طریقه مصرف گیاه کما
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
طریقه مصرف گیاه کما را از این سایت دریافت کنید.
"کُما" بر سر سفره مردم میامی آمد
میامی-خبرگزاری مهر: با سررسیدن فصل بهار "کما" از بهترین و لذیذترین گیاهان و غذاهای محلی شهرستان میامی بر سرسفره های مردم این شهرستان نشست.
استانها سمنان
۸ فروردین ۱۳۹۱، ۱۳:۳۸
"کُما" بر سر سفره مردم میامی آمد
میامی-خبرگزاری مهر: با سررسیدن فصل بهار "کما" از بهترین و لذیذترین گیاهان و غذاهای محلی شهرستان میامی بر سرسفره های مردم این شهرستان نشست.
به گزارش خبرنگار مهر، مردم شهرستان میامی همه ساله با آغاز فصل بهار به برداشت محصول "کما" در اطراف این شهرستان کرده و با پُخت های مختلفی این غذا را صرف می کنند.
گیاه خوراکی ودارویی"کما" برگ های سبز رنگی دارد که دارای چند شاخه است و در پایان رشد به قول مردم منطقه میامی به صورت "قُرنه کما" که دارای کلاهک نرم است خود را به نمایش می گذارد.
موقع رویش این گیاه در اواخر اسفند ماه است که اگر در این زمان چرخی در دشت های اطراف بزنید می بینید که مردم مشغول جمع آوری کما هستند.
این گیاه در زمان پختن با آب بوی بسیار شدیدی دارد که فضای محیط اطراف را کاملا در بر می گیرد و از هر کوچه پس کوچه ای این بو به مشام می رسد.
کُما در این شهرستان با انواع مختلفی چون: شله کُما، برنج وکُما، نان وکُما، کوکوی کُما، آش کُما و بسیاری از انواع آن پُخته می شود.
روش پختابتدا پس از جدا کردن قسمت اصلی ساقه گیاه و شست و شوی کامل با آب، آن را در یک دیگ پر از آب به مدت یک ساعت می جوشانند تا کامل پخته شود، سپس آن را آبکش کرده و آب آن را گرفته و این غذای خوشمزه را در روغن کاملا می پزند.
بعضی از خانواده ها هم پس از آبکش کردن و گرفتن آب اضافی کما را بسته بندی کرده و در فریزر نگهداری می کنند تا در ایام دیگر سال به صورت نوبر از آن استفاده کنند.
این گیاه با وجود بوی بد خود علاقه مندان بسیاری را در بین مردم جمع کرده است، به طوری که هر کیلو از این گیاه دارویی در اوایل برداشت برای هر کیلو به مبلغ هشت هزار تومان هم می رسد.
گیاه کما گونه ای از خانواده چتریان است که حداکثر، حداقل و متوسط ارتفاع آن در منطقه به ترتیب 240، 80 و 170 سانتیمتر می باشد.
گزش حشرات و یا خراش در سطح ساقه باعث ترشح و خروج شیره شیری رنگ شده که در مجاورت هوا خشک و شکننده بوده و نهایتا به صورت ماده کریستال زرد رنگی در می آید بوی آن نامطبوع و طعم آن بسیار تلخ است.
دامهای منطقه از کما فقط در اواخر مرحله رشد استفاده می کنند و ساقه های چوبی آن هم برای سوخت مورد بهره برداری قرار می گیرد و از دیگر مزایای این گیاه انتقال رطوبت خاک است.
اما این سوال که آیا این گیاه خوردنی از نظر علم پزشکی سالم است یا خیر؟ آیا خوردن آن برای انسان ضرر هایی دارد؟ بر اساس گفته های گذشتگان و بزرگان تاکنون موردی از مسمویت یا بیماری با خوردن این گیاه به دست نیامده.
از ویژگی های مهم دیگر این گیاه دارویی می توان به مفید بودن این گیاه برای دستگاه گوارشی و از بین بردن کرم روده نام برد.
از دیگر خواص این گیاه خاصیت ضد عفونی کننده قوی آن است که از شیره آن به نام "انغوزه" تهیه میشود و مصرف پزشکی دارد.
"کما پلو" بیشتر وعده های غذایی اکثر مردم میامی در ایام نوروز را به خود اختصاص می دهد.
این گیاه از خانواده چتریان و ارتفاع آن به 1 تا 1.5 متر می رسد و برگهای آن دارای دمبرگ غلاف دار و پهنک برگ آن بزرگ و دارای بریدگیهای نسبتا عمیق است.
برگهای سبز تیره و گلهای آن برنگ زرد می باشد و ساقه آن استوانه ای و دارای قطر زیاد است.
جوانه ها و برگهای تازه روئیده آن و گل زرد غنچه آن در اسفند و اوائل بهار برای تغذیه استفاده می شود.
گلها به صورت چتر زرد رنگ بزرگی در انتهای ساقه پدیدار می شود و پس از بزرگ شدن ساقه ها و برگها دیگر قابل مصرف نیست.
کد خبر 1564807 شهر خبر
ریشه کما
ریشه کما دارای خواص مختلفی به ویژه ضد تشنج بوده، خاصیت ضد عفونی کنندگی و رفع بیماری دستگاه گوارش می باشد.
ریشه کما
(0s)
نقد و بررسی خود را ارسال کنید
۲۷۰,۰۰۰ ریال
فروش در بسته های 100 گرمی3 عدد در انبار دسته: گیاهان دارویی
برچسب: آرامبخش, اشتها آور, افزایش ترشح شیر, بهبود فرآیند هضم, تقویت معده, خرد کننده سنگ مثانه, خواب آور, دافع سنگ کلیه, درمان بواسیر, درمان تشنج, درمان درد روماتیسم, درمان درد مفاصل, درمان دندان درد, درمان رعشه, درمان صرع, درمان فلج, درمان گرفتگی صدا, درمان مشکلات گوارشی, درمان ناخنک, دفع انگل, رفع بی حسی و سستی اعضا, ضد باکتری, ضد دل درد, ضد عفونی کننده, ضد قارچ, ضد کرم, ضد نفخ, ضد ویروس, قاعده آور
توضیحات توضیحات تکمیلی اشتراک گذاری
ریشه کما
کما گیاهی است که در بیابان های منطقه میاندشت، فرومد، خوارتوران، طرود و پل ابریشم میامی به صورت خودرو می روید و دارای خواصی دارویی از جملهضد تشنج، ضد عفونی کنندگی و رفع بیماری های دستگاه گوارش است.
این گیاه که بیشتر در بیابان های خراسان رشد می کند و دارای طعمی تلخ و گس می باشد که به راحتی خورده نمی شود، ریشه کما دارای خواص
بسیاری برای درمان بیماری ها می باشد که از گذشته در طب سنتی از آن استفاده می شده است.
خواص ریشه کما
رشد گیاه کما یا همان آنغوزه با توجه به دمای هوا بیشتر از اوایل اسفند شروع شده و تا اواسط فروردین ماه ادامه می یابد. بعد از آن دوره خواب بوته های
نابالغ آغاز و تا بهار سال آینده به طول می انجامد. این گیاه در طی ۴ تا ۶ سال از رشد تولید بذر ندارد، کم کم در سال آخر حیات گیاه رشد زایشی خود را آغاز
خواهد کرد و با شکل گرفتن اندام های زایشی همراه می شود که به این اندام ها قرنه گفته می شود.
از ریش گیاه و یا برخی قسمت ها در پایین ساقه و یقه ساقه با عمل تیغ زدن در اواخر فصل بهار شیره خاصی در طی فصل تابستان خارج می گردد که این
شیره در مجاورت هوا کم کم سفت می شود و با نام آنغوزه توسط اشخاص و بیماران مورد استفاده قرار می گیرد. آنغوزه دارای طعمی گس و گزنده می
باشد که در بعضی از گونه ها طعم تلخ و بویی خاص داشته و خیلی تند مزه است، این طعم به خاطر ترکیبات شیمیایی موجود در آنغوزه می باشد. آنغوزه
به شکل های مختلفی به صورت آنغوزه یا توده ای در بازار وجود دارد و به مردم عرضه می شود، مرغوبترین نوع این گیاه در بازار شیر آنغوزه می باشد. در
حال حاضر به دلیل برداشت اشتباه و نادرست آنغوزه به روش برش عرضی، مرگ این گیاه بیشتر دیده می شود و از این رو در حال حاضر با کاهش رشد
شدید بوته های کمای شده رو به رو هستیم، البته خشکسالی های اخیر نیز باعث شدید تر شدن این موضوع شده است.
ریشه کما دارای خواص مختلفی به ویژه ضد تشنج بوده، خاصیت ضد عفونی کنندگی و رفع بیماری دستگاه گوارش می باشد. در بیشتر موارد برای استفادهاز خاصیت دارویی کما و همچنین تولید شربت، از آن صمغی گرفته می شود، که برای از بین بردن بوی بد آن نیز از اسانس های مختلف مانند نعناع، سعتر و
زوفا استفاده می گردد.ریشه کما دارای طبعی گرم و خشک می باشد که با بعضی از خواص آن آشنا شده ایم، در ادامه با مهمترین خواص ریشه کما آشنا خواهیم شد.خرد کننده سنگ مثانه و کلیه
قاعده آور و مسهل شدید
خارج کننده جنین مزده و جفت از رحم
درمان کننده بواسیر ضد نفخ و دل درد هضم کننده اشتها آور
التیام بخش مفصل ها و روماتیسم
آرام بخش بسیار قوی ضد کرم و انگل ضد عفونی کننده قوی
ضد قارچ، ضد باکتری و ضد ویروس
نظر ابوعلی سینا در مورد کما
با توجه به کتاب و نوشته های ابوعلی سینا دانشمند و طبیب بزرگ ایرانی، کما دارویی مفید در چند مورد است که مهمترین این موارد عبارتند از:
استفاده از جوشانده ی تخم کما با سنبل الطیب برای درمان نارسایی خون شریانی، ضعف اعصاب و ناراحتی معده و سستی اعصاب محیطی و مرکزی
توصیه می شود. برای رفع این مشکلات با توجه به فرمایش ابن سینا ۱۰۰ گرم تخم کما با ۱۰۰ گرم سنبل الطیب را بکوبید و در بار یک قاشق غذاخوری از آن
را با حدود ۲۵۰ سی سی آب مخلوط کرده و میل نمایید تا کاملا تمام شود.
درمان کننده بیماری های عصبی مانند عصبانیت و کج خلقی و خواب آور، با توجه به فرمایشات ابن سینا برای استفاده از این خاصیت کما باید هر مرتبه ۵ تخم
را در یک لیوان آب بجوشانید و در زمان ناشتا به همراه عسل میل نمایید، همچنین دم کرده برگ یا تخم کما خواب آور قوی می باشد.
کمای کوبیده شده اگر با یک قاشق چای خوری ماست مخلوط شده و ناشتا خورده شود باعث بهبود ضعف بینایی خواهد شد.
دفع کننده کرم های انگل، برای استفاده از این خاصیت کما باید از جوشانده تمام قسمت های گیاه استفاده شود، ۲ گرم از گیاه را با ۲ لیوان آب بجوشانید و
به همراه نبات تا سه شب مصرف کنید.
صمغ ریشه کما که آنغوزه نامیده می شود با صمغ لو یا سیا کما که اشق نام دارد از لحاظ درمانی و صنعتی خاصیت های مهمی دارد، در فصل بهار این گیاه
جمع آوری می گردد و برای دفع کرم های انگل و رماتیسم و ناراحتی های گلودرد و آنژین و گرفتگی صدا بسیار مفید واقع می شود، برای استفاده بهتر است
هر روز به اندازه ی یک فندوق صمغ آنغوره یا اشق را در یک استکان آب حل نمایید و در گلو غرغره کنید یا بخورید، با این روش انگل ها دفع می شوند، برای
نتیجه بهتر تا ۵ روز این کار را تکرار نمایید.
جالب است که بدانید از کما ۱۷ نوع ماده دارویی مختلف تولید می گردد و همچنین با عنوان محرک تولید شیر در پستانداران مورد استفاده قرار می گیرد. یکی
از پژوهشگران گیاه شناس در مورد گیاه کما این طور می گوید که: کما گیاهی است که بسیار سازگار با بی آبی بوده و از مقاومت بالایی برخوردار است و
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟