هر چند سال ماه رمضان در عید نوروز است
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
هر چند سال ماه رمضان در عید نوروز است را از این سایت دریافت کنید.
پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال 1370
اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دکتر حسن غفوری فرد
نسخه الکترونیکی کتاب «قهرمان؛ سلیمانی» منتشر شد
دیدار رئیسجمهور بلاروس با رهبر انقلاب
پیام رهبر انقلاب خطاب به ملتهای اسپانیولی زبان منتشر شد
گزارش خبری | خانواده ملت ایران
اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دکتر حسن غفوری فرد
نسخه الکترونیکی کتاب «قهرمان؛ سلیمانی» منتشر شد
امروز شنبه، ۲۷ اسفند ۱۴۰۱
صفحه نخست صفحه ویژه دیگران آرشیو پیشرفته درباره ما خبر حاشیه دیدارها دیدارنگار زندگینامه بيانات گزیده بیانات پیامها و نامهها نقشه راه مرور سریع پیشخوان ابلاغیه موضوعی قرآن حدیث نهجالبلاغه خانواده ایرانی استفتائات رساله آموزشی راهنمای فتاوا درس خارج شرح حدیث آرشیو خاطرات جستار مقالات جستار تلمیحات و اشارات کتابخانه انتشارات دیدارها ویژه گفتگو لوح صوت کامل بیانات صوت گزیده بیانات کلیپ صوتی نسخه پادکست فیلم دیدارها گزیده دیدارها نماهنگ گزارش خبري پیوندهای مرتبطصوت ۱۳۷۰/۰۱/۰۱
پیام نوروزی به مناسبت آغاز سال 1370
بسماللَّهالرّحمنالرّحیم
یا مقلّبالقلوب والابصار، یا مدبّراللّیل والنّهار، یا محوّلالحول والاحوال، حوّل حالنا الی احسنالحال
سال گذشته، سالی پُرماجرا برای امت اسلامی
عید سعید نوروز را که امسال با طلیعهی ماه مبارک رمضان همراه است، به همهی هممیهنان عزیز، بخصوص به خانوادههای معظم شهدای عزیز، همچنین به جانبازان عزیز و خانوادههایشان و به آزادگان عزیزمان، تبریک عرض میکنم. بحمداللَّه خدای متعال بر ما منت نهاد و با بازگشت آزادگان به آغوش خانوادههایشان، به ملت عظیمالشأن ایران عیدی داد. از خدای متعال متضرعانه درخواست میکنیم که بقیهی این عزیزان را که هنوز در زندانهای عراق هستند، به سلامت به میهن برگرداند و دل بقیهی خانوادهها را هم با خبر خوشی از عزیزانشان شاد کند و جانبازان عزیز ما را هم به سلامت و عافیت برساند.
نگاه کوتاهی به سال گذشته میکنیم، که برای امت اسلامی سال بسیار پُرماجرایی بود؛ هم در خلیج فارس و منطقهی ما، و هم در بعضی مناطق دیگر، بخصوص برای ملت عراق سال سختی بود. مجموع این حوادث، این نتیجه را میدهند که ملتهای مسلمان مانند همهی ملتهای ضعیف جهان سوم، چهقدر به استقلال و آزادی احتیاج دارند، و به این که سرنوشت آنان در سرپنجهی اقتدار قدرتهای جاهطلب و مادّی و کسانی که جز به منافع خودشان فکر نمیکنند، نباشد. البته این حوادث، حوادث تلخی بود؛ لیکن تجربههای بزرگی هم برای ملت ما و دیگر ملتهای اسلامی به جای گذاشت، که جا دارد همواره از آن تجربهها استفاده بشود و ما این درسها را از یاد نبریم و فراموش نکنیم.
حوادث سال گذشته، میدان تجربه و آزمایشی برای ملت ایران
به توفیق پروردگار، در خلال سال گذشته، حقانیت ملت ایران در بسیاری از سخنان و مطالبی که در طول ده سال گذشته داشت، بر افکار عمومی عالم روشن شد و ملت ایران در چشم مردم دنیا، به آن والایی و عزتی که شایستهی آن است، دست پیدا کرد.
سال گذشته، برای داخل کشور و ملت عزیز ما هم سال پُرحادثهیی بود؛ از جمله، حادثهی بسیار غمانگیز زلزله در شمال کشور، و حادثهی سیل در مناطقی مثل سیستان، و حوادث دیگری از این قبیل را داشتیم. البته این حوادث، تلخ و سنگین بود؛ لیکن همین موارد هم میدان تجربه و آزمایشی برای ملت بود که بدانند تلاش آنان چهقدر کمک کننده، و همکاری آنان با دولت، چهقدر شفابخش و التیامبخش است.
در این حوادث، شما ملت عزیز ما توانستید با کمکهای خودتان به دولت و به مردم آسیبدیدهی کشور، کاری بکنید که در طول تاریخ گذشتهی ما بیسابقه بود. ما زلزلههای بسیاری را دیدهایم؛ حوادث طبیعی بسیاری را در گذشته از نزدیک شاهد بودهایم؛ حادثهیی با عظمتِ زلزلهیی که در شمال پیش آمد، بعضاً در گذشته هم اتفاق افتاده بود؛ لیکن هیچوقت نشده بود که آثار و عوارض آن حوادث تلخ، به این سرعت به سمت بهبودی پیش برود که در این بار اتفاق افتاد. البته کمبودها در آن مناطق زیاد است؛ لیکن آنچه که از پیشرفت امور و کمک به زلزلهزدگان و آسیبدیدگان و تأمین مسکن و غیر اینها اتفاق افتاد، به برکت همکاری و همدوشی مردم با دولت و تلاش فراوان ملت و دولت در این زمینه بود.
بحمداللَّه در سالی که گذشت، دولت در برنامههای خود و در سیاستهایی که در پیش گرفته بود، تلاش زیادی را مبذول کرد، که یقیناً تأثیرات مثبتی را در زندگی مردم داشته و خواهد داشت؛ اگرچه ما راههای طولانی در پیش داریم و به تلاش و مجاهدت زیادی احتیاج داریم. باز هم باید دولت و ملت، دستدردست و دوشبهدوش، در جهت اهداف عالی انقلاب و کشور به پیش بروند و مشکلات را برطرف کنند.
ما صبح روشنی را مشاهده میکنیم
نگاهی هم به سال 1370 - این سالی که اکنون در طلیعهی آن قرار داریم - بکنیم. امیدواریم که امسال، سال فرخنده و مبارکی باشد. از این که در طلیعهی این سال، ماه مبارک رمضان آغاز شد و خدای متعال در طلیعه و مقدمات این سال لطف فرمود و نعمت باران را به شکل مطلوبی تقریباً در همه جای کشور نازل کرد، ما میتوانیم آن را به فال نیک بگیریم. امیدواریم که سال سرسبز و پُرمحصول و سال عزت و عظمت برای ملت ما و سال دلخوشی برای خانوادهها و همهی آحاد مردم در هرجا که هستند، باشد.
ما صبح روشنی را مشاهده میکنیم. احساس میکنیم که ملت ایران انشاءاللَّه به سمت پیشرفت درحرکتند. استقلال، آزادگی و مردانگی این ملت، شجاعتی که در همهی صحنهها از خود نشان داد و میدهد، برخوردار بودن او از مسؤولان خوب و دولتمردان مخلص و دلسوز و انقلابی و علاقهمند، همه را ناشی از عمق رشد و بالندگی این ملت عزیز - که نتیجهی تاریخ پُربار اوست - میدانیم. البته تقوای الهی، پرهیزگاری و خداترسی مردم و حرکتشان به سمت اهداف الهی، به آنان کمک خواهد کرد که این راه را با سرعت و سهولت بپیمایند و انشاءاللَّه به اهداف عالیه نایل بشوند.
ماه رمضان، ماه دعا و ماه ذخیره کردن تقواست؛ ماهی است که ما باید در آن، به برکت عبادت و توجه به پروردگار، قوّت روحی و معنوی پیدا کنیم و با آن قوّت روحی و معنوی، سنگلاخها را بسرعت و سهولت بپیماییم و راهها را بخوبی طی بکنیم.
نوروز آن سال
نوروز سال ۱۳۷۰ شمسی با ماه رمضان مقارن بود؛ برای کسانی که نخستینبار بود چنین تقارنی را تجربه میکردند، شرایط جالبی داشت روزهداری در نوروز و حال عجیبی داشت و حال خوبی.
فرهنگ / تاریخ ۰۰:۱۵ ۱۴۰۱-۱-۹ ۶ ۰
نوروز آن سال| وضعیت عجیب عید و روزهداری/ مهمانیهای نوروزی پای سفره افطار!
نوروز سال ۱۳۷۰ شمسی با ماه رمضان مقارن بود؛ برای کسانی که نخستینبار بود چنین تقارنی را تجربه میکردند، شرایط جالبی داشت روزهداری در نوروز و حال عجیبی داشت و حال خوبی.
حال خوبی بود؛ روزهداران مهمانانِ نوروزیِ روزهدار داشتند و خیلیها یادشان هست که آن سال داستان این بود که میزبان عرض معذرت داشت از اینکه نمیتواند پذیرایی کند و سخنها گفته میشد درباره فلسفه نوروز که هدف پذیرایی نیست بلکه تازهکردن دیدارهاست.
اینجور دید و بازدیدهای نوروزی طی ۲ سال بعدی هم که نخستین روزهای نوروز مقارن با ماه روزهداری بود میان ایرانیان تکرار شد. البته روزهداری، سفره افطاری هم داشت و نوروز، مهمانی شام هم داشت که آنسالها به هم پیوند میخوردند و لذت مکرر میشد. کسانی که آن نوروزهای با حال و با صفا را ندیدند سالهای آینده میبینند انشاءالله.
اتفاق جالب آن سال اینکه ابتکاراتی به مناسبت این تقارن در جامعه شکل گرفت و از همه ماندگارتر تهیه و پخش سریالهای مناسبتی بود؛ «اولین سریال مناسبتی که از تلویزیون ایران پخش شد سریالی با نام میهمان بود که سال ۱۳۶۹ ساخته شد و در نوروز ۱۳۷۰ که مقارن ماه رمضان نیز بود به روی آنتن رفت».
زندهیاد «پروین سلیمانی» در این سریال در نقش «طاهره خانم» بازی کرد و میان مردم به «طاهره خانم چنگال به دست» مشهور شد و شخصیتی ماندگار شد در یادها و خاطرهها. همین سریال هم شد پدربزرگ سریالهای نوروزی و سریالهای ماه رمضان که هر سال ساخته میشوند و اصلا پیش از نوروز و ماه رمضان همه منتظرند که ببینند امسال چه سریال مناسبتی جدیدی از کدام شبکه پخش میشود و ساعت چند.
درباره نوروز ۱۳۷۰ و تقارن آن با ماه روزهداری که نخستینبار بود پس از انقلاب اسلامی رخ میداد، البته که تضادها و اختلاف دیدگاههایی هم وجود داشت؛ اینکه چگونه میتوان ایام جشن و شادی را با لحظهها و دقایق معنوی ایام خودسازی و تهذیب پیوند داد و جامعه و رسانهها چه روشی را باید در پیش بگیرند و چه حال و هوایی داشته باشند.
مردم که تکلیفشان معلوم بود و اینطوری بود: «مردم صلهرحم و دید و بازدیدهایشان را از صبح و ظهر به غروب و پای سفرههای افطار تغییر دادند و هماهنگی مثالزدنی را در آن ایام به نمایش گذاشتند». رسانهها هم خوب کار کردند و آماده شدند برای سالهای بعدی که این تقارن تکرار میشد.
رهبر انقلاب هم در اواخر سال ۱۳۷۰ در بیاناتی وضعیت را توصیف کردند و راه را نشان دادند بهگونهای که برای همیشه به کار میآید: «امسال ایام ماه رمضان با عید نوروز هم همراه است؛ پارسال هم این مسأله را داشتیم. سال گذشته آقایان صدا و سیما آمدند و ما قدری راجعبه تلفیق عید نوروز و ماه رمضان با هم بحث کردیم. عید نوروز هم حقیقتی است. ما با عید نوروز موافقیم... اولِ بهار است و مردم عادت کردهاند که این ایام را عید بگیرند و تعطیل باشند و شادی کنند و به دیدن یکدیگر بروند و به هم عیدی بدهند و قهرها آشتی کنند... بنده صددرصد با عید نوروز و با جشنگرفتن این ایام موافقم. هر کاری هم که در این ایام به جشن مردم کمک کند و آن را معنا ببخشد خیلی خوب است و هیچ ایرادی ندارد...
عید نوروز را شاد کنید؛ منتها چون ماه رمضان است در تلفیق بین این دو، هنری لازم است. مانعی ندارد که شما سحرها را کلاً رمضانی باشید؛ اما شبها رمضانی و نوروزی با همدیگر. پارسال اوایل ساعت تحویل بود که داشتم بهسمت مرقد حضرت امام (ره) میرفتم. ابتدای سال بود و من احساس خودم این بود که دارم میروم به روح مطهر امام (ره) سال نو را تبریک بگویم. در آن لحظه من حضور و حالی داشتم؛ رادیو را باز کردم، دیدم برنامههای بسیار خوبی در لحظات سال تحویل دارد پخش میکند. برنامه، برنامه نوروزی بود اما حال و حضور و ذکر در آن احساس میشد. بنابراین اینطور نیست که نشود انجام داد؛ من معتقدم که خیلی بیش از اینها هم میشود کار انجام داد».
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نوروز آن سال نوروز تحویل سال ماه رمضان روزه داری رهبر انقلاب سریال مناسبتی افطار
اخبار مرتبط
عید با پویش مجازی «مهمان کتابخانه من»
۱۱:۲۷ ۱۴۰۱-۱-۱
بهترین نوروز قرن برای مردم ایران!
۰۰:۰۵ ۱۴۰۱-۱-۱
پیشنهاد فرهنگی وزیر ارشاد برای عیدنوروز
۲۰:۰۶ ۱۴۰۰-۱۲-۲۸
برنامه های نوروزی درتهران
۱۲:۴۴ ۱۴۰۰-۱۲-۲۵
از بدعت نوروز تا جن بودن فلان قوم
۰۱:۰۲ ۱۴۰۰-۱۲-۲۴
«مسافرت نوروزی» از کی رسم شد؟
۰۹:۳۳ ۱۴۰۰-۱۲-۲۱
نوروز همراه این جوانان، کار جهادی کنید
۱۳:۰۸ ۱۴۰۰-۱۱-۲۷
رمضان و کار خودجوش کسبه برای ارزانی
۰۹:۲۴ ۱۴۰۰-۱-۲۵
جهادیها در ایام نوروز تعطیلات نداشتند
۱۰:۴۶ ۱۴۰۰-۱-۱۴
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟