شرایط مرخصی دانشگاه آزاد
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
شرایط مرخصی دانشگاه آزاد را از این سایت دریافت کنید.
مرخصی تحصیلی
مرخصی تحصیلی ماده 48 – دانشجو میتواند در هر یک از دوره های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته، حداکثر دو نیمسال و در دوره های کارشناسی...
مرخصی تحصیلی - انصراف از تحصیل
مرخصی تحصیلیماده 48 – دانشجو میتواند در هر یک از دوره های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته، حداکثر دو نیمسال و در دوره های کارشناسی پیوسته و کارشناسی ارشد پیوسته چهار نیمسال از مرخصی تحصیلی استفاده کند.
تبصره 1 – استفاده از مرخصی تحصیلی در چند نیمسال متوالی بلامانع است . دانشجو موظف است برای نیمسالهای مورد درخواست خود مطابق ماده 49 این آیین نامه تقاضای خود را به واحد دانشگاهی ذیربط تسلیم نموده و موافقت لازم را برای مرخصی تحصیلی کسب کند.
تبصره 2 – مدت مرخصی تحصیلی ( به استثنای مرخصی موضوع تبصره 3 ماده 3 و تبصره 2و 3 ماده 49 و همچنین یک نیمسال مرخصی زایمان ) جزو حداکثر مدت مجاز تحصیل دانشجو در هر دوره محسوب می شود.
ماده 49 – تقاضای مرخصی تحصیلی باید بصورت کتبی ، حداقل دو هفته قبل از شروع انتخاب واحد توسط دانشجو ، به اداره آموزش واحد دانشگاهی ذیربط تسلیم گردد. اداره آموزش موظف است پس از بررسی وضعیت تحصیلی دانشجو قبل از اتمام مهلت انتخاب واحد موافقت یا عدم موافقت با درخواست دانشجو را کتبا به وی ابلاغ کند.
انصراف از تحصیلماده 50 : دانشجو در صورت تمایل می تواند در خواست انصراف از تحصیل نماید . دانشجوی منصرف از تحصیل باید هزینه انصراف را برابر آخرین دستورالعمل مربوط بپردازد . دانشجوی انصرافی می تواند به فاصله سه ماه انصراف خود را پس بگیرد در غیراینصورت واحد دانشگاهی باید حکم انصراف را صادر و به دانشجو ابلاغ نماید. ( صدور حکم انصراف قبل از گذشت سه ماه با درخواست کتبی دانشجو و ولی او بلامانع است.)
تبصره 1 – قبل از انقضای مهلت مقرر واحد دانشگاهی موظف است مراتب انصراف دانشجو را به طریق مقتضی به اطلاع والدین دانشجو برساند .
تبصره 2 – پس از صدور حکم انصراف ، تقاضای بازگشت به تحصیل دانشجو پذیرفته نیست و رابطه چنین دانشجویی با دانشگاه قطع می گردد . در صورت مشمول بودن دانشجو ، واحد دانشگاهی مکلف است یک ماه پس از صدور حکم بلافاصله مراتب را به اداره وظیفه عمومی اطلاع دهد.
ماده 51 –ترک تحصیل یا عدم مراجعه دانشجو به واحد دانشگاهی ( بدون اخذ مرخصی) در یک نیمسال انصراف از تحصیل محسوب می شود و دانشجوی منصرف حق ادامه تحصیل را نخواهد داشت.
تبصره – در موارد استثنایی که ترک تحصیل دانشجو موجه باشد باید حداقل یک ماه قبل از پایان همان نیمسال دلایل آن را به واحد دانشگاهی اعلام نماید.در صورت تایید موجه بودن ترک تحصیل توسط واحد دانشگاهی، آن نیمسال جزو مرخصی تحصیلی دانشجو محسوب می شود.
مرخصی دانشگاه
در این مقاله هیوا جزئیات شرایط گرفتن مرخصی تحصیلی از دانشگاه ارائه و نحوه، هزینه و مدارک لازم برای مرخصی کارشناسی، ارشد و دکتری دانشگاه ها بررسی شده است.
مرخصی دانشگاه
دانشجویانی که به هر دلیلی در یک یا چند نیمسال تحصیلی قادر به ادامه تحصیل نمی باشند، می توانند با اطلاع از مرخصی دانشگاه و شرایط آن اقدام به دریافت مرخصی از دانشگاه های سراسری و دانشگاه های آزاد کنند. شرایط دریافت مرخصی دانشگاه در هر یک از مقطع های تحصیلی متفاوت می باشد.
برای مشاوره گرفتن مرخصی دانشگاه
برای مشاوره گرفتن مرخصی دانشگاه
با توجه به اینکه بسیاری از دانشجویان با مرخصی دانشگاه و شرایط آن آشنا نبوده و نحوه دریافت آن در مقاطع مخلف کارشناسی، ارشد و دکتری را نمی دانند، در ادامه این مقاله قصد داریم جزئیات مربوط به مرخصی دانشگاه و شرایط آن را ذکر کنیم.
شرایط مرخصی دانشگاه در کارشناسی
برخی از دانشجویانی که در حال تحصیل در مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه های سراسری و آزاد هستند، دارای شرایطی هستند که امکان مراجعه به دانشگاه را ندارند. این دسته از دانشجویان به جای انصراف از دانشگاه می توانند مرخصی تحصیلی دریافت نمایند.
دانشجویانی که قصد دریافت مرخصی در مقطع کارشناسی را دارند، می توانند تحت قوانینی که از سوی دانشگاه های سراسری و آزاد مشخص شده است، اقدام به دریافت مرخصی کنند. شرایط دریافت مرخصی دانشگاه و شرایط آن برای مقطع های تحصیلی کاردانی، کارشناسی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته به شرح زیر می باشند.
لازم به ذکر است که دانشجویان فقط در صورت رعایت کردن این شرایط و به شرط موافقت دانشگاه، می توانند مرخصی تحصیلی دریافت کنند.
دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته مجاز دانشگاه های سراسری به دریافت حداکثر 2 نیمسال تحصیلی مرخصی از دانشگاه های سراسری می باشند.
دانشجویان دوره کارشناسی پیوسته مجاز دانشگاه های آزاد به دریافت حداکثر 4 نیمسال تحصیلی مرخصی از دانشگاه های آزاد می باشند.
دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته مجاز به دریافت حداکثر 1 نیمسال تحصیلی مرخصی از دانشگاه های سراسری می باشند.
دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته مجاز به دریافت حداکثر 2 نیمسال تحصیلی مرخصی از دانشگاه های آزاد می باشند.
دریافت مرخصی در هر یک از مقطع های تحصیلی کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته زمانی امکان پذیر خواهد بود که دانشجو دارای سنوات تحصیلی مجاز برای دریافت مرخصی باشد؛ چرا که مرخصی تحصیلی جزو سنوات تحصیلی دانشجویان محاسبه خواهد شد.دانشجویان دانشگاه سراسری حداقل 3 هفته قبل از شروع هر ترم تحصیلی می بایست درخواست خودشان را برای دریافت مرخصی از دانشگاه ثبت کنند.
خانم هایی که در دوران تحصیل خود باردار شده اند، می توانند حداکثر 1 نیمسال تحصیلی قبل از زایمان و حداکثر 4 نیمسال تحصیلی بعد از زایمان خود مرخصی دریافت کنند. مرخصی زایمان خانم ها، جزو سنوات تحصیلی آن ها محسوب نمی شود.
اخذ مرخصی برای ترم اول دانشگاه ها معمولا امکان پذیر نیست و دانشجویان دانشگاه های سراسری می توانند بعد از گذراندن حداقل 1 نیمسال تحصیلی، مرخصی دریافت کنند.
بیشتر بخوانید: شرایط مرخصی ترم اول دانشگاه
شرایط مرخصی دانشگاه در کارشناسی ارشد
دانشجویانی که در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه های سراسری قبول شده اند، می توانند برای گرفتن مرخصی از دانشگاه های سراسری تحت شرایط خاصی اقدام کنند. مرخصی دانشگاه و شرایط آن برای مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد، سخت گیرانه تر از مقطع های تحصیلی دیگر می باشد.
لازم است دانشجویان از شرایط دریافت مرخصی و در شرایط ضروری از قوانین انصراف در مقطع ارشد مطلع باشند و با در نظر داشتن این شرایط اقدام به دریافت آن مرخصی کنند.
دانشجویان دانشگاه های سراسری حداکثر 1 نیمسال تحصیلی برای مقطع کارشناسی ارشد مجاز به دریافت مرخصی می باشند.
دانشجویان دانشگاه های آزاد حداکثر 4 نیمسال تحصیلی برای مقطع کارشناسی ارشد مجاز به دریافت مرخصی می باشند.
دریافت مرخصی دانشگاه برای ترم اول تحصیلی مجاز نخواهد بود. البته در مواردی که دانشجو دلایل منطقی برای دریافت مرخصی داشته باشد، به وی مرخصی داده خواهد شد.در صورتی که دانشجو بدون تایید مرخصی تحصیلی از سوی دانشگاه سراسری و آزاد، در کلاس های درس خود حاضر نشود، به عنوان یک دانشجوی ترک تحصیل کرده شناخته خواهد شد. این دانشجویان از ادامه تحصیل محروم خواهند شد.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟