این سایت سعی دارد سایت های برتر سراسر ایران را معرفی کند ما با نمایش دادن پیش نمایشی از سایت، کاربران را به دیدن کامل مطالب سایت های معرفی شده دعوت میکنیم فلذا هیچ لینک، عکس، و متنی از سایت های معرفی شده کپی نمیشود.

    کیفیت روغن موتور

    مهدی

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    کیفیت روغن موتور را از این سایت دریافت کنید.

    طبقه بندی روغن موتور و کیفیت روغن موتور (API

    آنچه یک مهندس مکانیک باید بداند !

    طبقه بندی روغن موتور و کیفیت روغن موتور (API-SAE)

    آذر 4, 1396

    طبقه بندی روغنهای موتور بر حسب سطوح کیفیت

    فهرست مطالب:

    1 طبقه بندی روغن های موتور

    2 طبقه بندی روغنهای موتور بر اساس گرانروی (ویسکوزیته – لزجت – چسبندگی)

    2.1 1- طبقه بندی روغن های موتور بر اساس درجه بندی SAE

    2.2 2- طبقه بندی روغنهای موتور بر اساس درجه بندی ISO

    3 طبقه بندی روغنهای موتور بر حسب سطوح کیفیت

    3.1 1- طبقه بندی انجمن نفت آمریکا API

    3.2 2- معرفی سطح کیفیت ILSAC

    4 کیفیت روغن موتور های بنزینی و دیزلی (API)

    بروز‌رسانی‌شده در فروردین 6, 1401

    طبقه بندی روغن های موتور

    روغن موتور: کشورهای پیشرفته غربی و به ویژه آمریکا، از سالهای دهه 1950 استانداردهای روغن موتور را تهیه و عرضه کرده اند. کشورهای دیگر هم یا مستقیماً از آن استانداردها استفاده میکردهاند و یا کدهای ملی خود را برای معرفی استاندارد مزبور به کار میبرده اند. در آمریکا سه مؤسسه API ,SAE ,ASTM با همکاری یکدیگر کار تهیه استانداردها را به عهده داشته اند. استانداردهای مزبور با علائم ( SAE بیانگر  ویسکوزیته روغن) و علائم ( API برای کیفیت و کارایی روغن) معرفی میشدند. ارتش آمریکا و ارتش انگلستان نیز با استفاده از استانداردهای SAE و API استانداردهای ویژه مورد نظر خود را با علائم MIL-L و Def-Stan معرفی میکردند.

    کشورهای اروپایی نیز مانند سایر کشورهای جهان، از استانداردهای آمریکایی استفاده میکردند، اما از دهه 1970 این استانداردها تحت علامت ( CCMC کمیته اروپایی سازندگان خودرو) معرفی شدند. این کمیته بعدها به ACEA تغییر نام داد. از سوی دیگر، در آمریکا و ژاپن هم سازندگان خودرو، از عدم سرعت کافی API ,SAE ,ASTM در تدوین استانداردهای مورد نیاز آنان برای روغن موتور ناراضی بودند، اقدام به تدوین استاندارد جدیدی به نام ILSAC نمودند.

    علاوه بر سازمانها و مؤسسات یاد شده، شرکتهای بزرگ و معتبر خودروسازی نیز استانداردهای ویژه خود را دارند. مثلاً مرسدس بنز در اروپا و ماک در آمریکا، از جمله این شرکتها هستند.

    طبقه بندی روغنهای موتور بر اساس گرانروی (ویسکوزیته – لزجت – چسبندگی)

    1- طبقه بندی روغن های موتور بر اساس درجه بندی SAE

    این درجه بندی صرفاً بر مبنای گرانروی است. انجمن مهندسان خودرو SAE به دلیل اهمیت گرانروی، اساس طبقه بندی روغن های موتور را بر این ویژگی بنا نهاده است، به طوری که در این سیستم دو گروه ازدرجه گرانروی مورد تعریف قرار می گیرند. یک گروه دارای حرف (Winter)W و دیگری گروهی که بدون حرف W است. هرقدر عدد SAE بزرگ تر باشد، گرانروی روغن مربوطه هم بیشتر است. حرف W همراه عدد SAE معرف روغن هایی است که در محیط های سرد به کار می روند و گرانروی این روغن ها در گرما اهمیت ندارد.

    روغن هایی که حرف W در جلو آنها قید نشده است در محیط های گرم به کار می روند و گرانروی آنها در سرما اهمیت نخواهد داشت. مبنای دما برای محیط سرد °18- سانتی گراد و برای محیط گرم °100 سانتی گراد تعیین شده است. روغن های قید شده در جدول، تک درجه ای هستند.

    گلوله فلزی با وزن یکسان در روغن هایی با گرانروی متفاوت طبق استاندارد SAE

    روغن های موتور از لحاظ تغییرات گرانروی در دو دسته کلی زیر طبقه بندی می شوند:

    روغن های تک درجه ای یا Mono grade

    روغن های چند درجه ای یا Multi grade

    روغن های ذکر شده در بالا نمونه ای از روغن های تک درجه ای بودند. روغن های چند درجه ای دلیل داشتن مواد افزودنی خاص در سرما (هنگام استارت موتور) مثل روغن های با گرانروی پایین(10 و 20) عمل می کنند و با گرم شدن موتور گرانروی آنها به حد گرانروی روغن های با گرانروی بالاتر 40 تا 50 می رسد. روغن های چند درجه ای از مخلوط کردن یک درصدمناسب از یک روغن با گرانروی کم با پلیمرهای بهبود دهنده شاخص گرانروی بدست می آیند.

    بطور مثال روغن با علامت SAE 10W40 در درجه حرارت های پایین 18ºC- مانند روغن SAE10W عمل می کند اما در درجه حرارت 100ºC مانند روغن با گرانروی SAE 40W عمل می کند.

    دامنه درجه حرارت روغن موتور بر اساس ویسکوزیته (SAE)

    2- طبقه بندی روغنهای موتور بر اساس درجه بندی ISO

    این سازمان روغن ها را برمبنای گرانرویشان در 40ºC بر حسب سانتی استوک c.St تعریف و طبقه بندی کرده است و در موارد صنعتی از قبیل روغن توربین و دستگاه های هیدرولیکی و غیره مورد استفاده قرار می گیرد.

    مقایسه گرانروی (ویسکوزیته) روغن موتور بر اساس درجه بندی ISO و SAE

    مقایسه درجه گرانروی (ویسکوزیته) روغن ها SAE-ISO-AGMA (پایه، موتور، دنده و صنعتی) در دمای 40 و 100 درجه سانتی گراد

    طبقه بندی روغنهای موتور بر حسب سطوح کیفیت

    1- طبقه بندی انجمن نفت آمریکا API

    انجمن نفت آمریکا (American Petroleum Institute) کیفیت روغنهای موتور را در دو گروه دسته بندی نموده است. گروه اول روغنهای موتور برای خودروهای بنزینی که با علامت S [مخفف Serves (نماینده ایستگاههای تعویض روغن، گاراژها و بنگاههای فروش خودروها] مشخص شده و گرروه دوم روغنهای موتور دیزلی که با علامت C [مخفف Commercial (وسایل نقلیه تجارتی، کشاورزی و ناوگان)] مشخص شده است.

    انتخاب بال اسکرو (محاسبات بال اسکرو) Ball Screw

    بیشتر بخوانید

    و سطح کیفیت هر یک از روغنهای این دو گروه به وسیله حروفی (به ترتیب الفبا) کره بعرد از حررف S یا C نوشته میشود، مشخص میگردد. روشهای آزمایش جهت تعیین روغن خاص توسط سازمان ASTM استاندارد شده است.

    منبع مطلب : proeng.ir

    طبقه بندی روغن موتور بر اساس سطح کیفیت (موتورهای بنزینی)

    گروه بندی وضعیت سرویس

    SN

    فعال قابل استفاده در تمام موتور خودروهایی که از سال 2010,2011 طراحی شده است این روغن موتور با مقاومت بهتر در برابر اکسیداسیون، پوشش دهی بیشتر و محافظت در برابر رسوب گذاری بر روی قطعات و افزایش کارایی روغن موتور در دمای پائین بهبود یافته است. گرید های سبک این روغن موتور صرفه جویی قابل ملاحظه ی در مصرف سوخت فراهم می آورد. برخی روغنهای SN دارای استاندارد ILSAC از نظر کیفیت حفظ انرژی هستند.

    SM

    فعال برای مصرف در موتور خودروهای طراحی شده سال 2010 و قدیمی تر

    SL

    فعال برای مصرف در موتور خودروهای طراحی شده سال 2004 و قدیمی تر

    SJ

    فعال برای مصرف در موتور خودروهای طراحی شده سال 2001 و قدیمی تر

    SH

    از رده خارج برای مصرف در موتور خودروهای طراحی شده سال 1996

    SG

    از رده خارج برای مصرف در موتور خودروهای طراحی شده سال 1993

    SF

    از رده خارج برای مصرف در موتور خودروهای طراحی شده سال 1988

    SE

    از رده خارج احتیاط : برای موتورهای بنزینی طراحی شده بعد از سالهای 1979 مناسب نمی باشد.

    SD

    از رده خارج احتیاط : برای موتورهای بنزینی طراحی شده بعد از سالهای 1971 مناسب نیست استفاده از این روغن در موتورهای پیشرفته ممکن است آسیب جدی به موتور برساند.

    SC

    از رده خارج احتیاط : برای موتورهای بنزینی طراحی شده بعد از سالهای 1967 مناسب نیست استفاده از این روغن در موتورهای پیشرفته ممکن است آسیب جدی به موتور برساند.

    SB

    از رده خارج احتیاط : برای موتورهای بنزینی طراحی شده بعد از سالهای 1951 مناسب نیست استفاده از این روغن در موتورهای پیشرفته ممکن است آسیب جدی به موتور برساند.

    SA

    از رده خارج احتیاط : فاقد هرگونه افزودنی برای موتورهای بنزینی طراحی شده بعد از سالهای 1930 مناسب نیست استفاده از این روغن در موتورهای پیشرفته ممکن است آسیب جدی به موتور برساند.

    منبع مطلب : oilbank.ir

    میخواهید جواب یا ادامه مطلب را ببینید ؟
    مهدی 5 روز قبل
    4

    بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟

    برای پاسخ کلیک کنید