پادگان نظامی
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
پادگان نظامی را از این سایت دریافت کنید.
پادگان
پادگان
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
پادگان به جایی گفته میشود که گروهی از سربازان و تجهیزات برای نگهداری آن مکان در آن مستقر شدهاند. پادگان معمولاً محل اسقرار یک سازمان نظامی از ارتش است.پادگانها میتوانند دارای تأسیسات و تسهیلات گوناگونی از جمله آسایشگاه، و سوپرمارکت سالن غذاخوری، ورزشگاه، باشگاه افسران وزارت جنگ، نمازخانه، کلیسا، بازداشتگاه، دفتر دژبانی، خانه سازمانی، نگهبانی اتاقک، برج نگهبانی، پاسراه و غیره باشند. ورود و خروج به پادگانها معمولاً برای عموم آزاد نیست و کنترل آن به عهده گروهی به نام دژبان است. پادگان محلی تقریباً ثابت است و شمار سربازان مستقر در آن از قرارگاههای نظامی کمتر است. قرارگاه نظامی معمولاً محل استقرار لشکرها در جنگ و عملیات دیگر است. پادگانها میتوانند گاه به عنوان محل تمرینات نظامی و مرکز فرماندهی نیز عمل کنند.
در قوانین کشور ما گذراندن خدمت سربازی برای تمامی افراد مذکر بین ۱۸ تا ۵۰ سال اجباری است. دوره آموزشی سربازی یکی از چالشیترین دوران خدمت نظام وظیفه است. به افرادی که باید به خدمت سربازی بروند مشمول نظام وظیفه میگویند. مدت خدمت سربازی از ۱۸ ماه تا ۲۴ ماه متغیر است. خدمت سربازی به دو بخش تقسیم میشود. بخشی از آن دوره آموزشی سربازی است و بخشی دیگر دوره خدمت سربازی میباشد. مدت خدمت سربازی متفاوت است. اما مدت دوره آموزشی سربازی برای همه ثابت و غیرقابل تغییر میباشد.
یکی از اصلیترین دورههای سربازی آموزشی است که در آن آموزشهای نظامی به سربازان داده میشود بهطوریکه قادر باشند پس این دوره در جنگ حضور یابند. این دوره که دو ماه به طول میانجامد شامل آموزشهایی از قبیل اسلحهشناسی، آموزش تیراندازی، انواع استتار، مسیریابی در شب و روز و … است این دوره ممکن است در هر یک از پادگانهای ارتش، سپاه و نیروی انتظامی باشد. عموماً سربازان این دوره را خاطره انگیزتر از سایر دوران خدمت میدانند. در سال ۱۳۹۵ مسئولان نظام وظیفه عمومی با توجه به تغییر شیوه جنگهای نوین و به منظور مهارت افزایی و مقابله با جنگ نرم، تغییرات قریبالوقوع برای سرفصلهای دوره آموزشی را اعلام کردند.
آیا سربازی در دوران آموزشی سخت است؟ بسیاری از خانوادههای گرامی، به خصوصی همسر سربازان مشمول و والدین این عزیزان این سؤال را مطرح کردهاند که سربازی و به خصوص دو ماه آموزشی سخت است یا خیر. در جواب باید گفت که به هر حال سربازی مثل محیط منزل نیست و قطعاً به منظور آموزشهای نظامی و شرایط سخت باید میزان مشخصی از سختی را تحمل کرد. این که در محیط پادگان کسی سختی میکشد یا خیر به روحیات و شخصیت فرد، وظایف، طرز فکر و… بستگی دارد؛ و نمیتوان بر اساس جثه یا روحیات خشن یک فرد اینطور در نظر گرفت که الزما آموزشی آسانی خواهد داشت. ولی بهطور کلی سربازان بعد از یک هفته خود را با شرایط موجود تطبیق میدهند و سختی کمتری متوجه آنها خواهد شد. مسئولان پادگان هم دائم در حال بازخوردگیری هستند تا شرایط بحرانی نشود و همیشه میزان مشخصی از سختی اِعمال شود.
مدت دوره آموزشی سربازی مشمولان نظام وظیفه جهت رفتن به خدمت سربازی با توجه به مدرک تحصیلی دستهبندی میشوند. به گونه ای که گذراندن خدمت سربازی برای کسانی که دارای مدرک تحصیلی بالاتری هستند به مراتب آسانتر خواهد بود. اما در دوره آموزشی سربازی هیچ تفاوتی در نوع مدرک تحصیلی وجود ندارد و همگی باید به یک شکل دوره آموزشی سربازی را سپری نمایند. مدت دوره آموزشی در اصل ۲ ماه (۶۰ روز) میباشد. همه کسانی که به خدمت سربازی اعزام میشوند باید این مدت ۲ ماه را سپری نمایند.
درجههای سربازی[ویرایش]
خدمت سربازی یکی از قوانین اجباری دولت برای آقایون میباشد. زمانی که آقایون ایرانی به سن ۱۸ سالگی میرسند مشمول خدمت سربازی میشوند. هنگامی که خدمت مقدس سربازی شخصی در ایران آغاز میشود، پس از طی دوره آموزشی، درجات کارکنان وظیفه بر اساس مدرک تحصیلی و وجود محل سازمانی تعیین میشود، هر چه که میزان تحصیلات فرد بالاتر باشد، درجه وی نیز بالاتر خواهد بود. در واقع کسانی که مدرک تحصیلی بالاتری دارند یه مقدار شرایط خدمت سربازی برایشان آسانتر میباشد.
ترتیب درجات نظامی طبق مدرک تحصیلی چگونه میباشد؟[ویرایش]
پس از انجام شدن دوره آموزشی در مراسمی که به جشن سردوشی موسوم است درجاتی را طی یک امریه به افراد میدهند. این درجات بر اساس محل سازمانی که فرد میبایست دوره خدمت را درآنجا بگذرانند و البته مدرک تحصیلی فرد به ایشان منتصب میگردد.
بر اساس آخرین قانون خدمت وظیفه عمومی آخرین تقسیمبندی در سال ۹۷–۹۸ انجام گرفت. درجات مربوط به هر مقطع تحصیلی به شرح ذیل میباشد:
ترتیب درجههای نظامی بر حسب مدرک تحصیلی
مدرک دکترای تخصصی: درجه ستوان یکم
مدرک کارشناسی ارشد (فوق لیسانس): درجه ستوان دوم
مدرک کارشناسی (لیسانس): درجه گروهبان یکم (در برخی سازمانها استوار یکم یا استوار دوم)
مدرک کاردانی (فوق دیپلم): درجه گروهبان دوم و سوم (در برخی سازمانها سرجوخه)
مدرک دوره متوسطه (دیپلم): درجه سرجوخه (در برخی سازمانها سرباز یکم)
مدرک سیکل یا زیر دیپلم: درجه سرباز، سرباز دوم، سرباز یکم
درجات بالاتر چه مزایایی دارند؟[ویرایش]
حقوق هر فرد در طول خدمت سربازی بر اساس درجه نظامی مشخصی تعین میگردد. البته لازم است ذکر شود حقوق کارکنان غیر وظیفه که مشغول انجام وظیفه در پادگانها میباشند بر اساس مدرک تحصیلی و آزمونهای انجام شده میباشد که به شرح ذیل درجهبندی میشوند:
دیپلم: گروهبان دومی کاردانی: ستوان سومی
کارشناسی: ستوان دومی
کارشناسی ارشد: ستوان یکمی
جستارهای وابسته[ویرایش]
مرخصی دوره آموزشی سربازی[ویرایش]
در دوره آموزشی سربازی در اصل چهار نوع مرخصی وجود دارد. انواع مرخصی در دوره آموزشی در اصل بستگی به فرمانده و افسر مافوق در دوره آموزشی سربازی دارد. مرخصیهای دوران آموزشی سربازی به چهار دسته ابتدای دوره، میان دوره، پایان دوره و در نهایت مرخصی درونشهری تقسیمبندی میشوند. مرخصی ابتدای دوره به همه افراد برای کسب آمادگی لازم از جمله بهداشت، اندازه لباس و … داده میشود. که مدت زمانش بسیار کوتاه است. مرخصی میان دوره معمولاً در آخر ماه اول دوره آموزشی داده میشود. مرخصی میان دوره به تعطیلات رسمی بستگی دارد. مدت مرخصی میان دوره ۳ الی ۷ روز است. مرخصی پایان دوره بستگی به زمان برگزاری مراسم پایان دوره دارد. مدت مرخصی پایان دوره از روز مراسم پایان دوره تا پایان ماه دوم آموزشی میباشد. امکان دارد حتی مرخصی پایان دوره داده نشود ولی معمولاً بین ۱ تا ۳ روز است. مرخصی درونشهری یا (ساعتی) که معمولاً از هفته دوم آموزشی برای سربازها در نظر گرفته میشود. سرباز میتواند جهت انجام امور شخصی به صورت ساعتی از پادگان خارج شود و به شهر برود همانگونه که گفته شد نوع و مدت مرخصی دوره آموزشی سربازی دارای قانون خاصی نیست و بستگی به دو عامل فرمانده پادگان و تعطیلات رسمی دارد. اگر فرد سرباز کمی زرنگ باشد میتواند مرخصیهای دوره آموزشی سربازی بهرهمند شود. در نتیجه دوره آموزشی راحت تری را سپری کند. اگر قصد ارسال دفترچه اعزام به خدمت سربازی را دارید، سعی کنید زمانی ارسال کنید که ماه اعزام به سربازی شما در اسفند ماه باشد. اگر در ماه اسفند به دوره آموزشی سربازی اعزام شوید بین ۱۵ تا ۲۰ روز مرخصی خواهید داشت. زمانی به دوره آموزشی سربازی اعزام شوید که ماه رمضان در آن دوره قرار دارد. در ماه مبارک رمضان هم سختگیری به سربازها کمتر است و هم مدت استراحت و مرخصی بیشتر است.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟