مناطق راهیان نور
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
مناطق راهیان نور را از این سایت دریافت کنید.
نقشه بازدید از یادمانهای جنوب کشور در اردوهای راهیان نور +فیلم
این روزها که روزهای بهاری راهیان نور است و بعد از 2 سال وقفه به خاطر کرونا میتوانید با خودروی شخصی به بازدید مناطق عملیاتی جنوب بروید، حتماً سری هم به محل استقرار رزمندگان تهرانی بزنید.
فرهنگ / حماسه و مقاومت ۰۹:۴۱ ۱۴۰۰-۱۲-۱۸ ۰ ۱۴
نقشه بازدید از یادمانهای جنوب کشور در اردوهای راهیان نور +فیلم
این روزها که روزهای بهاری راهیان نور است و بعد از 2 سال وقفه به خاطر کرونا میتوانید با خودروی شخصی به بازدید مناطق عملیاتی جنوب بروید، حتماً سری هم به محل استقرار رزمندگان تهرانی بزنید.
پیش از این در گزارشهای «۷ یادمانی که در محل شهادت عزیزترین مردان دفاع مقدس ساخته شده» و «سفر به ۱۰ شهر مقاومتی در هوای بهاری با خودروی شخصی» به معرفی بخشهای دیگری از یادمانها و مناطق عملیاتی دفاع مقدس پرداختهایم.
آنچه در ادامه میخوانید معرفی یادمانهایی نظیر یادمان شهدای دشت ذوالفقاری آبادان، یادمان شهدای پادگان دو کوهه، یادمان شهدای عملیات سیدالشهدا (ع)، یادمان شهدای عملیات والفجر مقدماتی (فکه)، یادمان شهدای عملیات محرم (شرهانی)، امامزاده عباس (ع) و پایگاه چهارم شکاری است.
۱ـ یادمان شهدای دشت ذوالفقاری آبادانارتش دشمن که طعم تلخ درگیر شدن با مدافعان مردمی را در خرمشهر چشیده بود، به دنبال راهی برای نفوذ به آبادان میگشت تا با مدافعان شهر روبرو نشود. در شب هشتم آبانماه، عراقیها در منطقه کوی ذوالفقاری از رود بهمنشیر گذشتند و وارد جزیره آبادان شدند. دریاقلی سورانی که در آن محل زندگی میکرد، عراقیها را دید و خبر حمله آنها را به بچههای مسجد رساند و سپس به مقر سپاه و از آنجا به مقر ارتش، جهاد، کمیته، ژاندامری، شهربانی، گروه فدائیان اسلام (با فرماندهی شهید سیدمجتبی هاشمی و شهید شاهرخ ضرغام) و در نهایت نزد حجتالاسلام جمی (امام جمعه آبادان) رهسپار و مسؤولان را از تهاجم دشمن آگاه ساخت. نیروهای داوطلب مردمی به همراه رزمندگان اسلام به مقابله با دشمن پرداختند و با تارومار کردن دشمن حماسه کوی ذوالفقاری را خلق کردند. این دشت یکی از محورهای عملیاتی شکست حصر آبادان بوده است.
فاصله مکانی از اهواز: ۱۲۵ کیلومتر۲ـ یادمان شهدای پادگان دو کوههنام منطقه و پادگانی است که در چهار کیلومتری شمال غرب شهر اندیمشک و در مجاورت جاده خرمآباد ـ اندیمشک قرار دارد. پادگان دوکوهه قبل از انقلاب، پادگان پشتیبانی لشکر ۹۹ زرهی اهواز و از مقرهای نظامی جنوب غرب کشور محسوب میشد که در بهمن ۱۳۶۰ در اختیار تیپ تازه تأسیس ۲۷ محمد رسول الله (ص) به فرماندهی جاویدالاثر حاج احمد متوسلیان قرار گرفت. این پادگان عقبه یگانهای عملکننده در عملیات فتحالمبین بود. لشکر ۱۰ سیدالشهدا نیز در همین پادگان راهاندازی شد. امروز نام سردار بینشان حاج احمد متوسلیان بر تارک پادگان دوکوهه میدرخشد. حسینیه حاج همت، زمین صبحگاه، ساختمان گردانها و حسینیه گردان تخریب از نقاط به یادماندنی دوکوهه هست. در جوار حسینیه شهید همت، چهار شهید گمنام آرمیدهاند که زیارتگاه زائران و راهیان سرزمین نور هستند. در نهم فروردین ۱۳۸۱ رهبر انقلاب در این یادمان با مردم منطقه و زائران راهیان نور دیدار و سخنرانی کردند.
فاصله مکانی از اهواز: ۱۷۳ کیلومتر۳ـ پایگاه چهارم شکاریاین پایگاه از مهمترین پایگاههای هوایی جنوب غرب کشور و استان خوزستان است که در دوران دفاع مقدس با انجام هزار و ۵۱۵ سورتی پرواز برونمرزی و تقدیم ۴۵ شهید، جانباز و آزاده خلبان، نقش مهمی در حمایت هوایی از رزمندگان بر عهده داشت. این پایگاه در شهر دزفول قرار دارد.
فاصله مکانی از اهواز: ۱۵۹ کیلومتر۴ـ امامزاده عباس (ع)دشت عباس در مسیر جاده دهلران ـ اندیمشک و در غرب عینخوش قرار دارد. این دشت، منطقه وسیعی از غرب رودخانه کرخه تا حوالی سهراه ابوقریب را شامل میشود و به دلیل وجود مدفن امامزاده عباس از نوادگان حضرت عباس (ع) به این نام معروف است. ارتش عراق پس از اشغال عین خوش، به سوی دشت عباس حرکت کرد و در چهارم مهر ۱۳۵۹ در دشت عباس مستقر شد. دشت عباس حدود ۱۸ ماه در اشغال دشمن بود و در عملیات فتحالمبین آزاد شد.
فاصله مکانی از اهواز: ۱۸۸ کیلومتر۵ـ یادمان شهدای عملیات محرم (شرهانی)منطقه عملیاتی شرهانی در جنوب شرق دهلران روی ارتفاعات حمرین قرار دارد و حد شمالی منطقه عمومی فکه محسوب میشود. در کیلومتر ۲۵ جاده دهلران ـ اندیمشک در منتهیالیه جاده عین خوش ـ چمسری (جاده شهید خرازی) و در نزدیگ پاسگاه چمسری، یادمان عملیات محرم قرار دارد. این یادمان در واقع مقر گروه تفحص لشکر ۱۴ امام حسین (ع) اصفهان بود که در این منطقه و محدوده فکه شمالی و زبیدات عراق به تفحص شهدا میپرداختند. شهدای تفحصشده را در معراج شهدای آن نگهداری میکردند و سپس به معراج شهدای اهواز انتقال میدادند. عملیات محرم در آبان ۱۳۶۱ در این منطقه انجام گرفت. همچنین در عملیات ارتش عراق در ۲۱ تیر ۱۳۶۷، در این منطقه تعدادی از نیروهای ارتش جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسیدند و عدهای نیز مفقود شدند.
معرفی مناطق عملیاتی جنوب کشور در دفاع مقدس +عکسهای دانشجویی به یاد ماندنی
در سالهای اخیر دانشجویان، گوی سبقت در سفرهای راهیان نور را از سایرین ربودند و همه ساله بیشترین میزان سفرها و اعزامها به سرزمینهای نور، از غرب و شمال غرب کشور گرفته تا جنوبیترین مرزهای جنگی ما در سالهای دفاع مقدس را زیارت میکنند.
به بهانه 22 اسفند، روز شهیــــــــد
معرفی مناطق عملیاتی جنوب کشور در دفاع مقدس +عکسهای دانشجویی به یاد ماندنی
در سالهای اخیر دانشجویان، گوی سبقت در سفرهای راهیان نور را از سایرین ربودند و همه ساله بیشترین میزان سفرها و اعزامها به سرزمینهای نور، از غرب و شمال غرب کشور گرفته تا جنوبیترین مرزهای جنگی ما در سالهای دفاع مقدس را زیارت میکنند.
در سالهای اخیر نیز این دانشجویان بودند که گوی سبقت در سفرهای راهیان نور را از سایرین ربودند و همه ساله بیشترین میزان سفرها و اعزامها به سرزمینهای نور، از غرب و شمال غرب کشور گرفته تا جنوبیترین مرزهای جنگی ما در سالهای دفاع مقدس را زیارت میکنند.
بر همین اساس بر آن شدیم تا به بهانه فرا رسیدن 22 اسفندماه که منور به نام شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی است و همچنین همزمان با ایام برگزاری اردوهای راهیان نور، ضمن ارائه تصاویری ناب و به یادماندنی از حضور دانشجویان در مناطق عملیاتی جنوب کشور، این مناطق را به صورت کوتاهی معرفی کنیم.
شهر دهلران،مرکز شهرستان دهلران است و در مسیر جاده مهران- اندیمشک واقع شده است.ارتش عراق پس از پیروزی انقلاب با سازماندهی افراد ضد انقلاب و نفوذ دادن برخی عناصر حاشیه نشین مرز به منطقه ایلام و با توسل به اقدامات رعب آور، کوشید حاکمیت نظام جمهوری اسلامی ایران را در این مناطق تضعیف کند.این تعرضات در شهریور 1359، افزایش یافت و در 31/6/1359 به هجوم سراسری سپاه سوم ارتش عراق به خاک دهلران انجامید،دهلران از آغاز تا پایان جنگ بارها هدف تجاوز ارتش عراق قرار گرفت و هر بار آسیب بسیاری دید.شهر دهلران 4 مرتبه مورد اشغال عراق قرار گرفت.در حملات هوایی ارتش عراق،45 تن از ساکنان دهلران شهید و 60 تن مجروح شدند.در مقابل،رزمندگان اسلام نیز با اجرای عملیات های متعدد، دشمن را سلب و مناطق تحت اشغال متجاوزین را آزاد کردند.دهلران شاهد دلاوری ها و فداکاری های مردان بزرگ بسیاری بود و هنوز بر تارک شهر دهلران هنوز نام و تصویر مردان آسمانی چون شهیدعبدالصالح امینیان،شهید هدایت صحرایی و... به چشم می خورد.در تاسوعای 1381، پنج شهید گمنام عملیات محرم در ورودی شرقی این شهر به خاک سپرده شدند.
شرهانیدر کیلومتر 45 جاده دهلران- اندیمشک،در منتهی الیه جاده عین خوش – چم سری (جاده شهید خرازی) و در نزدیکی پاسگاه چم سری، منطقه شرهانی و یادمان عملیات محرم قرار دارد.این یادمان در واقع مقر گروه تفحص لشگر 14 امام حسین (ع)اصفهان بود که در این منطقه و محدوده فکه شمالی و زبیدات عراق به تفحص شهدا می پرداختند و شهدای تفحص شده را در معراج شهدی آن نگهداری کرده و سپس به معراج شهدای اهواز منتقل می کردند.در سال 1388 پیکر مطهر یک شهید گمنام در این محل به خاک سپرده شد که امروز زیارتگاه زائران و کاروان های بازدید کننده از این منطقه است.عملیات محرم در تاریخ 8/10/1361 توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با رمز «یا زینب(س)» در این منطقه انجام گرفت،همچنین ارتش عراق در عملیات 21/4/67 در این منطقه تعدادی از عزیزان ارتش جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسیده و عده ای مفقود شدند. پل دویریج:در مسیر جاده عین خوش به پاسگاه چم سری پلی به روی رود خانه دویریج قرار دارد که در شب عملیات محرم بر اثر بارندگی شدید و جاری شدن سیلابی سهمگین، رودخانه دویرج به طور غیر منتظره ای طغیان کرد کرد و 30 تن از رزمندگان لشگر 14 امام حسین (ع) را که در کنار دویرج آماده عملیات شده بودند با خود برد.این پل اکنون به نام شهدای عملیات محرم نام گرفته است.
امام زاده عباس (ع)دشت عباس در مسیر دهلران – اندیمشک و در غرب عین خوش قرار دارد.این دشت منطقه وسیعی از غرب رودخانه کرخه تا حوالی سه راهی ابوغریب را شامل می¬شود و به دلیل وجود مدفن امام زاده عباس از نوادگان حضرت عباس (ع) در آن ، بدین نام معروف شده است. ارتش عراق پس از اشغال عین خوش به سوی دشت عباس حرکت کرد و تیپ 42 لشگر 10 زرهی عراق در4/7/1359 در دشت عباس مستقر شد.دشت عباس حدود 18 ماه اشغال ماند،رزمندگان اسلام به ویژه گردان انصار لشگر 27 محمد رسول ا... (ص) به فرماندهی شهید اسماعیل قهرمانی در عملیات فتح المبین نبرد سختی در اطراف امام زاده عباس داشتند که موفق شدند بسیاری از تانک ها و نفر برهای دشمن بعثی را منهدم و اراضی اطراف مرقد امام زاده را آزاد کنند.در سال 1364 ، شش شهید گمنام عملیات فتح المبین توسط رزمندگان لشگر 58 ذوالفقار ارتش کشف و در قبرستان کنار امام زاده به خاک سپرده شدند که امروز زیارتگاه اهالی منطقه و زائران راهیان نور می باشد.
دو کوههدو کوهه نام منطقه و پادگانی است که در 4 کیلومتری شمال غربی شهر اندیمشک و در مجاورت جاده اندیمشک – خرم اباد قرار دارد.پادگان دو کوهه قبل از انقلاب یک پادگان پشتیبانی برای لشگر 92 زرهی اهواز و مقرهای نظامی جنوب غربی کشور در نظر گرفته شده بود،که در بهمن ماه 1360 در اختیار تیپ تازه تأسیس محمد رسول ا... (ص) به فر ماندهی جاوید الاثر حاج احمد متوسلیان قرار گرفت.این پادگان عقبه یگان های عمل کننده در عملیات فتح المبین بود. لشگر 10 سید الشهدا (علیه السلام) نیز در همین پادگان تشکیل و راه اندازی گردید.امروز نام زیبای سردار بی نشان حاج احمد متوسلیان بر تارک دو کوهه می درخشد،حسینیه اش هنوز بوی عطر یاران آخر الزمانی امام حسین (علیه السلام) را دارد و صدای همت که تو را به اخلاص می خواند از آن به گوش می رسد. حسینیه گردان تخریب و قبرهای خالی محل مناجات و استغاثه ، یاد آور اخلاص تخریب چی هاست. در دو کوهه مردانی آسمانی همچون متوسلیان ، شهبازی ، همت ، چراغی ، کریمی ، دستواره ، وزوایی ، موحد دانش ، مهتدی ، سعید سلیمانی و بسیاری دیگر از یاران امام روح ا... زیسته اند. در طرفین حسینیه شهید همت دو کوهه 4 شهید گمنام آرمیده اند که زیارتگاه زائران و راهیان سرزمین نور شده اند.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟