شام یلدایی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
شام یلدایی را از این سایت دریافت کنید.
شام شب یلدا ❤️❤️ 10 مدل غذای مخصوص شب یلدا 1400
شام شب یلدا غذای شب یلدا در تهران? غذاهای شب یلدا غذای مخصوص شب یلدا ? غذاهای مخصوص شب یلدا غذاي شب يلدا شام مخصوص شب یلداغذا شب یلدا
شام شب یلدا
برایتان طرز تهیه انواع غذاهای مخصوص شب یلدا را قرار داده ایم شب یلدای خوبی را در کنار خانواده تان داشته باشید
در شب یلدا یک سالاد به شکل هندوانه درست کنید بسیار ساده و بسیار جذاب است
انار پلوی خوشمزه برای شب یلدا
نوشته های مشابه
ایده هایی برای شب یلدا
شام شب یلدا ,غذای شب یلداپلو خوشمزه و جدید برای دوستداران انار میباشد، با درست کردن این پلو مزه ای جدید و جالب از مخلوط انار، کشمش و پسته را تجربه میکنید.
هر خانواده ایرانى در هر جایى به سبک آداب و رسوم نیاکان خود براى یلدا شام تهیه مىکند. شام یلدا معمولاً یکى از خوش خوراکترین غذاهاى اقوام مختلف
است.
غذای اصلی این شب، خورشت فسنجان است. اما در برخی استانها غذاهای دیگری هم رایج است. در شمال ایران گیلانىها یا سبزى پلو درست مىکنند یا ترشى تره و در کنار آن سرسفره غذا ماهى سفید و یا ماهى دودى مىگذارند.
اما در شیراز غذاى ویژه سفره یلدا هویج پلو است. شیرازىها معمولاً براى شب یلدا سفره پهن مىکنند. کنار غذا انواع تنقلات مربوط به یلدا را بر سرسفره مىگذارند.
مواد لازم برای ۴ نفر:برنج ۲ پیمانه
انار دانه شده یک و نیم پیمانه
خلال پسته یک سوم پیمانه
گشنیز تازه خرد شده یک پیمانه
پودر تخم گشنیز یک قاشق مرباخوری
کشمش پلویی نصف پیمانه
زعفران به مقدار لازم
طرز تهیه انار پلو برای شب یلدا :* برنج را با آب و نمک خیس کرده، سپس به روش معمول آبکش کنید.*مابقی مواد لازم را با یکدیگر مخلوط کرده و هنگام دم کردن برنج، یک ردیف برنج ریخته، یک ردیف مخلوط انار و همینطور ادامه دهید تا آخر و نهایتا اجازه دهید برنج دم بکشد.
* هنگام کشیدن برنج مقداری کره و زعفران روی برنج داده و سپس در بشقاب یا دیس مورد نظر کشیده و سرو کنید. سالاد لبو:غذای شب یلدا,شام شب یلدا
دستور تهیه سالاد لبو، سالادی سبک و خوشمزه برای شب یلدا به شرح زیر است.مواد لازم :چغندر متوسط دو عدد یا ۳۰۰ گرم
کلم سفید سه پیمانه
کلم بروکسل و انار از هر کدام یک پیمانه
طرز تهیه:چغندر را با مقداری آب بپزید، سپس قالب زده یا به صورت نواری برش دهید و با کلمهای خردشده و انار مخلوط کرده، سپس سرو کنید.
مواد لازم برای سس:سرکه بالزامیک نصف پیمانه
شکر یک قاشق چایخوری
فلفل سیاه کوبیده نصف قاشق چایخوری
روغن زیتون نصف پیمانه
نمک به میزان لازم
طرز تهیه سس :برای تهیه سس تمام مواد را مخلوط کرده و هم بزنید.
طرز تهیه آش انار :
شام شب یلدا ,غذای شب یلدا
برنج ۱ لیوان – سبزی آش ۱ کیلو – لپه نصف لیوان – دانه انار ۲ کیلو – پیاز سرخ کرده ۴ ق غ – گوشت چرخ کرده نیم کیلو-گلپر ۲ ق غ – روغن ۳ ق غ -نمک و فلفل به میزان لازم
لپه را با پیاز سرخ کرده و ۵ لیوان آب و کمی نمک و فلفل درون ان بریزید و بگذارید تا لپه کمی بپزد سپس برنج شسته شده را داخل لپه هایی که کمی پخته شده بریزید و اجازه دهید برنج کاملا بپزد.
گوشت چرخ کرده را با ۲ پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط کرده و قلقلی درست کنید و پس از سرخ کردن داخل آش بریزید.
سبزی را تمیز کرده و بشویید و خرد کنید سپس به مایه آش اضافه نمائید و بگذاریم آهسته بجوشد تا آش جا بیفتد ، باید برنج آش کاملا بپزد و لعاب بیندازد.
دانه های انار را داخل آش بریزید و در انتها گلپر را اضافه کنید, برای سرو کردن آش را در ظرف ریخته و با کمی دانه انار روی ان را تزئین کنید.
در صورت دلخواه بجای دانه های انار از رب انار نیز میتوانید استفاده کنید اما دقت کنید که در اینصورت بجای ۲ کیلو دانه انار از نصف پیمانه رب انار استفاده کنید، انار هرچه ترش تر باشد اش شما خوشمزه تر خواهد شد.
طرز تهیه خورش ناردون :
شام شب یلدا , غذای شب یلدا
♨️مواد لازم ۳عدد ران مرغ ۵ ق غ رب انار
۱ ق غ رب معمولی(دلخواه)
پیاز درشت ۱ عدد سیر ۴حبه
شکر ۱ ق غ پر(دلخواه)
گردو یا پسته آسیاب شده ۳ ق غ
انار دون شده۳ ق غ پر
آب انار نصف استکان
ابتدا پیاز را خرد کرده تفت میدهیم سپس مرغ را هم با (زردچوبه و فلفل)سرخ میکنیم،سیر خرد شده را اضافه کرده و سه لیوان اب جوش،آب انار،انار و رب ها را اضافه میکنیم،۴۵دقیقه بعد نمک و شکر را هم می افزائیم،پس از نیم ساعت گردو راهم اضافه میکنیم و دوباره نیم ساعت زمان میدهیم تا خورشت کاملا جا افتاده شود(اگر پودر پسته اضافه میکنید ده دقیقه مانده تا پایان پختت آنرا بیافزایید)
زمان پخت۱:۴۵دقیقه
روش تهیه مسمای انار مخصوص شب یلدا
غذای شب یلدا , شام شب یلدا
مواد لازم برای غذای شب یلدا:
مرغ ۱عدد پیاز متوسط ۲عدد دانه انار ۱ پیمانه
رب گوجه ۲قاشق غذاخوری
رب انار ۴قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
زعفران دم کرده به میزان لازمطرز تهیه:
ابتدا پیازها را خرد کرده و تفت دهید. مرغها را می توانیم درسته سرخ نمایید و هم چند تکه بکنید و در روغن همراه با پیاز تفت دهید.
در این مرحله انارهای
دانه شده همراه با نمک، فلفل، زعفران دم کشیده و رب گوجه فرنگی را اضافه
میکنیم و تفت میدهیم. و در آخر آب اضافه میکنیم و می گذاریم به مدت ۴۵
دقیقه کاملاً جا بیفتد.
بعد از اینکه خوب جا افتاد رب انار را اضافه میکنیم و بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه می توانید خورش را برای سرو آماده کنید.
خورش اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد.
می توانید کمی شکر به این خورش انار بیافزایید تا طعم آن شیرین تر شود.
غذای شب یلدا : خورش انار و بادمجان:
مواد لازم برای دو نفر
۴۰۰گرم گوشت مرغ ۱پیمانه دانه انار ۲ پیمانه آب انار ۱عدد پیاز متوسط ۲ق س روغن ۳ عدد بادجان قلمی
روش تهیه:
پیاز را پوست کنده و ریز خرد کنید؛بعد در تابه ای مقداری رروغن بریزید و روی حرارت بگذارید وقتی روغن داغ شد پیاز را سرخ کنید و پس از برشته شدن آن را از روغن دراورده به کناری بگذارید
13 غذای مخصوص شام شب یلدا؛ با انار و بدون انار
یک میز شام شب یلدای هیجان انگیز چه غذاهایی دارد؟ دستور پخت 13 غذای لذیذ ویژه شب یلدا شامل سالاد، آش و غذاهای محلی را در این مقاله بخوانید.
غذاهای ایرانی
۱۳ غذای مخصوص شام شب یلدا؛ با انار و بدون انار
زمان مطالعه ۱۲ دقیقه
۲۰۲۲-۰۹-۲۰
شب یلدا به عنوان طولانی ترین شب سال در میانه فصل سرد، از گرم ترین مناسبتهای ایرانی است. غذاها و خوراکیهای مختلف میتواند این شب را خاطره انگیز و هیجان انگیزتر کنند. در این مقاله از اسنپ مارکت به سراغ ۱۳ دستور پخت شام شب یلدا میرویم. علاوه بر این غذاها در وبلاگ اسنپ مارکت میتوانید به طرز تهیه دسرها و شیرینی جات لذیذ و متنوع دیگر را نیز دسترسی داشته باشید.
۱۳ غذای مخصوص شب یلدا
هر کدام از شهرها و مناطق ایران با توجه به رسم و رسومات خاص خود، غذاها و خوراکیهای متفاوتی را به عنوان شام شب چله تهیه میکنند. در این مقاله با طرز تهیه غذاهای محلی و ایرانی ویژه شب یلدا با ما همراه باشید.
غذاهای ویژه شب یلدا با انار
در شب یلدا غذاهای متنوع و لذیذی با انار میتوان تهیه کرد. علاوه بر غذاهای اصلی، سالادهای رنگین و آشهای خوش طعمی نیز وجود دارند که سفره شما را رنگین تر میکنند.
۱. آش انار
آش انار از آشهای اصیل شیرازی و یکی از خوشمزه ترین آشهاست.
مواد لازم
مواد اولیه مقدار لازم
لپه ۱ لیوان
برنج نیم دانه ۱ لیوان
پیاز ۳ عدد سبزی آش ۵۰۰ گرم آب انار ملس ۴ لیوان رب انار ۱/۳ پیمانه استاک گوشت ۱ عدد
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
طرز تهیه
لپه ای که از قبل خیس خورده را با آب و کمی نمک روی حرارت بگذارید تا بجوشد. در این حین کف روی آن را بگیرید.
۲ عدد پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه تفت دهید.
زردچوبه و فلفل سیاه روی آن ریخته و سپس لپه و برنج را به آن اضافه کنید.
استاک گوشت را به دیگر مواد افزوده و در قابلمه را ببندید تا همه مواد پخته شوند.
زمانی که لپه نرم شد سبزی به آن اضافه کنید و دوباره زمان دهید تا سبزیها نیز بپزند.
سپس آب انار روی آن ریخته و کمی که حرارت دید رب انار را اضافه کنید.
برای تهیه گوشت قلقلی پیاز را رنده کرده، آب آن را بگیرید و همراه با زردچوبه، فلفل سیاه و نمک به گوشت اضافه کنید. با دست آن را ورز دهید.
قلقلیهای کوچک را فرم دهید و پس از آنکه نیم ساعت در یخچال استراحت کردند، در روغن داغ سرخ کنید.
غلظت آش که به اندازه کافی رسید، ۲ قاشق غذاخوری نعنا داغ و گوشتها را به آن اضافه کرده و ده دقیقه زمان دهید.
آش آماده سرو است. با پیاز داغ، دانههای انار و نعناع داغ تزئین کرده و نوش جان کنید.
نکات تکمیلی
مواد لازم مناسب برای: ۴ نفر
زمان آماده سازی: ۵ دقیقه
زمان پخت: ۶۰ دقیقه
انرژی ۱۰۰ گرم: ۶۱ کیلوکالری
۲. خورشت اسفناج
خورشت اسفناج که به خورشت آلو اسفناج معروف است را میتوانید با رب انار نیز بپزید و آن را برای شب یلدا سرو کنید.
مواد لازم
مواد اولیه مقدار لازم
اسفناج پاک کرده ۱ کیلو گرم
گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
رب انار ۱ قاشق سوپ خوری
آلو سیاه ۱۵۰ گرم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
اسفناجها را خرد کرده و روی حرارت تفت دهید تا آب آن گرفته شود.
پیاز را رنده کرده و آب آن را کاملاً بگیرید. به همراه زردچوبه، نمک و دارچین به گوشت اضافه کنید و به خوبی ورز دهید.
از مواد گوشتی قلقلی درست کرده و آنها را در روغن سرخ کنید.
برای تهیه خورشت یک پیاز را نگینی خرد کرده و در قابلمه تفت دهید.
زردچوبه به آن اضافه کنید و کمی که حرارت دید، اسفناج را روی آن بریزید.
کمی آب روی آن ریخته و گوشتها را به آرامی به آن بیفزایید.
کمی نمک، فلفل سیاه و رب انار به خورشت اضافه کنید.
۱۰ دقیقه مانده به خاموش کردن اجاق گاز، آلوها را به آن اضافه کنید.
نکات تکمیلی
مواد لازم مناسب برای: ۴ نفر
زمان آماده سازی: ۲۰ دقیقه
زمان پخت: ۶۰ دقیقه
انرژی ۱۰۰ گرم: ۱۷۳ کیلوکالری
۳. مرغ ناردونی
مرغ ناردونی میتواند یک غذای لذیذ، متنوع و هیجان انگیز به عنوان شام شب یلدا شما باشد.
مواد لازم
مواد اولیه مقدار لازم
ران و سینه مرغ ۴ تکه
پیاز ۳ عدد
رب گوجه فرنگی ۱ قاشق غذاخوری
رب انار ملس ۱ قاشق غذاخوری
آب انار ۱ لیوان
انار دون شده ۱ لیوان
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
زردچوبه و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه
مرغ را تکه تکه کرده و با نمک، فلفل سیاه و زردچوبه مزه دار کنید. آن را به مدت نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
پیاز را رنده درشت کرده و تفت میدهیم.
نمک، فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و پس از گذشت زمان کمی رب انار و رب گوجه فرنگی به آن بیفزایید.
رب که تغییر رنگ داد، تکهها مرغ را روی آن چیده و تفت دهید تا مرغها سرخ شوند.
آب انار و کمی آب روی آن بریزید و حرارت را ملایم کنید تا مرغها پخته شوند.
دو پیاز دیگر را خلالی خرد کرده و تفت بدهید.
کمی نمک و زردچوبه، دانههای انار و رب انار را به پیاز اضافه کنید.
بعد از ۵ دقیقه مخلوط پیاز و انار را روی مرغ ریخته و زمان دهید تا همه مواد به خورد هم بروند. مرغ ناردونی شما آماده سرو است.
نکات تکمیلی
مواد لازم مناسب برای: ۴ نفر
زمان آماده سازی: ۱۵ دقیقه
زمان پخت: ۶۰ دقیقه
انرژی در ۱۰۰ گرم: ۳۸۵ کالری
۴. انار پلو شیرازی
انار پلو شیرازی غذایی که اغلب با مرغ پخته میشود از غذاهای شیرازی و مخصوص شب چله است.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟