عکس سیاره ها به ترتیب
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
عکس سیاره ها به ترتیب را از این سایت دریافت کنید.
عکس سیارات منظومه شمسی به ترتیب
عکس سیارات منظومه شمسی به ترتیب
ارسال توسط: نسیم کشاورز تاریخ ارسال: آبان 14, 1401 در: اجرام آسمانی | دیدگاه : ۰
منظومه شمسی، منظومه ای است که سیاره زیبا و آب یما، یعنی زمین در آن قرار گرفته است. مرکز این منظومه خورشید است و زمین سومین سیاره ای است که پس از عطارد و زهره در مدار خورشید قرار گرفته و هر ۳۶۵ روز یکبار به دور خورشید می چرخد.
سیارات منظومه شمسی، ۹ سیاره هستند و به ترتیب عبارت اند از عطارد، زهره، زمین، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس، نپتون و پلوتون. این سیارات هریک در فاصله معینی از خورشید قرار دارند و در مسیری مشخص به دور خورشید پی چرخند. سیارات نزدیکتر دارای آب و هوایی گرمتر هستند و سیارات انتهای این منظومه، سرد و یخی هستند.
در ادامه این مطلب سیارات منظومه شمسی را به ترتیب نام خواهیم برد و توضیحات کوتاه و کاملی از هریک از این سیارات بیان خواهیم نمود. معیار ما در این رتبه بندی، فاصله از خورشید است. این سیارات را بر اساس اندازه هم تقسیم بندی می کنند. برای این منظور می توایند به مطلب “سیاره های منظومه شمسی از کوچک به بزرگ” مراجعه نمایید.
تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
ترتیب سیارات منظومه شمسی
سیارات منظومه شمسی به ترتیب نزدیکی به خورشید شامل عطارد (Mercury)، زهره (Venus)، زمین (Earth)، مریخ (Mars)، مشتری (Jupiter)، زحل (Saturn)، اورانوس (Uranus) و نپتون (Neptune) است. سیارههای منظومه شمسی در مدارهای نسبتا منظم به دور خورشید بهعنوان هسته این منظومه در گردش هستند. اما هریک از این سیارات دارای ویژگیها و مشخصات منحصربهفردی هستند که در ادامه به تشریح آنها خواهیم پرداخت.
سیاره عطارد (تیر)
عطارد (Mercury) نزدیکترین سیاره به خورشید است و فقط ۸۸ روز زمینی طول میکشد تا به دور خورشید بچرخد. سیاره عطارد با قطر ۴۸۷۸ کیلومتر کوچکترین سیاره منظومه شمسی نیز محسوب میشود و ازنظر اندازه تنها اندکی بزرگتر از ماه (قمر زمین) است. تاریخ کشف این سیاره به یونانیان باستان بازمیگردد و با چشم غیرمسلح نیز قابلمشاهده است.
عطارد جو بسیار نازکی از اکسیژن، سدیم، هیدروژن، هلیم و پتاسیم دارد و نمیتواند از ورود شهابسنگها جلوگیری کند؛ به همین دلیل نیز سطح آن پر از حفره و گودال ایجادشده در اثر برخورد شهابسنگها است.
دمای سیاره عطارد به دو دلیل نزدیکی زیاد به خورشید و همچنین نداشتن جو مناسب برای حفظ این دما، در طول روز و شب بسیار متفاوت است. دمای روز در این سیاره به حدود ۴۵۰ درجه سانتیگراد (۸۴۰ درجه فارنهایت) میرسد درحالیکه شبهنگام دمای آن به حدود منفی ۱۸۰ درجه سانتیگراد (منفی ۲۹۰ درجه فارنهایت) کاهش مییابد.
فضاپیمای مسنجر (MESSENGER) ناسا در ماموریت چهارساله خود از سیاره عطارد، وجود یخ و ترکیبات آلی منجمد در قطب شمالی این سیاره تایید و نقش فعالیتهای آتشفشانی در شکلگیری سطح این سیاره را مشخص کرد.
سیاره زهره (ونوس)
زهره (Venus) دومین سیاره نزدیک به خورشید در منظومه شمسی و نزدیکترین سیاره به زمین است که قطری برابر با ۱۲۱۰۴ کیلومتر دارد. چرخش ونوس به دور خورشید ۲۲۵ روز طول میکشد و کوتاهتر از سال زمینی است اما در مقابل هرروز در این سیاره برابر با ۲۴۱ روز زمینی است.
سیاره زهره از نظر اندازه سیاره دوقلوی زمین محسوب میشود. کشف این سیاره نیز به دوران در زمان یونانیان باستان برمیگردد و با چشم غیرمسلح نیز قابلمشاهده است. جهت چرخش این سیاره از شرق به غرب است و از این نظر مخالف اکثر سیارات دیگر است.
سطح سیاره زهره کوهها و آتشفشانهای فراوانی دارد و به دلیل داشتن جو غلیظ و سمی که از ابرهای اسیدسولفوریک تشکیلشده و نمونه ملموسی از اثرات گلخانهای است.
زهره با داشتن متوسط دمای ۴۶۵ درجه سانتیگراد (۹۰۰ درجه فارنهایت) گرمتر از عطارد زهره، گرمترین سیاره منظومه شمسی است. فشار در ونوس ۹۲ بار است که این فشار در سطح باعث خرد شدن و مرگ شما میشود.
کره زمین (سیاره آبی)
سومین سیاره نزدیک به خورشید در منظومه شمسی زمین (Earth) است. این سیاره که دوسوم سطح آن را اقیانوسها پوشاندهاند، تنها سیاره شناختهشده است که حیات در آن وجود دارد. زمین پرچگالترین سیاره منظومه شمسی است. جو زمین غنی از نیتروژن و اکسیژن است. قطر زمین ۱۲۷۶۰ کیلومتر است. چرخش زمین به دور خورشید ۳۶۵.۲۴ روز طول میکشد.
سطح زمین در محور خود با سرعت ۴۶۷ متر در ثانیه و کمی بیشتر از ۱۶۰۰ کیلومتر در ساعت در خط استوا میچرخد. این سیاره با سرعت بیش از ۲۹ کیلومتر در ثانیه (۱۸ مایل در ثانیه) به دور خورشید حرکت میکند.
سیاره مریخ (بهرام)
چهارمین سیاره منظومه شمسی مریخ (Mars) است. کشف این سیاره که با چشم غیرمسلح نیز قابلمشاهده است، به دوره یونان باستان بازمیگردد. قطر این سیاره ۶۷۸۷ کیلومتر است و مدت چرخش آن به دور خورشید ۶۸۷ روز زمینی طول میکشد. طول مدت هرروز در سیاره مریخ کمی بیش از روز زمینی است و برابر با ۲۴ ساعت و ۳۷ دقیقه است.
مریخ مکانی سرد و بیابانی است که از غبار اکسیدهای سرخرنگ آهن پوشیده شده است و به این سیاره رنگ قرمز میبخشد. مریخ و زمین شباهتهایی با یکدیگر دارند. یعنی هردو سطحی سنگی و صخرهای دارند، هر دو دارای کوه، دره و حفره هستند و سیستمهای طوفانی در آنها جریان دارد.
اگرچه جو مریخ برای وجود آب مایع در آن بسیار نازک است اما شواهد بهدستآمده از مریخ نشان میدهد این سیاره میلیاردها سال پیش، گرمتر و مرطوب بوده است و حتی شاید در آن رودخانهها و حتی اقیانوسها وجود داشته است. بقایای رطوبت ناشی از دریاها و اقیانوسها هنوز هم در این سیاره وجود دارند.
صفحات یخ آب بهاندازه کالیفرنیا در زیر سطح مریخ قرار دارد و در هر دو قطب آن کلاهکهای یخی ساختهشده از آب منجمد وجود دارد. در جولای سال ۲۰۱۸ دانشمندان اعلام کردند که شواهدی از دریاچه مایع در زیر سطح یخ قطب جنوب این سیاره پیداکردهاند.
سیارات منظومه شمسی به ترتیب دورترین از خورشید با عکس
سیارات منظومه شمسی به ترتیب-عکس سیارات منظومه شمسی به ترتیب دورترین از خورشید و هر آنچه از سیارات منظومه شمسی میخواهید بدانید
دانستنیها
سیارات منظومه شمسی به ترتیب دورترین از خورشید
عکس سیارات منظومه شمسی به ترتیب دورترین از خورشید و هر آنچه از سیارات منظومه شمسی میخواهید بدانید را در این مقاله بخوانید.
0 0 1
سالار اسدی
زمان مطالعه: 15 دقیقه
1401/06/14
فهرست مطالب
نگاهی به ویژگیهای سیارات منظومه شمسی
منظومه شمسی هشت سیاره دارد. سیارات منظومه شمسی «عطارد»، «زهره»، «زمین»، «مریخ»، «مشتری»، «زحل»، «اورانوس» و «نپتون» نام دارند. «پلوتون» (پلوتو) نیز در سالهای نهچندان دور جزو سیارات منظومه شمسی محسوب میشد اما در سال 2006 میلادی اتحادیه بینالمللی نجوم در یک تصمیم بحثبرانگیز، آن را بهعنوان یک سیاره کوتوله به فهرست چهارگانه سیارههای کوتوله منظومه شمسی افزود و از فهرست سیارات واقعی منظومه شمسی خارج کرد.
نکته دیگر درباره سیارات منظومه شمسی این است که ستارهشناسان در ژانویه سال ۲۰۱۶ میلادی با استناد به شواهد ریاضی اعلام کردند که احتمالا یک سیاره نهم در منظومه شمسی وجود دارد که آن را «سیاره نه» یا سیاره ایکس (سیاره x) نامگذاری کردند. اندازه سیاره نهم منظومه شمسی تقریبا ۱۰ برابر زمین و ۵۰۰۰ برابر پلوتون برآورد شده است.
دستهبندی سیارات منظومه شمسی
در فهرست سیارات منظومه خورشیدی به ترتیب عطارد نزدیکترین سیاره به خورشید است و نپتون آخرین آنها در این فهرست قرار دارند. در این فهرست چهار سیاره نخست، «سیارههای درونی» یا زمینسان نامیده میشوند و بیشتر از سنگ ساختهشدهاند. از چهار سیاره دیگر یا «سیارههای بیرونی»، مشتری و زحل غولهای گازی هستند و بیشتر از گازهای هیدروژن و هلیوم ساختهشدهاند و اورانوس و نپتون نیز غولهای یخی این منظومه بهحساب میآیند.
تفاوت سیارات سنگی و سیارات گازی
سیارات منظومه شمسی را میتوان به دو گروه عمده سیارات سنگی و سیارات گازی تقسیم کرد. سطح سیارات سنگی یا خاکی، سخت و از سنگ و صخره است و سیارات گازی از گازهای مختلفی مثل هیدروژن، هلیوم و آمونیاک تشکیلشدهاند. چهار سیاره نزدیکتر به خورشید، یعنی عطارد، زهره، زمین و مریخ سنگی هستند و چهار سیاره دورتر از خورشید یعنی مشتری، زحل، اورانوس و نپتون گازی هستند. البته ستارهشناسان بر این باورند که برخی از همین سیارات گازی نیز هسته جامد دارند.
ترتیب سیارات منظومه شمسی
سیارات منظومه شمسی به ترتیب نزدیکی به خورشید شامل عطارد (Mercury)، زهره (Venus)، زمین (Earth)، مریخ (Mars)، مشتری (Jupiter)، زحل (Saturn)، اورانوس (Uranus) و نپتون (Neptune) است. سیارههای منظومه شمسی در مدارهای نسبتا منظم به دور خورشید بهعنوان هسته این منظومه در گردش هستند. اما هریک از این سیارات دارای ویژگیها و مشخصات منحصربهفردی هستند که در ادامه به تشریح آنها خواهیم پرداخت.سیاره عطارد (تیر)
عطارد (Mercury) نزدیکترین سیاره به خورشید است و فقط 88 روز زمینی طول میکشد تا به دور خورشید بچرخد. سیاره عطارد با قطر 4878 کیلومتر کوچکترین سیاره منظومه شمسی نیز محسوب میشود و ازنظر اندازه تنها اندکی بزرگتر از ماه (قمر زمین) است. تاریخ کشف این سیاره به یونانیان باستان بازمیگردد و با چشم غیرمسلح نیز قابلمشاهده است.
عطارد جو بسیار نازکی از اکسیژن، سدیم، هیدروژن، هلیم و پتاسیم دارد و نمیتواند از ورود شهابسنگها جلوگیری کند؛ به همین دلیل نیز سطح آن پر از حفره و گودال ایجادشده در اثر برخورد شهابسنگها است.
دمای سیاره عطارد به دو دلیل نزدیکی زیاد به خورشید و همچنین نداشتن جو مناسب برای حفظ این دما، در طول روز و شب بسیار متفاوت است. دمای روز در این سیاره به حدود 450 درجه سانتیگراد (840 درجه فارنهایت) میرسد درحالیکه شبهنگام دمای آن به حدود منفی 180 درجه سانتیگراد (منفی 290 درجه فارنهایت) کاهش مییابد.
فضاپیمای مسنجر (MESSENGER) ناسا در ماموریت چهارساله خود از سیاره عطارد، وجود یخ و ترکیبات آلی منجمد در قطب شمالی این سیاره تایید و نقش فعالیتهای آتشفشانی در شکلگیری سطح این سیاره را مشخص کرد.
سیاره زهره (ونوس)
زهره (Venus) دومین سیاره نزدیک به خورشید در منظومه شمسی و نزدیکترین سیاره به زمین است که قطری برابر با 12104 کیلومتر دارد. چرخش ونوس به دور خورشید ۲۲۵ روز طول میکشد و کوتاهتر از سال زمینی است اما در مقابل هرروز در این سیاره برابر با 241 روز زمینی است.
سیاره زهره از نظر اندازه سیاره دوقلوی زمین محسوب میشود. کشف این سیاره نیز به دوران در زمان یونانیان باستان برمیگردد و با چشم غیرمسلح نیز قابلمشاهده است. جهت چرخش این سیاره از شرق به غرب است و از این نظر مخالف اکثر سیارات دیگر است.
سطح سیاره زهره کوهها و آتشفشانهای فراوانی دارد و به دلیل داشتن جو غلیظ و سمی که از ابرهای اسیدسولفوریک تشکیلشده و نمونه ملموسی از اثرات گلخانهای است.
مسیر یادگیری هوش مصنوعی برای مبتدیان
زهره با داشتن متوسط دمای 465 درجه سانتیگراد (900 درجه فارنهایت) گرمتر از عطارد زهره، گرمترین سیاره منظومه شمسی است. فشار در ونوس 92 بار است که این فشار در سطح باعث خرد شدن و مرگ شما میشود.
کره زمین (سیاره آبی)
سومین سیاره نزدیک به خورشید در منظومه شمسی زمین (Earth) است. این سیاره که دوسوم سطح آن را اقیانوسها پوشاندهاند، تنها سیاره شناختهشده است که حیات در آن وجود دارد. زمین پرچگالترین سیاره منظومه شمسی است. جو زمین غنی از نیتروژن و اکسیژن است. قطر زمین 12760 کیلومتر است. چرخش زمین به دور خورشید 365.24 روز طول میکشد.سطح زمین در محور خود با سرعت 467 متر در ثانیه و کمی بیشتر از 1600 کیلومتر در ساعت در خط استوا میچرخد. این سیاره با سرعت بیش از 29 کیلومتر در ثانیه (18 مایل در ثانیه) به دور خورشید حرکت میکند.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟