طرز تهیه قورمه سبزی خوزستانی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
طرز تهیه قورمه سبزی خوزستانی را از این سایت دریافت کنید.
قورمه سبزی خوزستانی
دستور پخت انواع غذا های ایرانی و فرنگی و دسر و نوشیدنی را در زرپرون ما برای شما گرد آوری کرده ایم تا از آَپزی لذت ببرید
قورمه سبزی خوزستانی
نویسندهAtaba.mt
سختیمتوسط
خورش قورمه سبزی خوزستانی کاملا بر اساس عطر خاص سبزی که فصل زمستان به بازار عرضه میشه و پخته و فریز میشه و بجای روغن خوراکی معمولا دمبه آب شده گوسفندی که از قبل تهیه میشه استواره در صورت در دسترس نبودن روغن دمبه گوسفند از روغن سرخ کردنی میشه استفاده کرد..
خورش قورمه سبزی خوزستانی بر پایه سبزی خوش عطری که فقط در خوزستان رشد میکنه ساخته میشه معمولا زمستان تمام خوزستانیها سبزی مرغوب تهیه میکنن بعد از آب پز کردن فریز میکنن و در طول سال استفاده میکنن
مناسب برای1 نفر
گوشت راسته یا استخوان دار گوسفندی ۷۵۰گرم
سبزی خورشتی ۱کیلو لوبیا ۲۵۰تا ۳۰۰گرم روغن یا روغن دمبه لیمو امانی۴عدد
نمک فلفل به مقدار لازم
1
خورش قورمه سبزی خوزستانی بر پایه سبزی خوش عطری که فقط در خوزستان رشد میکنه ساخته میشه معمولا زمستان تمام خوزستانیها سبزی مرغوب تهیه میکنن بعد از آب پز کردن فریز میکنن و در طول سال استفاده میکنن
فرض براینه که شما سبزی رو از قبل آماده کردید و لوبیای مصرفی رو از شب قبل خیسونده که نفخش گرفته بشه مقدار استفاده سبزی گوشت لوبیا کاملا بستگی به تعداد افراد خانواده داره معمولا سبزی یک کیلو گوشت ۷۵۰گرم تا ۱کیلو گوسفندی دمبه گوسفندی که از قبل روغنش گرفته شده بجای روغن برای سرخ کردن سبزی استفاده میشه لیمو امانی و نمک هم به مقدار استفاده
سبزی رو درون یک ماهیتابه خالی کرده و دمبه (روغنشو از قبل گرفتیم) همزمان با سرخ کردن سبزی گوشت خود رو درون مقداری آب میزاریم که بچوشه و لوبیا رو تو ظرف جدا به همین صورت تو ظرف جدا آبپز میکنیم ..سبزی رو همزمان درون ماهیتابه اضاف میکنیم و تفت میدم توجه کنید این تفت دادن ۱ساعت به طول میکشه تا سبزی کاملا بدون آب شده و سرخ بشه به قول معروف و عامیانه سرخ که نه کاملا سیاه میشه یعنی با روغن به درجه تیرگی میرسه توجه کنید در تمام طول سرخ شدن سبزی باید با کفگیر چوبی هم زده بشه که یکنواخت همه سبزی سرخ بشه و بوی سوختگی نگیره هنگامیکه سبزی تیره شد اونو به گوشت در حال پختنمون اضاف میکنیم و میزاریم تا حسابی قل بخوره و آب گوشت و سبزی کاملا جا بیفته به صورتی که به هیچ عنوان آبگوشت و سبزی قابل جدا شدن یا به اصطلاح شلو ول نباشه دست آخر چند لیمو امانی رو با نوک چاقو سوراخ میکنیم و درون خورش میندازیم این کار باعث میشه که دونهای لیمو تو غذا نیاد و باعث طعم تلخ غذا نشه نمک و لوبیای پخته شده رو به غذا اضاف میکنیم لوبیا نباید سفت باشه طوری که قبل اضاف کردن زیر دندون کاملا نرم شده باشه توجه کنید آب لوبیا رو اضاف نکنید که موجب آبکی شدن خورش نشه..ما خوزستانیا وقتی خورش درحال جوشیدن به رنگ عکس موجود در میاد مطمئن میشیم که کاملا آماده سرو شده حتما امتحان کنید قطعا خودتون و عزیزانتون لذت خواهید برد نوش جان
459260439193-۲۰۱۹۰۹۲۸_۲۳۰۴۳۲.jpg
دستهدستور غذا با زعفران
طرز تهیه خورشت سبزی اهوازی یا قورمه سبزی اهوازی + فیلم
در طرز تهیه خورشت سبزی اهواز، ترکیب سبزی خورش متفاوت است. طرز تهیه خورشت سبزی اهوازی و ترکیب دقیق سبزی و فوت و فن های آن در مجله کوروش بخوانید.
طرز تهیه خورشت سبزی اهوازی یا قورمه سبزی اهوازی + فیلم
5 مرداد 1401 . زمان مطالعه: 10 دقیقه
فوت و فنهای طرز تهیه خورشت سبزی اهواز
در برخی از شهرهای خوزستان و حتی در اهواز، در طرز تهیه خورشت سبزی، از مقداری رب گوجه فرنگی برای خوشرنگتر شدن خورشت سبزی استفاده میشود. این موضوع به سلیقه شما دارد. در این صورت حتما رب گوجه فرنگی را در روغن و روی حرارت تفت دهید تا طعم خامی آن از بین برود.
در دستور پخت خورشت سبزی اهواز معمولا از لوبیا چیتی استفاده میشود. هر چند برخی هم آن را با لوبیا قرمز میپزند.
برای این که خورشت سبزی اهوازی غلیظتر شود و طعم خاصتری داشته باشد، به جای آب جوش، از آب قلم استفاده کنید.
قورمه سبزی گیاهی با قارچ را هم به روش خورشت سبزی اهوازی میتوانید درست کنید.در طرز تهیه قورمه سبزی اهوازی نباید سبزیها را بیش از حد سرخ کنید. تا جایی سبزیجات را سرخ کنید که رنگ آنها کمی تیره شود.
برخی افراد برای درست کردن قورمه سبزی اهوازی ابتدا سبزیجات را آبپز میکنند و بعد در روغن سرخ میکنند.
بسیاری از افراد برای تهیه خورش سبزی اهوازی از چند حبه سیر رنده شده نیز استفاده میکنند، اما در صورتی که به طعم سیر علاقهای ندارید، میتوانید آن را حذف کنید.
اطلاع از آخرین مطالب جذاب و پرطرفدار
در صورت تمایل میتوانید به جای گرد غوره از ۲ عدد لیمو عمانی که تلخی آن را گرفتهاید، استفاده کنید.
در طرز تهیه خورش سبزی اهوازی میتوانید به جای لوبیا چینی از لوبیا چشم بلبلی نیز استفاده کنید.
استفاده از برگ اسفناج و برگ چغندر در سبزی قورمه سبزی اهوازی موجب میشود تا خورش بافت غلیظتر و طعم بهتری پیدا کند.
سبزی مورد استفاده در طرز تهیه خورش سبزی اهوازی
در طرز تهیه خورشت سبزی اهوازی ترکیب سبزی خورش متفاوت است. البته این ترکیب در شهرهای جنوبی مثل استان فارس و بوشهر هم رعایت و از سبزیهای متنوعی در خورشت سبزی استفاده میشود.
سبزی خورشت سبزی اهوازی شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج یا برگ چغندر، شوید و شنبلیله است. در این سبزی گاهی اوقات سیر تر (تازه) هم به کار میرود. برای ۷۰۰ گرم سبزی خورشت سبزی، این نسبت را به خاطر داشته باشید:
تره: ۲۰۰ گرم، جعفری: ۲۰۰ گرم، گشنیز: ۱۰۰ گرم، اسفناج یا برگ چغندر: ۱۰۰ گرم، شوید: ۵۰ گرم، شنبلیله: ۵۰ گرم، سیر تازه: ۵۰ گرم. البته میتوانید سیر تر را با چند حبه سیر هم جایگزین کنید.حتما بخوانید طرز تهیه 3 غذا ساده و خوشمزه و سریع با سیبزمینی آب پز
مقدار شوید و شنبلیله باید کمتر از دیگر سبزیها باشد. اگر شنبلیله زیادی در طرز تهیه خورشت سبزی اهواز به کار ببرید، طعم آن به تلخی میزند.
میتوانید به صورت جداگانه، شنبلیله را به صورت خشک در خورش بریزید. البته بهتر است ابتدا کمی آن را خیس و آبکش کنید. سپس آن را در کمی روغن سرخ و بعد به خورشت سبزی اضافه کنید.
سبزی دیگری که در سبزی این خورش حضور پر رنگی دارد، اسفناج است. اسفناج علاوه بر طعم ملایمی که دارد، به خورشت سبزی اهوازی، لعاب بیشتری میدهد. البته چون ته مزه اسفناج کمی به شیرینی میزند، استفاده از چاشنیهایی مثل لیمو یا لیمو عمانی در طرز تهیه خورشت سبزی اهواز، بیشتر حس میشود.
سبزی را حتما قبل از استفاده در خورشت سبزی، به خوبی در کمی روغن تفت دهید تا هم آب اضافی آن تبخیر شود و هم طعم خامی آن دست برود. سعی کنید سبزیها را زیادی سرخ نکنید تا طعم تلخ نگیرند و خورش هم خوشرنگ شود.
نکته مهم دیگر در سرخ کردن سبزیها این است که قبل از این که سبزی آب خودش را از دست بدهد، روغن را به آن اضافه کنید. این کار باعث خوشرنگی سبزی میشود.
نکاتی درباره لیمو، لیمو عمانی و آبلیمو در ترکیب قورمه سبزی اهوازی
استفاده از گرد لیمو عمانی در طرز تهیه خورشت سبزی اهواز، متداولتر از استفاده از لیمو عمانی است. اما اگر گرد آن را در دسترس نداشتید، لیمو عمانیها را از ۳۰ دقیقه قبل خیس کنید. روی پوسته لیمو عمانیها را چند سوراخ و منفذ ایجاد کنید و آنها را در آب بیندازید.
لیموها را از همان ابتدای پخت، به خورش سبزی اضافه نکنید. بعد از این که کمی گوشت نرم شد، لیموها را از آب بکشید و در قابلمه بریزید.
میتوانید پوست و هسته لیموعمانی را جدا کنید و فقط از مغز آن استفاده کنید.
به جای لیموعمانی یا گرد لیمو میتوانید از آبلیموی تازه استفاده کنید. در این صورت حتما آبلیمو را در ۱۰ دقیقه پایانی پخت و هنگام اضافه کردن نمک، به غذا اضافه کنید.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟