این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    علت عرق زیاد چیست

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    علت عرق زیاد چیست را از این سایت دریافت کنید.

    علت تعریق زیاد چیست؟ معرفی روش های درمان عرق کردن زیاد

    علت تعریق زیاد بدن چیست؟ عرق کردن باعث کاهش دمای بدن می شود. تعریق زیاد عوارضی دارد و برای درمان آن باید به دکتر داخلی مراجعه کنید.

    صفحه اصلی علائم

    چرا زیاد عرق می کنیم؟ با علت و دلایل تعریق شدید آشنا شوید

    موضوعات پزشکی مرتبط: علائم

    چرا زیاد عرق می کنیم؟ با علت و دلایل تعریق شدید آشنا شوید

    نویسنده:تحریریه مجله دکترتو

    | بررسی‌شده توسط: دکتر خاطره علوی

    | تاریخ انتشار: 31 شهریور 1400

    | آخرین به‌روزرسانی: 23 آبان 1401

    | تعداد نظرات:172

    سیاست انتشار مطلب پزشکی

    تعریق زیاد یکی از علائمی است که ناشی از بسیاری بیماری‌ها و یا مصرف برخی داروها است. برای درمان تعریق زیاد می‌توانید به دکتر داخلی و یا دکتر غدد مراجعه کنید.

    آنچه در این مقاله می‌خوانید

    شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که ناگهان غرق عرق می‌شوید یا اینکه از بس عرق کرده‌اید، دیگر جانتان به لبتان رسیده‌است! می‌دانستید که تعریق زیاد می‌تواند نشان‌دهنده بیماری و یا اختلالی در بدنتان باشد و با دانستن مشکل اساسی گاهی به راحتی می‌توان مشکل تعریق زیاد را حل کرد.

    در ادامه‌ی مقاله سعی شده‌است علائم تعرق زیاد، علل آن و درمان‌های دارویی و خانگی را از نظر بگذرانیم تا شما بتوانید تابستانی راحت‌تر را سپری کنید. هرچند که عرق زیاد مختص تابستان نیست و این مقاله برای تمام فصول است.

    البته اگر فکر می‌کنید که بیش‌از‌حد عرق می‌کنید، باید به پزشک غدد و متابولیسم مراجعه‌کنید. متخصص غدد پس از بررسی سابقه‌ی پزشکی و علائم بیمار، برای ارزیابی بیشتر علت بیماری ممکن است به یک سری آزمایش نیاز داشته‌باشد. تعدادی از آزمایش‌ها برای مشخص‌کردن مناطق عرق‌کردن و تخمین میزان شدت بیماری هستند. انجام آزمایش خون، آزمایش ادرار یا سایر آزمایشات برای بررسی اینکه علت عرق کردن شما به دلیل بیماری دیگری مانند پرکاری تیروئید یا قند خون پایین است، توصیه‌می‌شود.

    مشاوره با متخصصان

    غدد دکترِتو شروع نوبت‌گیری

    عرق کردن زیاد چیست و تعریق زیاد نشانه چیست؟

    هیپرهیدروزی، تعریق غیرطبیعی و شدیدی است که لزوما مربوط به گرما یا ورزش نباشد. ممکن است شما هم خیلی زیاد عرق کنید، به طوری که لباس‌هایتان خیس می‌شود یا از دست‌هایتان عرق بچکد. عرق زیاد علاوه بر اختلال در فعالیت‌های روزمره‌ی طبیعی، می‌تواند باعث ایجاد اضطراب در موقعیت‌های اجتماعی و یا حس خجالت و شرمندگی شود.

    تعریق زیاد علاوه بر اختلال در فعالیت‌های روزمره‌ی طبیعی، می‌تواند باعث ایجاد اضطراب در موقعیت‌های اجتماعی و یا حس خجالت و شرمندگی شود.

    علائم تعریق شدید کدامند؟

    اکثر مردم هنگام ورزش‌کردن، یا وقتی در محیط گرم هستند یا وقتی در معرض اضطراب و یا تحت‌فشار قرار دارند عرق می‌کنند. برخی از عرق زیر بغل شاکی هستند، برخی از عرق پیشانی و یا تعرق زیاد کف دست. عرق بیش‌از‌حد (تعرق زیاد) که به هیپریدروئید یا بیماری هایپرهیدروزیس شناخته می‌شود، بسیار بیشتر از یک عرق طبیعی است. نوعی از هیپرهیدروز (تعرق شدید) که معمولا بر روی دست‌ها، پاها، زیر بغل یا صورت تاثیر می‌گذارد، حداقل یک بار در هفته در طول ساعات بیداری اتفاق می‌افتد. تعریق زیاد معمولا در هر دو طرف بدن اتفاق‌می‌افتد.

    علت تعریق زیاد بدن اما طبیعی چیست؟

    عرق کردن مکانیسمی است که بدن را خنک می‌کند. هنگامی‌که درجه‌ی حرارت بدن شما افزایش می‌یابد، سیستم عصبی غده‌های عرق را به طور خودکار تحریک می‌کند. عرق کردن (به خصوص در کف دست‌هایتان) وقتی عصبی می‌شوید، کاملا طبیعی است. یا به‌عبارتی عرق واکنش طبیعی بدن در مقابل گرماست. بیشتر حجم عرق را آب تشکیل می‌دهد و خودش هم بی‌بو است. علت تعریق زیاد بدن اما طبیعی، می‌تواند هر یک از موارد زیر باشد:

    گرما

    تحرک و فعالیت‌های فیزیکی

    خوردن غذای داغ یا تند

    عوامل احساسی و عاطفی مانند ترس و استرس

    عوارض جانبی داروها بیماری و تب

    تغییرات هورمونی مانند یائسگی، بارداری و بلوغ

    پوشیدن لباس از الیاف مصنوعی

    داشتن اضافه وزن.

    کمبود ویتامین دی بدن باعث افزایش عرق می‌شود.

    دلیل تعریق زیاد چیست؟

    در بالا دلایل معمولی برای تعرق و مکانیسم عرق کردن را خوانید. اما چه می‌شود که زیادی عرق می‌کنیم؟ همه عرق می‌کنند اما برخی بیش‌از‌حد عرق می‌کنند، آنقدر زیاد که کلافه می‌شوند. تابستان و زمستان هم ندارد. مدام کف دست‌ها و پاهایشان عرق می‌کند. هوا خنک است اما از سر و صورتشان عرق می‌ریزد و دلیل این تعریق زیاد هم معلوم نیست.

    عرق کردن مکانیسمی است که بدن را خنک می‌کند. هنگامی‌که درجه‌ی حرارت بدن شما افزایش می‌یابد، سیستم عصبی غده‌های عرق را به طور خودکار تحریک می‌کند. عرق کردن (به خصوص در کف دست‌هایتان) وقتی عصبی می‌شوید، کاملا طبیعی است.

    ۱. ایا غلظت خون باعث تعریق زیاد میشود؟

    یکی از علائمی که ممکن است فردی که غلظت خون بالا دارد و یا فشار خون او بالاست، تجربه کند، عرق کردن زیاد است.

    ۲. کمبود چه ویتامینی باعث تعریق زیاد میشود؟

    اگر ویتامین D بدن شما کم باشد، احتمال تعریق زیاد از سر و باقی اعضای بدن افزایش پیدا می‌کند. تعریق از سر از علائم ابتدایی کمبود ویتامین دی است.

    ۳. علت تعریق زیاد درسروصورت چیست؟

    برای درمان عرق‌کردن زیاد کف دست، شما اول باید استرس خود را درمان کنید. موارد خفیف بیماری تعریق کف دست با داروهای موضعی و خوراکی قابل‌کنترل است. بوتاکس نیز از مواردی است که برای درمان عرق کف دست استفاده می‌شود. اما موارد شدید به درمان‌های دارویی پاسخ نمی‌دهد و باید جراحی شود. جلوگیری از اضطراب تا حد زیادی در کاهش تعریق موثر است، شستن دست‌ها و دوش‌گرفتن‌های مکرر در درمان موقتی این بیماری موثر است.

    مطالعات نشان‌می‌دهد که ۳۰ تا ۵۰ درصد افرادی که این نوع عرق‌کردن را تجربه می‌کنند، سابقه خانوادگی آن را دارند. تعریق زیاد سر و صورت، ممکن است به خاطر بیماری معروفی به نام هایپر هیدروز جمجمه‌ای باشد. همان‌طور که در ابتدای مقاله گفته‌شد، هایپر هیدروز به معنی تعریق بیش‌از‌حد برای حفظ دمای طبیعی بدن است. در حالی‌که هایپر هیدروز در هر قسمت از بدن ممکن است رخ دهد، اما از آنجایی که تعداد زیادی غدد عرق در صورت و پوست سر وجود دارد. بنابراین اگر مستعد تعریق بیش‌از‌حد باشید، ممکن است تعریق زیاد سر و صورت بیشتر شما را اذیت کند.

    منبع مطلب : doctoreto.com

    علت عرق کردن زیاد و راه های درمان تعریق شدید

    با اینکه عرق کردن یک واکنش طبیعی در بدن است اما تعریق زیاد می‌تواند نشانه یک بیماری باشد. در این مطلب به بررسی تمامی علائم این عارضه خواهیم پرداخت.

    علت عرق کردن زیاد و راه های درمان تعریق شدید

    علت عرق کردن زیاد و راه های درمان تعریق شدید همه ی مواردی که باید در عرق کردن زیاد بدانید

    تیم تولید محتوای پزشکی و سلامتی پذیرش۲۴آخرین به روز رسانی: ۱۴۰۱-۰۳-۱۲ زمان مطالعه: 8 دقیقه

    فهرست مطالب

    عرق کردن زیاد

    عرق کردن یکی از واکنش‌های طبیعی بدن است و به‌صورت نرمال، تمامی انسان‌ها در طول روز و فعالیت‌های خود، عرق می‌کنند. عوامل بسیار زیادی باعث عرق کردن افراد می‌شود. وجود غدد زیاد عرق، رژیم‌های غذایی مختلف، رطوبت محیط، استرس، ورزش، تغییرات هورمونی، اضافه وزن، داروهای مختلف و بسیاری عوامل دیگر باعث تعریق خواهند شد. شاید بتوان این طور به قضیه نگاه کرد که عرق کردن نوعی واکنش دفاعی بدن در برابر عوامل مختلف بیرونی یا درونی است. اما این تعریق زمانی که بیش از حد باشد، از حالت نرمال خارج می‌شود و می‌توان به آن به چشم نوعی بیماری نگاه کرده و به‌دنبال دلایل و درمان آن بود. تعریق شدید یا هایپرهیدروزیس (Hyperhidrosis)، یک عارضه نسبتا رایج است که تبدیل به یک معضل برای بسیاری از مردم در سراسر دنیا شده است.

    به مشورت پزشک احتیاج دارید؟

    همین الان در واتساپ از متخصص پوست و مو مشاوره بگیرید

    دریافت نوبت مشاوره پوست و مو

    تعریق عموما در قسمت‌های خاصی از بدن به‌خصوص زیر بغل، کف دست یا سر اتفاق می‌افتد. اما گاهی این تعریق بخش زیادی از بدن یا تمام آن را درگیر می‌کند. بسیاری از افراد حتی به‌علت عرق کردن سر و گردن در خواب، نگران وجود بیماری خاصی در خود می‌شوند. اگر میزان عرق کردن باعث نگرانی شما شده است، می‌‌توانید از مشاوره تخصصی، برای اطلاع از مشکل خود کمک بگیرید. حالا و در این مطلب ما می‌خواهیم به شما بگوییم که دلایل تعریق زیاد چیست و چه زمان این عارضه تبدیل به یک بیماری خواهد شد. با ما همراه باشید.

    عرق کردن زیاد (Hyperhidrosis) چیست؟

    گفتیم که عرق کردن یک اتفاق طبیعی و نوعی واکنش دفاعی بدن در برابر عوامل مختلف است. عرق کردن زیاد به هنگام ورزش یا با بالا رفتن دمای هوا، امری طبیعی است که تقریبا بیشتر مردم دنیا آن را تجربه می‌کنند. اما گاهی میزان این تعریق از حالت طبیعی خارج شده و زیاده از حد می‌شود. تعریق زیاد را هایپرهیدروزیس می‌گویند. گاهی میزان تعریق در فرد آن‌قدر زیاد است که او را از زندگی نرمال و عادی دور کرده و باعث کلافگی او می‌شود. در این حالت می‌توان این عرق کردن زیاد را نوعی بیماری دانست که البته اصلا خطرناک نیست. این بیماری به دو صورت اولیه و ثانویه بروز می‌کند که هر کدام علائم و درمان‌های خود را دارند.

    عرق کردن زیاد یا هایپرهیدروزیس اولیه

    این نوع تعریق زیاد، معمولا دلیل ژنتیکی دارد و از دوران کودکی فرد آغاز می‌شود. تعریق زیاد در زیر بغل، کف دست و کف پا و گاهی سر و صورت، مشکلی است که تا سال‌ها با فرد خواهد بود. گاهی این نوع بیماری چندین نفر از افراد خانواده را درگیر می‌کند و حالتی ارثی دارد. وقتی فرد تحرک زیاد دارد، یا دچار احساسات خاص یا مشکلات هورمونی می‌شود، غدد تعریق او فعال می‌شوند. افراد مبتلا به  هایپرهیدروزیس اولیه، گاهی حتی با فکر کردن به موقعیتی هیجانی یا مضطرب‌کننده، به‌شدت احساس خیسی در کف دست یا میزان زیاد عرق زیر بغل دارند. حالتی ناخوشایند، که از نظر روحی برای افراد عذاب‌آور است.

    عرق کردن زیاد یا هایپرهیدروزیس ثانویه

    نوع ثانویه تعریق زیاد، با نوع اولیه آن تفاوت دارد. کسانی که دچار این بیماری هستند، حتی در شرایط عادی و بدون وجود هیچ‌گونه محرکی، تعریق بسیار زیادی دارند. این عارضه عموما فقط شامل عرق کردن دست و پا یا زیر بغل نیست بلکه بخش زیادی از بدن یا تمامی آن را درگیر می‌کند. یعنی با بروز یک اتفاق یا به دلایل مختلف، فرد با عرق کردن ناگهانی بدن روبرو می‌شود. این بیماری، یک مشکل خطرناک نیست اما بر کیفیت زندگی تاثیر دارد. این افراد ممکن است در شرایط مختلف به‌دلیل این تعریق زیاد، احساس شرمندگی و خجالت داشته باشند و کم‌کم از حضور در جمع‌ها دوری کنند. افرادی که خیسی زیاد را در کف دست خود احساس می‌کنند، در نوشتن به مشکل خورده یا از دست دادن با دیگران اجتناب می‌کنند. عده‌ای دیگر همواره تعدادی لباس اضافه همراه دارند که به محض تعریق زیاد، لباس خود را عوض کنند. بسیاری از افراد در روابط خود دچار مشکل می‌شوند و به‌طور کلی، زندگی عادی آن‌ها دچار اختلال می‌شود. تفاوت این نوع از هایپرهیدروزیس با مدل اولیه، در زمان شروع این بیماری است. در نوع ثانویه، بیمار از ابتدا با این عارضه روبرو نیست بلکه این بیماری در دوران بزرگسالی شروع شده و به دلایل گوناگونی اتفاق خواهد افتاد. یعنی فرد به‌دلیل ابتلا به نوعی بیماری یا عارضه در بدن خود، دچار مشکل هایپرهیدروزیس هم خواهد شد. بیماران درگیر با این عارضه گاهی حتی دچار تعریق شبانه در خواب می‌شوند. عوامل بسیاری باعث بروز این عارضه می‌شوند که از مهم‌ترین و شایع‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

    بیماری‌های عفونیبیماری یا نارسایی تنفسیاضطراب و استرس زیادچاقینارسایی‌های قلبیبارداریپرکاری تیروئیدیائسگی یا اختلالات هورمونی مربوط به آندیابت یا پایین بودن قند خوناختلال در سیستم عصبی

    در کنار این بیماری‌ها، اثرات جانبی برخی داروها که به‌منظور درمان یک بیماری باید استفاده شوند و بسیاری عوامل دیگر در بعضی افراد باعث بروز عارضه تعریق زیاد خواهند شد.

    علائم عرق کردن زیاد چیست؟

    افراد در شرایط مختلف و به دلایل گوناگون عرق می‌کنند. بسیاری از افراد تجربه تعریق شبانه در خواب را نیز دارند. اما همه این موارد نمی‌تواند نشانه بیماری هایپرهیدروزیس باشد. زمانی به تعریق زیاد به چشم بیماری نگاه می‌کنیم که  این تعریق به مدت بیشتر از ۶ ماه، بدون هیچ دلیلی مدام ادامه داشته باشد و این تعریق در هر دو طرف بدن، اتفاق بیفتد. نکته دیگر اینکه این تعریق در فعالیت‌ها و روابط فرد اختلال ایجاد کند و سابقه خانوادگی تعریق زیاد نیز وجود داشته باشد. در این موارد پیشنهاد می‌کنیم که بدون هیچگونه نگرانی، پیش از مراجعه به پزشک، از مشاوره آنلاین پزشکان متخصص پوست استفاده کنید. در صورتی که تشخیص عارضه داده شد، آنگاه می‌توانید برای درمان اقدام کنید.

    منبع مطلب : www.paziresh24.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 5 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید