گیاه رویبوس
مهدی
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟
گیاه رویبوس را از این سایت دریافت کنید.
چای رویبوس و خواص عجیب آن را بشناسید!
از چای ریبوس و خواص چای ریبوس چه میدانید؟! اگر نمیدانستید چای ریبوس برای لاغری تاثیرگذار است، در غفاری دایت بخوانید. با خواص و عوارض چای ریبوس آشنا شوید.
چای رویبوس و خواص عجیب آن را بشناسید!
مقالات تغذیه 1401/06/08 اشتراک گذاری چاپ صفحه
در بین انواع چای گیاهی و دمنوشها، ممکن است نام چای رویبوس را کمتر شنیده باشید. با این حال بسیاری از افراد که در ارتباط با این چای گیاهی اطلاعات دارند، میدانند رویبوس و لاغری در برخی جنبهها به یکدیگر مرتبط هستند، به همین دلیل است که این چای طرفداران زیادی دارد. همچنین خواص چای رویبوس سبب شده است، بسیاری از افراد به خرید چای رویبوس روی آورند. در این مطلب از غفاری دایت میخواهیم شما را با خواص چای رویبوس آشنا کنیم؛ پس تا این مطلب با ما همراه باشید تا بدانید چرا چای رویبوس مصرف کنیم.
رویبوس دمنوش یا چای؟
رویبوس یک چای است که چند قرن میشود که در آفریقای جنوبی آن را مصرف میکنند؛ اما به دلیل طعم خوب و خواص بسیار زیاد آن، در سراسر دنیا معروف شده و برای بسیاری از افراد توانسته است جای چای سیاه و چای سبز را پر نماید و در کنار آن فاقد کافئین نیز باشد. چای رویبوس که به آن Rooibos Tea میگویند، به نام چای بوته سرخ یا چای قرمز نیز معروف است درختچه این چای آسپالاتوس لینیرایز است که از برگهای آن، چای رویبوس را تولید مینمایند.
این درختچه اغلب در سواحل غربی آفریقای جنوبی وجود دارد. از آنجایی که چای رویبوس بهصورت کامل گیاهی است، برخی از افراد آن را دمنوش میپندارند و میتوان گفت که بهطور کامل با چای سبز یا چای سیاه فرق میکند. بهصورت کلی دو نوع رویبوس وجود دارد که تفاوت آنها در طریقه فرآوری است؛ رویبوس قرمز یا رویبوس سنتی که از تخمیر برگهای درختچه این گیاه تولید میشود؛ در حالی که رویبوس سبز، که نوع دیگر این چای است، بدون انجام فرایند تخمیر تولید میگردد. رویبوس سبز گرانتر است و طعم علفی آن بیشتر در دهان احساس میگردد. به دلیل عدم انجام فرآیند تخمیر، چای رویبوس سبز آنتی اکسیدان زیادی دارد.
میتوان چای رویبوس را به شیوههای مختلف مصرف کرد؛ برای مثال شبیه چای سیاه دم نمود یا شیر و یا شکر به آن اضافه کرد. همچنین در تهیه آیس تی، لاته، اسپرسو و... نیز از این چای استفاده میشود. در چای رویبوس ویتامین و ماده معدنی خاصی وجود ندارد، تنها مواد معدنی آن مس و فلوراید هستند؛ اما آنتی اکسیدانهای بسیاری در چای رویبوس وجود دارد که بیشتر خواص این چای مربوط به همین آنتی اکسیدانها است.
خواص چای رویبوس
همانطور که گفتیم، بیشتر خواص چای رویبوس به دلیل وجود میزان زیادی انتی اکسیدان در این چای است. در ادامه خواص کلی این چای را بررسی میکنیم.
جایگزین چای سبز و سیاه ؟!
رویبوس یکی از انواع چای گیاهی است که بر خلاف چای سیاه و چای سبز، کافئین ندارد. بسیاری از افراد برای کاهش احساس خواب آلودگی در طول روز کافئین مصرف میکنند. همچنین کافئین خود یک آنتی اکسیدان به حساب میآید؛ اما بسیاری از افراد منع مصرف کافئین دارند، زیرا کافئین در کنار خواص خود، میتواند مضراتی نیز داشته باشد؛ برای مثال تپش قلب، افزایش استرس و اضطراب، مشکل در خوابیدن و سردرد از عوارض کافئین هستند. به همین دلیل بسیاری از افراد مجبور میشوند مصرف انواع چای در طول روز را کاهش دهند.
با این وجود چای رویبوس کافئین ندارد و به همین دلیل افرادی که منع مصرف کافئین دارند، میتوانند به جای چای سیاه یا چای سبز، از این چای گیاهی استفاده کنند. یکی دیگر از مزیتهایی که چای رویبوس نسبت به این دو چای دارد، کم بودن سطح تانن در چای رویبوس است. چنانچه مصرف تانن زیاد شود؛ برخی مواد مغذی همچون آهن در بدن به خوبی جذب نمیشوند. همچنین میزان اگزالیک اسید موجود در چای رویبوس نسبت به چای سیاه و چای سبز کمتر بوده و در نتیجه برای افرادی که مستعد سنگ کلیه هستند، فایده بیشتری دارد و راحتتر میتوانند در طی روز آن را مصرف کنند.
آنتی اکسیدانهای چای رویبوس
چای رویبوس میزان بالایی آنتی اکسیدان دارد که میتوانند از بسیاری جهات به بدن کمک نماید. با این حال عمر این آنتی اکسیدانها کم است و به همین دلیل باید با نوشیدن روزانه چای رویبوس، این آنتی اکسیدانها را تامین نمود. خاصیت آنتی اکسیدان، مقابله با رادیکالهای آزاد است که میتوانند بیماریهای زیادی را ایجاد نماید. سرطان مهمترین بیماری ناشی از تأثیر رادیکالهای آزاد بر سلولهای بدن است. دو آنتی اکسیدان به نامهای کورستین و لوتئولین که در چای رویبوس وجود دارند، به بدن کمک میکنند تا تاثیر رادیکالهای آزاد در سلولها کاهش یافته و سلول های سرطانی از بین بروند و رشد تومور کاهش یابد. میزان این دو آنتی اکسیدان در چای رویبوس به طور دقیق اندازه گیری نشده است؛ اما نمیتوان تاثیر آن را نیز منکر شد.
آنتی اکسیدان دیگری به نام آسپالاتین وجود دارد که در حیوانات سبب پیشگیری از دیابت شده است. حتی در موشهایی که به دیابت نوع ۲ مبتلا بودند، آسپالاتین سبب متعادل شدن قند خون و کاهش مقاومت به انسولین شد. در نتیجه این چای میتواند برای پیشگیری و درمان دیابت نوع ۲ مفید باشد و این دلیلی است که چای رویبوس و لاغر را با یکدیگر مرتبط میدانند.
سایر خواص چای رویبوس
چای رویبوس به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدانها به مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین کمک نموده و فشار خون را کاهش میدهد. همچنین بر روی سطح کلسترول خون نیز تاثیر داشته و میتواند سطح کلسترول بد را کاهش دهد؛ در نتیجه از طریق این دو روش بر روی سلامت قلب تاثیر میگذارد و از سکته قلبی جلوگیری مینماید.
در طی مطالعات کم و محدودی که انجام شده است، احتمال میدهند که چای رویبوس بر روی سلامت استخوانها و تقویت آنها تاثیر داشته باشد.
برای بسیاری از افراد چای رویبوس به تقویت دستگاه گوارش آنها کمک نموده است که میتواند به دلیل عدم وجود کافئین نیز باشد.
از آنجایی که چای رویبوس یکی از انواع چای گیاهی است و برخی به چای رویبوس دمنوش لاغری نیز میگویند، ادعا کردهاند تاثیرات دیگری همچون کاهش مشکلات خواب یا حساسیت را نیز برای آنها به همراه داشته است. اما این ادعاها هنوز بهصورت علمی ثابت نشده است.
عوارض چای رویبوس
در ارتباط با عوارض چای رویبوس گزارشهای زیادی وجود ندارد و به دلیل گیاهی بودن این چای ،بیشتر افراد در مصرف آن مشکلی نداشتند. با این وجود در موردی مصرف روزانه چای رویبوس سبب افزایش آنزیمهای کبدی شده است که میتواند نشان دهنده ایجاد مشکل در کبد برخی افراد باشد. همچنین ترکیباتی در این چای وجود دارند که فعالیت آنها همچون استروژن بوده و در نتیجه در بدن خانمها سبب آزاد سازی این هورمون جنسی زنانه میشوند؛ به همین دلیل افرادی که دچار شرایط خاصی هستند و نباید استروژن اضافی در بدن آنها وجود داشته باشد، همچون افرادی که به سرطان سینه مبتلا شدهاند، بهتر است چای رویبوس را مصرف نکنند تا در صورت وجود هر گونه عوارضی، به آن دچار نشوند.
منبع مطلب : www.ghafaridiet.com
چای رویبوس چیست و طرز تهیه، نحوه مصرف و خواص دمنوش رویبوس
چای رویبوس چیست و طرز تهیه، نحوه مصرف و خواص دمنوش رویبوس چیست؟ بررسی طعم و میزان مصرف مجاز در سایت ادویه حاج محمد جلالی
آشپزی, خواص ادویه جات
چای رویبوس چیست و طرز تهیه، نحوه مصرف و خواص دمنوش رویبوس
10 شهریور , 1400ارسال توسط Arvandspice
10 شهریور
با توجه به فرارسیدن فصل سرما و آغاز شیوع بیماری های ویروسی، استفاده از انواع چای و دمنوش طرفداران بیشتری پیدا می کند زیرا علاوه بر احساس گرمایی که نوشیدن انواع چای یا دمنوش در بدن ایجاد می کند، به واسطه خواص گوناگونی که دارد می تواند بدن را در مقابل بسیاری از بیماری ها تقویت کند و از بروز برخی مشکلات پیشگیری کند، تنها نکته در انتخاب دمنوش مناسب در این است که از خواص و مضرات آن آگاهی داشته باشیم و با توجه به پیش زمینه بیماری های خود آن ها را تهیه کنیم. یکی از انواع این دمنوش ها، چای رویبوس است که ممکن است برای بسیاری از خوانندگان این نام، ناآشنا باشد. از اینرو، در این مقاله به معرفی چای رویبوس و خواص و مضرات آن و همین طور طرز تهیه آن می پردازیم.
چای رویبوس چیست؟
چای رویبوس چیست؟
رویبوس یا بوته قرمز نوعی دمنوش یا چای است که به طور سنتی از تخمیر برگ های یک درختچه گلدار به نام Aspalathus linearis تهیه می شود. رویبوس سبز که تخمیر نشده است، از نظر طعم متفاوت است و قیمت بالاتری هم دارد. هر چند که چای رویبوس با چای سیاه یا سبز سنتی ارتباطی ندارد، ولی به طریقی مشابه، با شیر و با یا بدون شکر میل می شود.
تاریخچه چای رویبوس چیست؟
تاریخچه چای رویبوس چیست؟
رویبوس یک دمنوش محبوب است که بیش از 300 سال است در منطقه کوهستانی «سیداربرگ آفریقای» جنوبی مصرف می شود. این گیاه اولین بار در سال 1772 توسط مردم محلی به صورت یک نوشیدنی گرم تهیه شده و به گروهی از گیاه شناسان داده شد و به این صورت به ثبت رسید.
رویبوس که از دهه 1930 کشت می شود و اکنون به بیش از 31 کشور از جمله انگلیس، آلمان، چین، ژاپن و ایالات متحده صادر می شود.
فواید چای رویبوس چیست؟
فواید تغذیه ای چای رویبوس چیست؟
اصلی ترین مزیت تغذیه ای چای رویبوس در محتوای آنتی اکسیدانی غنی آن است و منبع برخی از پلی فنول های منحصر به فرد از جمله آسپالاتین است. این ترکیبات گیاهی محافظ می توانند بدن را در برابر آسیب رادیکال های آزاد که منجر به بیماری هایی مانند دیابت، بیماری های قلبی و سرطان می شود، محافظت کنند. از نظر ریز مغذی ها و به استثنای فلوراید و مس، مقادیر کمی از دیگر مواد معدنی در رویبوس یافت می شود. گزارش هایی وجود دارد که نشان می دهد اگر چای به عنوان جایگزین مایعات در طول روز استفاده شود، ممکن است به حفظ تعادل سطح الکترولیت در ورزشکاران کمک کند. با این حال، تحقیقات از این امر پشتیبانی نمی کند.
خاصیت قابل توجه رویبوس این است که میزان کمی تانن (4.4 درصد) دارد. این امر برای کسانی که ترجیح می دهند طعم ملایم تری را بچشند یا کسانی که به دنبال مصرف نوشیدنی های غنی از تانن دچار مشکلات گوارشی می شوند، انتخاب خوبی است.
خواص مصرف چای ریبوس
خواص مصرف چای ریبوس
ایجاد حساسیت نمی کند.
به عنوان یک نوشیدنی طبیعی بدون کافئین، رویبوس ممکن است به عنوان جایگزین مایعات نوشیده شود و برای کسانی مناسب است که می خواهند از اثرات تحریک کننده کافئین اجتناب کنند یا قادر به تحمل آن نیستند. رویبوس به طور طبیعی فاقد کافئین است و محتوای غنی از پلی فنول آن تحت تأثیر فرایندها قرار نمی گیرد.
برای قلب مفید است.
به نظر می رسد نوشیدن رویبوس با مهار آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین (ACE) که باعث انقباض عروق خونی و افزایش فشار خون می شود، بر فشار خون تأثیرات مفیدی دارد. محتوای بالای فلاونول چای رویبوس به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی و هم چنین تأثیر مثبت آن بر چربی های خون، از جمله کلسترول، از سیستم قلبی عروقی حمایت می کند.
برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 مفید است.
چای رویبوس سرشار از ترکیبات گیاهی، از جمله پلی فنول ها است، به همین دلیل نوشیدن منظم رویبوس ممکن است به محافظت در برابر آسیب اکسیداتیو مرتبط با دیابت کمک کند. رویبوس منبع غنی از آنتی اکسیدان آسپالاتین است که مطالعات نشان می دهد به تعادل سطح قند خون و کاهش مقاومت به انسولین کمک می کند. با این حال، مطالعات بیشتری برای تأیید این اثرات مورد نیاز است.
برای سلامت استخوان مفید است.
چای رویبوس باعث سلامت استخوان ها می شود. این به این دلیل است که برخی مواد موجود در رویبوس اثرات مفیدی را روی استئوبلاست ها، سلولهای دخیل در ساخت استخوان، گزارش کرده اند. مطالعات بیشتر نشان می دهد که رویبوس تخمیر شده دارای اثر مهاری بر فعالیت استئوکلاست ها یا همان سلول هایی که استخوان را تجزیه می کنند، است. این یافته ها خبر از فواید رویبوس برای تقویت و حفظ استحکام استخوان ها دارد. با این حال، به دلیل محدود بودن شواهد، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است.
ریسک ابتلای به سرطان را کاهش می دهد.
محتوای آنتی اکسیدانی قوی در چای رویبوس ممکن است به محافظت در برابر آسیب رادیکال های آزاد مرتبط با سرطان کمک کند. شایان ذکر است که رویبوس سبز و تخمیر نشده دارای سطوح بالاتری از پلی فنول ها نسبت به نسخه سنتی تخمیر شده آن است و به طور شگفت انگیزی قابلیت های ضد جهش زایی بیشتری را در مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد. با این حال، تحقیقات هنوز تأیید نکرده است که آیا میزان کافی آنتی اکسیدان زیستی موجود در رویبوس برای تکرار این اثرات وجود دارد یا خیر.
بچه ها کسی جواب رو میدونه ؟