والذی اوحینا الیک
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
والذی اوحینا الیک را از این سایت دریافت کنید.
آیه 31 سوره فاطر
آیه 31 سوره فاطر
پرش به ناوبری پرش به جستجو
وَالَّذِي أَوْحَيْنَا إِلَيْكَ مِنَ الْكِتَابِ هُوَ الْحَقُّ مُصَدِّقًا لِمَا بَيْنَ يَدَيْهِ ۗ إِنَّ اللَّهَ بِعِبَادِهِ لَخَبِيرٌ بَصِيرٌ
[35–31] (مشاهده آیه در سوره)
<<30 آیه 31 سوره فاطر 32>>سوره : سوره فاطر (35)
جزء : 22 نزول : مکه
محتویات
۱ ترجمه های فارسی
۲ ترجمه های انگلیسی(English translations)
۳ معانی کلمات آیه ۴ تفسیر آیه ۵ پانویس ۶ منابع
ترجمه های فارسی
و آنچه از کتاب (آسمانی قرآن) بر تو وحی فرستادیم آن حق است که کتب آسمانی (تورات و انجیل) را که پیش از اوست تصدیق میکند (و آنها حقانیت آن را تصدیق میکنند. تو از تکذیب کافران میندیش که) همانا خدا به اعمال بندگان خود کاملا بصیر و آگاه است.
و آنچه از کتاب به تو وحی کرده ایم، همان حق است، [و] تصدیق کننده [کتاب هایی که] پیش از آن بوده است؛ یقیناً خدا به بندگانش آگاه و بیناست.
و آنچه از كتاب به سوى تو وحى كردهايم، خود حق [و] تصديقكننده [كتابهاى] پيش از آن است. قطعاً خدا نسبت به بندگانش آگاه بيناست.
هر چه از اين كتاب به تو وحى كردهايم حق است، كه كتابهاى پيش از خود را تصديق مىكند و خدا بر بندگانش آگاه و بيناست.
و آنچه از کتاب به تو وحی کردیم حق است و تصدیقکننده و هماهنگ با کتب پیش از آن؛ خداوند نسبت به بندگانش خبیر و بیناست!
ترجمه های انگلیسی(English translations)
That which We have revealed to you of the Book is the truth, confirming what was [revealed] before it. Indeed Allah is all-aware, all-seeing about His servants.
And that which We have revealed to you of the Book, that is the truth verifying that which is before it; most surely with respect to His servants Allah is Aware, Seeing.
As for that which We inspire in thee of the Scripture, it is the Truth confirming that which was (revealed) before it. Lo! Allah is indeed Observer, Seer of His slaves.
That which We have revealed to thee of the Book is the Truth,- confirming what was (revealed) before it: for Allah is assuredly- with respect to His Servants - well acquainted and Fully Observant.
معانی کلمات آیه
معانی کلمات آیه تفسیر آیه
تفسیر نور (محسن قرائتی)
وَ الَّذِي أَوْحَيْنا إِلَيْكَ مِنَ الْكِتابِ هُوَ الْحَقُّ مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ إِنَّ اللَّهَ بِعِبادِهِ لَخَبِيرٌ بَصِيرٌ «31»
و آن چه از كتاب به سوى تو وحى كرديم، همان حقّ است كه تصديق كنندهى كتابهاى پيش از آن است؛ قطعاً خداوند نسبت به بندگانش خبير و بينا است.
پیام ها
1- در قرآن، سخن باطل، خرافه، گزافه و بى منطق وجود ندارد. «هُوَ الْحَقُّ»
2- ميزان حقّانيّت هر كلام و كتابى، قرآن است. «هُوَ الْحَقُّ»
3- كتب آسمانى، مؤيّد يكديگرند. «مُصَدِّقاً»
4- خداوند هم به نياز بشر به وحى آگاه است، و هم به لياقت پيامبر براى دريافت وحى. ( «لَخَبِيرٌ» آگاه از باطن و «بَصِيرٌ» آگاه از ظاهر است.) «بِعِبادِهِ خَبِيرٌ بَصِيرٌ»
تفسیر اثنی عشری (حسینی شاه عبدالعظیمی)
وَ الَّذِي أَوْحَيْنا إِلَيْكَ مِنَ الْكِتابِ هُوَ الْحَقُّ مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ إِنَّ اللَّهَ بِعِبادِهِ لَخَبِيرٌ بَصِيرٌ (31)
بعد از آن خطاب به حضرت رسالت فرمايد:
وَ الَّذِي أَوْحَيْنا إِلَيْكَ: و آنچه وحى كردهايم ما بسوى تو، مِنَ الْكِتابِ هُوَ الْحَقُ: از قرآن ناطق اوست راست و درست و حق و از جانب حق و به حق نازل شده، مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ: در حالتى كه اين قرآن تصديق كننده و موافق است مر آنچه را پيش از او بوده از كتب آسمانى مانند تورات و انجيل و زبور.
يعنى مطابق عقايد و اصول احكام آنهاست. إِنَّ اللَّهَ بِعِبادِهِ لَخَبِيرٌ بَصِيرٌ:
بدرستى كه خداى تعالى به بندگان خود هر آينه آگاه است، يعنى ضماير ايشان را مىداند، بيناست يعنى ظواهر ايشان را مىداند و احوال آنها از تصديق و
«1» منهج الصادقين (چ سوم اسلاميه) ج 7 ص 446.
جلد 11 - صفحه 36
تكذيب قرآن بر او پوشيده نيست، يا عالم است به جميع بندگان، پس تو را قابل و برگزيد از ميان ايشان براى نزول وحى به تو كه از جمله آن اين كتاب معجز نظام است.
تفسیر روان جاوید (ثقفى تهرانى)
وَ الَّذِي أَوْحَيْنا إِلَيْكَ مِنَ الْكِتابِ هُوَ الْحَقُّ مُصَدِّقاً لِما بَيْنَ يَدَيْهِ إِنَّ اللَّهَ بِعِبادِهِ لَخَبِيرٌ بَصِيرٌ (31) ثُمَّ أَوْرَثْنَا الْكِتابَ الَّذِينَ اصْطَفَيْنا مِنْ عِبادِنا فَمِنْهُمْ ظالِمٌ لِنَفْسِهِ وَ مِنْهُمْ مُقْتَصِدٌ وَ مِنْهُمْ سابِقٌ بِالْخَيْراتِ بِإِذْنِ اللَّهِ ذلِكَ هُوَ الْفَضْلُ الْكَبِيرُ (32) جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَها يُحَلَّوْنَ فِيها مِنْ أَساوِرَ مِنْ ذَهَبٍ وَ لُؤْلُؤاً وَ لِباسُهُمْ فِيها حَرِيرٌ (33) وَ قالُوا الْحَمْدُ لِلَّهِ الَّذِي أَذْهَبَ عَنَّا الْحَزَنَ إِنَّ رَبَّنا لَغَفُورٌ شَكُورٌ (34) الَّذِي أَحَلَّنا دارَ الْمُقامَةِ مِنْ فَضْلِهِ لا يَمَسُّنا فِيها نَصَبٌ وَ لا يَمَسُّنا فِيها لُغُوبٌ (35)
ترجمه
و آنرا كه وحى كرديم بتو از كتاب آن حقّ است با آنكه تصديق كننده است آنچه را پيش روى او است همانا خداوند ببندگانش هر آينه آگاه بينا است
پس بميراث داديم آنكتاب را بآنانكه برگزيديم از بندگان خود پس بعضيشان ستم كنندهاند بر خود و بعضيشان ميانه روندهاند و بعضيشان پيشى گيرندهاند به خوبيها باذن خدا اينست آن تفضّل بزرگ
بهشتهاى اقامتگاهى كه داخل ميشوند در آن آراسته ميشوند در آنها از دستبندهائى از طلا و از مرواريد و لباسشان در آنها پرنيان است
و گويند ستايش مر خدا را كه برد از ما اندوه را همانا پروردگار ما هر آينه آمرزنده شكر پذير است
آنكه درآورد ما را جلد 4 صفحه 388
بسراى اقامت از فضل خود نميرسد بما در آن رنجى و نميرسد بما در آن كلالى.
تفسير
خداوند حميد در مقام توصيف قرآن مجيد فرموده آنچه را وحى نموديم بتو اى پيغمبر خاتم از كتاب آسمانى آن حقّ و راست و درست است با آنكه تصديق كننده و شاهد صدق خود و كتب آسمانى سابق است چون كلامى است كه معلوم است بشر نميتواند بمانندش بياورد و موافق است با آنچه بشارت داده شده بآن در كتب آسمانى سابق از اوصاف آنكتاب و آورندهاش و خدا خبير از باطن مردم و بصير بظاهر آنها است ميداند و ميشناسد كسيرا كه قابل و لايق اين مقام ارجمند است و آن خاتم انبياء است و پس از او ذريّه طاهرهاش كه ما ايشان را وارث آنكتاب نموديم و مبيّن معانى و اسرار آن قرار داديم و چنانچه در آيات سابقه اشاره شد آنان كسانى هستند كه براى انذار و ارشاد و ولايت و امامت اختيار نموديم ما از ميان بندگان خود چون بندگان ما سه دستهاند بعضى كسانى هستند كه بر خود ستم نمودند و در پى تحصيل معرفت نرفتند و امام زمان خود را نشناختند و مرتكب معاصى شدند و بعضى ميانهروى را اختيار نموده امام خود را شناختند و بدستورات الهى عمل نمودند ولى پيش قدم در امور خير نبودند و بأقلّ مراتب علم و تقوى قناعت كردند و بعضى سبقت نمودند در جميع امور خير و رسيدند بأعلى درجه علم و معرفت و تقوى و صلاح و سداد بكمك خدا و اذن او كه ائمه اثنى عشر و نواب ايشانند سلام اللّه عليهم اجمعين و در جاى ديگر از اين سه دسته باصحاب شمال و اصحاب يمين و سابقين مقرّبين تعبير شده و اين اصطفاء و اختيار خدا و سبقت در خيرات تفضّل بزرگ خدا است كه شامل حال ايشان شده است و تفضّل الهى بهشت است كه اقامتگاه دائمى است و داخل ميشوند در آن كسانيكه قابل تفضّل هستند از اهل ايمان و معصيتكارانى كه بتوبه يا شفاعت شفعاء روز جزا قابل شدند و آراسته ميگردند در آن بانواع زر و زيور كه از آن جمله است دستبندهاى طلا و مرواريد كه معمول سلاطين عرب بوده و بعنوان فرد اكمل ذكر شده اگر لوء لوء بكسر قرائت شود و الّا مراد زينت بلؤلؤ است اعمّ از دستبند و غيره چون ظاهرا در اينصورت و لؤلؤا عطف بر محلّ من اساور است و لباسشان ابريشمى
منبع مطلب : wiki.ahlolbait.com
و الذی اوحَینا الیکَ.
و الذی اوحَینا الیکَ.
ثبت نام ورود
پربازدیدها: #آزمونساز#آزمونهای_بهمن#کلاسهای_آنلاین
درس 1: سوره شوری و زُخرف، کتاب بیمانند قرآن نهم دوره اول متوسطه درسنامه آموزشی این مبحث
و الذی اوحَینا الیکَ.
1 )
و آنچه به تو وحی میکنم.
2 )
و کسی که برای تو وحی کردیم.
3 )
و آنچه به او وحی کردیم.
4 )
و آنچه به سوی تو وحی کردیم.
گزارش خطا یک تست دیگه بزن یک آزمون کامل بده
تحلیل ویدئویی تست
تحلیل ویدئویی برای این تست ثبت نشده است!
ویدیو دوره آموزشی، قرآن نهم دوره اول متوسطه
مدرس: زهرا سیاسر
مدت دوره: 2 ساعت (12 فایل)
علوم تجربی
4770 تست 333,900 تومان
مطالعات اجتماعی
2645 تست 185,150 تومان
انگلیسی
2493 تست 174,510 تومان
پیامهای آسمان
1582 تست 110,740 تومان
عربی
1913 تست 133,910 تومان
قرآن
699 تست 48,930 تومان
آمادگی دفاعی
223 تست 15,610 تومان
کار و فناوری
209 تست 14,630 تومان
استعداد تحلیلی
290 تست 20,300 تومان
فارسی
3403 تست 238,210 تومان
ریاضی
4206 تست 294,420 تومان
نمونه سوالات مرتبط
آزمون آنلاین
10 تست
آزمون تستی درس 5 قرآن نهم
تیم مدیریت گاماآزمون آنلاین
15 تست
آزمون دروس 4 و 5 قرآن نهم مدرسه ریحانه النبی قزوین
تیم مدیریت گاماآزمون آنلاین
25 تست
سوالات پایانی سری 1: آزمون غیرحضوری نوبت دوم قرآن نهم
تیم مدیریت گاما2 صفحه
ارزشیابی مستمر قرآن نهم مدرسه شهید محمد پرهیزکار | درس 5 و 6
سحر وصال4 صفحه
آزمون چهار گزینه ای درس 5 و 6 قرآن نهم
عباس نوری3 صفحه
سؤالات امتحان هماهنگ قرآن پایه نهم ناحیه لاهیجان | خرداد 1400
محمدامین موسویانرایـــــگان
3 صفحه
آزمـون همـاهنـگ استـانــی خــرداد مـاه 1395 درس قـرآن پـایـه سـوم راهنمـایـی بـا…
حسین رحمان پور2 صفحه
گام به گام آموزش قرآن نهم | پاسخ فعالیت ها و انس با قرآن درس 6: جلسه دوم (سوره واقعه)
شیرین شاهانیرایـــــگان
1 صفحه
آزمون درس 1 تا 3 قرآن نهم مدرسه شهید محمد جعـفر هـدایتی
امیرحسین شیبک6 صفحه
سؤالات امتحان هماهنگ استانی قرآن پایه نهم استان قم | خرداد 1400
هماهنگ نهم قم2 صفحه
سؤالات امتحان هماهنگ استانی نوبت دوم آموزش قرآن پایه نهم استان لرستان | خرداد 1398
هماهنگ نهم لرستان
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟