پنیر کاتیج چیست
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
پنیر کاتیج چیست را از این سایت دریافت کنید.
پنیر کوتاژ یا کاتیج چیست و چگونه تهیه میشود؟
اگر از خواص پنیر کوتاژ شنیده باشید حتما برای خرید یک پنیر کوتاژ خوب فروشگاههای مختلفی را گشتهاید! شما میتوانید با مطالعه طرز تهیه آن بدون صرف هزینه زیاد و مواد شیمیایی، یک پنیر طبیعی در خانه درست کنید.
ستاره » 🍽️ آشپزی » 🍳 صبحانه » پنیر صبحانه » پنیر کوتاژ یا کاتیج چیست و چگونه تهیه میشود؟
پنیر کوتاژ یا کاتیج چیست و چگونه تهیه میشود؟
اگر از خواص پنیر کوتاژ شنیده باشید حتما برای خرید یک پنیر کوتاژ خوب فروشگاههای مختلفی را گشتهاید! شما میتوانید با مطالعه طرز تهیه آن بدون صرف هزینه زیاد و مواد شیمیایی، یک پنیر طبیعی در خانه درست کنید.
آخرین به روز رسانی: مهر 6, 1401
پنیر کوتاژ چیست؟ طرز تهیه خواص موارد مصرف
پنیر کوتاژ چیست؟
پنیر کوتاژ یا پنیر کاتیج (Cottage cheese) یک پنیر سفید و نرم است که به آن پنیر کلبه هم میگویند، چون اولین جایی که این پنیر درش تولید شده کلبههای روستایی در قاره اروپا بوده است.
این پنیر طعمی ترش دارد و اصالتا از شیر ترش تهیه میشود، ولی امروز برای تهیهاش از روشهای دیگری مثل افزودن مواد اسیدی به شیر استفاده میکنند تا شیر دلمه دلمه بشود. به این روش جدید clumping میگویند و چون درش از مایه پنیر استفاده نمیشود، برای گیاهخواران روشی مناسب به حساب میآید. ناگفته نماند که پنیر کوتاژ یک پنیر تازه است و خیلی زود خراب میشود، بنابراین باید به سرعت مصرف شود.
طرز تهیه پنیر کوتاژ
برای تهیه پنیر کوتاژ یک روش سنتی و یک روش جدید وجود دارد که در ادامه هر دو روش آمده است. روش اول افزودنی خاصی ندارد ولی روش دوم برای زندگیهای آپارتمانی امروزی بیشتر قابل انجام است.
مواد لازم برای تهیه پنیر کوتاژ سنتی
مواد لازمشیر تازه ۲ لیترنمک (اختیاری) سلیقهای
طرز تهیه پنیر کوتاژ سنتی
ابتدا باید سرشیر و چربی شیری که در اختیار دارید را جدا کنید و آن را برای استفاده در یک ظرف دربسته بریزید. بعد باید شیر را در یک کاسه شیشهای بریزید و رویش را هم با یک پارچه پشمی با بافت درشت بپوشانید. این کار برای این است که شیر در عین حال که تبخیر میشود، حشره، جانور یا اجسام کوچک هم درش نیفتد.
شما باید این کاسه شیر را برای ۲ روز در هوای آزاد و محوطه باز بگذارید تا شیر طی این مدت حالتی ژلهای و دلمه دلمه بگیرد. (به عبارتی کمی ترش شود!) بعد از گذشت ۲ روز دیگر نباید هیچ آبی روی شیر ببینید. پس اگر بعد از ۲ روز باز هم دیدید که شیر شما آب دارد، به آن وقت بیشتری برای ترش شدن بدهید. اینکه چقدر طول بکشد تا شیر شما به چنین حالتی برسد بستگی به این دارد که شیر چقدر تازه باشد.
باز هم چربی شیر را بگیرید و شیر بریده شده را در یک ظرف فلزی بریزید. شما باید این ظرف را روی حرارت خیلی کم بگذارید و اجازه بدهید که ۵ تا ۱۰ دقیقه حرارت ببیند. همین زمان برای جدا شدن آب و دلمههای شیر کافی است، ولی اگر باز هم این اتفاق نیفتاد، بگذارید ظرف شما زمان بیشتری روی حرارت بماند.
بعد از اینکه آب شیر جدا شد، باید شیر را در پارچه نخی یا آبکش توری بریزید تا قسمت جامد شیر جدا شود.
شما میتوانید پارچه حاوی پنیر را بعد از چند بار فشردن برای ۲، ۳ ساعت از جایی آویزان کنید تا خودش به آهستگی آبش را از دست بدهد یا اینکه یک جسم سنگین روی پارچه بگذارید تا آب پنیر از آن خارج شود. روش اول به شما پنیر نرمتری میدهد.
آب این پنیر بسیار مغذی است و شما باید مقداری از آن را برای نگهداری از خود پنیر نگه دارید، در حالی که درش نمک حل کردهاید. بقیهاش را هم میتوانید مصرف کنید. برای آشنا با خواص این آب حتما مقاله «مهمترین خواص آب پنیر برای سلامت و زیبایی پوست و مو » را مطالعه کنید.
این پنیر را بسته به اینکه میخواهید چگونه مصرف کنید، میتوانید چرخ کرده یا رویش خامه بریزید.
مواد لازم برای تهیه پنیر کوتاژ خانگی
این مقدار از شیر به شما ۲۵۰ گرم پنیر کوتاژ میدهد:
مواد لازمشیر کامل ۱ لیترآبلیمو یا سرکه یا ماست خانگی ۲ قاشق چایخوری آبلیمو یا سرکه یا ۳-۴ قاشق غذاخوری ماستطرز تهیه پنیر کوتاژ خانگی
طرز تهیه این پنیر کوتاژ درست مثل روش اول است. فقط برای اینکه شیر دلمه دلمه شود باید ابتدا آن را بجوشانید و وقتی شیر شروع به قل زدن کرد، آبلیمو، سرکه یا ماست را به آن اضافه کنید.
بعد از اضافه کردن مواد اسیدی باید کمی صبر کنید تا شیر دلمه دلمه شود. وقتی که شیر برید میتوانید آن را از روی حرارت بردارید. در این مرحله هر چه شیر شما بیشتر روی حرارت باشد پنیر شما سفتتر میشود.
از اینجا به بعد درست مثل روش قبل عمل کنید.
همچنین بخوانید: روشهای مختلف نگهداری از پنیرخواص پنیر کوتاژ
هر ۱۰۰ گرم پنیر کوتاژ ۹۸ کیلو کالری انرژی، ۳.۳۸ گرم کربوهیدرات، ۴.۵ گرم چربی، ۲.۶ گرم قند، ۱۱.۱۲ گرم پروتئین، ۳۷ug ویتامین آ و ۲۱ug ویتامین دی دارد. به جز اینها پنیر کوتاژ حاوی مقادیر قابل توجهی کلسیم، زینک (روی)، منیزیم، پتاسیم، سلنیم و… است. البته برای دانستن جزییات بیشتر از کالری پنیر حتما سری به مطلب «کالری پنیر؛ انواع پنیر چقدر کالری دارند؟» بزنید.
تحقیقاتی که در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد توسط Shin et al انجام شده است، نشان میدهد که ویتامین دی و کلسیم موجود در فراوردههای لبنی خصوصا در زنانی که دچار یائسگی زودرس شدهاند، خطر سرطان سینه را کاهش میدهد.
این پنیر مقادیر مناسبی از ویتامینهای گروه ب را در خود دارد. مثلا ویتامین ب ۱۲ که هم به جذب آهن کمک میکند، هم برای عملکرد خوب مغز لازم است. پنیر کوتاژ با داشتن ریبوفلاوین، تیامین، نیاسین و پانتونیک اسید به هضم غذاها، تولید انرژی، تبدیل کربوهیدرات و قند به انرژی و تشکیل پروتئینها و اسیدهای آمینه در بدن کمک میکند.
پنیر کاتیج چیست؟ خواص و طرز تهیه پنیر کاتیج
پنیر کاتیج ، خرید پنیر کاتیج ، طرز تهیه پنیر کاتیج ، پنیر کاتیج چیست ، طرز تهیه پنیر کاتیج سنتی ، خواص پنیر کاتیج ، مصرف پنیر کاتیج در بدنسازی ، ارزش غذایی پنیر کاتیج ، پنیر کلبه ، کالری پنیر کاتیج ،
پنیر کاتیج چیست؟ خواص و طرز تهیه پنیر کاتیج
مجموعه: آموزش انواع غذاها
پنیر کاتیج یا پنیر کلبه
خواص، کالری و طرز تهیه پنیر کاتیج
پنیر کاتیج جزو پنیر های تازه محسوب میشود ، زمان کمی برای تهیه آن در خانه نیاز دارید و بلافاصله آماده مصرف میشود و پروتئین بسیار با کیفیتی دارد.
پنیر کاتیج چیست؟
پنیر کاتیج ( به انگلیسی : Cottage Cheese ) یا پنیر کلبه نوعی پنیر سفید و نرم است که جزو پنیرهای تازه محسوب میشود و برای اولین بار در کلبه های روستایی اروپا تولید شد.پروتئین با کیفیت بالای موجود در پنیر کاتیج یک ماده عالی در رژیم غذایی زنان باردار، کودکان در حال رشد و ورزشکاران است. از این پنیر میتواند به صورت خرد شده در انواع سالاد یا همراه با نان مصرف کنید. در اغلب دستورهای آشپزی میتوانید پنیر کاتیج را جایگزین پنیر ریکوتا نمایید. یا در پاستاهای پنیری از آن استفاده کنید.
این پنیر به صورت محلی از شیر ترش تهیه میشده است به همین دلیل طعمی ترش داشته ولی امروزه با روشی جدید به نام کلامپینگ ( به انگلیسی : clumping ) برای تولید پنیر کاتیج ، مواد اسیدی به شیر تازه اضافه میشود تا دلمه شود. برای تهیه پنیر کاتیج بر خلاف سایر پنیر ها از مایه پنیر استفاده نمیشود . پنیر کاتیج خانگی در عرض 40 درقیقه آماده شده و 3 ساعت بعد قابل مصرف است. اگر تمایل به تهیه پنیر خانگی دارید ، ساده ترین و سریعترین روش پنیر خانگی ، طرز تهیه پنیر کاتیج است.
طرز تهیه پنیر کاتیج
طرز تهیه پنیر کاتیج سنتی به دو روش
روش اول تهیه پنیر کاتیج سنتی : در این روش شما به 2 لیتر شیر تازه نیاز دارید. برای تهیه پنیر کاتیج سنتی چربی و سرشیر را از شیر جداکنید و شیر را در یک کاسه شیشه ای ریخته رویش را با یک پارچه پشمی درشت بافت بپوشانید، شیر را 2 روز در هوای آزاد بگذارید تا ضمن تبخیر شدن ، دلمه دلمه شده یا به اصطلاح کمی ترش شود.
بعد از 2 روز هیچ آبی نباید روی ظرف باقی مانده باشد و اگر آبی روی کاسه بود باید فرصت بیشتری برای ترش شدن به شیر بدهید.
دوباره چربی شیر را بگیرید و شیر ترش شده را در یک ظرف فلزی روی حرارت خیلی کم به مدت 5 تا 10 دقیقه حرارت دهید تا کاملا آب دلمه های شیر گرفته شود. بعد از این که کمی از حرارت افتاد ، پنیر را در یک پارچه نخی بریزید تا آبش گرفته شود.
کیسه حاوی پنیر را 2 – 3 ساعت آویزان کنید تا آبش به آرامی کشیده شود یا این که یک جسم سنگین رویش بگذارید تا آبش کاملا خارج شود و پنیر بافت سفتی بگیرد.
در این روش 250 گرم پنیر کاتیج دارید که آماده مصرف است. میتوانید پنیر را چرخ کنید یا رویش خامه ریخته و مصرف کنید.
برای این که بتوانید مدت طولانی تری پنیر کاتیج را در یخچال نگهداری کنید میتوانید آن را در آب نمک 15 درصد در یک ظرف در باز قرار دهید.
طرز تهیه پنیر کاتیج خانگی
روش دوم تهیه پنیر کاتیج خانگی : در این روش ابتدا 1 لیتر شیر را روی حرارت به جوش آورید و در حال قل زدن 2 قاشق چایخوری آبلیمو یا سرکه یا 4 قاشق غذاخوری ماست خانگی هم زده به شیر در حال جوش اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شود، کمی صبر نمایید تا شیر دلمه ببندد. بعد از این که شیر برید و آب از مواد جامد جدا شد مثل روش قبل آبش را بگیرید.
خواص پنیر کاتیج
خواص پنیر کاتیج
تحقیقات انجام شده در دانشکده بهداشت عمومی هاروارد نشان میدهد که ویتامین D و کلسیم موجود در پنیر ، خطر سرطان سینه در زنانی که دچار یائسگی زودرس شده اند را کاهش میدهد.
پیشنهاد ویژه
کمک به پیشگیری از کم خونی فقر آهن
هم 2.5میلیون تومان هدیه بگیر،هم رتبه برتر کنکور شو!
با خیال راحت و ارزانتر از همه جا هتل رزرو کن و برو سفر
مقدار ویتامین های گروه ب در پنیر کاتیج بالاست.
ویتامین B12 موجود در پنیر به جذب بهتر آهن در بدن کمک میکند و بری عملکرد بهتر مغز لازم است.
وجود تیامین ، ریبوفلاوین ، پانتونیک اسید و نیاسین در پنیر کاتیج به بهبود هضم غذا ، تولید انرژی از تبدیل قند و کربوهیدرات و تشکیل اسیدهای آمینه و پروتئین به بدن کمک میکند.
وجود فولات در پنیر کاتیج به تولید سلول های قرمز خون و سلامت جنین در بارداری کمک میکند.
مقدار بالای کلسیم موجود در پنیر کاتیج باعث شده این پنیر برای مصرف در بارداری فوق العاده باشد.
وجود منیزیم در پنیر کاتیج باعث بهبود واکنش های بیوشیمی بدن ، سلامت استخون ها و تقویت عملکرد عضلات، اعصاب و سیستم ایمنی بدن میشود.
وجود پتاسیم در پنیر از گرفتگی عضلات پیشگیری کرده و مایعات بدن را به تعادل میرساند.
کیفیت بالای پروتئین پنیر کاتیج باعث شده یکی از گزینه های مناسب برای رژیم غذای کاهش وزن و سم زدایی بدن باشد.
پنیر کاتیج در بدنسازی
مصرف پنیر کاتیج در بدنسازی
ورزشکاران ، بدنسازان و دوندگان دو سرعت میتوانند از پنیر کاتیج قبل و بعد از ورزش استفاده کنند.
پنیر کاتیج به آرامی هضم میشود بنابراین میتواند انرژی لازم برای بدنسازی را به مرور به بدن ورزشکار برساند و یک گزینه عالی برای استفاده ورزشکاران قبل از تمرینات بدنسازی است.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟