این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    مراحل رشد جنین در شکم مادر

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    مراحل رشد جنین در شکم مادر را از این سایت دریافت کنید.

    9 ماه رشد جنین از نطفه تا زایمان

    بارداری مراحل متفاوتی با ویژگی‌های منحصر به فرد خود دارد که باید از همه آنان برای آگاهی از وضعیت جنین و علت رفتارهای خود حین حامگلی تا وقت زایمان باخبر باشید.

    ۹ ماه رشد جنین از نطفه تا زایمان

    ترجمه و گردآوری: تیم تحریریه درمانکده

    نظرات: بدون دیدگاه

    شما بارداری را تجربه می‌کنید. مبارکه! بدون شک ماه‌های آینده را صرف فکر درمورد چگونگی رشد جنین می‌کنید. اینکه نوزاد چه شکلی است؟ وزنش چقدر است؟ اولین بار کی لگد می‌زند؟ حاملگی تا زایمان مراحل و استیج‌های مختلفی دارد که در این نوشته درمانکده با هم بررسی می‌کنیم. برای مشاوره زایمان می توانید از بهترین پزشکان زنان و زایمان تهران نوبت بگیرید.

    سه ماه اول بارداری با جنین

    معمولا رشد جنین از یک روند قابل پیش‌بینی پیروی می‌کند. شما می‌توانید با مطالعه‌ی این تقویم رویدادهای هفتگی، متوجه اتفاقات سه ماه اول شوید. یادتان باشد اندازه‌گیری‌های زیر تقریبی است.

    هفته‌ی ۱ و ۲: آماده شدن جنین

    شاید عجیب به نظر برسد اما شما درواقع طی هفته‌ی اول یا دوم که به بارداری نسبت داده می‌شود واقعا حامله نیستید. بله، درست متوجه شدید!

    تشکیل نطفه دو هفته بعد از شروع آخرین قاعدگی آغاز می‌شود. متخصص برای تخمین تاریخ زایمان ۴۰ هفته از شروع آخرین قاعدگی را محاسبه می‌کند. یعنی (با اینکه آن موقع حامله نبودید) قاعدگی بخشی از حاملگی به حساب می‌آید!

    (درباره تاخیر در زایمان این نوشته را بخوانید.)

    هفته‌ی ۳: باروری

    القا و باروری جنین

    اسپرم و تخمک در یکی از لوله‌های رحم در هم می‌آمیزند تا موجود تک‌سلولی به نام زیگوت را تشکیل دهند. اگر بیش از یک تخمک آزاد و بارور شود یا اگر تخمک بارور به دو قسمت تقسیم شود، چند زیگوت خواهید داشت.

    زیگوت معمولا ۴۶ کروموزوم دارد؛ ۲۳ کروموزوم از مادر بیولوژیکی و ۲۳ کروموزوم از پدر بیولوژیکی. این کروموزوم‌ها در تعیین جنسیت و خصوصیات فیزیکی نوزاد موثرند.

    خیلی زود بعد از بارور شدن، زیگوت از لوله‌های رحم به‌سمت رحم حرکت می‌کند. در این زمان، طوری تقسیم می‌شود که به خوشه‌ای سلولی شبیه به یک تمشک کوچک (توتاله) شکل می‌دهد.

    هفته‌ی ۴: القا

    توپ سلولی که مدام درحال تقسیم شدن است (و حالا بلاستوسیست نامیده می‌شود) در دیواره‌ی رحم (آندومتر) ساکن می‌شود. به این فرایند القا می‌گویند.

    گروه داخلی سلول‌ها در بلاستوسیست تبدیل به جنین می‌شوند. لایه‌ی بیرونی به تشکیل جفت کمک می‌کند که در دوران حاملگی به کودک غذا می‌رساند.

    هفته‌ی ۵: افزایش میزان هورمورن

    رشد جنین سه هفته بعد از تشکیل نطفه

    میزان هورمون HCG که توسط بلاستوسیست تولید می‌شود در هفته‌ی پنجم حاملگی، یا سه هفته بعد از تشکیل نطفه، به‌سرعت بالا می‌رود. این امر باعث می‌شود تخمدان‌ها دیگر تخمک آزاد نکنند و استروژن و پروژسترون بیشتری تولید کنند. افزایش سطح این هورمون‌ها چرخه‌ی قاعدگی را متوقف می‌کند، اغلب اولین نشانه‌ی قاعدگی است و به رشد جفت کمک می‌کند.

    حالا جنین از سه لایه تشکیل شده است. روپوست (اکتودرم) باعث رشد بیرونی‌ترین لایه‌ی پوست، سیستم عصبی مرکزی و محیطی، چشم‌ها و گوش داخلی نوزاد می‌شود.

    قلب و سیستم گردش خون اولیه در لایه‌ی میانی سلول (میانپوست) شکل می‌گیرد. این لایه از سلول‌ها اساس استخوان، رباط، کلیه و بخش زیادی از سیستم تناسلی هم قرار می‌گیرند.

    لایه‌ی داخلی سلول (درونپوست) محل تشکیل ریه و روده‌ی نوزاد است.

    مطب پزشک زنان و زایمان مورد نظرتان را آنلاین رزرو کنید

    به صفحه پزشکان زنان و زایمان درمانکده بروید و زمان مراجعه به مطب پزشک دلخواهتان را آنلاین انتخاب کنید.

    دریافت نوبت زنان

    هفته‌ی ۶: لوله‌ی عصبی بسته می‌شود

    رشد جنین چهار هفته بعد از تشکیل نطفه

    رشد جنین در این هفته سریع اتفاق می‌افتد. درست چهار هفته بعد از تشکیل نطفه، لوله‌ی عصبی که در امتداد کمر نوزاد قرار دارد بسته می‌شود. مغز و نخاع نوزاد از لوله‌ی عصبی تشکیل می‌شود. قلب و سایر اندام‌ها نیز کمکم شکل می‌گیرند و قلب شروع به تپیدن می‌کند.

    ساختارهای لازم برای تشکل چشم و گوش رشد می‌کند. برآمدگی‌های کوچکی ظاهر می‌شود که به‌زودی تبدیل به بازو خواهد شد. بدن نوزاد کم‌کم به‌حالت خمیدگی C مانند درمی‌آید.

    هفته‌ی ۷: سر جنین رشد می‌کند

    رشد جنین پنج هفته بعد از تشکیل نطفه

    هفت هفته بعد از شروع حاملگی، یا پنج هفته بعد از تشکیل نطفه، مغز و صورت جنین درحال رشد است. تورفتگی‌هایی که به سوراخ بینی شکل می‌دهد قابل رویت است و قسمت‌های اولیه‌ی شبکیه شکل می‌گیرد.

    برآمدگی‌های تحتانی که تبدیل به پا خواهد شد ظاهر می‌شود و برآمدگی‌های بازو که هفته‌ی پیش ظاهر شده بود، حالا شکل پارو به خود می‌گیرد.

    هفته‌ی ۸: بینی نوزاد شکل می‌گیرد

    رشد جنین شش هفته بعد از تشکیل نطفه

    هشت هفته بعد از حاملگی، یا شش هفته بعد از تشکیل نطفه، برآمدگی‌های اندام تحتانی نوزاد شکل پارو به خود می‌گیرد. انگشتان دست کمکم شکل می‌گیرد. برآمدگی‌های بیرونی قسمت‌های گوش که بعدا به شکل صدف درخواهد آمد رشد می‌کند و چشم مشخص می‌شود. لب بالایی و بینی شکل گرفته‌اند. بدن و گردن صاف می‌شود.

    تا پایان هفته، طول نوزاد از فرق سر تا پایین ۲/۱ اینچ (۱۱ تا ۱۴ میلیمتر) است؛ تقریبا نصف قطر یک سکه کوارتر آمریکا.

    هفته‌ی ۹: انگشتان پای نوزاد شکل می‌گیرد

    رشد جنین هفت هفته بعد از تشکیل نطفه

    در هفته‌ی نهم بارداری، یا هفت هفته بعد از تشکیل نطفه، دست‌های کودک رشد می‌کند و آرنج ظاهر می‌شود. انگشتان پا قابل رویت است و پلک شکل می‌گیرد. سر نوزاد بزرگ است اما چانه هنوز کامل شکل نگرفته است.

    تا آخر هفته، اندازه‌ی نوزاد از فرق سر تا پایین کمی کمتر از ۴/۳ اینچ (۱۶ تا ۱۸ میلی‌متر) است؛ یعنی به اندازه‌ی قطر یک پنی.

    منبع : www.darmankade.com

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 10 ماه قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید