مل چیست
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
مل چیست را از این سایت دریافت کنید.
پودر مل چیست
پودر مل با اسامی پودر بتونه و پودر درزگیری یک پودر کاملا فاین ، ریزدانه و یک دست است. پودر مل به انگلیسی با نام Marble Dust نامیده می شود. قیمت پودر مل | فروش پودر مل | پودر بتونه کاری
با ما تماس بگیرید 33324980-021 - 09107845760
پودر مل
خانه>مطالب>پودر مل View Larger Image
پودر مل
پودر مل فروش پودر مل
کارخانه پارس شیمی ، تولید کننده محصولات معدنی و شیمیایی مورد مصرف در صنایع مختلف ، سابقه سال ها عرضه پودر مل با کیفیت بسیار بالا به صنایع تولید رنگ و مشاغل مرتبط را دارد. فروش پودر مل به صورت فله ای و یا کیسه شده و در حجم عمده صورت می گیرد. برای اخذ اطلاعات در مورد این محصول و خرید آن با کارشناسان بخش فروش مجموعه تماس حاصل نمایید.
پودر مل چیست
پودر مل با اسامی پودر بتونه و پودر درزگیری ، یک محصول تولید شده از ماده معدنی سنگ کربنات کلسیم است. کربنات کلسیم یک کانی معدنی بسیار پر کاربرد می باشد که در موارد فراوانی مورد استفاده قرار می گیرد. پودر مل یک پودر کاملا فاین ، ریزدانه و یک دست است که بوسیله دستگاه های سنگ کوبی خاصی از کوبش سنگ کربنات کلسیم تولید می شود. پودر مل به انگلیسی با نام Marble Dust نامیده می گردد. این محصول از نظر ظاهری به شکل پودری سفید یا مایل به کرم رنگ است و کاربرد های مختلفی در نقاشی ساختمانی ، نقاشی هنری ، ساخت تابلو نقش برجسته و ترمیم سطوح مختلف ساخته شده از گچ ، چوب و … دارد. وجود مل و بتونه برای نقاشان ساختمان اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا در صورت عدم استفاده از آن ، سایه روشن ها و ناهمواری های بسیاری پس از رنگ کردن بر روی سطح ایجاد خواهد شد که ظاهر بسیار نا مطلوبی را ایجاد می کند. این ویژگی برای مشاغل چوبی و ام دی اف نظیر کابینت سازی و نیز فعالیت های هنری هم اهمیت دارد.
اهمیت پودر بتونه در این است که می توان آن را برای بازسازی دیوار هایی با پوشش گچی ، رنگ های روغنی ، پلاستیک ، آکریلیک و چوبی استفاده نمود. وظیفه پودر مل در نقاشی ساختمانی ، درز گیری و صاف و صیقلی کردن دیوار ها و سقف است. این ماده به صورت خمیر شده ، به خوبی شکستگی ها و ترک ها را پر نموده و پس از خشک شدن مستحکم خواهد شد. بتونه ها دارای انواع مختلفی به صورت پایه روغنی و پایه آب هستند که هر یک دارای کاربرد مربوط به خود می باشد. کیفیت پودر مل که نتیجه غلظت کلسیمی و میزان ناخالصی های آن خواهد بود ، بر کیفیت نهائی کار تاثیر گذار است.
مزایای استفاده از پودر بتونه کاری
این ماده به دلیل شباهت زیادی که به پودر سنگ گچ دارد ، سرعت گیرش زیادی داشته و پس از مصرف به سرعت سفت می شود. همچنین بعد از خشک شدن از لحاظ بافت شباهت بسیار زیادی به اطراف خود دارد و از سختی لازم برخوردار است. دیگر مزیت بتونه این است که با انواع رنگ های روغنی ، پایه آب و اکریلیک هماهنگی دارد. ماده اصلی تشکیل دهنده پودر مل ، کربنات کلسیم است که سازنده بیشتر مصالح ساختمانی می باشد بنابراین برای ساخت و ساز کارایی بالایی دارد.
از طرفی در ساخت مجسمه و تابلو های نفش برجسته که از پودر سنگ در ساخت آنها استفاده می شود هم بکار می رود زیرا خمیر ساخته شده با آن ، انعطاف پذیری بالایی دارد. همچنین پس از خشک شدن مستحکم شده و ترک نمی خورد. کاربرد پودر مل بر اساس موارد زیر است:
صیقلی کردن دیوار و درز گیری ترک های سطوح گچی و چوبی
اجرای طرح های هنری مانند تابلوی نقش برجسته و پتینه کاری روی چوب و شیشه
تولید ترکیبات شیمیایی همچون رزین و لاک
پودر مل به همراه چسب چوب و روغن برای تهیه خمیر مجسمه سازی مصرف می شود
روش آماده سازی خمیر بتونه
خمیر مل به عنوان ماده زیر سازی به کار می رود یعنی قبل از رنگ کاری و یا ظریف کاری ، آن را جهت رفع ترک و شکستگی های گچ و چوب استفاده می کنند. برای خمیر کردن پودر مل ، بسته به نوع آن از آب یا انواع روغن ها استفاده می شود. برای بتونه روغنی ، پودر مل را با تینر و روغن مخصوص که روغن الیف نام دارد مخلوط می نماییم. خمیر تهیه شده باید حالتی نسبتا سفت داشته باشد و اگر شل شد ، مقدار بیشتری پودر بتونه به آن می افزاییم. سپس با استفاده از کاردک ، خمیر بتونه را بر روی منافذ و ترک خوردگی های دیوار و سقف می کشیم تا هم زمان ، فرو رفتگی ها پر شود و سطح آن را صاف گردد. معمولا بعد از یک روز (یا دو روز در فصل زمستان و در محیط های مرطوب) بتونه سفت می شود. حال باید با استفاده از کاغذ سمباته ، کاملا لبه های آن را با سطوح اطرافش یکدست کنیم. در نهایت کل دیوار یا سقف را رنگ می نماییم.
چنانچه قصد ترمیم دیوار را پس از رنگ کاری دارید و یا به منظور انجام امور هنری ، می توان در حین آماده سازی خمیر بتونه ، مقداری از رنگ دیوار (یا هر رنگ مورد نظر) را به پودر مل بیافزایید. در این صورت نیازی به رنگ کردن مجدد نیست.
بتونه فوری
این نوع بتونه که پایه آب می باشد (حلال آن آب است) به سرعت خشک می شود. برای آماده سازی آن صرفا پودر را با آب ترکیب می کنند و برای درزگیری دیوار های گچی ، مرز صفحات کناف ، محل پیچ بر روی چوب و ام دی اف بکار می برند. رنگ بتونه فوری بسیار سفید رنگ و گچ مانند بوده و برای تولید آن از سنگ گچ استفاده می شود. (بر خلا پودر مل معمولی که از جنس پودر کربنات کلسیم می باشد)
تفاوت پودر مل و پودر سینکا
پودر سینکا هم مانند پودر مل ، در امور هنری و ساختمانی کاربرد دارد. این دو ماده از نظر ظاهری شباهت زیادی به هم دارند اما در واقع یکی نیستند. همان طور که پیش تر گفته شد ، پودر مل از ماده معدنی کربنات کلسیم با فرمول CaCO3 به دست می آید در حالیکه پودر سینکا از یک ماده شیمیایی به نام اکسید روی با فرمول مولکولی ZnO تولید می شود. این ماده ، رنگ سفیدی داشته و آن را در تولید محصولات شیمیایی ، رنگ و پوشش و نیز برخی کرم ها نظیر کرم ضد آفتاب به کار می رود.
کارخانه کربنات کلسیم پارس شیمیتولید کننده انواع کربنات کلسیم پودری و مش بندی و نمره با کیفیت ممتاز مناسب برای مصرف در تمامی صنایع تولیدی ، خدماتی و ساختمانی
تلفن دفتر تهران 021-33324980
تلفن همراه 0912-8124103
0910-7845760 محبوب ترینها کربنات کلسیم
کربنات کلسیم خوراک دام
منبع مطلب : calcium-carbonate.ir
کاربرد پودر مل یا پودر بتونه چیست؟
کاربرد پودر مل یا پودر بتونه تنها محدود به حوزه نقاشی ساختمان نمیشود. از این پودر در پتینه، صنایع مختلف شیمیایی، بطری سازی و ... استفاده میشود.
پودر مل یا پودر بتونه ، مادهای بسیار کاربردی در صنعت و هنر است که به دلیل ویژگی های منحصربهفرد مانند استحکام بالا و امکان ایجاد یک سطح صاف ، کاربرد های گوناگونی پیداکرده است. این پودر به صورت پایه آب یا پایه روغنی به گل تبدیلشده و برای پر کردن درز ها، ایجاد سطحی صاف و … در صنایع مختلف استفاده میشود. در این مقاله سعی میکنیم به گوشه از کاربردهای پودر مل بپردازیم.
بسیاری افراد ، پودر مل را با پودر سینکا اشتباه میگیرند ، اما این دو ماده دارای ساختار و ترکیبات کاملاً متفاوت از یکدیگر هستند که کاربرد آن ها را نیز متمایز میکند. در ادامه میتوانید به طور کامل با ساختار ، ویژگی ها ، کاربرد ها و مزایای استفاده از پودر بتونه آشنا شوید.
پودر مل چیست؟
پودر مل که با نام های پودر بتونه و پودر درزگیر شناخته میشود؛ مادهای سرشار از کربنات کلسیم و به رنگ سفید مایل به کرمی است. از این ماده معدنی در انگلیسی با نام Marble Dust یاد میشود که در ترجمه به فارسی به «پودر مرمر» تغییر مییابد. با وجود اینکه پودر درزگیر گاهی از سنگ مرمر تولید میشود ، اما درواقع این پودر از سنگ کربنات کلسیم و با استفاده از دستگاه های سنگ کوبی و فشار زیاد به دست میآید.
درواقع هردوی آن ها مواد دارای فرمول شیمیایی CaCo3 یا همان کربنات کلسیم هستند. استفاده از ترکیبات کربنات کلسیم در صنایع و مصالح ساختمانی بسیار زیاد است و همین امر موجب کاربرد بالای پودر مل در این صنعت میشود.
پودر مل با کوبش سنگ کلسیم کربنات توسط دستگاه کوبنده به دست میآید و دقیقاً به همین دلیل ، دارای ساختاری ریزدانه و یکدست و عالی است. چنین ساختاری به آن استحکام بالا ، ظاهر مطلوب و قدرت مسطح کردن سطح چوب ، گچ و … را بخشیده است.
استفاده از پودر بتونه به نقاشان ساختمان اجازه میدهد سطح را عاری از هرگونه ترک ، درز و ناهمواری کنند. این دیوار میتواند پوششی از چوب ، آکلریک ، پلاستیک ، گچ یا رنگ های روغنی داشته باشد.
همچنین به هنرمندان اجازه میدهد نقاشی های برجسته خلق کنند. از گل به دست آمده با استفاده از پودر مل میتوان در شغل های مرتبط با چوب و MDF نیز استفاده کرد.
ویژگی ها و مزایای استفاده از پودر مل
همانطور که بیان شد، کربنات کلسیم ترکیب اصلی پودر بتونه است؛ اما کیفیت آن میتواند به دلیل میزان ناخالصی های داخل ترکیبات آن تغییر کند. این امر بر ویژگی ها و عملکرد مناسب پودر درزگیر نیز تأثیر میگذارد. در ادامه به سه مورد از مهم ترین این موارد اشاره میکنیم؛
انعطاف پذیری بالا : خمیر حاصل از این پودر دارای انعطافپذیری مطلوبی است که امکان استفاده از آن در هنر مجسمهسازی و تابلوسازی را میسر میسازد. سرعت گیرش خمیر یا گل در کاربردهای ساختمانی از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو ، میتوان ادعا کرد که سرعت بالای سفت شدن و گیرش گل حاصل از پودر مل به خوبی پاسخگوی نیاز این صنعت است.سازگاری با انواع رنگ : سازگاری و هماهنگی مطلوب بتونه با رنگ های روغنی ، آکلریک و پایه آب ازجمله ویژگی هایی است که موجب افزایش کاربرد آن در صنایع میشود. خمیر به دست آمده از آن زود خشک میشود و پس از خشک شدن ، سطحی محکم ، صاف ، صیقلی و عاری از ترک و درز ایجاد میکند.قابلیت سمباده خوری : این سطح قابلیت سمباده خوردن را نیز دارد. از پودر بتونه برای ساختن بتونه های رنگی و استفاده در رنگکاری و خلق آثار هنری نیز میتوان بهره گرفت. برای این امر ، تنها کافی است بتونه را با رنگ روغنی و کمی رنگ ترکیب کنید.کاربرد پودر مل یا بتونه
بتونه به دلیل مشخصه های مطلوب و ساختار منحصربهفرد خود از کارایی بالایی برخوردار است. موارد استفاده از بتونه را میتوان در بخش های مختلف صنعت و هنر مشاهده کرد. برای مثال ، پتینه کاری یکی از جذابترین هنر هایی است که با استفاده از پودر مل انجام میگیرد.پتینه کاری
پتینه کاری درواقع هنر خلق بافت های با رنگ و نمایی کهنه است. این هنر معمولاً در مجسمه ها ، قاب عکس ها ، کوزه ها و… کاربرد دارد و نشانه های فرسودگی ، خوردگی و کهنگی را در آن ها ایجاد میکند. با استفاده از بتونه میتوان هنر پتینه کاری را بر روی شیشه ، چوب و دیوار ها پیاده کرد.
مجسمه سازی
معمولاً در پروژه های بازسازی مجسمه های شکننده و باستانی، برای افزایش عمر و استحکام آن ها از پودر درزگیر استفاده میشود. اما تنها کاربرد بتونه در هنر مجسمهسازی، بازسازی و استحکام بخشی آن ها نیست.
همانطور که بیان شد، انعطافپذیری بالای خمیر بتونه کاربرد های آن را متنوعتر کرده است. با استفاده از پودر درزگیر میتوان یک مجسمه جدید و بادوام خلق کرد که در بلندمدت دچار ترک و شکستگی نمیشود. از بتونه بهمنظور ساخت ماکت های لایه به لایه نیز استفاده میشود.
نقش برجسته
ازآنجاکه اشیاء ساختهشده با بتونه ارزانتر و دارای کیفیت بالایی هستند ، در میان خریداران و بازدیدکنندگان نیز از محبوبیت بالایی برخوردارند. نقش برجستههای روی چوب و نقاشی با سبک نقش برجسته را نیز فراموش نکنید. بنابراین ، درزگیری و صاف کردن سطوح تنها کاربردهای بتونه نیستند ، بلکه استفاده از آن ها برای ایجاد برجستگی نیز از جمله روشهای خلق هنر به شمار میآید.
کاربرد در صنایع
اما در صنایع نیز از این پودر استفاده های زیادی میشود. از نمونه های کاربرد پودر مل در صنعت میتوان به تولید لاک های شیمیایی و رزین ، ساخت خمیر بتونه رنگروغنی ، بتونه پلاستیک ، بتونه چوب و درزگیری سطح پوشش های گچی اشاره کرد. مل بهعنوان پرکننده بتن و مواد روسازی نیز مورداستفاده قرار میگیرد.
بطری نوشیدنی ها
همچنین این ماده برای ایجاد گاز اسیدکربنیک (دیاکسید کربن) استفاده میشود که در بطری نوشیدنی ها کاربرد دارد.
نقاشی ساختمان
استفاده از بتونه بهمنظور پر کردن حفره ها ، ترک ها و رفع ناهمواری های موجود در فلزات ، سطوح گچی و چوب ، ازجمله رایجترین کاربرد های آن به شمار میآیند. به اینترتیب ، سطح دیوار کاملاً صافشده و از ایجاد سایهروشن و باقی ماندن ناهمواری در سطح جلوگیری میشود. همانطور که بیان شد ، بتونه میتواند با رنگ ترکیبشده و بتونه خودرنگ ایجاد کند. این نوع بتونه زمانی استفاده میشود که سطح نهایی نیازی به رنگآمیزی ندارد و تنها برای هموار شدن سطح از این ماده استفاده میشود.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟