چسب دندان شکسته
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
چسب دندان شکسته را از این سایت دریافت کنید.
چسب دندان چه کاربردی در دندانپزشکی دارد ؟
چسب دندان به عنوان “سیمان دندان” یا “چسب روکش دندان” هم شناخته میشود. دندانپزشک از آن برای اتصال ایمپلنت یا ترمیم دندان استفاده میکند
چسب دندان چه کاربردی در دندانپزشکی دارد ؟
View Larger Image
چسب دندان
چسب دندان به عنوان “سیمان دندان” یا “چسب روکش دندان” هم شناخته میشود. دندانپزشک از چسب دندان برای اتصال ایمپلنت یا ترمیم دندان (بریج ثابت، روکش یا تاج دندان) استفاده میشود. چسبهای دندانی، ویژگیهای شیمیایی منحصربهفردی دارند که به حصول بهترین نتیجه در آنها کمک میکند. این چسب میتواند دندانهای ترک خورده، روکشهای آسیب دیده و تاجهای شکسته را بطور کوتاه مدت دران کند. البته محصولات جدیدی هم وجود دارد که برای درمان دائمی مورد استفاده قرار میگیرند.
چسب دندان چگونه کار میکند؟
این نوع چسب بادوام بوده و دارای مقاومت دربرابر فشار است. بعضی از چسبهای دندان، پیوندهای شیمیایی ایجاد میکنند. چسب دندان زیر تاج دندان بوده و فشاری که روی آن وارد میشود، آنها را بههم میچسباند. پیوند شیمیایی بین چسب و تاج، مقاومت بیشتری بهوجود میآورد و در مقایسه با چسبی که پیوند ایجاد نمیکند، احتمال شکستن کمتری دارد. در مقابل از آنجاییکه این چسب ها که پیوند شیمیایی ایجاد میکند، مقاومت بالایی دارد، پس ممکن است در هنگام برداشتن تاج برای ترمیم یا تعویض مشکل ایجاد کند. چسب دندانی قوی، برای کسانیکه دندان قروچه دارند، گزینه خوبی است چون باعث ثبات تاجها شده و آنها را برای مدت زمان طولانی سالم نگه میدارد.
انواع چسب دندان کدام است ؟
از این چسب ها برای تاجها و ترمیمهای دیگر، بر اساس مدت زمان استفاده (دائمی و موقت) و ترکیب متفاوت آنها، طبقهبندی میشود. بسته به مدت زمان استفاده از آنها دو نوع چسب دندان وجود دارد:
چسب دندان موقت چسب دندان دائمی
۱- چسب دندان موقت
چسب موقتی، چسبی است که برای درمان تاج و بقیه ترمیمها برای مدت زمان کوتاه استفاده میشود. یک دندانپزشک برای اینکه واکنش دندانهای شما را نسبت به ترمیم ببیند، از این نوع چسب تاج دندان استفاده میکند. چسبهای موقت معمولاً از اوژنول، روغن زیتون و پودر زینک اکساید ساخته میشوند.
چسب دندانپزشکی موقت ویژگیهایی دارد که عبارتند از:
چسبندگی خوبی روی دندانها و همچنین تاجهای دندانی ایجاد میکند.
به راحتی توسط بافت اطراف پذیرفته میشود.
برداشتن آن آسان است.
از دندان آسیب دیده محافظت کرده و حساسیت را کم میکند.
بزاق باعث حل شدن آن میشود، پس چسب موقت باید ۳ تا ۶ هفته بعد با چسب دائمی عوض شود.
مقاومت کمی دارد.
حتما بخوانید : نکروز دندان چه زمانی اتفاق می افتد
۲- چسب دندان دائمی
چسب دندان دائمی برای درمان دائمی انواع ترمیمهای دندانی استفاده میشود. بر خلاف چسب دندانپزشکی موقتی، این نوع چسب از مواد سخت و شکنندهای ساخته شده که از مخلوط کردن مایع و پودر با هم درست میشود.
ویژگیهای چسب دندان دائمی عبارتند از:
این یک پیوند محکم با دندان و ترمیم ایجاد میکند تا ماندگاری دائمی و طولانی مدت داشته باشد.
به راحتی توسط بافت اطراف پذیرفته میشود در نتیجه از دندانها و بافتهای مرده محافظت میکند.
آببندی خوبی برای مقابله با نشت مواد ایجاد میکند.
از بافت دندان در برابر انواع محرکهای خارجی محافظت میکند.
مقاومت استثنایی ایجاد میکند.
در بزاق یا هر مایع دهانی دیگری حل نمیشود پس ماندگاری بالایی دارد.
کاربرد چسب دندان در روکش های دندانی
یکی از مهمترین کاربردهای این چسب را میتوان استفاده از آن برای چسباندن انواع مختلف روکش دندان است ، بهتر است بدانید که در دندانپزشکی استفاده از سه نوع روکش مرسوم است:
۱- روکش دندان تمام فلز
هنگامی که امکان تراش دندان به مقدار کافی نباشد بهترین گزینه استفاده از روکش تمام فلز است.در موارد زیادی برای آخرین دندان هر طرف می توان از این روکش استفاده کرد.این روکش مقاوم است اما زیبایی ندارد و سریع آماده می شود.
۲- روکش دندان تمام سرامیک(زیرکونیا)
دندان های عقب ممکن است در اثر فشار زیاد شکسته شوند.این روکش شباهت رنگی بیشتری با دندان های مجاور خود دارد و معمولا طبیعی به نظر می رسد.
۳- روکش دندان PFM ( لایه ای از سرامیک روی آستر فلزی قرار گرفته است)
مرسوم ترین روکش دندان،روکش PFM است.این روکش بیشتر برای دندان های عقب استفاده می شود و برای دندان های جلو چند سالی است کمتر از آن استفاده می شود.دوام و کیفیت این روکش مانند روکش تمام سرامیک است.
چه عواملی موجب شل شدن روکش های دندانی می شوند؟
روکش های دندانی روی پر شدگی های حفره های بزرگ دندانی، ایمپلنت های دندانی، و دندان هایی قرار می گیرند که تحت درمان ریشه قرار گرفته اند (عصب کشی شده اند). این روکش ها با سمان آب بندی (مخصوص دندانپزشکی) به دندانی که آماده شده است چسبانده می شوند، این چسب ها بر اساس اندازه ذرات آنها، قدرت چسبندگی، انحلال پذیری، و غیره، در انواع مختلفی در دسترس هستند. اگر تحت هر شرایطی، روکش به صورت دنج یا راحت روی دندان قرار نگیرد و پایدار نباشد، منجر به شل شدن آن می شود.
۱- ریز نشت Micro-leakages:
ریز نشت زمانی اتفاق می افتد که سمانی که برای چسباندن روکش به ساختار دندان استفاده شده است شسته می شود. این منجر به ایجاد یک فضای خالی داخل سمان می شود که منجر به شل شدن روکش می شود.
منبع مطلب : khorshiddentaloffice.com
چسباندن قطعه شکسته دندان
چسباندن قطعه شکسته دندان : دختر خانم مراجعه کننده به مطب در هنگام ورزش دچار آسیب گردیده اند . میله
چسباندن قطعه شکسته دندان | شماره پرونده : ۶۵۴۷
تاریخ مراجعه 1393/08/11 سازنده
کامپوزیت های ساخت آمریکا
رنگ A3 الترادنت دسته ترمیم دندان قدامی
افزودن به لیست علاقه مندیها
توضیحات
چسباندن قطعه شکسته دندان :
دختر خانم مراجعه کننده به مطب در هنگام ورزش دچار آسیب گردیده اند . میله بارفیکس از جای خود خارج شده بود و دندان سنترال را از وسط به دو نیم کرده بود. خوشبختانه مراجعه کننده تکه دندان جدا شده را دور نریخته بود. دندان مذکور درمان ریشه گردید و با تکنیک باندینگ مستقیم استاد دکتر علی یزدانی به دندان بیمار باند (متصل) شد . دندان در روز اول بعد از درمان دارای رنگ سفید تری از قطعه قبلیست ولی بعد از حدودا بیست چهار ساعت کاملا همرنگ خواهد شد . این مطلب بدلیل از دست دادن اب در بافت دندان بعد از شکستگی و جذب مجدد آب بعد از درمان دندان است. توجه به این نکته که در صورت مواجه با چنین مشکلاتی و برای چسباندن قطعه شکسته دندان لازم است دندان شکسته را همراه داشته باشند و این باعث خواهد شد دندان اسیب دیده به زیباترین و طبیعی ترین شکل ممکن اصلاح و ترمیم گردد.
نکات نظرات
شماره پرونده : 6547 دسته: ترمیم دندان قدامی
اشتراک گذاری
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟