گوشت اسب حلال است
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
گوشت اسب حلال است را از این سایت دریافت کنید.
گوشت اسب
گوشت اسب
از ویکیپدیا، دانشنامهٔ آزاد
برشهای گوشت اسب که در کشور ژاپن به نام «باساشی» در آشپزی به کار میرود
گوشت اسب فراوردهای غذایی است که از اسب بهدست میآید. در چند کشور جهان به ویژه در آسیای میانه گوشت اسب رایجترین گوشت مصرفی مردم است. با این حال، در بسیاری از کشورهای دیگر نیز مانند کشورهای قاره اروپا، آمریکای جنوبی و آسیا این نوع گوشت مصرف میشود. در هشت کشوری که بیشترین تولید گوشت اسب را دارند، سالانه حدود چهار میلیون رأس اسب کشتار میشود. این گوشت چربی اندک و پروتئین فراوان دارد و به خاطر داشتن گلیکوژن کمی شیرین است.[۱]تولید جهانی[ویرایش]
در سال ۲۰۰۵ میلادی تولید جهانی گوشت اسب بیش از ۷۰۰٬۰۰۰ تن بودهاست.
کشورهای عمده تولیدکننده گوشت اسب در سال ۲۰۰۵
کشور تعداد حیوان تولید گوشت به تن متریک
چین ۱٬۷۰۰٬۰۰۰ ۲۰۴٬۰۰۰
مکزیک ۶۲۶٬۰۰۰ ۷۸٬۸۷۶
قزاقستان ۳۴۰٬۰۰۰ ۵۵٬۱۰۰
مغولستان ۳۱۰٬۰۰۰ ۳۸٬۰۰۰
آرژانتین ۲۵۵٬۰۰۰ ۵۵٬۶۰۰
ایتالیا ۲۱۳٬۰۰۰ ۴۸٬۰۰۰
برزیل ۱۶۲٬۰۰۰ ۲۱٬۲۰۰
قرقیزستان ۱۵۰٬۰۰۰ ۲۵٬۰۰۰
جمع کل جهانی ۴٬۷۲۷٬۸۳۰ ۷۲۰٬۱۶۸مذهب شیعه[ویرایش]
در مذهب شیعه گوشت جانورانی مانند اسب، خر، یابو و قاطر حرام نیست؛ بلکه مکروه است.[۲]
ادبیات فارسی[ویرایش]
سعدی در کتاب داستانی از ذبح اسب به دست حاتم طایی و کباب کردن گوشت آن برای مهمانان خود نقل کردهاست.[۳]
سماطی بیفکند و اسبی بکشت به دامن شکر دادشان زر به مشت ...
من آن بادرفتار دلدل شتاب زبهر شما دوش کردم کباب
پانویس[ویرایش]
↑ «Viande Richelieu». بایگانیشده از اصلی در ۷ ژانویه ۲۰۰۹. دریافتشده در ۷ سپتامبر ۲۰۱۱.
↑ توضیحالمسایل آیتالله یوسف صانعی، چاپ چهل و ششم، انتشارات میثم تمار، صفحه ۴۵۲، مسئله ۲۶۷۰.
↑ کتاب بوستان، باب احسان، حکایت پانزدهم
منابع[ویرایش]
«ویکیپدیای انگلیسی». دریافتشده در ۶ سپتامبر ۲۰۱۱.
نبو گوشت
مقالههای اصلی شکارماهیگوشتماکیانخوراک دریایی
ماکیان و شکار
مرغاردکبوقلمونغازقرقاول (سرده)سیاهخروسشترمرغبلدرچینکبکخرگوش
دام
گاو و گوسالهبوفالوی آمریکاییسگگربهشتربزخوکچه هندیقورباغهفیلملخاسبگوسفندلاماخوکغژگاو
ماهی غذای دریایی
خرچنگگوشت خارچنگشاهمیگومیگو/شاهمیگوموتوماهیماهی پینهدوزخارماهیگربهماهیکپورماهی روغنخورشیدماهیپستاندار دریاییمارماهیکفشک (ماهی)هامور (سرده)روغنماهی کوچکلوزیماهیشاهماهیماهی خالخالی شاهیماهی خالخالیگالیتنیزهماهیخامهماهیرافی نارنجیماهی لوتیاردکماهیزغالماهیسالمونساردینماهی حلواشمشیرماهیتیلاپیاقزلآلاماهی تنماهی دیواربیننهنگ
حیوانات وحشی
خرسخفاشزرافهکانگوروکروکدیلگرازگورخرگوزن
برشها و حاضریها
کتلتکباببیکنباربیکیوتفتآبپزیبرگرهاگوشت دندهگوشت گاو نمکسودگوشت فرآوریشدهفوندوسرخشدهچغور پغورژامبونترد کردنخواباندنفراوردههای فرعی گوشتپپرونیترشی انداختنتنگابپزیفرپزی و شعلهپزیسالامیسوسیسنمکسود کردن گوشتدودی کردناستیکخورشقاورمهاستیک تاتارنرم کردن گوشت
وابسته
قصابیگوشتخردکنآدابنگهداری غذاکشتار جانورانگوشت قرمزگوشت سفید
دادههای کتابخانهای: کتابخانههای ملی
فرانسه (دادهها)آلماناسرائیلایالات متحده آمریکاژاپن
ردهها: آشپزی آلمانیآشپزی اتریشیآشپزی چینیآشپزی فرانسویآشپزی مکزیکیاسبها در فرهنگ و مذهبپگانیسم ژرمنیگوشتگوشت بر پایه جانور
حکم خوردن گوشت اسب چیست ؟
حکم خوردن گوشت اسب،حکم خوردن گوشت اسب چیست،آشنایی با حکم خوردن گوشت اسب،نظر مراجع درباره حکم خوردن گوشت اسب،خوردن گوشت اسب از نظر قرآن،احکام خوردن گوشت اسب،آشنایی با احکام خوردن گوشت اسب،خوردن گوشت اسب چه احکامی دارد،احکام خوردن گوشت اسب،خوردن گوشت اسب چه حکمی دارد،حکم خوردن گوشت اسب در مذهب های مختلف،آیه های قرآن درباره ی خوردن گوشت اسب
حکم خوردن گوشت اسب چیست ؟
مجموعه: احکام دینی
حکم خوردن گوشت اسب چیست ؟
خوردن گوشت اسب چه حکمی دارد؟
از نظر اسلام خوردن بعضی مواد غذایی مکروه و یا حرام می باشد. این مواد غذایی و خوراکی ها برای بدن عوارض و مضراتی دارد که خوردن آن ها اصلا توصیه نمی شود. در شیعه خوردن گوشت جانورانی مانند اسب، قاطر و خر حرام نیست؛ بلکه مکروه است..
گوشت اسب فراورده ای غذایی است که از اسب به دست می آید. شاید خوردن گوشت اسب در کشور ما عجیب باشد ولی این گوشت به همراه گوشت خر بیشتر در ساندویچ ها و سایر غذا ها مصرف می شود.
در چند کشور جهان به ویژه در آسیای میانه گوشت اسب رایج ترین گوشت مصرفی مردم است. با این حال، در بسیاری از کشورهای دیگر نیز مانند کشورهای قاره اروپا، آمریکای جنوبی و آسیا این نوع گوشت مصرف می شود. در هشت کشوری که بیشترین تولید گوشت اسب را دارند، سالانه حدود چهار میلیون رأس اسب کشتار می شود. این گوشت چربی اندک و پروتئین فراوان دارد و به خاطر داشتن گلیکوژن کمی شیرین است.
ایتالیایی ها سالانه 900 گرم گوشت اسب می خورند و در کشورهایی نظیر هلند و بلژیک و فرانسه و سوئیس شما می توانید این گوشت را از سوپر مارکت ها بخرید.
در اسلام از اصطلاح حرام گوشت به کار برده می شود؛ حرام گوشت به گوشت هایی گفته می شود که خوردن آن ها حرام است و نباید مصرف شوند.
– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب امامیه: خوردن گوشت اسب، قاطر و خر اهلی کراهت دارد و چهارپایانی که سیرابی نداشته باشند (گیاهخوار و نشخوارکننده نباشند) حرام گوشت هستند.
– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب شافعی: در فقه شافعی خوردن گوشت اسب نیز حلال است.
– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب حنفی: در فقه حنفی خوردن گوشت اسب مکروه است.
– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب حنبلی: در فقه حنبلی خوردن گوشت اسب حلال است.
– حکم خوردن گوشت اسب در مذهب مالکی: در فقه مالکی خوردن گوشت اسب حلال است.
آیا خوردن گوشت اسب حرام است ؟
در مذهب شیعه گوشت جانورانی مانند اسب، خر و قاطر حرام نیست بلکه مکروه است.
پیشنهاد ویژه
بهترین مکمل تقویت جنسی رو از اینجا بخر!
بهترین مکمل های دوران بارداری رو با 50% تخفیف بخر
یه کمک درسی رایگان! فقط کافیه ثبت نام کنی
در قرآن کریم می خوانیم: «وَ الْأَنْعامَ خَلَقَها لَکُمْ فِیها دِفْءٌ وَ مَنافِعُ وَ مِنْها تَأْکُلُونَ» و نیز «وَ الْخَیْلَ وَ الْبِغالَ وَ الْحَمِیرَ لِتَرْکَبُوها وَ زِینَهً وَ یَخْلُقُ ما لا تَعْلَمُونَ».
«و چارپایان را برای شما آفرید که برای شما (پوست) آنها گرما و سودهای دیگر هست، و هم از آنها می خورید» و «اسبان و استران و درازگوشان را (آفرید) تا بر آنها سوار شوید و مایه تجمل نیز هست، و نیز چیزهایی که شما نمی دانید آفرید.»
طبق روایتی که از امام صادق ـ علیه السلام ـ نقل شده: أنعام اشاره به گاو و گوسفند و شتر است که برای خوردن آفریده شده اند و اسب و قاطر و الاغ برای سوار شدن.
احکام خوردن گوشت اسب
مسأله 2631 : خوردن گوشت اسب و قاطر و الاغ مكروه است و اگر كسى با آنها نزديكى (وطی) نمايد حرام مى شوند و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جای دیگر بفروشند ؟
• آیت الله اراكى : و بايد قيمت آن را به عنوان غرامت به صاحب آنها بپردازند.
• آیت الله خوئى، گلپايگانى، تبريزى، صافى، نورى : خود و نسلشان حرام مى شوند و بول و سرگين آنها نجس مى شود و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگر بفروشند و بر وطىكننده لازم است قيمتش را به صاحبش بدهد.
• آیت الله سيستانى : گوشت آنها حرام می شود و همچنين شير آنها و نسل بعد از وطى آنها بنابر احتياط واجب، بول و سرگين آنها نجس می شود و بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگر بفروشند و بر واطى اگر صاحبش نباشد، لازم است قيمتش را به صاحبش بدهد و پولى كه از فروشش بدست مى آيد براى واطى است.
• آیت الله فاضل : مسأله از چهار پايان اهلى، گوشت شتر و گاو و گوسفند حلال و گوشت اسب و قاطر و الاغ كراهت دارد و از حيوانات بيابانى و وحشى، گوشت آهو و گوزن و گاو وحشى و قوچ و بز كوهى و گورخر حلال است.
• آیت الله زنجانى : حرام نمى شوند اما بايد آنها را از شهر بيرون ببرند و در جاى ديگرى كه وضعيت اين حيوان را نمى دانند بفروشند. با عمل زشت وطى، حيوان از ملك مالكش خارج نمى شود، بلكه نزديكى كننده كه مالک حيوان نيست، بايد هر مقدارى كه در اثر بيرون بردن و فروختن اين حيوان به مالك ضرر زده است، جبران نمايد.
• آیت الله مكارم شیرازی : مسأله گوشت گاو و گوسفند و شتر اهلى و همچنين گاو و گوسفند و بز و خر وحشى و آهو حلال است، اما گوشت اسب و قاطر و الاغ مكروه مى باشد؛حيوانات درنده عموماً، همچنين فيل و خرگوش و حشرات، گوشتشان حرام است.
گردآوری: بخش مذهبی بیتوته
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟