طرز تهیه شیرینی برنجی با پیمانه لیوان
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
طرز تهیه شیرینی برنجی با پیمانه لیوان را از این سایت دریافت کنید.
طرز تهیه شیرینی برنجی خوشمزه و کرمانشاهی با پیمانه لیوان
طرز تهیه شیرینی برنجی خوشمزه و کرمانشاهی با پیمانه لیوان ، شیرینی برنجی از شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی می باشد و با نام شیرینی نان
طرز تهیه شیرینی برنجی خوشمزه و کرمانشاهی با پیمانه لیوان
دوشنبه, 27 فوریه , 2023
طرز تهیه شیرینی برنجی
طرز تهیه شیرینی نخودچی خوشمزه و بازاری با پیمانه لیوان
مواد لازم شیرینی برنجی
روغن جامد 250 گرم - 1 لیوان فرانسوی
پودر قند 175 گرم - یک پنجم لیوان
تخم مرغ درشت 1 عدد
آرد برنج مرغوب 500 گرم - 3 لیوان پر سر صاف + 1 لیوان سر خالی
هل پودر شده 1 قاشق مرباخوری
تخم خرفه برای تزیین به میزان دلخواه
مخلوط آب و گلاب نصف لیوان
زعفران دم کرده غلیظ و کم آب 2 قاشق غذاخوری
مراحل طرز تهیه شیرینی برنجی
مرحله اول
برای درست کردن شیرینی برنجی خوشمزه ابتدا زرده و سفیده تخم مرغ ها را تا سرد هستند جدا می کنیم و کنار می گذاریم تا به دمای محیط برسند.
مرحله دوم
مچنین بهتر است آرد برنج و پودر قند را در ظرف جداگانه با پارچه حریر الک کنید.
طرز تهیه تارت نارگیلی خوشمزه و مجلسی
مرحله سوم
برای شروع ابتدا سفیده تخم مرغ را در یک کاسه با دور تند همزن می زنیم تا حجیم و سفت شده و وقتی کاسه را برمی گردانیم بیرون نریزد.
مرحله چهارم
حالا در یک کاسه بزرگ پودر قند، زرده تخم مرغ و روغن جامد را با دور تند همزن به مدت 5 دقیقه هم می زنیم تا سبک و روشن شود.
مرحله پنجم
بعد سفیده فرم گرفته را به همراه پودر هل به مخلوط زرده اضافه کرده و خوب هم می زنیم. سپس آرد برنج را هم اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
طرز تهیه شیرینی اشکی خوشمزه و مجلسی
مرحله ششم
در ادامه کم کم مخلوط آب و گلاب را اضافه کرده و ورز می دهیم. برای این شیرینی روش اصولی ورز دادن همانند شستن رخت می باشد. (من از 3 قاشق غذاخوری گلاب غلیظ و بقیه آب استفاده کردم. استفاده زیاد از گلاب باعث خشک و ترک خوردن شیرینی برنجی می شود)
مرحله هفتم
توجه کنید باید تا جایی آب و گلاب اضافه کنید که خمیر نرم و لطیفی درست شود و نباید خمیر خشک باشد چون بعد از استراحت خشک تر هم می شود. برای من نصف لیوان آب و گلاب مصرف شد.
مرحله هشتم
وقتی خمیر نرم و لطیف شد یک تکه از اون برمی داریم و با دست گلوله می کنیم. باید گلوله خیلی نرم و لطیف باشد و هیچ ترکی نداشته باشید. اگر این حالت را داشت خمیر آماده است.
طرز تهیه شیرینی شکلاتی گردویی خوشمزه و بازاری
مرحله نهم
بعد از آماده شدن خمیر آن را 2 قسمت می کنیم. یک قسمت را ساده نگه می داریم و به قسمت باقی مانده، زعفران دم کرده غلیظ و کم آب را اضافه کرده و دوباره خوب مخلوط می کنیم تا خمیر زرد و یکدست شود.
مرحله دهم
حالا خمیرهای آماده شده را در کیسه های فریزر جداگانه قرار می دهیم و درشون را می بیندیم و به مدت 24 ساعت در جای خنک استراحت می دهیم. اگر خمیر را داخل یخچال استراحت بدهید احتمال خشک شدن خمیر بیشتر می شود.
مرحله یازدهم
پس از استراحت خمیر هر بار از خمیر تکه کوچکی برمی داریم و گلوله می کنیم. سپس مهر دلخواه خود را می زنیم و در سینی فر می چینیم. توجه کنید سینی نیازی به چرب کردن و کاغذ روغنی ندارد. بهتر است از سینی با جنس گالوانیزه استفاده کنید تا زیر شیرینی تیره نشود.
طرز تهیه شیرینی نارگیلی خوشمزه و مجلسی
مرحله دوازدهم
بعد از اینکه همه خمیر را به این شکل آماده کردیم و در سینی چیدیم حالا نوبت پخت شیرینی برنجی است.
مرحله سیزدهم
برای پخت سینی را در فر از یک ربع قبل گرم شده با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 20 تا 25 دقیقه می گذاریم تا بپزد. برای توستر و فر برقی دما رو 20 درجه کمتر کنید.
مرحله چهاردهم
در صورتی که به فر دسترسی نداشتید می توانید این شیرینی را در تابه دو طرفه بپزید و دو لایه کاغذ روغنی کف تابه بگذارید. زیر تابه حتما شعله پخش کن استفاده کنید.
طرز تهیه گوشفیل خانگی خوشمزه و بازاری
مرحله پانزدهم
بعد از اینکه شیرینی ها به خوبی پختند آن ها را از فر بیرون می آوریم و صبر می کنیم تا کامل خنک شده و بعد از سینی جدا می کنیم. اگر به صورت داغ جدا کنید پودر می شود.
cakey.as
ممکن است دوست داشته باشید
طرز تهیه کیک انجیر تازه و خوشمزه خانگی به روش مجلسی
طرز تهیه شیرینی چوروس خوشمزه و خانگی به روش اسپانیایی
طرز تهیه شیرینی زنجبیلی نرم و خوشمزه خانگی با لیوان
طرز تهیه شیرینی برنجی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
شیرینی نخودچی بدون آرد سفید | طرز پخت نان برنجی دورنگ | شیرینی برنجی که تعریف نداره، مخصوص اگه با آرد برنج مرغوب و روغن با کیفیت درست بشه، بینظیره!
طرز تهیه شیرینی برنجی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
شیرینی برنجی که تعریف نداره، مخصوص اگه با آرد برنج مرغوب و روغن با کیفیت درست بشه، بینظیره! شیرینی برنجی از شیرینی های بی نظیر و سنتی هست که وقتی درست میکنید کل خونه خوشبو میشه وقتی هم آماده شد که دیگه نگو به یکی دوتا خوردنش راضی نمیشید دوست دارید تا آخر میل کنی.مواد لازم برای تهیه شیرینی برنجی با پیمانه لیوان
آرد برنج مرغوب ۵۰۰گرم ( معادل ۳ الی ۴ لیوان فرانسوی دسته دار)
روغن جامد صاف شده (یا روغن قنادی) ۲۵۰ گرم معادل (یک لیوان فرانسوی دسته دار)
پودر قند ۱۸۰ گرم (معادل نصف لیوان فرانسوی دسته دار سرخالی)
سفیده تخم مرغ یک عدد
زرده تخم مرغ دو عدد آب ۵ قاشق غذاخوری گلاب ۳ قاشق غذاخوری
پودر هل یک قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده یک الی دو قاشق مرباخوری
مطلب پیشنهادی: طرز تهیه آرد برنج خانگی
دستور پخت شیرینی برنجی با پیمانه لیوان فرانسوی دسته دار
۱. سفیده تخم مرغ را در ظرف جداگانه ای حسابی هم بزنید تا همانند کف شامپو غلیظ شده و فرم بگیرد. سپس سفیده را کنار بگذارید.
۲. کاسه گود مناسبی بردارید، روغن را داخل کاسه ریخته و با همزن حدود یک دقیقه هم بزنید.
۳. پودر قند سه بار الک شده را به روغن زده شده کم کم اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا پفکی و سفید رنگ شود.
۴. زرده تخم مرغ و پودر هل را اضافه کنید حدود یک دقیقه هم بزنید.
۵. شیر سرد و گلاب را اضافه کرده و در حد یکدست شدن هم بزنید.
۶. نصفی از آرد برنج را به مخلوط اضافه و با لیسک هم بزنید.
۷. نصفی از سفیده تخم مرغ فرم گرفته شده را به خمیر شیرینی اضافه و مواد را با هم مخلوط کنید.
۸. مابقی ارد برنج را کم کم اضافه و مخلوط کنید تا جایی که خمیر کاملا لطیف ونرمی حاصل شود.
9. ۳/۴ ازخمیر را جدا کرده و زعفران بزنید و ورز دهید تا خمیر یکدست شود. (۱/۴ ام باقی مانده سفید باشد.)
10. خمیر ها داخل کیسه فریزر گذاشته و در دمای محیط استراحت دهید.
11. فر را از قبل روشن و روی دمای ۱۷۵ درجه تنظیم کنید.
12. بعد استراحت خمیر های سفید را قد نخود و خمیر های زعفرانی را قد گردو با دست گوله و گرد کنید.
13. روی خمیر های گرد شده گردو یک خمیر گرد شده نخود بگذارید و در سینی فر که از قبل چرب شده و کاغذ روغنی انداخته اید بچینید. با این روش نان برنجی دورنگ خواهید داشت.
14. با مهر شیرینی برنجی شیرینی ها را مهر کرده و حالت داده و خرفه بپاشید.
۱5. سینی شیرینی ها را داخل فر گذاشته تا پخته شوند. (حدودا ۲۰تا ۲۵ دقیقه زمان کفایت می کند.)
روش راحتتر هم اینه که خمیر را به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید و به یکی از قسمت های خمیر 2 قاشق مرباخوری زعفران دم کرده ی خیلی غلیظ اضافه کنید و کمی ورز بدهید تا رنگ خمیر زرد و یکدست شود بعد خمیرها را جدا گانه در کیسه ی فریزر بگذارید و به مدت ۱۰ الی ۱۲ ساعت در محیط آشپزخانه قرار بدهید تا استراحت کند.
پس از استراحت از خمیر به اندازه ی نصف یک گردو بردارید داخل دست گرد کنید بعد روی شیرینی ها دانه ی خرفه بپاشید و بر روی سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و شیرینی ها را روی آن قرار بدهید و در فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه به مدت 20 تا 25 دقیقه قرار بدهید. (این مدت زمان به فر شما بستگی دارد که امکان دارد زمان پخت کم یا زیاد شود) زیرش طلایی شد.
نکات مهم و فوت و فن های پخت شیرینی نخودی
می توانید به جای روغن از روغن جامد قنادی هم استفاده کنید. اما در جریان باشید که این شیرینی با روغن جامد خونگی بافت ترد تری دارد.
حتما ازآرد برنج مرغوب و نرم استفاده کنید.
آرد زیادی به خورد خمیر ندهید. اگر هم کمی چسبنده بود مشکلی ندارد چرا که بعد از استراحت خمیر سفت تر میشود.
چنانچه زعفران اضافه کردید چسبندگی خمیر زیاد شد کم کم آرد برنج اضافه کنید تا خمیرتان نرم و لطیف باشد.
اگر خمیر را برای استراحت داخل یخچال گذاشتید حتما بعد از خارج کردن از یخچال اجازه دهید به دمای محیط برسد سپس قالب بزنید.
همه مواد دمای محیط باشن.
پودر قند حتما یکبار الک کنید.
آرد برنج یک بار الک کنید.
من نصف دستور درست کردم.
از کره نرم شده هم میتونی استفاده کنید.
حدودا ۸۰ تا با کل دستور بهت شیرینی میده.
من کلا از روغن جامد لادن آبی رنگ استفاده کردم که صافش کردم.
بعد از استراحت به اصطلاح برنج ری میکنه ممکنه خمیر شما کمی سفت بشه نگران نباشید به اون کمی آب یا گلاب یا مابقی سفیده بدید تا خمیر منسجم و یکدست شود این رو هم در نظر بگیرید خمیر بعد از استراحت کمی خمیر سفتر میشه.
اگه خمیر شل بود یکم به اون آرد برنج بدید که بیشتر این اتفاق براتون نمیفته.
به خمیرتون حتما استراحت بدید تا شکل نهایی انجام بشه و کامل از فرم نهایی با خبر باشید.
برای یکنواخت شدن شیرینی ها حتما با ترازو بکشید که یکدست بشه بعد گرد کنید.
شیرینی های سنتی اکثرا با دمای کم و مدت زمان زیاد بدون تغییر رنگ پخته میشه هواستون به دمای فرهاتون باشه تند و تیزیه شعله شما.
روغن حیوانی هم میتونید جایگزین کنید ولی روغن جامد بهتره.
عطر شیرینی برنجی به عطر برنج ایرانی هست پس بهتره از آرد برنج ایرانی و کاملا نرم و حریر الک شده استفاده کنید.
اگر از روغن جامد استفاده میکنید می تونید قبلش روی حرارت غیر مستقیم بزارید آب بشه بعد تو دمای محیط یا یخچال بزارید کمی ببنده بعد اندازه بزنید با این کار روغن صاف میشه.
حتما از آرد برنج مرغوب استفاده کنید و آرد ها و پودر قند رو الک کنید.
من از آرد برنج صدری هاشمی استفاده میکنم.
روغن حتما جامد باشه یا ترکیب جامد و کره (روغن نیمه جامد رو روی بخار آب کنید تو یخجال منجمد شد استفاده کنید.)
آرد برنج و پودر قند و پودر هل تو این شیرینی باید از الک حریر (پارچه حریر) رد بشن.
زرده و سفیده ک قاطی شدن رو از صافی رد کنید تا پوسته دور تخم مرغ جدا بشه.
به قسمتی از خمیر که زعفرون میزنیم هل نمیزنیم چون رنگ زعفرون رو خفه و کدر میکنه و قسمت سفید فقط هل زده میشه.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟