موزه سعدآباد
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
موزه سعدآباد را از این سایت دریافت کنید.
کاخموزه سعدآباد
کاخموزه سعدآباد
مختصات: ۳۵٫۸۱۷۲۵۲°شمالی ۵۱٫۴۲۳۴۵۱°شرقی
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
برای تأییدپذیری کامل این مقاله به منابع بیشتری نیاز است. لطفاً با توجه به شیوهٔ ویکیپدیا برای ارجاع به منابع، با ارائهٔ منابع معتبر به بهبود این مقاله کمک کنید. مطالب بیمنبع را میتوان به چالش کشید و حذف کرد."کاخموزه سعدآباد" – اخبار · روزنامهها · کتابها · آکادمیک · جیاستور
این مقاله نیازمند تمیزکاری است. لطفاً تا جای امکان آنرا از نظر املا، انشا، چیدمان و درستی بهتر کنید، سپس این برچسب را بردارید. محتویات این مقاله ممکن است غیر قابل اعتماد و نادرست یا جانبدارانه باشد یا قوانین حقوق پدیدآورندگان را نقض کرده باشد.
کاخ سعدآباد
Wikimedia | © OpenStreetMap
نام کاخ سعدآباد کشور ایران استان تهران شهرستان شمیرانات اطلاعات اثر
نوع بنا دارای بناهای متفاوت دوره پهلوی اول
سالهای مرمت ۱۳۷۰ کاربری کاخ کاربری کنونی موزه
دورهٔ ساخت اثر معاصر
اطلاعات ثبتی شمارهٔ ثبت ۱۹۵۷
تاریخ ثبت ملی ۲۴ دی ۱۳۷۶
اطلاعات بازدید وبگاه sadmu.ir کاخموزه سعدآباد روی نقشه ایران
۳۵٫۸۱۶۶۶۴°شمالی ۵۱٫۴۲۲۵۳۹°شرقی
مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد مجموعهای ۱۱۰ هکتاری در شمال شهرتهران است که توسط شاهان در دوره قاجار و دوره پهلوی، بنیادگذاری شده و گسترش یافت. این مجموعهٔ تاریخی دارای چند هکتار جنگل طبیعی، به همراه چندین کاخ، عمارت، موزه و ساختمانهای متعدد، قناتها، باغها، گلخانهها و خیابان است. این مجموعه در ناحیه شمیران، در مجاورت دربند و در دامنه رشتهکوه البرز ساخته شدهاست.[۱]این مجموعه از شمال با کوههای البرز، از شرق با گلابدره، از غرب با ولنجک و از جنوب با تجریش همسایگی دارد. رودخانه جعفرآباد، از وسط محوطه کاخ میگذرد. میانگین دمای سالانه این منطقه ۱۲٫۹ درجه سانتیگراد برآورد شدهاست و در ارتفاع ۱۶۵۰ تا ۱۸۰۰ متری از سطح دریا قرار دارد. در دوران رضاشاه، سراسر باغ سعدآباد از رودخانه دربند مشروب میشد ولی در دوران محمدرضاشاه برای دادن آب رودخانه در نیمی از شبانهروز به مردم و کافی نبودن این میزان آب رودخانه برای آبیاری سراسر مجموعه از دوازده رشته قنات قدیمی و نوبنیاد استفاده شد.
پس از انقلاب ۱۳۵۷ این مجموعه به شکل موزه درآمد و کاخ کنونی ریاست جمهوری در کنار این مجموعه قرار دارد. در حال حاضر چندین کاخ و ساختمان این مجموعه در اختیار نهاد ریاستجمهوری ایران است.[۲]
تاریخچه[ویرایش]
مجموعه سعدآباد چهار دوره تاریخی قاجاریه، پهلوی اول و پهلوی دوم و پس از انقلاب ایران را سپری کردهاست. سعدآباد در دوره قاجار ساخته شد و سکونتگاه تابستانی (ییلاق) شاهان این سلسله بود. پس از کودتای ۱۲۹۹ و تصرف آن توسط خاندان پهلوی ساختمانهای متعددی در آن ساخته شدند که بالغ بر ۱۸ کاخ در ابعاد مختلف میشوند. هر یک از ساختمانها محل سکونت یکی از افراد خاندان پهلوی بودهاست. محمدرضا پهلوی نیز در دهه ۱۳۵۰ در این مکان سکنی گزید که در اوایل سلطنت او ساخت آن به پایان رسید.[۳]جدیدترین کاخ این مجموعه نیز کاخ لیلا پهلوی است که متعلق به کوچکترین دختر محمدرضا پهلوی بود و امروزه، موزه آبکار نام گرفتهاست.
نگارهای از تندیس برنزی رضاشاه با چکمههای سربازی. این تندیس که در ابتدا تندیسی تمام قد از رضاشاه و در لباس سربازی بود، در جریان انقلاب ۱۳۵۷ ایران در اهواز تخریب و توسط انقلابیون تکهتکه شد. از آنجا که این تندیس، تنها بازمانده از تمام مجسمههای شاهان پهلوی بود، باقیماندهاش حفظ و به مجموعه کاخموزه سعدآباد منتقل شد.[۴]
کاخها[ویرایش]
کاخ بهمن[ویرایش]
این کاخ از بناهای ساخته شده در دوران محمدرضا شاه است که منزل مسکونی بهمن پسر غلامرضا پهلوی بود. این ساختمان در کنار در شمالی دربند قرار دارد. این ساختمان از سال ۱۳۸۲ به بعد به دفتر یونسکو در ایران اختصاص یافت و در دورهای، مرکز آموزشی مجموعه سعدآباد بود. در حال حاضر این ساختمان به دفتر مدیریت موزه تغییر کاربری دادهاست.
کاخ احمدشاه[ویرایش]
(با در کاخ نیاوران اشتباه نشود)
این کاخ قدیمیترین کاخ موجود در مجموعه سعدآباد است که در اواخر سلطنت احمدشاه و از (سال ۱۲۹۷) ساخت آن آغاز و در هنگام وزارت جنگ رضاشاه به پایان رسید. پس از انقلاب از این محل به عنوان پایگاه مرکزی بسیج زنان استان تهران استفاده شدهاست.
کاخ اختصاصی[ویرایش]
از این کاخ در سالهای اولیه بعد از انقلاب ایران به عنوان موزه تاریخ طبیعی استفاده شدهاست ولی در حال حاضر در اختیار نهاد ریاستجمهوری ایران و غیرقابل بازدید برای عموم است.
ساختمان جمهور (کاخ ملکه مادر)[ویرایش]
این کاخ در دوران پهلوی محل آخرین سالهای زندگی رضاشاه قبل از تبعید به جزیره موریس و محل زندگی مادر شاه (تاج الملوک) تا دوران انقلاب اسلامی ایران بودهاست. این کاخ در حال حاضر در اختیار نهاد ریاست جمهوری ایران و مخصوص اقامت مهمانان ویژه دولت ایران است و به این جهت به ساختمان جمهور مشهور شدهاست. این کاخ نیز در حال حاضر غیرقابل بازدید برای عموم است.
کاخ سبز (کاخ شهوند، کاخ رضاشاه پهلوی)[ویرایش]
نمایی از ورودی کاخ سبز
کاخ سعد آباد کجاست
کاخ موزه سعد آباد تهران یکی از زیباترین کاخ های ایران و از دیدنی های تهران و آثار ملی ایران به شمار می رود و ۱۸ موزه در آن دایر است.
مجموعه کاخ سعد آباد
4.8 آثار ملی ایران
اطلاعات جاذبه گردشگری
ایران، تهران، تهران، خیابان ولیعصر، خیابان شهید فلاحی، انتهای خیابان شهید کمال طاهری
02122752031 sadmu.ir
مدت زمان بازدید از این جاذبه: بین ۲ تا ۳ ساعت
مسیر یابی
اگر به بازدید از فضاهای تاریخی علاقه دارید، مجموعه تاریخی و فرهنگی سعد آباد یکی از برجستهترین مکانهای تاریخ معاصر ایران است. آخرین پادشاهان ایران در دورههای قاجار و پهلوی، در مجموعه کاخ سعد آباد زندگی کردهاند. بازدید از مجموعه سعد آباد میتواند اطلاعات قابل تأملی در خصوص تاریخ معاصر ایران در اختیارتان بگذارد.
کاخهای سعد آباد در میان باغی پر درخت و سرسبز قرار دارند و قدم زدن در میان طبیعت زیبای این باغ نیز خالی از لطف نیست. اگر تاکنون از مجموعه کاخ سعد آباد دیدن نکردهاید یا تمایل به بازدید دوباره از این مجموعه، کاخها و موزههایش دارید، با این مقاله کجارو همراه شوید. در این مقاله ما اطلاعات کامل و ضروری را برای بازدید از مجموعه تاریخی و فرهنگی سعد آباد در اختیارتان میگذاریم.
هرآنچه میخواهید درباره کاخ سعد آباد بدانید:
معرفی کاخ سعد آباد
تاریخچه کاخ سعد آباد
کاخ سعد آباد تهران کجاست؟
آدرس کاخ سعد آباد
ساعت کاری کاخ سعد آباد
قیمت بلیط کاخ سعد آباد سال ۱۴۰۰
خرید اینترنتی بلیط کاخ سعد آباد
معماری کاخ سعد آباد
عکس های شاه در کاخ سعد آباد
موزه ها و کاخ های مجموعه سعد آباد
قنات های کاخ سعد آباد
دروازه های کاخ سعد آباد
عکس های کاخ سعد آباد در پاییز
کاخ سعد آباد در کرونا
معرفی کاخ سعد آباد
مجموعه تاریخی و فرهنگی کاخ سعد آباد تهران، یکی از اقامتگاههای ییلاقی پادشاهان قاجار و پهلوی بوده است. مجموعه کاخ سعد آباد یکی از سه مجموعه کاخ زیبا و تاریخی منطقه شمیرانات شهر تهران به شمار میرود که آخرین پادشاهان ایران در آن اقامت داشتهاند.
اطراف مجموعه کاخ سعد آباد در گذشته از باغ پوشیده بود و داخل این مجموعه نیز باغی پر درخت وجود داشت. کاخ اختصاصی مجموعه سعد آباد، کاخ اصلی این مجموعه به شمار میرود و رضاخان به مرور زمان بر تعداد کاخها و بناهای مجموعه سعد آباد افزوده است. کاخهای ساخته شده در مجموعه سعد آباد به اعضای خانواده رضا شاه پهلوی تعلق داشتند و آخرین کاخ ساخته شده در مجموعه سعد آباد متعلق به لیلا پهلوی، دختر کوچک محمد رضا شاه بود.
امروزه مجموعه کاخ سعد آباد یکی از برجستهترین جاهای دیدنی تهران به شمار میرود و گردشگران داخلی و خارجی در سفر به تهران از این مجموعه زیبا با جاذبههای تاریخی، فرهنگی و طبیعی بازدید میکنند.
تاریخچه کاخ سعد آباد
بنای کاخ سعد آباد در زمان حکومت قاجار پایه گذاری شد و پس از کودتای سال ۱۲۹۹ توسط رضاخان، با به قدرت رسیدن خاندان پهلوی، بناهای موجود در مجموعه سعد آباد به دستور رضاخان ساخته و بازسازی شدند. بخشهایی از مجموعه سعد آباد در زمان به قدرت رسیدن رضا خان، خارج از این مجموعه بودند که توسط رضا شاه خریداری و به مجموعه سعد آباد اضافه شدند.
اولین بناهای موجود در مجموعه سعد آباد در فضایی به وسعت ۸۰۰۰ متر مربع قرار داشتند و کاخ ملکه مادر، از اولین بناهای موجود بود. مجموعه سعد آباد در حال حاضر بزرگترین مجموعه تاریخی به جا مانده از دورههای پهلوی و قاجار در شهر تهران است.
کاخ سعد آباد تهران کجاست؟
مجموعه کاخ سعد آباد در شمالیترین قسمت شهر تهران و روی کوهپایه توچال است. منطقه محیط بر مجموعه سعد آباد، در گذشته از بهترین ییلاقهای شهر تهران و مشرف به دره سرسبز دربند بوده و هوایی لطیف و طبیعتی پر درخت داشته است. در طول زمان ساختوسازهای شهری گسترش یافتهاند و امروزه مجموعه کاخ سعد آباد درون شهر قرار دارد؛ اما در گذشته این کاخ در میان باغها و خارج از محدوده شهری بوده است.
مناطق شمالی نیاوران از شرق، ولنجک از غرب و تجریش از جنوب، مجموعه کاخ سعد آباد را احاطه کردهاند. در قسمت شمال این مجموعه، کوه توچال در رشته کوههای البرز قرار دارد. در طول دورههای پادشاهی قاجار و پهلوی، مجموعه کاخ سعد آباد استراحتگاه و ییلاق تابستانی پادشاهان بوده است.
آدرس کاخ سعد آباد
مجموعه کاخ سعد آباد در شمال تهران قرار گرفته است و با توجه به منطقه زندگی یا اقامت خود در پایتخت، میتوانید از مسیرهای مختلفی بهسمت کاخ سعد آباد بروید؛ کافی است از طریق نزدیکترین مسیر به خیابان زعفرانیه برسید و سپس به خیابان طاهری وارد شوید. خیابان طاهری در ضلع شرقی و بخش میانی خیابان شهید فلاحی یا همان زعفرانیه قرار دارد. مجموعه کاخ سعد آباد دو ورودی در خیابانهای زعفرانیه و دربند دارد.
اگر ساکن شرق تهران هستید، از طریق بزرگراه بزرگراه شهید قاسم سلیمانی (رسالت)، در مسیر شرق به غرب تا بزرگراه مدرس بروید و سپس به این بزرگراه وارد شوید. پس از رسیدن به پل پارک وی، وارد خیابان ولیعصر شوید.
برای رسیدن به مجموعه سعد آباد میتوانید از خط یک متروی تهران، اتوبوسهای بیآرتی و وسیله شخصی استفاده کنید
در مسیر جنوب به شمال خیابان ولیعصر پس از طی کردن مسافتی کوتاه، به خیابان میر شریفی در سمت چپ وارد شوید و از طریق خیابان شادیانه به مقدس اردبیلی برسید. در اولین چهارراه بهسمت چپ در خیابان پسیان و سپس به اولین خیابان سمت راست به نام پرزین بغدادی وارد شوید. در انتهای خیابان بغدادی، سه راه را بهسمت چپ بپیچید و به خیابان زعفرانیه برسید. از زعفرانیه که به خیابان طاهری وارد شوید، پس از فاصلهای کوتاه، تابلوها و دیوار مجموعه سعد آباد را خواهید دید. مسیر بزرگراه زینالدین و اتوبان صدر نیز برای ساکنان شرق تهران گزینه دیگری است.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟