این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    علت درد انگشت شصت پا

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    علت درد انگشت شصت پا را از این سایت دریافت کنید.

    علت درد و سوزش انگشت شست پا

    انگشتان پا به علل مختلف می‌ توانند در معرض آسیب قرار گیرند. در این میان انگشت شست پا بیشتر از سایر انگشتان ممکن است دچار درد و ناراحتی شود.

    صفحه اصلی / مطالب و مقالات / مطالب پزشکی / سوزش و درد انگشت شست پا نشانه چیست؟

    سوزش و درد انگشت شست پا نشانه چیست؟

    انگشتان پا شامل استخوان‌ها، مفاصل، عضلات، تاندون‌ها، رباط‌ها، اعصاب و عروق خونی بسیاری است که به علل مختلف می‌توانند در معرض آسیب قرار گیرند. در این میان انگشت شست پا بیشتر از سایر انگشتان ممکن است دچار درد و ناراحتی شود زیرا هنگام راه رفتن 90 درصد وزن بدن بر روی شست پا قرار می‌گیرد به همین دلیل بیشتر دردهای ناحیه انگشتان پا در شست پا به وجود می‌آید. درد انگشت شست پا عارضه نسبتاً شایعی است که می‌تواند به دلیل بیماری، ناهنجاری یا آسیب در هر کدام از قسمت‌های پا مثل پوست، اعصاب، استخوان‌ها، رگ‌های خونی یا بافت‌های نرم رخ دهد. این درد می‌تواند باعث کاهش سرعت حرکت و راه رفتن شود. در بسیاری مواقع می‌توان با روش‌های خانگی نسبت به درمان سریع انگشت پا پرداخت؛ ولی در برخی موارد نیاز به مراجعه به پزشک و انجام درمان‌های تخصصی می‌باشد. اگر این درد شدیدتر شود ممکن است به راحتی تحرک در افراد را با محدودیت روبرو کند.

    امروزه به علت فعالیت‌های بسیار زیاد و سنگین، قسمت اعظمی از مردم درگیر مشکلات و بیماری‌های متعددی در بخش مهم بدن‌‌، یعنی پا‌هایشان هستند و قطعا راه حل درمانی این افراد، باید در کلینیک‌‌های تخصصی پا جستجو شود. همشهریان گرامی یکی از بهترین کلینیک های تخصصی پا در اصفهان کلینیک دکتر فلاح می‌باشد. شما می‌توانید جهت ارتباط با این مرکز ازطریق تماس با شماره تلفن 91011414 - 031 اقدام فرمایید. همچنین می‌توانید از طریق واتساپ شماره 09303970020 ، با ذکر دقیق شرح حال و ارسال مدارک پزشکی خود، مشاوره بگیرد.

    علل درد و سوزش انگشت شست پا

    آسیب

    یکی از شایع‌ترین دلایل درد مفصل شست پا آسیب دیدگی است. اگر تا به‌حال به شست پایتان ضربه‌ای وارد شده باشد، می‌دانید که تا چه حد می‌تواند دردناک باشد. یک قدم اشتباه می‌تواند منجر به وارد شدن یک ضربه به انگشتان پا شود. این حالت می‌تواند باعث هرچیزی از کبودی تا شکستن شود که هر دو می‌توانند بر مفصل شست پا اثر بگذارند.

    نقرس

    نقرس یک وضعیت پزشکی است که باعث تجمع اسید اوریک و شکل‌گیری بلورهایی می‌شود. این بلورها در مفاصل و بخصوص در شست پا جمع می‌شوند. این شرایط می‌تواند باعث درد شدید انگشت شست پا،‌ گرما و ناراحتی شود بطوری که افراد مبتلا به نقرس در راه رفتن مشکل خواهند داشت.

    آرتریت

    آرتریت یک اختلال است که بر مفاصل اثر گذاشته و می‌تواند باعث درد شصت پا، تورم و محدودیت حرکت شود. در این مورد، آرتروز عامل اصلی است و اغلب در شست پا مشاهده می‌شود. آرتروز مفاصل باعث تحلیل غضروف شست پا شده و حرکت دادن آن بدون درد انگشت شست پا یا ناراحتی را مشکل می‌کند. آرتروز اغلب مرتبط با یک آسیب در شست پا است.

    قوز شست پا

    قوز شست پا یک برجستگی سخت است که به دلیل بدشکلی مفصل شست پا ایجاد می‌شود. این برآمدگی می‌تواند بخصوص هنگام پوشیدن کفش شست پا را به طرف سایر انگشتان فشار دهد.

    سزاموئیدیت

    سزاموئیدیت زمانی ایجاد می‌شود که دو استخوان سزاموئید در زیر ناحیه شست پا ملتهب می‌شوند. این التهاب باعث درد انگشت شست پا و محدودیت حرکت مفصل می‌شود. این وضعیت معمولاً ناشی از ضربه به استخوان‌های سزاموئید است بخصوص اگر این ضربه تکرار شود. ضربه معمولاً در اثر ایستادن طولانی مدت روی انگشتان یا نوک انگشتان می‌باشد و اغلب در رقصندگان باله یا بازیکنان بسکتبال مشاهده می‌شود.

    انگشت چمنی

    یک آسیب دیدگی شایع در هر ورزشی می‌باشد که نیاز به دویدن و توقف‌های سریع دارد. این آسیب مفصل شست پا اساساً ناشی از کوبیده شدن مکرر انگشت پا به انتهای کفش در هنگام توقف سریع می‌باشد. این مشکل اغلب در بازیکنان فوتبال مشاهده می‌شود.

    علائم درد و سوزش انگشت شست پا

    درد در انگشتان پا می‌تواند ناشی از ناهنجاری‌ها یا آسیب به ساختارهای انگشت پا از جمله پوست، اعصاب، استخوان‌ها، رگ‌های خونی و غضروف‌ها باشد. زمانی‌که پاهای شما حین راه‌رفتن، دویدن یا فعالیت‌های ورزشی دیگر و حرکت کردن در معرض آسیب قرار می‌گیرند درد پا علامت شایعی است. بعضی از دردهای انگشت پا همراه با بی‌حسی، احساس سوزش، گرمی یا علائم دیگر می‌باشد. علاوه بر اینکه درد انگشت پا باعث آزردگی و ناراحتی می‌شود راه رفتن و تحرک را نیز سخت می‌کند به این علت درد مزمن انگشت پا ممکن است زندگی روزمره را مختل کند.

    تشخیص درد انگشت شست پا

    برای مشخص کردن علت درد مفصل شست پا، پزشک باید معاینه فیزیکی انجام دهد و از فرد بیمار در مورد علائم، سبک زندگی، داروهای مصرفی و آسیب دیدگی های اخیرش سؤال کند. ممکن است با خم کردن شست به سمت بالا و پایین به آرامی، انعطاف پذیری آن را بسنجد. همچنین دنبال اثر خارهای استخوانی و ورم آن ناحیه نیز می گردد. در آخر، پزشک مربوطه پا را برای یافتن نواحی ملتهب معاینه و پوست را برای یافتن جای زخم بررسی می کند. در برخی موارد ممکن است تصویر برداری با اشعه ایکس لازم باشد. این آزمایش به پزشک کمک می کند که موقعیت و وسعت هر ناهنجاری یا آسیبی را بیابد. بسته به علت پنهان درد ممکن است آزمایش های بیشتری نیز لازم باشد. برای مثال آزمایش خون می تواند میزان اوریک اسید در جریان خون را برای تشخیص نقرس نشان دهد.

    درمان درد انگشت شست پا

    درمان درد شما تا حد بسیار زیادی به علت و شدت درد بستگی دارد. داروهای مسکن بدون نسخه مثل ایبوپروفن، می‌توانند التهاب و دردهای ملایم را کاهش دهند. توصیه‌های درمانی پزشک به دلیل درد شست پایتان بستگی خواهند داشت. برای مثال، اگر نقرس داشته باشید، نیاز خواهد بود که رژیم غذایی‌ را تغییر داده یا داروهای نقرس مصرف کنید. اگر گردش خونتان مشکل دارد، باید به پزشک نیز مراجعه کنید. ‌اگر ناخن شست پایتان در گوشت فرو رفته و عفونی شده، می‌بایست آنتی‌بیوتیک مصرف کنید و حاشیه ناخنتان نیز برداشته شود. در اینجا نیز، پزشک درمانی متناسب با علت عارضه تجویز می‌کند. همچنین استفاده از کفش‌های پهن‌تر، کفی‌های طبی از جمله پدها یا انواع دیگر کفی‌ها، یا روش رایس، نیز به درمان درد کمک می‌کنند. رایس مخفف استراحت، یخ، فشرده‌سازی و بالا نگه داشتن عضو است و معمولاً ورزشکاران از آن برای تسکین درد استفاده می‌کنند. روش‌های غیرجراحی موجود برای تسکین دردهای ملایم تا شدید عبارتند از:

    منبع مطلب : www.drsalmanfallah.ir

    درد انگشت شست پا نشانه چیست؟

    درد انگشت شست پا می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در اینجا ما به 10 مورد اشاره کردیم ازجمله: آرتریت، خار استخوانی، سزاموئیدیت، نقرس ...

    درد انگشت شست پا نشانه چیست؟

    دکتر غلامرضا نادری 23 شهریور 1400

    انگشت شست پای شما بیشتر از آنچه فکر می کنید کار انجام می دهد، هنگام برداشتن هر قدم، نصف وزن بدنتان روی آن قرار می گیرد. درد انگشت شست پا می تواند سرعتتان را کاهش دهد، انجام کارهای روزمره و حتی خواب راحت را نیز برایتان دشوار کند. بیماری های مختلفی ممکن است سبب درد انگشت شست پا شوند. در ادامه علت های متداول این درد و روش های درمان آن ها آورده شده است.

    علت درد انگشت شست پا

    ۱. ورم مفصل (آرتریت)

    انواع مختلف ورم مفاصل می توانند باعث درد انگشت شست پا شوند. ممکن است آرتروز یا فرسایش در مفصل باشد که معمولاً سبب درد و گرفتگی اول صبح می شود. برای روش های درمانی شامل حرکات کششی، مسکن های بدون نسخه و احتمالاً تزریق استرویید با پزشک خود مشورت کنید. روماتیسم مفصلی بیماری خود ایمنی است که پوشش مفاصل را ملتهب می کند و به طور شایعی از پا شروع می شود.

    اگر انگشت شست پایتان روماتیسم مفصلی دارد، انجام فعالیت ممکن است آن را به درد بیاورد. ممکن است با گذشت زمان انگشت شست تغییر شکل نیز بدهد. گزینه های درمانی که با دکتر خود می توانید در میان بگذارید شامل: استراحت، یخ، فشار، تزریقات استروییدی هستند.

    ۲. هالوکس ریجیدوس

    هالوکس ریجیدوس به معنی انگشت شست پای خشک است. می تواند حاصل ورم مفاصل، کار بیش از حد یا صدمه باشد. در صورت عدم درمان، ممکن است انگشت شست خشک شود، به این معنا که مفصل آن تا حدی سفت می شود که راه رفتن دشوار باشد. اگر احتمال می دهید که درد شست بخاطر آرتریت است، برای تشخیص دقیق و درمان، به روماتولوژیست مراجعه کنید.

    در صورت تداوم درد، به پزشک متخصص پا مراجعه کنید تا کفش هایی با کفی مناسب را پیشنهاد دهد که بر شست پا فشار نمی آورند و روش های درمانی دیگری تجویز کند.

    ۳. خار استخوانی

    اگر درد انگشت شست پا در محل مفصل باشد، معمولاً مفصلی است که شست را به پا متصل می کند. هنگام فشار دادن پا برای قدم برداشتن، این مفصل باید خم شود. اگر خار استخوانی (زائده ای استخوانی که از سر مفصل بیرون می زند) داشته باشید، از خم شدن صحیح مفصل جلوگیری می کند.

    در صورتی که دارو های مسکن درد و کفش مناسب کمکی نکردند، پزشک مربوطه ممکن است توصیه کند خار را با جراحی بردارید تا شست پا فضای بیشتری برای خم شدن داشته باشد. بهبود بعد از این عمل جراحی می تواند چندین ماه طول بکشد، اما معمولاً در کاهش درد و بازگشت تحرک مؤثر است.

    ۴. انگشت چمنی (Turf toe)

    در صورتی که انگشت شست پایتان طوری جمع شود که به سمت عقب و بالا خم شود، ممکن است مفصل اصلی، پیچ خورده و باعث انگشت چمنی شود. انگشت چمنی آسیب دیدگی متداولی است که می تواند با تداوم فشار آوردن بیش از حد به انگشت شست هنگام شروع به حرکت نیز ایجاد شود. اسم این آسیب بخاطر متداول بودن آن میان بازیکنان فوتبالی است که بر روی چمن مصنوعی بازی می کنند، اما می تواند برای هر کسی اتفاق بیفتد.

    معالجه آن شامل روش R.I.C.E یا فشار، استراحت، بالا نگه داشتن، استفاده از یخ و مصرف داروهای ضد التهاب غیر استرویدی (NSAID) می شود. در برخی موارد وخیم، عمل جراحی می تواند تحرک را برگرداند.

    ۵. نقرس

    نقرس حالت بسیار دردناکی از ورم مفاصل است، و انگشت شست پا مکانی محتمل برای حمله نقرسی است. اگر میزان اوریک اسید بالا باشد، کریستال های تیز در بدنتان تشکیل می شوند و به مفصل ضربه می زنند. این کریستال ها معمولاً در نواحی خنک تر بدن (بیشترین فاصله از قلب) تشکیل می شوند. نقرس معمولاً به طور ناگهانی در شب یا اول صبح، هنگامی که دمای بدن پایین تر است، روی می دهد.

    اگر نقرس شعله ور شده دارید، استراحت کنید و پایتان را بالا ببرید. خوراکی هایی که میزانی زیادی اوریک اسید دارند، مانند گوشت، غذاهای دریایی و الکل را کمتر مصرف کنید. داروهای مؤثری برای جلوگیری و درمان نقرس وجود دارند و علائم آن معمولاً طی چند روز از بین می روند.

    فرو رفتن ناخن در گوشت انگشت پا

    ۶. پینه پا

    پینه پا برآمدگی سفتی در مفصل پایینی شست پا است که می تواند علت درد انگشت شست پا باشد و ملتهب و دردناک شود. پینه پا هنگامی ایجاد می شود که انگشتی به سمت انگشت دیگر هل داده شود. کفش های تنگ می توانند باعث ایجاد شدن پینه پا شوند، اما به جز این، ورم مفاصل یا شکل پا نیز می تواند دلیل به وجود آمدن آن باشد. پدهای پینه پا، مسکن یا در صورت شدید بودن درد، تزریق کورتیزون می تواند مفید باشد.

    اگر پینه پا دارید، با پزشک متخصص پا در مورد کفش و کفی هایی که وزن را به صورت مساوی تقسیم کنند و فشار وارده بر روی شست پا را کاهش دهند، مشورت کنید. عمل جراحی نیز گزینه دیگری است، که البته بهبود آن ممکن است ماه ها طول بکشد.

    ۷. ناخن فرو رفته

    ناخن فرو رفته ناخنی است که داخل خود انگشت رشد کرده باشد. این مشکل معمولاً علت درد انگشت شست پا است و می تواند دردناک، ملتهب و دچار عفونت شود. ناخن های فرو رفته می توانند هنگامی ایجاد شوند که ناخن به صورت منحنی کوتاه شود، یا به وسیله کفش های کوچک و تنگ، یا افرادی که انگشت هایشان بسیار خمیده است، اتفاق می افتد. انگشت پایتان را در آب گرم خیس کنید و تکه پارچه نخی کوچکی زیر ناخن بگذارید.

    پزشک متخصص پا می تواند ناخن فرورفته را کوتاه کند، یا همراه با قسمتی از بستر ناخن آن را بردارد که از رشد دوباره آن جلوگیری کند.

    ۸. سزاموئیدیت

    طبق گفته آکادمی جراحان ارتوپد، سزاموئید ها استخوان هایی هستند که به تاندون ها متصل می شوند یا در ماهیچه ها قرار دارند. برای مثال، استخوان کشکک زانو بزرگترین سزاموئید است. سزاموئیدیت هنگامی رخ می دهد که تاندون های اطراف سزاموئید زیر انگشت شست پا ملتهب یا تحریک می شوند. این بیماری در دوندگان و رقاصان باله شایع است.

    منبع مطلب : dr-rezanaderi.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 30 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید