این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    سیم کشی اعلام حریق

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    سیم کشی اعلام حریق را از این سایت دریافت کنید.

    سیم کشی اعلام حریق

    نحوه لوله گذاری اعلام حریق، نحوه برقراری اتصالات در بین تجهیزات کاربردی، محل صحیح سیم کشی و راه اندازی سیستم اطفا حریق با دسترسی و دانلود نقشه اعلام حریق ساختمان در کنارافراد متخصص امکان پذیر است.

    سیم کشی اعلام حریق

    ثبت درخواست "اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق"

    دسترسی به نزدیک‌ترین متخصصین

    سیم کشی اعلام حریق برای راه اندازی سیستم اطفا حریق در ساختمان‌های مسکونی و غیر مسکونی کاربرد دارد. نقشه خوانی اعلام حریق و استفاده از نقشه سیم کشی اعلام حریق سنس در راستای اجرای اصولی این مدل سیم کشی در قسمت‌های تعیین شده ساختمان صورت می‌گیرد.

    نحوه لوله گذاری اعلام حریق، نحوه برقراری اتصالات در بین تجهیزات کاربردی، محل صحیح سیم کشی و راه اندازی سیستم اطفا حریق با دسترسی و دانلود نقشه اعلام حریق ساختمان در کنارافراد متخصص امکان پذیر است.

    از برترین متخصصین شهرتان رایگان قیمت بگیرید، با آن ها چت کنید و بهترین را انتخاب کنید.

    امروزه سیم کشی اعلام حریق ساختمان بصورت تخصصی و با اطلاعات کافی در زمینه نقشه خوانی اعلام حریق در بناهای جدید و بازسازی شده صورت می‌گیرد. در این مطلب از مجله خدمت از ما به بررسی نحوه نقشه خوانی اعلام حریق و نمونه‌های مختلف سیم کشی در این خصوص پرداخته شده است.

    نقشه خوانی اعلام حریق

    ما در این مقاله می‌خواهیم در مورد نحوه سیم کشی اعلام حریق، مدار اعلام حریق، با توجه به نقشه سیم کشی اعلام حریق به طور مفصل صحبت کنیم. پس اگر به دنبال راهی کامل برای سیم کشی سیستم اعلام حریق هستید تا پایان مقاله با ما همراه باشید. سیستم کشی اعلام حریق تلاش می کنند در کمترین زمان ممکن حریق، موارد مشکوک به حریق یا مواردی که ممکن است منجر به حریق شوند را تشخیص دهند.

    دانلود نقشه اعلام حریق ساختمان

    نحوه سیم کشی اعلام حریق 

    در سیم کشی اعلام حریق نصب و استقرار تجهیزات سیستم اعلام حریق طبق استاندارد BS 5839 و کابل­ کشی طبق استاندارد BS 6207 انجام می‌گیرد. به طور کلی می‌­توان سیم­ کشی مدار اعلام حریق را به دو گروه تقسیم کرد و با توجه به خصوصیات هر گروه کابل مناسب با آن را به کار برد:

    گروه یک سیم کشی اعلام حریق: کابل­‌هایی که بعد از آشکار شدن حریق استفاده نمی‌­شوند مانند کابل‌­های دتکتورها و شستی­‌ها.گروه دو سیم کشی اعلام حریق: کابل­‌هایی که بعد از کشف حریق استفاده می­‌شوند مانند کابل­‌های منبع تغذیه و آژیرها و چراغ‌­ها.

    طریقه سیم کشی مدار اعلام حریق

    همانطور که گفته شد برای سیم کشی اعلام حریق 2 گروه داریم! که برای هر دو گروه می‌توان کابل 1.5 میلی­‌متر مربع با روپوش و عایق پروتودور استفاده کرد، ولی در مکان­‌هایی که امکان ضربه یا ساییدگی و جویده شدن توسط حیوانات وجود دارد باید کابل­‌ها را حفاظت مکانیکی کرد.

    می­‌توان در مورد سیم­‌های آژیرها و چراغ‌­ها برای حفاظت، آن­‌ها را داخل دیوار زیر حداقل 12 میلی­متر گچ به صورت توکار گذاشت. کابل­‌های سیستم اعلام حریق باید جدا از سایر کابل­‌ها سیم­کشی شوند. تست کابل‌­ها توسط اهم متر انجام می­‌شود.

    در صورت استفاده از از مگا اهم سنج باید تمام تجهیزات اعم از دتکتور، آژیر، پانل کنترل و … را از مدار باز کرد تا ولتاژ تست بالا به آن­‌ها آسیب نرساند. کابل­کشی سیستم­های عادی به صورت رادیال یا خطی و کابل­کشی سیستم­های هوشمند به صورت حلقوی انجام می­‌گیرد. در انتهای مسیر زون­ها همیشه یک مقاومت موازی با خط که مقدار آن معمولا 4.7 یا 6.8 کیلو اهم است متصل می­‌کنند یا از واحد انتهای خط AEOL استفاده می‌­نمایند.

    انواع سیم کشی اعلام حریق

    نمونه‌های مختلفی از نقشه سیسم کشی اعلام حریق وابسته به نوع ساختمان طراحی و اجرا می‌شود. در این بخش با رایج ترین موارد سیم کشی برای راه اندازی سیستم اعلام و اطفا حریق به شرح ذیل اشاره خواهیم داشت.

    سیم کشی اعلام حریق ساده خانگی

    سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر

    سیم کشی اعلام حریق هوشمند

    سیم کشی اعلام حریق وایرلس

    سیم کشی اعلام حریق سنس

    سیم کشی اعلام حریق زتا

    سیم کشی اعلام حریق زیتکس

    سیم کشی آژیر اعلام حریق

    سیم کشی اعلام حریق تسلا

    هر کدام از این مدل سیم کشی‌ها از نقشه سیم کشی اعلام حریق خاصی تبعیت می‌کنند. وابسته به نوع طراحی تقشه‌ها که در برخی نمونه‌های نقشه سیم کشی بخشی از سیستم را ارائه می‌دهند، به دو مورد پر کاربرد در این بخش اشاره می‌کنیم.

    نقشه سیم کشی اعلام حریق سنس

    نقشه سیم کشی اعلام حریق همانند سیستم‌های آدرس پذیر بوده و در هنگام راه اندازی دوسیم وارد شستی و دو سیم از آن خارج می‌شود. توجه به نقشه این قبیل سیم کشی به دلیل اهمیت سربندی سیم‌های ورودی و خروجی تعبیه شده روی ترمینال‌های شستی می‌باشد.

    نقشه سیم کشی اعلام حریق سنس

    در نهایت نصب سیم کشی و راه اندازی سیستم‌های اعلام حریق سنس مانند بقیه سیستم‌ها بوده و تفاوت چندانی ندارد.

    نقشه سیم کشی شستی اعلام حریق

    نقشه سیم کشی اعلام حریق در سیستم‌های متعارف و سیم کشی اعلام حریق آدرس پذیر تقریبا مشابه هم است و در هر دو سیستم دو سیم وارد شستی و دو سیم دیگر از آن خارج می‌شود. سربندی سیم‌های ورودی و خروجی روی ترمینال‌های داخل شستی، می‌بایست مطابق دستورالعمل سازنده انجام شود.

    مراحل سیم کشی اعلام حریق

    در هنگام نصب و اجرای سیستم اعلام و اطفا حریق در ساختمان توجه کافی به سیم کشی صحیح و اصولی از اهمیت بالایی برخوردار است. در حالت کلی سیم کشی اعلام حریق امری تخصصی بوده و باید تحت نظارت افراد آموزش دیده در این زمینه انجام شود.

    در این بخش اشاره مختصری به مراحل سیم کشی سیستم اعلام و اطفا حریق خواهیم داشت.

    ابتدا قبل از شروع سیم کشی اعلام حریق، موقعیت کلیه قسمت‌ها را با نقشه اعلام حریق چک کنید.

    کابل کشی را مطابق با نقشه اعلام حریق سنس انجام دهید.

    بعد از کابل کشی، دتکتورهای حرارتی و دود، شستی‌ها را نصب نمایید.

    باید نقشه خوانی اعلام حریق را بلد باشید تا، تابلوی کنترل مرکزی را در محلی تعیین شده در نقشه نصب نمایید.

    سیم زمین را به بدنه فلزی پانل وصل نمایید. طبق دستورالعمل‌های آزمایش ارائه شده در کاتالوگ دستگاه مرکز کنترل را آزمایش نمایید.

    سیمهای ورودی را قبل از آزمایش کامل دستگاه به ترمینال‌های آن وصل نکنید. سایر تجهیزات را به تابلوی کنترل مرکزی وصل و کلیه دتکتورها را تا اتمام کارهای ساختمانی (که با گرد و غبار احتمالی همراه است) از پایه‌های آن خارج کنید، تا به دلیل ورود گرد و غبار به داخل آن‌ها، آژیر مزاحمت ایجاد نکند.

    منبع مطلب : khedmatazma.com

    نقشه سیم کشی سیستم اعلام حریق

    سیستم اعلام حریق ساده خانگی که در سیم‌کشی خانگی استفاده می‌شود. دتکتور گرما یا آتش را می‌توان با سیم‌کشی جدید یا موجود خانه متصل کرد. در دیاگرام سیم‌کشی پایه ما، یک یا چند دتکتور دود و گرما در خانه با اتصال سیم، خنثی و زمین، و اتصال سیم به آلارم انجام می‌شود.

    نقشه سیم کشی سیستم اعلام حریق - بخش دوم

    سیستم اعلام حریق ساده خانگی که در سیم‌کشی خانگی استفاده می‌شود. دتکتور گرما یا آتش را می‌توان با سیم‌کشی جدید یا موجود خانه متصل کرد. در دیاگرام سیم‌کشی پایه ما، یک یا چند دتکتور دود و گرما در خانه با اتصال سیم، خنثی و زمین، و اتصال سیم به آلارم انجام می‌شود.

    سرویس آموزش و آزمون برق نیوز،

    در ادامه انواع سیستم‌های اعلام حریق با دیاگرام‌های اتصال و سیم‌کشی آمده است.

    اعلام حریق ساده در خانه

    سیستم اعلام حریق مرسوم

    سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

    سیستم اعلام حریق هوشمند

    سیستم اعلام حریق وایرلس

    در ادامه با جزئیات کامل همه آن‌ها بررسی می‌شوند.

    سیستم اعلام حریق ساده خانگی

    این سیستم اعلام حریق ساده است که در سیم‌کشی خانگی استفاده می‌شود. دتکتور گرما یا آتش را می‌توان با سیم‌کشی جدید یا موجود خانه متصل کرد. در دیاگرام سیم‌کشی پایه ما، یک یا چند دتکتور دود و گرما در خانه با اتصال سیم، خنثی و زمین، و اتصال سیم به آلارم انجام می‌شود.

    تغذیه اصلی ۱۲۰VAC (در ایالات متحده) و ۲۳۰VAC (در اروپا) است. دتکتور‌ها را می‌توان مستقیماً به DB (بورد توزیع – جعبه تقسیم) و یا پریز‌های سیمی موجود متصل کرد. پس از نصب، باتری را سر جای خود قرار داده و مدار شکن (کلید قطع و وصل مدار) اصلی را روشن کنید تا ببینید آیا به درستی کار می‌کند یا نه.

    سیم‌کشی دتکتور گرما در خانه (AC)

    سیستم اعلام حریق مرسوم

    در سیستم اعلام حریق مرسوم، تمام دستگاه‌ها، مانند دتکتورها، آژیر‌ها و نقاط فراخوانی از طریق سیم یا کابل جداگانه به کنترل پنل متصل می‌شود، نه یک سیم مشترک. به عبارت دیگر، یک انتهای سیم به دتکتور‌ها و انتهای دیگر به کنترل پنل متصل است.

    در یک سیستم معمول اعلام حریق، دتکتورها، آژیر‌ها و نقاط فراخوانی به مناطق [۱]مختلفی تقسیم می‌شوند، یعنی منطقه ۱ برای زیرزمین، منطقه ۲ برای طبقه همکف، منطقه ۳ برای طبقه اول و غیره. به این صورت به راحتی می‌تواند منطقه تحت تأثیر را در اتاق کنترل، مدیریت ساختمان و تیپ آتش نشانی مشاهده کرد. به عبارت دیگر، هرچقدر تعداد منطقه‌ها بیشتر باشد، مکان‌یابی محرک و مکان آتش نیز دقیق‌تر خواهد بود.

    به یاد داشته باشید که مکان دقیق آتش را نمی‌توان در سیستم اعلام حریق معمولی در مقایسه با سیستم اعلام حریق آدرس پذیر پیدا کرد. چون کنترل پنل به شما اجازه نمی‌دهد مکان دقیق تک تک دستگاه‌هایی که تحریک شده‌اند را ببینید، و تنها صورت متنی، لامپی و یا هر دو منطقه را ارائه می‌کند.

    سیم‌کشی سیستم اعلام حریق مرسوم [۲]

    سیستم اعلام حریق آدرس پذیر

    در اعلام حریق آدرس پذیر، تمام دستگاه‌ها مانند دتکتورها، نقاط فراخوانی و زنگ‌های خطر در یک سیستم حلقه‌ای به کنترل پنل متصل شده و هر دستگاه دارای یک آدرس است (که مکان را مشخص می‌کند). به این صورت، به راحتی می‌توان مکان دقیق دستگاهی که تحریک شده است را در مدار مشخص کرد.

    ایده پایه‌ای که برای سیستم حلقه وجود دارد این است که در صورت ایجاد خطای اتصال کوتاه، تنها قسمت کوچکی از سیستم تحت تأثیر قرار می‌گیرد و باقی قسمت‌های مدار به کمک ماژول ایزولاسیون متصل در حلقه به درستی کار خواهد کرد. در یک حلقه، تا ۹۹ دستگاه می‌تواند متصل شود و طول آن نیز بر اساس قابلیت سیستم کنترل پنل آتش می‌تواند تا ۳.۳ کیلومتر توسعه پیدا کند.

    هدف اصلی اعلام حریق آدرس پذیر مانند اعلام حریق مرسوم است، به جز اتصال سیم‌کشی و سوئیچ DIP (بسته‌ی دو خط ورودی) برای آدرس یا مجموعه‌ای از آدرس‌ها که مکان دقیق جزء تحریک شده را در صفحه کنترل پنل آتش آدرس پذیر نشان می‌دهد. قابلیت آدرس‌دهی دقیق‌ترین است، اما در مقایسه با سیستم مرسوم هزینه‌ی زیادی دارد، ولی هیچکدام از آن‌ها در مقایسه با اعلام حریق هوشمند که منطق دقیق دستگاه تحریک شده، پیش هشدار یا اطفاء سریع را فراهم می‌کند هوشمند نیستند.

    سیم‌کشی اعلام حریق آدرس پذیر

    سیستم اعلام حریق هوشمند

    در سیستم اعلام حریق هوشمند، هر دستگاه می‌تواند محیط اطراف خود را اسکن کرده و در صورت ایجاد خطا، آتش یا پاک‌سازی و نگهداری زمان‌بندی شده دتکتور‌ها می‌تواند با کنترل پنل مرکزی ارتباط برقرار کند.

    در مقایسه با سیستم‌های اعلام حریق مرسوم، سیستم اعلام حریق مرسوم دستگاه‌ها تنها اطلاعات یک سیگنال را ارائه می‌کنند، یعنی مهم نیست که این سیگنال آتش است یا سیگنال خطا، دما، ذره دود یا فشار بارومتری، و بنابراین سیستم هشدار متصل با تحریک کرده و یک مثبت نادرست تلقی می‌شود. این اطلاعات گمراه کننده می‌تواند باعث ایجاد پدیده‌های مختلفی شود، مانند گزارش‌دهی، تشعشعات و غیره.

    مشابه با سیستم کنترل آتش آدرس پذیر، دستگاه‌ها در سیستم هوشمند نیز به صورت حلقه‌ای متصل شده‌اند که به صورت سیستم‌های دو، چهار و هشت حلقه در دسترس هستند. یک حلقه را می‌توان تا ۳.۳ کیلومتر و تا ۹۹ دستگاه توسعه داد (مانند آژیر، دتکتور، و نقاط فراخوانی. به این صورت، منطقه بسیار بزرگی را می‌توان از یک کنترل پنل کنترل و نظارت کرد.

    هدف اصلی سیستم اعلام حریق هوشمند این است که از ایجاد آلارم‌های نادرستی که با افزایش سنسور‌ها و سیستم‌های کامپیوتری و الگوریتم‌ها پیچیده‌تر می‌شود جلوگیری کند. به این صورت، سیستم پیچیده‌تر و گران‌تر از سیستم‌های شناسایی آتش آدرس پذیر و مرسوم است.

    سیم‌کشی سیستم اعلام حریق هوشمند

    سیستم اعلام حریق وایرلس

    در سیستم اعلام حریق وایرلس، تمام دتکتور‌ها و دستگاه‌های مربوطه به صورت راه دور از طریق ارتباطات رادیویی به کنترل پنل سیستم اعلام حریق متصل است.

    البته باید بگویم که در سیستم‌های وایرلس نیز کابل و سیم وجود دارد؛ سیستم وایرلس کاملاً وایرلس نیست.

    در سیستم اعلام حریق وایرلس، یک سیگنال رادیویی از دتکتور (مانند دتکتور گرما) یا نقطه فراخوانی به سیستم اعلام حریق مرکزی ارسال می‌شود که مدار هشدار فعال شود.

    منبع مطلب : barghnews.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 5 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید