این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    واریز پایا یعنی چه

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    واریز پایا یعنی چه را از این سایت دریافت کنید.

    سامانه پایا چیست؟کارمزد و سقف انتقال وجه پایا چقدر است؟

    سامانه پایا که مختصر شده‌ی سامانه «پایاپای الکترونیک» است، زیرساخت اصلی مبادلات پولی بین بانکی انبوه محسوب می شود. سامانه پایا در واقع یک سیستم الکترونیکی جامع بین بانکی است که توسط بانک مرکزی طراحی شده است

    Category آموزش

    سامانه پایا چیست؟کارمزد و سقف انتقال وجه پایا چقدر است؟

    author حمید هدایتی Published on 1401-11-01

    28 دقیقه زمان برای مطالعه

    سامانه پایا

    سامانه پایا که مختصر شده‌ی سامانه «پایاپای الکترونیک» است، زیرساخت اصلی مبادلات پولی بین بانکی انبوه محسوب می شود. سامانه پایا در واقع یک سیستم الکترونیکی جامع بین بانکی است که توسط بانک مرکزی طراحی شده است. این سیستم دستور انتقال وجوه متعدد را از بانک مبدا دریافت کرده و بعد از پردازش، این دستورات را برای انجام به بانک‌ های مقصد ارسال می‌کند. سامانه پایا دو زیرسامانه دارد: وم (واریز مستقیم) و بم (برداشت مستقیم).

    برای آشنایی با کاربرد، مزایا، کارمزد، سقف و دیگر ویژگی های این سامانه تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

    کاربرد سامانه پایا

    همان‌ طور که در بخش قبل خواندید، سامانه پایا از دو زیرسامانه مجزا تشکیل شده است: برداشت مستقیم که به‌اختصار به آن بم می گویند و واریز مستقیم که با نام اختصاری وم شناخته می شود. در ادامه کاربرد سامانه پایا در این دو زیرسامانه را توضیح می دهیم.

    واریز مستقیم (وم) در سامانه پایا

    در این شیوه پرداخت، صاحب حساب به بانک خود اجازه می‌ دهد که در تاریخ های معینی، مبالغی را از حساب او برداشت کرده و به حساب های دیگران منتقل کند. به بیان دیگر، صاحب حساب، در هر بانکی، با ثبت شماره شبا به آن بانک اجازه می ‌دهد که در زمان های خاصی که از پیش تعیین شده، مبلغ مشخص‌ شده‌ای را از حساب او برداشت کرده و به حساب یا حساب‌ های دیگری در همان بانک یا هر بانک دیگری منتقل کند.

    ازجمله موارد کاربرد واریز مستقیم در سامانه پایا عبارتند از:

    پرداخت حقوق کارمندان

    پرداخت حقوق بازنشستگی

    پرداخت حقوق مستمری بگیران

    پرداخت پاداش یا کارانه

    پرداخت سود سهام و اوراق بهادار

    پرداخت اجاره بها

    پرداخت حواله های بین بانکی

    برداشت مستقیم (بم) در سامانه پایا

    در این روش انتقال وجه در سامانه پایا، مشتری به بانک خود این اختیار را می دهد مبالغ مشخصی را در زمان ‌های تعیین شده از قبل، از حساب ‌اشخاص دیگر در همان بانک یا بانک های دیگر، برداشت کرده و به حساب او واریز کند. البته این کار با باید از قبل مورد توافق طرفین، یعنی بدهکار و بستانکار، قرار بگیرد و هر دو در یکی از شعب بانک، قراردادی مبنی بر این توافق امضا کنند. در این قرارداد، بدهکار اجازه واریز مستقیم و بستانکار اجازه برداشت مستقیم را به بانک می دهد.

    از جمله کاربردهای برداشت مستقیم سامانه پایا که هم برای افراد حقیقی و هم افراد حقوقی بسیار کمک‌ کننده هستند، عبارتند از:

    پرداخت وجه قبض های خدماتی مثل آب، برق، تلفن و گاز

    پرداخت حق عضویت باشگاه ها و مراکز تفریحی

    پرداخت شهریه مدارس یا دانشگاه ها

    پرداخت اقساط خریدها

    پرداخت اقساط وام مسکن، اتومبیل و هر نوع تسهیلات دیگر

    تسویه صورت حساب ها پرداخت حق بیمه پرداخت مالیات

    پرداخت آبونمان نشریات

    پرداخت اجاره خانه و

    بیشتر بخوانید: شماره شبا چیست؟

     ساعات انتقال وجه سامانه پایا

    ساعات انتقال وجه در سامانه پایا، مانند انتقال وجه کارت به کارت، آنی و لحظه‌ای نیست و ساعات خاصی برای پرداخت و دریافت وجه برای آن در نظر گرفته شده است. به‌طور کلی باید دانست که اگر حواله مورد نظر شما در این سیستم طی روز و تا قبل از پایان ساعات کاری بانک‌ ها صادر شود، همان روز به حساب مقصد واریز می شود، اما اگر حواله در روز تعطیل یا بعد از اتمام ساعات کاری صادر شود، اول وقت اداری روز بعد (غیرتعطیل) به حساب مقصد واریز خواهد شد.

    ساعات انتقال وجه سامانه پایا چند چرخه دارد که عبارتند از:

    چرخه اول: حوالی 4 صبح

    چرخه دوم: حوالی 10:45

    چرخه سوم: حوالی 14:45

    چرخه چهارم: حوالی 17:45 (این چرخه از سال 1400 اضافه شده است.)

    نکته 1: شروع چرخه انتقال وجه پایا (شاپرکی) در روزهای تعطیل رسمی حدود ساعت 13:45 است اما وجهِ منتقل شده در اولین چرخه روز بعد (غیرتعطیل) به حساب مورد نظر واریز می‌شود. همچنین انتقال وجه پایا در روز پنج‌شنبه فقط تا ساعت 13:45 دقیقه انجام می شود.نکته 2: ساعات انتقال وجه پایا که ذکر شد تقریبی هستند و ممکن است با بخشنامه ‌های بانک مرکزی تغییر کنند؛ برای مثال، ممکن است بانک مرکزی در روزهای پایانی سال یا روزهای تعطیلی به‌علت اوج گرفتن پاندمی کرونا یا آلودگی هوا، این ساعت‌ ها را تغییر دهد. بنابراین نباید روی ساعت ‌های انتقال وجه این سامانه حساب قطعی باز کنید و برای ساعت مشخصی به کسی قول واریز پول بدهید. در مواقعی که به واریز سریع و لحظه‌ای نیاز دارید، روش کارت به کارت (شاپرک) و ساتنا گزینه‌ های بهتری برای شما هستند.

    سقف انتقال وجه سامانه پایا

    حداکثر سقف انتقال وجه در سامانه پایا در گذشته 15 میلیون تومان بود که با ابلاغ بانک مرکزی در سال 1400 این مبلغ افزایش یافت و به 100 میلیون تومان رسید. در حال حاضر، هم به‌صورت حضوری و هم آنلاین می توانید تا سقف 100 میلیون تومان از طریق سامانه پایا انتقال وجه داشه باشید.

    استفاده از سامانه پایا وقتی که تعداد انتقال وجهی که دارید، زیاد است و در عین‌ حال، مبلغ هرکدام پایین است، بسیار مفید و کار راه‌انداز است؛ چون علاوه بر راحتی انتقال، کارمزد نسبتا پایینی از حساب شما کسر خواهد شد. مثل اغلب دیگر خدمات بانکی، انتقال وجه در سامانه پایا هم مشمول کارمزد می ‌شود. در بخش بعد درباره میزان این کارمزد توضیح می دهیم.

    بیشتر بخوانید: چک رمزدار چیست؟

    کارمزد انتقال وجه در پایا

    انتقال وجه در سامانه پایا تا قبل از آذر سال 99 رایگان بود و کارمزدی نداشت؛ اما در آن سال، بانک مرکزی با صدور ابلاغیه‌ای، برای انتقال وجه از طریق این سامانه، کارمزدی معادل یک صدم درصد مبلغ هر تراکنش تعیین کرد. البته کف این کارمزد 200 تومان و سقف کارمزد 2500 تومان است؛ یعنی اگر کارمزد انتقال وجه کمتر از 200 تومان شود، همان 200 تومان از حساب کسر می شود که البته همچنان از کارمزد انتقال وجه کارت به کارت به‌صرفه‌تر است !و نیز اگر کارمزد عملیات انتقال، بیشتر از 2500 تومان شود، بیشتر از این مبلغ از حساب شما کسر نخواهد شد.

    منبع مطلب : www.zarinpal.com

    پایا چیست؟

    سامانه پایا چیست؟ جزئیات کامل درباره سیستم انتقال وجه پایا، نحوه استفاده و پیگیری تراکنش و کارمزد پایا را در «رده» بخوانید

    همه چیز درباره سامانه پایا

    ویکی رده

    هزینه، زمان و سقف انتقال وجه در سامانه جامع بین بانکی چقدر است؟

    نویسنده: رضا رضایی 17 آذر 1399

    سامانه پایا چیست؟

    برای مقدمه باید به این پرسش پاسخ دهیم که سامانه پایا چیست و اساسا به چه کار می‌آید؟ پایا یک سیستم الکترونیکی جامع بین بانکی است که از سوی بانک مرکزی به گونه‌ای طراحی شده که می‌تواند دستور پرداخت‌های متعدد را از یک بانک به عنوان بانک مبدأ دریافت کرده و بعد از پردازش، آن‌ها را برای انجام به بانک‌های مقصد ارسال کند. بانک‌ها نیز می‌توانند دستور پرداخت‌های مشتریان را به صورت انفرادی یا انبوه، دریافت و برای انجام در بانک‌های مقصد به «پایا» ارسال کنند. این سامانه تراکنش‌های C2C,B2C,B2B را پوشش می‌دهد و دارای ۲ زیرسامانه است که عبارتند از واریز مستقیم (وم) و برداشت مستقیم (بم). در ادامه بیشتر درباره معنای آنها می‌خوانیم.

    کاربردهای سامانه پایا در بانکداری الکترونیک

    این سامانه از ۲ بخش کاملا مستقل و مجزا، تشکیل شده است.

    امکان واریز مستقیم در پایا (وم)

    واریز مستقیم در سامانه پایا چیست؟ پرداخت به این صورت است که دارنده یا دارندگان هر حسابی در هر بانکی با ثبت شماره شبا این اجازه را به آن بانک می‌دهند که طی زمان‌هایی خاص و از پیش تعیین شده، میزان مشخصی پول را از حساب آن فرد یا شرکت برداشت کرده و به هر حساب یا حساب‌های دیگری در همان بانک یا دیگر بانک‌های کشور انتقال دهد. مثلا یکی از معمول‌ترین و پرکاربردترین موارد کارآمدی این سیستم پرداخت حقوق از سوی کارفرما به کارگران یا کارمندان است.

    غیر از حقوق پرداخت سود سهام و اوراق بهادار و پرداخت بهای خدمات و کالا‌ها و پرداخت اقساط خرید کالا، وام و تسهیلات بانکی نیز از طریق سیستم جامع پایا قابل اجراست؛ همچنین که پرداخت اجاره‌بها و حواله‌های بین بانکی انفرادی و بسیار موارد دیگری از همین دست انجام می‌شود.

    کیست که برای انتقال وجه‌های اندک، زحمت رفتن به شعبه را به خود بدهد؟ پس فراموش نکنید روزی یکبار می‌توانید از یک ریال تا 100 میلیون تومان را با پایا جابه‌جا کنید؛ البته با کسر کارمزد و به‌صورت غیر آنی!

    امکان برداشت مستقیم از پایا (بم)

    امکان برداشت مستقیم از سامانه پایا چیست و چه روشی دارد؟ شیوه‌ای از انتقال وجه است که در آن مشتری، به بانک این اجازه را می‌دهد که باز هم مبالغ مشخصی را در زمان‌های از پیش تعیین‌‌شده‌ای از حساب‌های اشخاص یا نهادها و شرکت‌های دیگر در همان بانک‌ یا بانک‌های مختلف دیگر برداشت کرده و به حساب او واریز کند. البته اجرای این دستور، با توافق مکتوب و قبلی طرفین یعنی مشتریان بدهکار و بستانکار انجام می‌گیرد. آن هم توافقی که طی قراردادی در یکی از شعبه‌های بانک نهایی شده و به امضای طرفین رسیده باشد.

    از جمله موردهای برداشت مستقیم برای مشتریان حقیقی و حقوقی بانک که کاربرد بسیار زیادی دارند می‌توان به برداشت‌های دسته‌ای اشاره کرد؛ مانند تمامی قبض‌های خدماتی از جمله پرداخت قبض آب، برق، گاز و تلفن. همچنین پرداخت انواع حق عضویت برای مراکز مختلف خدماتی، تفریحی و آموزشی مانند شهریه مدارس یا دانشگاه‌ها نیز از این دست به شمار می‌روند. همچنان که پرداخت حق بیمه و پرداخت مالیات و عوارض یا پرداخت اقساط خرید کالا و وام و انواع تسهیلات بانکی و تصفیه صورت حساب و بسیار موارد این‌چنینی نیز با امکان برداشت مستقیم از سامانه الکترونیکی پایا قابل پرداختند.

    ساعات انتقال وجه سامانه پایا

    ساعت انتقال در پایا همانند انتقال وجه کارت به کارت، آنی و لحظه‌ای نیست. باید در نظر داشت که اگر حواله مورد نظر شما در سامانه پایا طی روز و در میان ساعات کاری بانک‌ها صادر شود، همان روز به حساب مقصد واریز خواهد شد، اما چنانچه حواله صادر شده در پایا در روز تعطیل یا بعد از به پایان رسیدن ساعت کاری بانک‌ها صادر شود، اول وقت روز کاری بعد به حساب مقصد واریز خواهد شد.

    چرخه اول انتقال وجه در سامانه پایا: حوالی 4 صبح

    چرخه دوم انتقال وجه در سامانه پایا: حوالی 10:45

    چرخه سوم انتقال وجه در سامانه پایا: حوالی 14:45

    چرخه چهارم انتقال وجه در سامانه پایا: حوالی 17:45 [جدید]

    شروع چرخه پایا (شاپرکی) در روزهای تعطیل رسمی هم ساعت 13:45 انجام می‌شود ولی انتقال وجه در اولین چرخه روز غیر تعطیل واریز می‌شود.

    نکته: ساعات انتقال وجه پایا و همین‌طور صدور حواله در روزهای تعطیل، با بخشنامه‌های بانک مرکزی تغییر می‌کند (مثلا در روزهای پایانی سال یا روزهای تعطیلی بابت پاندمی یا آلودگی هوا و…). پس -به هر تقدیر- حواستان جمع باشد که روی این سامانه به عنوان واریز دقیق پول حساب نکنید و ساعتی را برای انتقال وجه در نظر نگیرید و قول ندهید. اگر به واریز آنی و سریع پول نیاز دارید، کارت به کارت (شاپرک) و ساتنا گزینه‌های بهتری هستند. ساتنا چیست | کارمزد آن چقدر است

    سقف انتقال وجه سامانه پایا

    در سامانه پایا می‌توان هر مبلغ خردی را جابه‌جا کرد. سقف انتقال پول در سامانه پایا قبلا تا سقف 15 میلیون تومان تعیین شده بود ولی الان سقف انتقال وجه تغییر کرده و مشتریان می‌توانند تا سقف 100 میلیون تومان از طریق سامانه پایا در شبکه بانکی پول جابه‌جا کنند. اگر در شعبه هم حضور داشته باشید، این سقف همین مبلغ خواهد بود. ولی کیست که برای انتقال وجه‌های اندک، زحمت رفتن به شعبه را به خود بدهد؟ پس فراموش نکنید روزی یکبار می‌توانید از یک ریال تا 100 میلیون تومان را با پایا جابه‌جا کنید؛ البته با کسر کارمزد و به‌صورت غیر آنی!

    کارمزد یا هزینه انتقال وجه در پایا

    تا قبل از آذر ۹۹ انتقال وجه پایا کاملا رایگان بود ولی بر اساس آخرین ابلاغیه بانک مرکزی، هزینه انتقال وجه در سامانه پایا یک‌صدم درصد مبلغ هر تراکنش تعیین شد؛ ولی کف این کارمزد ۲۰۰ تومان و سقف کارمزد ۲۵۰۰ تومان است. مثلا برای جابه‌جایی یک میلیون تومان که یک صدم درصد آن ۱۰۰ تومان می‌شود، همان ۲۰۰ تومان کسر می‌شود که باز از هزینه انتقال وجه کارت به کارت به‌صرفه‌تر است!

    منبع مطلب : www.rade.ir

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 12 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید