لیله الرغائب کی است
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
لیله الرغائب کی است را از این سایت دریافت کنید.
لیله الرغائب ۱۴۰۰ چه تاریخی است؟ + ارزش و متن شب آرزوها در ماه رجب
لیله الرغائب یا شب آرزوها اولین شب جمعه ماه رجب و دارای ارزش زیادی است؛ برای این شب اعمال، دعا و عبادتهایی سفارش شده که انجام آن فضیلت فراوان دارد. این شب در سال ۱۴۰۰ با ۱۴ بهمن و یک رجب برابر است.
۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۵:۵۱
لیله الرغائب ۱۴۰۰ چه تاریخی است؟ + ارزش و متن شب آرزوها در ماه رجب
لیله الرغائب یا شب آرزوها اولین شب جمعه ماه رجب و دارای ارزش زیادی است؛ برای این شب اعمال، دعا و عبادتهایی سفارش شده که انجام آن فضیلت فراوان دارد. این شب در سال ۱۴۰۰ با ۱۴ بهمن و یک رجب برابر است.
به گزارش ایمنا، نخستین شب جمعه ماه رجب، شب لیله الرغائب یا شب آرزوها نام دارد؛ شبی که در آن عرشیان به خدمت فرشیان میآیند و خداوند درهای رحمتش را به سوی زمینیان میگشاید و بی حساب میبخشد.
بیشتر بخوانید:
متن شب آرزوها ۱۴۰۰ + پیام، دعا و استوری
اعمال لیله الرغائب ۱۴۰۰ + ارزش، دعا، نماز و متن شب آرزوها
شب آرزوها در سال ۱۴۰۰
لیله الرغائب اولین شب جمعه ماه رجب است که با پنج شنبه ۱۴ بهمن ماه سال ۱۴۰۰ مصادف است.
معنای لغوی لیله الرغائب
لیله به معنای شب است و کلمهٔ (رغائب) جمع (رغیبه) به معنای چیزی است که مورد رغبت و میل و نیز به معنای عطا و بخشش فراوان است. بنابراین (لیله الرغائب) هم میتواند به معنای شبی باشد که میل و توجه به آن بسیار است و هم میتواند به معنای شبی باشد که در آن عطا و بخشش خدا بسیار است. با توجه به روایتی که در فضیلت این شب نقل شده هر دو معنا درست است.
پیامها و متنهای بسیاری در وصف این شب نوشته شده است. از اشعار زیبا تحت عنوان شعر شب آرزوها گرفته تا دل نوشته شب آرزوها و … هر کس به طریقی میتواند در این شب دلش را به خدای خویش وصل نمائید. یکی با خواندن نماز و دیگری با نوشتن متن شب آرزوها. پروردگار بلند مرتبه صدای بندگانش را به هر طریقی میشنود و بر دردهای آنان آگاه است.
این شب را لیلة الرغائب (شب آرزوها) میگویند این است که این شب از نظر شیعه یکی از شبهایی است که نزد خداوند از فضیلت خاصّی برخوردار است و در روایات اهل بیت علیهم السلام بر پاسداشت آن شب تأکید زیادی شده است.
ماه رجب و شب آرزوها
ماه رجب، ماهی است که رحمت بی اندازه الهی بیش از پیش بر بندگان نازل شده است. اهمیت ماه رجب به اندازهای است که خداوند شب آرزوها را در این ماه قرار داده است.
در روایات آمده که رجب نام یک روز و نهر در بهشت است؛ این نهر از شیر سفیدتر و از عسل شیرینتر است و هر کسی در این ماه یک روز روزه بگیرد از آن رود و نهر میآشامد. رجب را اصب گفتند، اصب یعنی فوران یا ریزش بیش از حد رحمت؛ رجب را اصب میگویند چون رحمت خداوند در این ماه بسیار بر بندگان و امتش ریخته میشود.
پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله) نیز در بیان عظمت و اهمیت ماه رجب میفرمایند: خداوند متعال در آسمان هفتم فرشتهای به نام داعی قرار داده است هرگاه ماه رجب فرا رسد آن فرشته دعوت کننده هر شب تا به صبح گوید: خوشا به حال کسانی که به ذکر الهی مشغولند خوشا به حال کسانی که با میل و رغبت تمام رو به سوی درگاه خدا آرند و خداوند میفرماید: من همنشین کسی هستم که با من همنشین باشد و مطیع کسی هستم که فرمان مرا ببرد و آمرزندهام کس را که از من طلب آمرزش کند این ماه رجب ماه من، بنده هم بنده من و رحمت هم از آن من است. هر کس مرا در این ماه بخواند پاسخ مثبت دهم و هر کس از من چیزی بخواهد به او عطا کنم و هر کس از من هدایت جوید هدایتش کنم و من این ماه را وسیله ارتباط بین خود و بندگانم قرار دادهام پس هر کس به آن چنگ زند به من میرسد.
فضائل شب آرزوها
علّت این که شب جمعه اول ماه رجب را لیلة الرغائب نامیدهاند این است که این شب از اهمیت و فضیلت زیادی برخوردار است و برای آن شب، اعمالی ذکر شده است که هر کس آنها را به جا بیاورد إن شاء الله حاجتهای او برآورده خواهد شد و این شب از شبهای معدودی است که از اهمیت و فضیلت خاصی برخوردار است.
روایت شده در این شب زمین خاکی پر از فرشتگان میشود که از آسمان سرازیر شده اند در زمین سکنا برگزیده اند و مسئول بردن پیغام از نیتهای پاک بندگان به خداوند هستند، بنابراین علاوه بر تاکید داشتن بر به جا آوردن اعمال این شب، فرصت و امکان نیت آرزوهای دست یافتنی و به حق را نمیشود از دست داد.
در روایتی منصوب به پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) در فضیلت این شب نقل شده است: از شب جمعه اول ماه رجب غفلت نکنید همانا آن شب شبی است که ملائکه آن شب را لیلة الرغائب مینامند و در آن شب وقتی یک سوم شب گذشت هیچ ملکی در آسمان و زمین باقی نمیماند مگر این که در کعبه و حوالی آن جمع میشوند و خداوند خطاب به آنها میفرماید: ای ملائکه من؛ هر چه در دل دارید از من بخواهید و ملائکه میگویند: ای خدای ما حاجت ما از تو این است که روزه گیرندگان ماه رجب را ببخشی و خداوند در جواب آنها میفرماید: این کار را انجام دادم.
کد خبر 553011
برچسبها
اولین شب جمعه ماه رجب
متن لیله الرغائب پیام لیله الرغائب پیام شب آرزوها متن شب آرزوها پیام لیلة الرغائب
ارزش شب لیله الرغائب
نماز شب لیله الرغائب
دعای شب لیله الرغائب
شب لیله الرغائب
اعمال شب لیله الرغائب
فضیلت لیله الرغائب فضایل لیله الرغائب شب آرزوها چیست؟
در لیله الرغائب چه بخواهیم
لیله الرغائب چیست؟
نماز لیله الرغائب چند رکعت است
شب لیله الرغائب چیست
فضیلت روزه لیله الرغائب
صلاة ليلة الرغائب
لیله الرغائب به چه معناست
معنای لیله الرغائب
دعاهای مخصوص لیله الرغائب
فضیلت شب آرزوها روایات شب آرزوها شب ارزوها سال 1400 شب ارزوها در 1400 شب ارزوها امسال نماز شب آرزوها دعای لیله الرغائب
لیله الرغائب چه شبی است
لیله الرغائب چه روزی است
عکس لیلة الرغائب عکس لیله الرغایب لیلة الرغائب لیله الرغائب 1400
شب لیله الرغائب کی هست 1400
شب آرزوها 1400
لیله الرغائب 1401 (اولین پنجشنبه ماه رجب) کی و چه روزی است؟
تاریخ لیله الرغائب سال 1401، لیله الرغائب چندمه؟ لیله الرغائب چند شنبه است؟ شب آرزوها چه روزی است؟ لیله الرغائب امسال کی است ۱۴۰۱
لیله الرغائب 1401 (اولین پنجشنبه ماه رجب) کی و چه روزی است؟
لیله الرغائب امسال کی است ۱۴۰۱
لیله الرغائب یا شب آرزوها
شب آرزوها نزدیک است و بهترین فرصت برای طلب حاجات از برآورده کننده آن است. در این مقاله میگوییم لیله الرغائب 1401 یا شب آرزوها چه تاریخی است.
لیله الرغائب (اولین پنجشنبه ماه رجب) کی و چه روزی است؟
تاریخ لیله الرغائب 1401 یا شب آرزوها در تقویم شمسی:
تاریخ دقیق لیله الرغائب یا شب آرزوها در تقویم شمسی مصادف است با :پنج شنبه، ۶ بهمن ۱۴۰۱
۱۴۰۱/۱۱/۰۶
تاریخ لیله الرغائب یا شب آرزوها در تقویم قمری:
تاریخ دقیق لیله الرغائب یا شب آرزوها در تقویم قمری مصادف است با :الخمیس، ٤ رجب ١٤٤٤ ۱۴۴۴/۰۷/۰۴
لیله الرغائب یا شب آرزوها در تقویم میلادی:
تاریخ دقیق لیله الرغائب یا شب آرزوها در تقویم میلادی مصادف است با :Thursday, January 26, 2023
2023-01-26
لیله الرغائب چیست؟
به اولین پنجشنبه از ماه مبارک رجب لیله الرغائب یا شب آرزوها گفته میشود. ماه رجب از برتری خاصی بین دیگر ماههای قمری برخوردار است. این ماه به عنوان “ماه خدا” لقب گرفته است. در این خصوص روایتی از پیامبر اکرم (ص) موجود است که میگوید: “رجب ماه بزرگ خداوند است و هیچ کدام از دیگر ماهها در حرمت و فضیلت به آن نمیرسد و در این ماه قتال با کافران در این ماه حرام است. هوشیار باشید که رجب ماه خداوند است و شعبان ماه من و رمضان ماه امت است و اگر کسی حتی یک روز از این ماه را روزه بگیرد، خداوند از او خشوند گشته و خشم پروردگار از وی دور میگردد.”
در معارف اسلامی به این شب توجه ویژهای شده و از آن به عنوان شبی یاد شده است که بخشش و عطای فراوان در خود دارد. لیله الرغائب دارای اعمال ویژهای است که از جمله آن میتوان به ادعیه، نماز مخصوص و روزه گرفتن اشاره کرد.
رسول خدا (ص) در خصوص فضیلت این ماه در روایتی فرمودند:
«وَ لَکِنْ لَا تَغْفُلُوا عَنْ أَوَّلِ لَیْلَهٍ جُمُعَهٍ فِیهِ [منه] فَإِنَّهَا لَیْلَهٌ تُسَمِّیهَا الْمَلَائِکَهُ لَیْلَهَ الرَّغَائِبِ وَ ذَلِکَ أَنَّهُ إِذَا مَضَی ثُلُثُ اللَّیْلِ لَمْ یَبْقَ مَلَکٌ فِی السَّمَاوَاتِ وَ الْأَرْضِ إِلَّا یَجْتَمِعُونَ فِی الْکَعْبَهِ وَ حَوَالَیْهَا وَ یَطَّلِعُ اللَّهُ عَلَیْهِمْ اطِّلَاعَهً( إقبال الأعمال (ط – القدیمه)،ج۲ ،فصل فیما نذکره من عمل أول جمعه من شهر رجب …..، ص :۶۳۲ )
از اولین شب جمعه در ماه رجب غافل نشوید؛ زیرا شبی است که فرشتگان آن را “لیله الرغائب” می نامند. این نامگذاری به این جهت است که هنگامی که مقداری از شب گذشت، هیچ فرشته ای در آسمان ها و زمین نمی ماند مگر اینکه در کعبه و اطراف آن جمع می شوند.»
همچنین بخوانید: اعمال شب لیله الرغائب در مفاتیح
اعمال شب آرزوها یا لیله الرغائب
روزه شب لیله الرغائب
در روایات مربوط به لیله الرغائب گفته شده است که اولین پنجشنبه از ماه رجب را روزه بگیرید و در شب جمعه، پس از نماز عشاء و تا پیش از نیمه شب، 12 رکعت به جا آورده شود.
نماز شب لیله الرغائب
همانطور که گفتیم شب لیله الرغائب یا شب آرزوها دارای اعمال سفارش شده ای است. از جمله آنها میتوان به نماز این شب اشاره کرد. این نماز دوازده رکعتی فضیلت بسیاری دارد و آنطور که روایت شده است موجب آمرزش گناهان بسیار شده و شب اول قبر را بر او آسان کرده و این ثواب در جلوه صورتی نیکو و گشاده و درخشان و زبانی فصیح بر او ظاهر میشود.
آن صورت نیکو با او خواهد گفت: ای حبیب من بشارت باد ترا که نجات یافتی از هر شدت و سختی. شخصی که درگذشته است میگوید، تو که هستی؟ به خدا قسم که چهرهای زیباتر از تو ندیدم و کلامی شیرین از آنچه تو میگویی نشنیدم و بویی بهتر از تو نبوییدم.
آن زیبارو گوید: من ثواب نمازی هستم که در لیله الرغائب فلان سال به جا آوردی. آمدهام تا در این شب مونس تنهاییت باشم. وحشت را از تو دور کنم و هنگامیکه در صور دمیده بشود و قیامت برپا شود، بر سایه خواهم افکند. پس شادباش که نیکی هرگز از تو دور نمیشود.
به جا آوردن نماز دوازده رکعتی شب آرزوها به این ترتیب است که به شکل شش نماز دو رکعتی آن قرائت کرده که رکعت اول آن دارای سوره حمد، سه مرتبه سوره مبارکه قدر و دوازده مرتبه سوره توحید است و پس از نماز نیز 70 مرتبه ذکر «اَللهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحمّدٍ النَّبّیِّ الاُمِّیِّ وَ عَلَی آلِهِ» را تکرار کنید. در پایان نیز حاجت طلبیده و امید به رحمت خداوند داشته باشید.
پس از سجده نیز 70 مرتبه ذکر «سُبّوحٌ قُدّوسٌ رَبُّ المَلائِکَةِ وَ الّروحِ» را گفته و سپس سر از سجده بردارد، و 70 مرتبه ذکر «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجاوَزْ عَمّا تَعْلَمْ اِنَّکَ اَنْتَ الْعَلِیُّ الْاَعْظَمُ» را تکرار کنید.
در ادامه نمازگزار باید مجدداً به سجده رفته و 70 مرتبه دیگر ذکر «سُبّوحٌ قُدّوس رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرّوحِ» را بگوید و سپس حاجت خود را از پروردگار طلب کند.
همچنین بخوانید: نماز لیله الرغائب چگونه خوانده می شود و چند رکعت است؟
سخن آخردر این مطلب به تاریخ دقیق لیله الرغائب یا شب آرزوها اشاره کردیم. همچنین به مهمترین اعمال این ماه از شب نماز مخصوص و روزه آن شب پرداختیم. امیدواریم این مطلب مفید بوده باشد و بتوانید از برکات این شب بهره کافی ببرید.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟