چه غذایی به ماهی قرمز بدهیم
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
چه غذایی به ماهی قرمز بدهیم را از این سایت دریافت کنید.
8 غذای مناسب برای ماهی قرمز و ماهیهای آکواریومی • دیجیکالا مگ
تغذیهی مناسب باعث افزایش طول عمر ماهی تنگ و آکواریوم میشود. پس اگر میخواهید ماهی قرمز امسال طولانی زندگی کند غذای مناسب تهیه کنید.
۸ غذای مناسب برای ماهی قرمز و ماهیهای آکواریومی
نسرین طاهری پور
۲۶ اسفند ۱۴۰۰ | ۱۲:۰۰
۴ اسفند ۱۴۰۱
زمان مورد نیاز برای مطالعه: ۳ دقیقه
حالا که به عید نوروز نزدیک میشویم تقریبا همه به فکر خرید ماهی قرمز افتادهایم تا در سفرهی هفت سین قرار دهیم. جالب است بدانید نگهداری از ماهی قرمز یا ماهیهای آکواریومی فرقی ندارد و هر دو دسته به فضایی تمیز، غذایی مناسب و رسیدگی نیاز دارند. اهمیت غذای مناسب اگر از فضای تمیز بیشتر نباشد، کمتر هم نیست. ماهیهایی که در خانه نگهداری میشوند از فضای طبیعی رودخانه و دریا دور هستند و به تنوع غذایی بستر روخانه و دریا دسترسی ندارند. پس باید بدانیم چه غذاهایی برای ماهی مناسب است تا بتوانیم برایشان فراهم کنیم. این کار بر سلامت و طول عمر ماهی تنگ یا آکواریوم تاثیر مستقیم دارد.
در این مطلب از دیجیکالا مگ میخواهیم دربارهی بهترین غذاهایی که میتوانیم به ماهی تنگ و آکواریوم بدهیم صحبت کنیم. پس تا انتهای مطلب را با دقت بخوانید.
بهترین روش کاشت دانه نارنج در گلدان؛ عید نوروز امسال با سبزه هفتسین متفاوت
۱. تکههای ماهی
تکههای ماهی محبوبترین غذا برای تمام ماهیها است و برای همه مدل ماهی تنگ و آکواریوم مناسب است. تکههای ماهی ابتدا روی سطح آب شناور میشوند و سپس به آرامی در آب فرو رفته و پخش میشوند. این موضوع امکان خوردن آن در قسمتهای پایینی را هم برای ماهیها فراهم میکند.
۲. گلولههای ماهی
گلولههای ماهی نه تنها برای ماهی تنگ یا آکواریوم مناسب است، بلکه اگر در حوض خانه هم ماهی نگهداری میکنید میتوانید به آنها از این غذا بدهید. اندازهی گلولههای ماهی متفاوت است و بافت متنوعی از سخت تا نرم دارد. سطح آنها صاف و بدون منفذ است و آب را بسیار آهسته جذب میکنند در نتیجه به تدریج در آب آزاد میشوند.
۳. قرص ماهی
این مدل از غذا را میتوانید به دیوارهی تنگ یا آکواریوم بچسبانید تا ماهیها به مرور از آن تغذیه کنند. اگر از ماهیهایی که کف آکواریوم قرار میگیرند یا سختپوستان نگهداری میکنید بهتر است این قرص را در پایینترین قسمت آکواریوم بچسبانید تا شرایط تغذیهی مناسب برای آنها فراهم شود.
۴. چوب ماهی
این غذا به شکل شناور روی آب قرار میگیرد و مناسب برای ماهیهای متوسط تا بزرگ است. وقتی چوب ماهی را روی آب قرار میدهید ماهیها روی سطح آب جمع شده و شروع به غذا خوردن میکنند.
راهنمای کامل کاشت ۸ بذر زیبا برای سبزهی عید نوروز
۵. ویفر ماهی
ویفرهای ماهی به سرعت به عمق آب میروند و غذای مناسبی برای سختپوستان و ماهیهایی است که کف آکواریوم زندگی میکنند. ویفر آب را به آرامی جذب میکند و به همین دلیل مدت طولانیتری در آب باقی میماند. این یک غذای ایدئال برای ماهیهایی است که میتوانند غذا را در دهانشان خرد کنند. پس اگر ماهی تنگ دارید از این غذا استفاده نکنید.
۶. چیپس ماهی
آشناترین غذا برای افرادی که ماهی قرمز دارند چیپس ماهی است. این غذا به شکل ورقههای نازک و کوچکی از ماهی است که خیلی دیر در آب حل میشوند. هر نوع ماهی تنگ و آکواریومی به این غذا علاقه دارد و تکه تکه آنها را گاز زده و میخورد.
۷. غذای ماهی خشک شدهی منجمد
غذای منجمد شده نوعی از غذای ماهی است که در وسط مواد طبیعی و مصنوعی قرار میگیرد. این غذا از لارو سختپوستان، حشرات و زئوپلانکتونها و بدون استفاده از آب ساخته شده است. برای خشک کردن و انجماد این غذا، موجودات ذکر شده را در خلاء قرار میدهند تا بدون اینکه خواص غذایی، طعم و بوی خود را از دست بدهند آب آنها تبخیر شود.
۸. غذای طبیعی
غذای طبیعی بهترین روش تغذیه برای ماهیهای آکواریومی است. وقتی از ماهیهای درندهی آکواریومی صحبت میشود منظور موجودان زندهای است که از جلبکها، سبزیجات و گیاهان آبزی تغذیه میکنند و از گیاهخواری لذت میبرند. تعداد کمی از ماهیها هستند که دهان کوچکی دارند و باید از پولکها و میکروگرانولها، یعنی منابع غذای طبیعی، تغذیه کنند. ماهیهای بزرگی که دهان بزرگتری دارند و میتوانند غذا را از سطح آب جمع کنند بهتر است با چیپس و چوب ماهی تغذیه شوند. اما ماهیهایی که در قسمتهای پایینی تنگ یا آکواریوم هستند بهتر است با پولک، گلولهی ماهی، قرص یا ویفر ماهی تغذیه شوند.
مرور کلی
فرقی ندارد چند ماهی تنگ کوچک در خانه دارید یا یک آکواریوم پر از ماهیهای مختلف، شما باید شرایط مناسبی برای تغذیه و زندگی آنها فراهم کنید. حالا که این ماهیها از محیط طبیعی رودخانه و دریا دور هستند باید به شکلی فضای تنگ یا آکواریوم را به محیطهای طبیعی شبیه کنید. مهمترین کارهایی که باید انجام دهید ایجاد فضایی تمیز برای زندگی آنها و در دسترس قرار دادن انواع غذاهای با کیفیت برای ماهیها است. با این کار نه تنها به سلامت آنها کمک میکنید، بلکه باعث طولانیتر شدن عمرشان هم میشوید.
منبع: aquael ۱ برچسبها : حیوان خانگی ماهی نوروز
شرایط نگهداری و غذای ماهی قرمز چیست؟
غذای ماهی قرمز بايد کم پروتیين و سرشار از کربوهيدرات شناور در سطح آب باشد. غذای مخصوص ماهی قرمز را میتوان از آکواریوم فروشی تهیه نمود.
Menu
ستاره » ⚜️ تزیین و تشریفات » شرایط نگهداری و غذای ماهی قرمز چیست؟
شرایط نگهداری و غذای ماهی قرمز چیست؟
غذای ماهی قرمز بايد کم پروتیين و سرشار از کربوهيدرات شناور در سطح آب باشد. غذای مخصوص ماهی قرمز را میتوان از آکواریوم فروشی تهیه نمود.
آخرین به روز رسانی: آذر 13, 1400
زیستگاه اصلی ماهی قرمز معمولا در سیبری و جنوب شرقی آسیا است. اهلیسازی آن نزدیک به هزار سال پیش در چین صورت گرفت. انتشار این ماهی توسط انسان صورت گرفته و به این علت در رودخانههای اروپا دیده میشود. در قرن ۱۷ این ماهی به عنوان ماهی زینتی وارد اروپا گردید و از آن هنگام پرورش این ماهی در ایتالیا، جنوب فرانسه و پرتغال معمول گشتهاست. در ایران نیز این ماهی در حوضههای دریای خزر، دریاچه ارومیه، هامون و رودخانه کارون یافت میشود.
غذای ماهی قرمز چیست؟
در حیات وحش، این ماهی همهچیزخوار است و از سختپوستان، حشرات و مواد گیاهی تغذیه میکند.
در قديم که خانهها وسيع بودند و حوضهای بزرگی در آنها وجود داشت، مردم ماهی قرمز را در طول سال در خانههای خود نگه میداشتند. اکثر اين حوضها دارای آب راكد بودند که خود مرکزی برای توليد حشرات بود. این ماهیها براساس ساختار زيستیشان بهخوبی در آبهای راکد میتوانند زندگی کنند و غذای ماهی قرمز در این مکانها تخم حشرات است.
اگر ماهی قرمز در تنگ یا آکواریوم نگهداری شود لازم است روزانه حداقل در دو وعده (صبح و شب)، به ماهی غذا بدهیم.
باید توجه نمود که تنها از یک نوع غذا برای ماهی استفاده نشود و تنوع غذایی بایستی در غذای آن رعایت شود زیرا نیازهای غذایی ماهیها تنها از یک نوع غذا تامین نمیشود.
بهترين كار اين است كه از غذای مخصوص آنها استفاده شود. در بازار غذای ماهی قرمز را میتوان از آکواریوم فروشیها تهیه نمود.
توجه به تاريخ مصرف غذای ماهی، توجه کنید و از غذاهایی که تاريخ مصرف آن گذشته است هرگز برای تغذيه ماهی استفاده نکنيد.
غذای ماهی قرمز نيز بايد در ظروف كاملا دربسته و در جای خشک، خنک و تاريک نگهداری شود.
ماهى قرمز بايستى با غذاهاى کم پروتیين و سرشار از کربوهيدرات شناور در سطح آب تغذيه شود.
برای رعایت تنوع غذایی ماهی قرمز میتوان از دل و جگر خام و تازه گوسفند به مقدار بسیار کم یا سفیده تخممرغ آبپز شده در بعضی از وعدهها به صورت بسیار ریز و قطعه قطعه شده استفاده نمود. افزودن میگوی آب شور به غذا نیز ممکن است برای ماهیهای قرمز جوان سودمند باشد.
از خردههای ريز نان يا حبوبات پخته شده يا زرده تخم مرغ نیز میتوانند بهعنوان غذای ماهی قرمز استفاده شوند. اما خرده نان غذايی ناقص بوده و نمیتواند که احتياجات بدنی ماهی را کاملا برآورده سازد.
مقدار غذای ماهی قرمز باید بگونه ای باشد که اضافه غذا در آب نماند و همه غذای داده شده بعد از 5 دقیقه تمام شود.
غذا دهى بيش از حد باعث انباشت مواد آلى و دفعى و در نتيجه مسموم شدن ماهى خواهد شد.
غذاها بايد به مقداری ريخته شوند که حدودا در عرض پنج دقيقه خورده شوند،چنانچه ظرف نگهداری کوچک بوده يا شيشهای نباشد باعث بیاشتهايی وسرانجام مرگ ماهی خواهد شد.
شرایط نگهداری ماهی قرمز
علاوه بر توجه به غذای ماهی قرمز همچنین باید به عواملی نظير آب، مکان نگهداری، هوا و دمای مناسب ماهیها توجه کرد تا هم ماهی سالم بماند و هم سلامتی شما را به مخاطره نياندازد.
آب
استفاده از آب شهری مشکل خاصی برای ماهیهای قرمز ایجاد نمیکند. اما قبل از کنار گذاشتن آب برای ظرف ماهی، بگذارید چند ثانیه آب از شیر بیرون برود تا برخی مواد شیمایی که احتمالا در لوله رسوب کردهاند داخل ظرف نشود. سپس بگذارید که آب به مدت یک شبانه روز در ظرف بماند تا کلر آن از بین برود. هنگام تعویض آب دقت کنید که دمای آب تازه با دمای آبی که ماهی در آن است يکسان باشد يا تفاوت دمايی کمی با هم داشته باشند.
در طول هفته یک یا دو بار آب ظرف ماهیها را عوض کنید.
میزان آب مورد نیاز برای هر ماهی حداقل یک لیتر میباشد.
ظرف نگهداری
ماهیها به اکسیژن موجود در آب احتیاج دارند و این اکسیژن از طریق سطح هوایی که با آب در تماس است وارد آب میشود، بنابراین سعی کنید تا آنجا که ممکن است از ظروفی که دهانه گشاد دارند استفاده کنید.
ظروف نگهداری ماهی باید هر دو هفته یکبار با فرمالین، نمک طعام و یا سایر مواد ضد عفونی کننده شسته شود.
دمای محیط
دمای مناسب برای زندگی این ماهیها از حدود 10 تا 25 درجه سانتیگراد است.
نور
محل نگهداری آنها باید به گونهای باشد که تغییر روز و شب در آن احساس شود. هرگز آنها در زیر نور آفتاب مستقیم و شدید قرار ندهید.
نکته: ماهی های قرمز را از مراكز معتبرو تحت نظارت و كنترل دامپزشكی تهیه نمایید و ازخرید ماهیانی كه دارای علایمی مانند بالههای تاخورده و جمع شده هستند، دراطراف دهان یا سطح بدن لكههای پنبه مانند دارند، روی سطح بدن آنها زخم یا لكههای سفید متمایل به خاكستری یا قرمزمشاهده میشود، بدن رنگ پریده و لكه لكه شده دارند، لبه بالهها خورده و ساییده شده، ماهی حالت بیقراری دارد و بدون آنكه دریك جا قرار گیرد پیوسته بدن خود را به اطراف میمالد، چشمها به صورت یكطرفه و یا دوطرفه بیرون زدهاند و پولکهای ماهی ریخته است، خودداری نمایید.
مطالب پیشنهادی:شیوه نگهداری ماهی فایتر در تنگ
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟