سیستم عامل مک بوک
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
سیستم عامل مک بوک را از این سایت دریافت کنید.
مکاواس
مکاواس
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
مکاواس
نماگرفتی از مکاواس مانتِرِی (نسخهٔ ۱۲)
توسعهدهنده اپل نوشته شده به زبان
سیسی پلاسپلاسآبجکتیو-سیسوئیفت[۱]
خانواده مکینتاش، یونیکس،فریبیاسدی
وضعیت توسعه جاری
مدل منبع متنبسته (با اجزاء متنباز)
تاریخ اولین انتشار ۲۴ مارس ۲۰۰۱؛ ۲۱ سال پیش
انتشار پایدار 10.15.7[۲] (19H2)[۳] (۲۴ سپتامبر ۲۰۲۰؛ ۲ سال پیش) [±]
انتشار آزمایشی 11.0.1 Beta[۴] (20B5012d)[۵] (۲۸ اکتبر ۲۰۲۰؛ ۲ سال پیش) [±]
بازار هدف محاسبات شخصی
زبان (های) در دسترس ۳۴ زبان[۶]
گسترش فهرست زبانها روش روزآمدسازی
فروشگاه مک اپ (10.8+)
به روزرسانی نرمافزار (10.0–10.7)
بنسازه رایانش Arm (11+) X86-64 (10.4.7+)
IA-32 (10.4.4–10.6.8; متوقف شد)
PowerPC (10.0–10.5.8; متوقف شد)
گونه هسته پیوندی (اکسانیو)
پیش فرض واسط کاربر گرافیکی (آکوا)
پروانه نرمافزار تجاری، نرمافزار انحصاری
جلوتر از مکاواس کلاسیک
وبگاه رسمی www.apple.com/macos وضعیت پشتیبانی پشتیبانی میشود
مکاواس (به انگلیسی: macOS، /ˌmækoʊˈɛs/) (با نامهای قبلی Mac OS X و سپس OS X) یک سری از سیستمعاملهای یونیکسبنیان گرافیکی است که توسط شرکت اپل توسعه، عرضه و فروخته میشود. این سیستمعامل به صورت انحصاری بر روی کامپیوترهای مکینتاش و تمام مکهایی که از سال ۲۰۰۲ عرضه شدهاند اجرا میشود. مک او اس بعد از مایکروسافت ویندوز، دومین سیستم عامل مورد استفاده در جهان در زمینهٔ دسکتاپ (رایانهٔ شخصی) است.هستهٔ این سیستمعامل نوعی یونیکس بر اساس بیاسدی بوده که توانایی اجرای نسخههای بازنویسیشده از نرمافزارهای متنباز را دارد و به نام «داروین» شناخته میشود. این سیستمعامل همچنین از رابط گرافیکی پیشرفتهای بنام آکوا (Aqua) بهره میبرد.
مکاواس بنیان نهاده شدهاست بر روی تکنولوژیهای توسعهیافته در شرکت نکست بین ۱۹۸۵ تا ۱۹۹۷، سپس شرکت نکست با شرکت اپل ادغام شد. حرف X در نام این سیستمعامل به عنوان رقم ده تلفظ میشود؛ برگرفته از عددنویسی رومی.
نسخهها[ویرایش]
نسخههای این سیستمعامل عبارتند از:
۱۳ مشهور به ۱۲ مشهور به ۱۱ مشهور به ۱۰٫۱۵ مشهور به ۱۰٫۱۴ مشهور به ۱۰٫۱۳ مشهور به ۱۰٫۱۲ مشهور به ۱۰٫۱۱ مشهور به ۱۰٫۱۰ مشهور به ۱۰٫۹ مشهور به ۱۰٫۸ - مشهور به ۱۰٫۷ - مشهور به ۱۰٫۶ - مشهور به ۱۰٫۵ - مشهور به ۱۰٫۴ - مشهور به ۱۰٫۳ - مشهور به ۱۰٫۲ - مشهور به ۱۰٫۱ - مشهور به
لوگوی نسخهها مختلف اواس ده از چپ به راست:
Cheetah/Puma (1), Jaguar (2), Panther (3), Tiger (4), Leopard (5), Snow Leopard (6), Lion (7), Mountain Lion (8), Mavericks (9).
صفحات مرتبط[ویرایش]
اواسده موریکس او اس ده یوسمیت
پیوند به بیرون[ویرایش]
در ویکیانبار پروندههایی دربارهٔ مکاواس موجود است.
مکاواس—وبگاه رسمی مکاواس.
مکاواس چیست؟ (kernelthread.com)—مروری بر سیستمعامل مکاواس.
یک تاریخچه فنی برای سیستمعامل مکاواس
منابع[ویرایش]
↑ "What's New in Swift". (Video). June 14, 2016. At 2:40. Retrieved June 16, 2016.
↑ Juli Clover (September 24, 2020). "Apple Releases macOS Catalina 10.15.7 With Fixes for WiFi Bug, 27-Inch iMac Graphics Issues". . Retrieved September 24, 2020.
↑ "macOS Catalina 10.15.7 (19H2) - Releases - Apple Developer". . Apple Inc. September 24, 2020. Retrieved September 24, 2020.
↑ Juli Clover (October 28, 2020). "Apple Releases First macOS Big Sur 11.0.1 Beta to Developers". . Retrieved October 28, 2020.
↑ "macOS Big Sur 11.0.1 beta (20B5012d) - Releases - Apple Developer". . Apple Inc. October 28, 2020. Retrieved October 28, 2020.
↑ "macOS – How to Upgrade – Apple". Apple. Retrieved September 28, 2016.
مشارکتکنندگان ویکیپدیا. «OS X». در ، بازبینیشده در ۶ ژوئن ۲۰۱۲.
گسترش نبو اپل گسترش نبو سیستمعامل گسترش نبو
یونیکس و سیستمعاملهای شبه یونیکس
گسترش نبو پروژه فریبیاسدی گسترش
دادههای کتابخانهای
گسترش نبو
نرمافزارهای تولیدی اپل
این یک مقالهٔ خرد سیستمعامل است. میتوانید با گسترش آن به ویکیپدیا کمک کنید.
ردهها: اواس دهبیاسدیسیستمعاملهای اپلماک (هسته)معرفیشدههای مرتبط با رایانه در ۱۹۹۹ (میلادی)نرمافزارهای ۱۹۹۹ (میلادی)یونیکس
سیستم عامل مک بوک
شما هم به دنبال ویژگی ها، مزایا و معایب سیستم عامل مک بوک هستین؟ در این مقاله از اپل فا به مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت. لطفا در ادامه با ما همراه باشید.
منتشر شده در ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۰
سیستم عامل مک بوک | ویژگی ها، مزایا و معایب
سیستم عامل مک بوک
مک او اس نام سیستم عامل استفاده شده در رایانه های مک بوک می باشد. مک او اس توسط شرکت اپل برای مک بوک ها طراحی شده است. سیستم عامل مک او اس برای اولین بار در سال 1984 با سیستم مکینتاش شناخته شده است. اولین نسخه مک او اس ایکس در سال 2001 عرضه شد. سیستم عامل مک بر پایه یونیکس (یک سیستمعامل با قابلیت چندکارگی و چند کاربره) طراحی شده است که باعث افزایش پایداری و عملکرد بالا می شود. این سیستم عامل شامل مجموعه ای از نرم افزار های کاربردی می باشد که متناسب با نیاز های کاربران است. سیستم عامل مک بوک او اس تجربۀ یک محیط گرافیکی جذاب را به شما می دهد. و همین محیط گرافیکی دلیل خرید بسیاری از کاربران می باشد. این سیستم عامل دارای ویژگی ها، مزایا و معایبی است که در ادامه به برخی از مهم ترین آن ها خواهیم پرداخت. لطفا با اپل فا همراه باشید.
ویژگی های سیستم عامل مک بوک
• با استفاده از تکنولوژی های پی دی اف و کوارتز یک گرافیک برداری در سراسر سیستم ارائه می شود.
• این سیستم با استفاده از نماد های رنگی و قابل تغیر تا اندازه 512×512 پیکسل پشتیبانی می کند.
• تمام قسمت های متنی سیستم شامل راهنمای اصلاح املا، تصحیح املا، فرهنگ لغت، انتخاب سبک های مختلف، تکمیل خودکار، کشیدن و رها کردن هستند. به عبارتی دیگر ویژگی های ذکر شده در هر قسمت متنی موجود می باشد و نیاز به نرم افزار خاصی ندارد.
• سایه پردازی تصویر با کیفیت بالا
بیشتر بخوانید : راهنمای خرید مک بوک دست دوم: نکاتی برای یک انتخاب مطمئن و مقرونبهصرفه
• دسترسی آسان به پنجره های باز شده
• با استفاده از ویژگی color sync به طور خودکار کالبیراسیون رنگی تصاویر انجام می شود.
• با استفاده از openGL می توانید به طراحی های گرافیکی خود سرعت ببخشید.
• با استفاده از ویژگی MISSION CONTROL همهٔ پنجره های باز با یک کلیک نشان داده می شوند.
• بیشتر برنامه های سیستم با ویژگی file valut و با استفاده از AES-128 داده های کاربر را کدگذاری می کنند.
• Widget ها که نوعی برنامه های جالب گرافیکی هستند. این برنامه ها موارد مربوط به آب وهوا، زمان را در کنار دسکتاپ در اختیار شما قرار دهند.
• جستجوی محتوا با قابلیت spot light بسیار سریع اتفاق می افتد. این برنامه می تواند پروندهها، تصاویر، نامه های الکترونیکی، آدرس ها، محتوا و موارد دیگر را در کل سیستم جستجو می کند. همچنین نتایج جستجو را می توان به شکل پوشه های مجازی ذخیره کرد.
• با Quick look تقریبا هر فایلی در سیستم بدون نیاز به اجرای برنامهٔ ایجاد کنندهٔ پرونده قابل مشاهده است.
• Automotor نرم افزاری است که می تواند وظایف معمول را برای کاربران به طور خودکار انجام دهد. این اپل اسکرپیت که مدت ها پیش توسط اپل ساخته شده بود تبدیل به یک تکنولوژی کاربردی تر شده است.
• این سیستم عامل پروفایل هایی را ارائه می دهد که افراد را قادر می سازد از همان یارانه با تنظیمات مختلف استفاده کند.
• با استفاده از فناوری voice over ویژگی فرمان صوتی انگلیسی و خواندن متن در سراسر سیستم در دسترس است. سیستم عامل مک او اس به کاربران کم بینا و نابینا کمک می کند تا بفهمند چه اتفاقی بر روی صفحه نمایش در حال رخ دادن است.
بیشتر بخوانید : بازگرداندن مک بوک پرو به حالت کارخانه
• نرم افزار استاندارد شده ichat به افراد امکان می دهد تا 3 نفر به طور همزمان از کنفرانس ویدیوئی بهره مند شوند و همچنین به 10 نفر امکان برقراری تماس صوتی به صورت همزمان را می دهد.
• قابلیت ماشین زمان به شما این امکان را می دهد تا از زمان راه اندازی سیستم خود به هر زمان دیگری دسترسی داشته باشید و پرونده هایی را که به طور تصادفی فایل های آن ها را پاک کرده و یا خراب کرده اید را بازیابی کنید. می توانید هرگونه تغیر در پرونده ها را لغو کنید و همچنین می توانید در میان انبوهی از فایل های قبلی جستجو کنید.
• با استفاده از نرم افزار apple mail می توانید یک لیست از کارهای خود تهیه کنید، یادداشت برداری کنید و محتوا های خود را در برنامهٔ ilife با دیگران به اشتراک بگذارید.
• با استفاده از spaces می توانید چندین میز کاری مجازی تعریف کنید.
معایب سیستم عامل مک بوک
• دسترسی محدود به برنامه ها: یکی از اشکالات سیستم عامل مک او اس دسترسی محدود به برنامه ها می باشد. سیستم عامل مک او اس در مقایسه با ویندوز از اننخاب های محدودی برای دسترسی برنامه برخوردار هستند.
• انعطاف ناپذیری برای و سفارشی سازی سخت افزار: یکی دیگر از نقطه ضعف های سیستم عامل مک او اس داشتن گزینه های محدود برای بروزرسانی سخت افزار است. همچنین اجزا لپ تاپ ها با کل سیستم سخت افزاری ادغام شده است و همین مسئله تعویض قطعات برای کاربران را غیر ممکن ساخته است.
• گران بودن قیمت: با توجه به ویژگی های منحصر به فرد درسیستم ها عامل مک او اس دستگاه های مک بوک قیمت بالایی دارند.
بیشتر بخوانید : آموزش آپدیت مک بوک پرو: معرفی ۳ روش بسیار ساده و کاربردی
• مناسب نبودن برای گیمیرها: سیستم عامل مک او اس دارای گزینه های محدود بازی است و همین امر سبب مناسب نبودن این سیستم عامل برای گیمیر ها می باشد.
• حالت تک پردازشی در این نسخه سیستم عامل و حالت چند پردازشی اشتراکی در نسخه های جدیدتر احتمال تداخل سیستم های عامل را فراهم می کند.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟