحاد بشر بر زمین ریخت. این شهادت بزرگ را به پیشگاه حضرت بقیّة الله ارواحنا فداه و به روح مطهّر خود او تبریک و به ملّت ایران تسلیت عرض میکنم. او نمونهی برجستهای از تربیتشدگان اسلام و مکتب امام خمینی بود، او همهی عمر خود را به جهاد در راه خدا گذرانید. شهادت پاداش تلاش بیوقفهی او در همهی این سالیان بود، با رفتن او به حول و قوّهی الهی کار او و راه او متوقّف و بسته نخواهد شد، ولی انتقام سختی در انتظار جنایتکارانی است که دست پلید خود را به خون او و دیگر شهدای حادثهی دیشب آلودند. شهید سلیمانی چهرهی بینالمللی مقاومت است و همهی دلبستگان مقاومت خونخواه اویند. همهی دوستان و نیز همهی دشمنان- بدانند خطّ جهاد مقاومت با انگیزهی مضاعف ادامه خواهد یافت و پیروزی قطعی در انتظار مجاهدان این راه مبارک است. فقدان سردار فداکار و عزیز ما تلخ است ولی ادامهی مبارزه و دست یافتن به پیروزی نهایی کام قاتلان و جنایتکاران را تلختر خواهد کرد.
قاسم سلیمانی
قاسم سلیمانی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
قاسم سلیمانی
سلیمانی در سال ۱۳۹۷ پس از دریافت نشان ذوالفقار[۱]
نام(های) مستعار [۲] زاده ۲۰ اسفند ۱۳۳۵
قنات ملک، کرمان، ایران
درگذشته ۱۳ دی ۱۳۹۸ (۶۲ سال)
بغداد، عراق
مدفن کرمان، ایران[۸]
وفاداری ایران
شاخه نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
سالهای خدمت ۱۳۹۸–۱۳۵۸
درجه سرلشکر[الف] یگان نیروی زمینی نیروی قدس
فرماندهی لشکر ۴۱ ثارالله
نیروی قدس
جنگها و عملیاتها جنگ ایران و عراق (مجروح)
شورش حزب دموکرات کردستان
جنگ در افغانستان[۱۰]
جنگ ۲۰۰۶ اسرائیل و لبنان[۱۱][۱۲]
جنگ عراق جنگ داخلی سوریه جنگ داخلی عراق بحران خلیج فارس † نشانها
فرزندان ۶، شامل زینب
قاسم سلیمانی (۲۰ اسفند ۱۳۳۵ – ۱۳ دی ۱۳۹۸) نظامی ایرانی بود که از ۱۳۷۶ تا زمان مرگش در ۱۳۹۸ بهعنوان دومین فرماندهٔ نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی فعالیت میکرد. وی در طی جنگ ایران و عراق فرماندهٔ نیروهای سپاه کرمان و از فرماندهان عملیاتهای والفجر هشت، کربلای چهار و پنج بود و چندین بار مجروح شد. سلیمانی پس از جنگ تا سال ۱۳۷۶، فرماندهٔ لشکر ۴۱ ثارالله کرمان بود و مسئولیت امنیت بخشهای شرقی ایران را بر عهده داشت. او بهعنوان فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران نقش مهمی در تقویت قدرت نظامی حزبالله لبنان و گروههای مسلح فلسطینی، جنگ افغانستان، جنگ اسرائیل و لبنان، تشکیل گروههای شبهنظامی در عراق پس از سرنگونی صدام حسین، سرکوب اعتراضات مردم سوریه[۱۳] و تغییر روند جنگ داخلی سوریه به نفع بشار اسد، همچنین مقابله با داعش در عراق و سوریه داشتهاست.سلیمانی که خود را «سرباز صفر ولایت» مینامید، در گفتار و عمل نشان داده بود که کاملاً از سید علی خامنهای و سیاستهای کلان جمهوری اسلامی ایران پیروی میکند.[۱۴][۱۵][۱۶][۱۷][۱۸] او تا پیش از حضور آشکار در جنگ علیه داعش در عراق، معمولاً در انظار عمومی ظاهر نمیشد، اما حکومت ایران از زمان حضور او در عراق با انتشار تصاویر متعددش با نیروهای عراقی، شروع به شناساندن چهرهٔ وی کرد. جایگاه سلیمانی بهتدریج بهعنوان یکی از محبوبترین شخصیتهای نظام جمهوری اسلامی نزد برخی مردم در ایران اوج گرفت.[۱۹][۲۰][۲۱] این در حالی است که برخی از ایرانیان وی را یک «قاتل» میدانند[۲۲][۲۳] و گروهی از ایرانیان هم او را یک مهرهٔ مهم در ماشین سرکوب محسوب میکنند.[۲۴] سلیمانی به خاطر مشارکت در سرکوب مخالفان بشار اسد از سوی اتحادیه اروپا و به خاطر برنامه اتمی ایران از سوی سازمان ملل تحریم شدهبود و دولت آمریکا هم از سال ۲۰۰۵ وی را بهعنوان یک تروریست میشناخت.[۲۵][۲۶] سلیمانی در رسانههای بینالمللی، بهعنوان «فرمانده سایه» توصیف میشد. این رسانهها از او بهعنوان شخصیتی اثرگذار در شکلگیری جبهه نبرد علیه داعش و شکست آن یاد میکنند تاحدی که مرگ او را اشتباه ترامپ و خبر خوبی برای جهادیها میدانند،[۲۷][۲۸][۲۹][۳۰][۳۱][۳۲][۳۳] هرچند نویسندهای از دویچه وله نقش وی در فروپاشی داعش را بی اساس و حتی باعث تقویت آن میداند.[۳۴]
سلیمانی در ۱۳ دی ۱۳۹۸، هنگام خروج از فرودگاه بینالمللی بغداد طی عملیات آذرخش کبود به دستور دونالد ترامپ، رئیسجمهور وقت ایالات متحده، مورد حملهٔ موشک پهپاد نظامی ارتش ایالات متحده قرار گرفت و به قتل رسید. از جمله پیامدهای مرگ او حمله به پایگاه هوایی عین الاسد که تحت شعار «انتقام سخت» اتفاق افتاد و سرنگونی پرواز شماره ۷۵۲ هواپیمایی بینالمللی اوکراین توسط نیروهای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود.[۳۵][۳۶][۳۷][۳۸][۳۹][۴۰]
ساعاتی پس از انتشار خبر مرگ سلیمانی، گروهی از شهروندان عراقی در خیابانهای بغداد و اپوزیسیون سوریه در ادلب به شادمانی و پخش شیرینی پرداختند.[۴۱][۴۲][۴۳][۴۴][۴۵] پس از درگذشت سلیمانی، گروهی از مردم ایران، هندوستان،[۴۶] پاکستان،[۴۷] برخی از گروههای اسلامی مالزی،[۴۸] فلسطین،[۴۹] ترکیه،[۵۰] حوثیهای یمن،[۵۱] شیعیان کشمیر،[۵۲] طرفداران حزبالله در لبنان،[۵۳] طرفداران اسد در سوریه[۵۴] و مردم عراق[۵۵] تظاهراتی در محکومیت این اقدام آمریکا و همدردی با سلیمانی برگزار کردند.[۵۶] تشییع اجساد سلیمانی و سایر مقتولان عملیات آذرخش کبود در چند شهر عراق با حضور هزاران نفر از مردم انجام شد. سپس اجساد به ایران منتقل شدند و در چندین شهر با حضور گستردهٔ مردم تشییع شد، به طوری که در مراسم تشییع در تهران، جمعیت چند میلیونی از مردم گرد آمدند و چند رسانه آن را شلوغترین مراسم تشییع جنازه در ایران پس از تشییع سید روحالله خمینی دانستند[۵۷][۵۸][۵۹] و ۵۹ نفر در اثر آنچه «واکنشهای حیوانی و غیرعمدی انسانی» یا «خفگی یا ازدحام جمعیت» عنوان شده بود[۶۰] کشته شدند.[۶۱] در پی سقوط و جانباختن مسافران هواپیمای مسافربری بوئینگ ۷۳۷ اوکراین و بهدنبال تجمعهای اعتراضی دانشجویان در تهران، تصاویر و بنرهای سلیمانی را پاره کردند یا به آتش کشیدند.[۶۲][۶۳][۶۴][۶۵] در دومین سالگرد کشتهشدن او، مجسمه ۶ متریاش در شهرکرد به آتش کشیدهشد.[۶۶][۶۷] روز ۳۰ شهریور شهروندان معترض در کرمان تصویر ۴۰ متری او را پاره کرده و به آتش کشیدند.[۶۸][۶۹] از آغاز خیزش ۱۴۰۱ ایران، معترضان در شهرهای مختلف، مجسمهها و بنرهای قاسم سلیمانی را به آتش کشیدهاند.[۷۰] معترضان ایرانی در سومین سالگرد کشته شدنش با دیوارنویسی، سوزاندن عکسها، تخریب و پاشیدن رنگ خون به مجسمههای او واکنش نشان دادند.[۷۱]
اوایل زندگی و خانواده
تصویر دوران کودکی قاسم سلیمانی (نفر اول سمت چپ) دهه ۱۳۴۰
قاسم سلیمانی در ۲۰ اسفند ۱۳۳۵ در قنات ملک که روستایی کوهستانی با ساختاری طایفهای (طایفه سلیمانی کرمانی) بود، واقع در شهرستان رابر، از توابع کرمان زاده شد.[۷۲][۷۳] او اصالتی لر داشت.[۷۴][۷۵] نام پدرش حسن و نام مادرش فاطمه سلیمانی بود؛ یک خواهر و یک برادر بزرگتر و یک برادر کوچکتر داشت.[۷۶]
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟